Videos (alle Videos)

Discover Ireland

Discover Ireland

South East Ireland

South East Ireland

Connemara, Go where Ireland takes you

Connemara, Go where Ireland takes you

Clare, Go where Ireland takes you

Clare, Go where Ireland takes you

Kerry, Go Where Ireland Takes you

Kerry, Go Where Ireland Takes you

{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

8 Daagse rondreis Kastelen & Manors

Bestemming: Ierland Reisduur: 7 nachten

Prachtige rondreis met verblijf in luxe manor houses en kastelen. De traditionele antieke inrichting van deze hotels ademen een sfeer van rust en grandeur uit vervlogen tijden. Laat u heerlijk verwennen in deze top-accommodaties, met een uitstekende persoonlijke verzorging en voortreffelijke restaurants.

Klik hier om het artikel te lezen dat in de Telegraaf over deze reis is verschenen.

Route:

2 n Ballyknocken House, Glenealy
2 n Abbeyglen Castle, Clifden
1 n Gregans Castle Hotel, Ballyvaughan
2 n Carrig House, Caragh Lake Rode lijn = Kastelen & Manors

vanaf € 544,00

Dag 1:

Aankomst in Dublin. De eerste nacht verblijft u ten zuiden van Dublin in de Wicklow Mountains, in het Ballyknocken House (76 km). Uw gastvrouw Catherine Fulvio is bekend als schrijfster van kookboeken en kookprogramma’s op de Ierse TV en runt een Cookery School. Op vrijdag en zaterdagavond kunt u hier ook dineren

Dag 2:

In de Wicklow Mountains kunt u heerlijk wandelen, golfen of een bezoek brengen aan de mooie tuinen van Powerscourt of Mount Usher. Bij de oude kloosternederzetting in de vallei van Glendalough kunt u kennismaken maken met het culturele erfgoed van Ierland. Overnachting in Glenealy.

Dag 3:

Via Galway rijdt u naar het ruige Connemara gebied aan de westkust, waar overnacht wordt in het sfeervolle Abbeyglen Castle in Clifden (342 km). Geniet hier van een “High Tea” bij een knapperend open haardvuur.

Dag 4:

Tocht door het ruige Connemara, met haar cottages, schapen, rivierstroompjes, turfvelden en steeds van kleur wisselende groene heuvels. In het Connemara National Park kunt u mooie wandelingen maken. Een bezoek aan de sprookjesachtige Kylemore Abbey is een must. Overnachting in Abbeyglen Castle.

Dag 5:

Via het maanlandschap van The Burren naar de 200 meter hoge Cliffs Of Moher rotswanden aan de Atlantische kust. Overnachting in het Gregans Castle Hotel in Ballyvaughan, dat al vele onderscheidingen ontving, ook voor het uitmuntende restaurant (125 km).

Dag 6:

Naar het graafschap Kerry, dat bekend staat om haar stille meren en groene heuvellandschap. U overnacht in het uitstekende Carrig House, omringd door een uitgestrekte tuin, met uitzicht over het idyllische Caragh Lake (199 km). Carrig House werd vanwege haar gastvrijheid en prima restaurant al eens uitgeroepen tot “AA Guestaccommodation Of The Year”.

Dag 7:

Verblijf in Caragh Lake. Vele mogelijkheden voor dagtrips: de Ring Of Kerry route, het landgoed Muckross House in Killarney, met prachtige tuinen en wandelpaden, de Torc waterval, een wandeling door de spectaculaire Gap of Dunloe, of een boottocht naar de Skellig eilanden. Ook een rondtocht over het Dingle schiereiland, via de Connor Pass, is zeer de moeite waard. U vindt hier enkele top-golfbanen in een spectaculaire omgeving.

Dag 8:

Aan het einde van de middag terugvlucht van Cork (119 km) naar Amsterdam. Als waardige afsluiting van deze fantastische reis kunt u de lunch gebruiken in het vlakbij Cork gelegen havenplaatsje Kinsale, dat bekend staat als het gourmetcentrum van Ierland. In het historische centrum wemelt het van de gezellige pubs, restaurants en winkels met felgekleurde geveltjes.


Algemene informatie Ierland

 

STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
  
Klik hier voor Zuid West Ierland
Klik hier voor Zuid Oost Ierland

Het Land
De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h’Éireann, in het kort : Éire.

Bevolking
Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

Taal
De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten “The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant. 

Religie
De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

Cultuur
De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren. De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.


Tijdsverschil
Het is in Ierland één uur vroeger als in Nederland. 

Geld

De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

Voltage

Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

Klimaat
Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

  

Roken

In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.
 
Rijden in Ierland
In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

Alarmnummers
Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.

Handige Links

www.ierland.nl                         Landinformatie

www.visitdublin.com              Informatie Dublin

www.gotobelfast.com            Informatie Belfast
Reissom 8-daagse rondreis Kastelen & Manors, inclusief vlucht en huurauto per persoon in €  

Periode: 01/01-30/04 01/05-31/05 01/06-09/07 10/07-23/07 24/07-19/08
01/10-31/12 20/08-30/09

Bij deelname van:

2 personen 814 916 954 1036 1068
3 personen 794 896 925 988 1009
4 personen 784 886 910 964 980

Toeslag 1-persoonskamer 366 366 366 366 366

Toeslag superior kamer 129 129 129 129 129

Reserveringskosten € 10 per boeking.

Inbegrepen: Vliegretour Amsterdam - Dublin // Cork - Amsterdam met Aer Lingus ( zie voorwaarden ) •  
luchthavenbelasting, incl.1 stuk ruimbagage p.p. (= € 150) • 8 x 24 uur huurauto cat.A (Ford Ka) , incl.alle km.’s, belasting en verzekeringen • 7 nachten in een 2-persoonskamer met bad/douche/toilet, incl.Iers ontbijt • uitgebreide routebeschrijving • 

Optioneel: Het eigen risico van € 1600 kunt u reduceren tot € 150 voor € 5 per dag.

 
Reissom 8-daagse rondreis Kastelen & Manors per persoon in €  

Periode: Logies/ontbijt

01/01-30/04 544
01/05-30/09 646
01/10-31/12 544

Toeslag 1-persoonskamer 366

Toeslag superior kamer 129

Inbegrepen: 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet, incl.Iers ontbijt • uitgebreide routebeschrijving • 

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 10 per boeking.