{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

Glasiglo en Smoke Sauna

Bestemming: Finland Region: Noorderlicht Reisduur: 7 nachten

Deze 8-daagse combinatiereis geeft u een compleet beeld van Lapland. Ver boven de poolcirkel kunt u overnachten in een glasiglo en verblijven in een Finse blokhut met eigen sauna en open haard. En dit alles in de totaal witte natuur. Het programma geeft u de ruimte om te gaan langlaufen, te wandelen met sneeuwschoenen of een safari per sneeuwscooter of met huskyhonden te gaan maken. De echte Finse ‘smoke’ sauna met daarna een sprong in het ijswater is een ware beleving. Daarna voelt u zich heerlijk! De reis wordt helemaal uniek als u het noorderlicht heeft gezien. Hoe kouder en helderder hoe eerder u dit prachtige natuurverschijnsel ziet. 

Reisschema
Vlucht Amsterdam - Ivalo met Transavia
Transfer Ivalo - Saariselkä
1 n blokhut Kakslauttanen - Saariselkä
1 n glasigo Kakslauttanen - Saariselkä
Transfer Saariselkä - Kiilopää
5 n blokhut Fjell Centre Kiilopää - Kiilopää
Transfer Kiilopää - Ivalo
Vlucht Ivalo - Amsterdam met Transavia

Kakslauttanen 
Kakslauttanen ligt op ongeveer 40 km van de luchthaven van Ivalo en bestaat uit East Village en het nieuwe West Village. Kakslauttanen biedt blokhutten, sneeuwiglo’s en glasiglo’s en daarnaast zijn hier een ijskapel, een ijsbar, restaurants en ’s werelds grootste rooksauna te vinden. In West Village bevindt zich Santa’s Home, het huis van de kerstman. Tijdens uw verblijf boven de poolcirkel kunt u op bezoek gaan bij deze bekende inwoner. Klik hier voor meer informatie.   
Tijdens deze reis verblijft u op zondag en maandag in Kakslauttanen, de eerste nacht in een blokhut en de tweede nacht in een glasiglo.
De blokhutten beschikken over een open haard, douche, toilet, kitchenette en sauna. Bij 2 personen: kleine blokhut met een slaapkamer. Bij 3-4 personen: blokhut met twee slaapkamers, een tweepersoonsbed, een stapelbed en een sofabed.
De glasiglo’s bieden een unieke kans om vanuit bed de sterren aan de hemel te zien en wellicht bij gunstige weersomstandigheden zelfs het noorderlicht. Speciaal glas garandeert een aangename temperatuur binnen, ook al zakt buiten de temperatuur onder de -30°C. Elke iglo is voorzien van een toilet. Bij 2-3 personen een kleine iglo, bij 4 personen een grote iglo in West Village met douche.  

Kiilopää
Ongeveer 10 km van Kakslauttanen ligt Fjell Centre Kiilopää. Kiilopää heeft diverse faciliteiten, waaronder een receptie/winkeltje, een Finse rooksauna, een steakhouse en een turfhut, waarin op een open vuur bijvoorbeeld pannenkoeken gebakken kunnen worden. Kiilopää organiseert dagelijks diverse activiteiten, waaronder begeleide sneeuwschoenwandelingen, langlauftochten en een sneeuwschoentocht naar het dorpje Inari en het interessante Sami museum. De activiteiten kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden zijn. Meer informatie over het weekprogramma.   
Van dinsdag tot zondag verblijft u in Kiilopää in een blokhut. Dit verblijf is inclusief 2x gebruik smoke sauna en 1x sneeuwschoenhuur tijdens een excursie. De vierpersoons twee-onder-een-kap-blokhutten liggen op 250-500 meter van het hoofdgebouw en bestaan uit een slaapkamer met twee aparte bedden, een woonkamer met kitchenette, eethoek, bedbank, tv en open haard. Verder is een douche/sauna en toilet aanwezig.

Vluchten
Voor meer informatie over Transavia, klik op Transavia

vanaf € 1.449,00

Zondag

Vlucht naar Ivalo met Transavia. Aansluitend transfer naar Kakslauttanen. Overnachting in een blokhut waar u heerlijk kunt ontspannen in uw eigen sauna of bij de open haard.

Maandag

Dag ter vrije besteding. Een optionele safari is bij te boeken. Onvergetelijke overnachting in de glasiglo.

Dinsdag

In de ochtend transfer naar Kiilopää (10km). ’s Middags zijn hier de echte Finse ‘smoke’ sauna’s, al lekker op temperatuur. Voor een complete Finse sauna ervaring kunt u nog even zwemmen, in het wak in de rivier. ’s Avonds kunt u de sneeuwschoenen onder binden en een begeleide wandeling door het winterse landschap maken. U overnacht in een blokhut.

