{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

Glasiglo en Smoke Sauna

Bestemming: Finland Region: Noorderlicht Reisduur: 7 nachten

Voor een vrijblijvende prijsopgave en reservering kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Deze 8-daagse combinatiereis geeft u een compleet beeld van Lapland. Ver boven de poolcirkel kunt u overnachten in een glasiglo en verblijven in een Finse blokhut met eigen sauna en open haard. En dit alles in de totaal witte natuur. Het programma geeft u de ruimte om te gaan langlaufen, te wandelen met sneeuwschoenen of een safari per sneeuwscooter of met huskyhonden te gaan maken. De echte Finse ‘smoke’ sauna met daarna een sprong in het ijswater is een ware beleving. Daarna voelt u zich heerlijk! De reis wordt helemaal uniek als u het noorderlicht heeft gezien. Hoe kouder en helderder hoe eerder u dit prachtige natuurverschijnsel ziet. 

Reisschema
Vlucht Amsterdam - Ivalo met Transavia
Transfer Ivalo - Saariselkä
1 n blokhut Kakslauttanen - Saariselkä
1 n glasigo Kakslauttanen - Saariselkä
Transfer Saariselkä - Kiilopää
5 n blokhut Fjell Centre Kiilopää - Kiilopää
Transfer Kiilopää - Ivalo
Vlucht Ivalo - Amsterdam met Transavia

Kakslauttanen 
Kakslauttanen ligt op ongeveer 40 km van de luchthaven van Ivalo en bestaat uit East Village en het nieuwe West Village. Kakslauttanen biedt blokhutten, sneeuwiglo’s en glasiglo’s en daarnaast zijn hier een ijskapel, een ijsbar, restaurants en ’s werelds grootste rooksauna te vinden. In West Village bevindt zich Santa’s Home, het huis van de kerstman.  
Tijdens deze reis verblijft u op zondag en maandag in Kakslauttanen, de eerste nacht in een blokhut en de tweede nacht in een glasiglo.
De blokhutten beschikken over een open haard, douche, toilet, kitchenette en sauna. Bij 2 personen: kleine blokhut met een slaapkamer. Bij 3-4 personen: blokhut met twee slaapkamers, een tweepersoonsbed, een stapelbed en een sofabed.
De glasiglo’s bieden een unieke kans om vanuit bed de sterren aan de hemel te zien en wellicht bij gunstige weersomstandigheden zelfs het noorderlicht. Speciaal glas garandeert een aangename temperatuur binnen, ook al zakt buiten de temperatuur onder de -30°C. Elke iglo is voorzien van een toilet. Bij 2-3 personen een kleine iglo, bij 4 personen een grote iglo in West Village met douche.  

Kiilopää
Ongeveer 10 km van Kakslauttanen ligt Fjell Centre Kiilopää. Kiilopää heeft diverse faciliteiten, waaronder een receptie/winkeltje, een Finse rooksauna, een steakhouse en een turfhut, waarin op een open vuur bijvoorbeeld pannenkoeken gebakken kunnen worden. Kiilopää organiseert dagelijks diverse activiteiten, waaronder begeleide sneeuwschoenwandelingen, langlauftochten en een sneeuwschoentocht naar het dorpje Inari en het interessante Sami museum. De activiteiten kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden zijn. Meer informatie over het weekprogramma.   

Van dinsdag tot zondag verblijft u in Kiilopää in een blokhut. Dit verblijf is inclusief 2x gebruik smoke sauna en 1x sneeuwschoenhuur tijdens een excursie. De vierpersoons twee-onder-een-kap-blokhutten liggen op 250-500 meter van het hoofdgebouw en bestaan uit een slaapkamer met twee aparte bedden, een woonkamer met kitchenette, eethoek, bedbank, tv en open haard. Verder is een douche/sauna en toilet aanwezig.

Vluchten: Voor meer informatie over Transavia, klik op Transavia

 

vanaf € 0

Zondag

Vlucht naar Ivalo met Transavia. Aansluitend transfer naar Kakslauttanen. Overnachting in een blokhut waar u heerlijk kunt ontspannen in uw eigen sauna of bij de open haard.

Maandag

Dag ter vrije besteding. Een optionele safari is bij te boeken. Onvergetelijke overnachting in de glasiglo.

Dinsdag

In de ochtend transfer naar Kiilopää (10km). ’s Middags zijn hier de echte Finse ‘smoke’ sauna’s, al lekker op temperatuur. Voor een complete Finse sauna ervaring kunt u nog even zwemmen, in het wak in de rivier. ’s Avonds kunt u de sneeuwschoenen onder binden en een begeleide wandeling door het winterse landschap maken. U overnacht in een blokhut.

Woensdag

Wilt u liever overdag een begeleide sneeuwschoenwandeling maken, dan kan dat deze ochtend. ’s Middags kunt u weer gebruik maken van de ’smoke’ sauna. ’s Avonds wordt een wisselend activiteitenprogramma aangeboden.

Donderdag

Ter plaatse kunt u een actieve excursie bijboeken naar het dorpje Inari en het interessante Sámi museum of een langlauftocht naar de Pielpajärvi kerk. Het aanbod is afhankelijk van het weer.

Vrijdag

Vandaag kunt u gebruik maken van de Finse ‘smoke’ sauna. ’s Avonds kunt u op het gezellige open vuur in de Turfhut uw eigen pannenkoek bakken.

Zaterdag

Dag ter vrije besteding. Wellicht kunt u voor vandaag een sneeuwscootersafari reserveren?

Zondag

Transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Amsterdam.
Zowel in Kakslauttanen als in Kiilopää is halfpension inbegrepen. Voor beide bestemmingen zijn excursies te boeken. De mogelijkheden en prijzen vindt u in aparte tabellen, één voor Kakslauttanen en één voor Kiilopää (Saariselkä).