Woensdag

Wilt u liever overdag een begeleide sneeuwschoenwandeling maken, dan kan dat deze ochtend. ’s Middags kunt u weer gebruik maken van de ’smoke’ sauna.

Donderdag

Ter plaatse kunt u een actieve excursie bijboeken naar het dorpje Inari en het interessante Sámi museum of een langlauftocht. Het aanbod is afhankelijk van het weer.

Vrijdag

Vandaag kunt u gebruik maken van de Finse ‘smoke’ sauna. ’s Avonds kunt u op het gezellige open vuur in de Turfhut uw eigen pannenkoek bakken.

Zaterdag

Dag ter vrije besteding. Wellicht kunt u voor vandaag een sneeuwscootersafari reserveren?

Zondag

Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Amsterdam.
Zowel in Kakslauttanen als in Kiilopää is halfpension inbegrepen. Voor beide bestemmingen zijn excursies te boeken. De mogelijkheden en prijzen vindt u in aparte tabellen, één voor Kakslauttanen en één voor Kiilopää (Saariselkä).

Reissom per persoon in € 
8-Daagse reis. Vertrekdag zondag
 

Vertrekdatum

aantal
2 pers. 3 pers. 4 pers.
01 feb 1599 1496 1449
08 feb 1669 1542 1486
15, 22 feb, 01, 08 mrt 1740 1611 1555


Incl. directe vlucht Amsterdam - Ivalo v.v. met Transavia, luchthavenbelastingen, transfers, 6 nachten blokhut, 1 nacht glasiglo, halfpension 
2x gebruik smoke sauna, 1x huur sneeuwschoenen tijdens excursie. Kakslauttanen is incl. bedlinnen en eindschoonmaak.
Kiiloopää is incl. bedlinnen, 1 handdoekenset p.p., haardhout, avondsauna en eindschoonmaak. 
Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Reserveringskosten:
Online boekingen: € 20,- per boeking
Alle andere gevallen: € 35,- per boeking. 
Bij te reserveren activiteiten in Kakslauttanen 
Prijs per persoon in € 
Activiteiten Duur PrijsSneeuwscootersafari 2 uur 114
Huskysafari 2 uur 143
Rendiersafari 2 uur 129
Sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht 3 uur 150


Prijzen geldig indien gelijktijdig gereserveerd met accommodatie. Min. aantal deelnemers: 2 volwassenen. Gebruik thermokleding is, indien van toepassing, inbegrepen.
Sneeuwscootersafari’s: prijzen zijn gebaseerd op twee personen per scooter.  
Meerprijs één persoon per scooter op aanvraag. Bestuurder dient in bezit van rijbewijs B te zijn. Eigen risico sneeuwscooter € 900 per persoon/sneeuwscooter/gebeurtenis.  
Huskysafari: twee personen per slee. Meerprijs één persoon per slee op aanvraag.
Rendiersafari: max. één volw. en één kind per slee.
 
Bij te reserveren activiteiten in Saariselka 
Prijs per persoon in € 
Dag Activiteit Tijd Verzorging Prijs

ma-zo Rendiersafari 09.30-11.30 koffie/thee 110

ma-za Sneeuwscootersafari 14.00-16.00 koffie/thee 99

ma, wo, vr Sneeuwschoensafari 10.00-12.00 warme bessensap 61

ma, do, za Sneeuwscootersafari Ontdek het Noorderlicht met bezoek aan iglo’s 18.00-22.00 snack 142

di, do, za Langlaufles 10.00-12.00 warme bessensap 61

di, vr Sneeuwscootersafari incl. ijsvissen 09.00-13.00 snack 138

wo Sneeuwscootersafari incl. ijsvissen en sneeuwschoentocht 09.00-14.00/15.00 lunch 181

di, do, za Sneeuwscootersafari met bezoek rendierfarm 13.00-16.00 koffie/thee 138

ma-zo Huskysafari 11.00-13.00 koffie/thee 154*

ma, wo, za Huskysafari 11.00-15.00 lunch 188**

wo, vr*** Rendiersafari Ontdek het Noorderlicht 19.00-21.00/20.00-22.00 koffie/thee 119

ma, do, za Noorderlicht avontuur 20.00-23.00 snack 79

di, vr, zo Sneeuwschoensafari Ontdek het Noorderlicht 19.00-21.00 warme bessensap 61

Angry Birds Activity Park 16


Klik hier voor de kindertarieven en voorwaarden
 
*** Niet op 24.12.2014