Videos (alle Videos)

Discover Ireland

Discover Ireland

Kerry, Go Where Ireland Takes you

Kerry, Go Where Ireland Takes you

Connemara, Go where Ireland takes you

Connemara, Go where Ireland takes you

Truly, Madly, Deeply Dublin!

Truly, Madly, Deeply Dublin!

{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

8-Daagse supervoordeelreis Hoogtepunten Van Ierland

Bestemming: Ierland Reisduur: 7 nachten

Tijdens deze 8 daagse reis maakt u kennis met de toeristische hoogtepunten van Ierland, zoals Cork, de idyllische bergen en meren van Kerry, de Cliffs Of Moher aan de Atlantische kust, het ruige Connemara en de bruisende hoofdstad Dublin. Omdat er bij deze rondreizen gebruik wordt gemaakt van Inns die 3 nachten voor de prijs van 2 nachten aanbieden kunnen wij deze schitterende reizen tegen een zeer lage reissom aanbieden ! Wij adviseren u tijdig te reserveren, aangezien er voor deze speciale aanbieding een beperkt aantal kamers beschikbaar zijn.

3 n Murphys Guesthouse, Killarney (3=2)
3 n Dan O´Hara´s Farmhouse, Clifden (3=2)
1 n Lansdowne Hotel, Dublin

 

vanaf € 225,00

Dag 1:

Vertrek vanaf Schiphol om 09.35 uur, aankomst in Cork om 10.20 uur. Langs de kust, via de beroemde Bantry Bay en Glengariff, met prachtige Italiaanse tuinen op Garinish Island, naar het sfeervolle Kenmare. Vervolgens via een schitterende route naar Killarney, bekend vanwege haar veel bezongen meren en heuvels. Overnachting in de uitstekende Murphys Inn in het centrum van Killarney (155 km).

Dag 2 en 3:

Verblijf in Killarney. U heeft vele excursiemogelijkheden, zoals de toeristische routes langs de ‘Ring Of Kerry’ en de ‘Ring Of Beara’, het Dingle schiereiland, de Torc waterval, Muckross House & Gardens, Ross Castle, de Gap Of Dunloe-bergpas, of een boottocht over de meren van Killarney.

Dag 4:

Via Adare, met haar fotogenieke cottages, naar Limerick. U kunt onderweg Bunratty Castle bezoeken en het daarnaast gelegen Folk Park. Aan de Atlantische kust kunt u de imposante Cliffs Of Moher rotswanden bekijken. Door het mystieke steenlandschap van de Burren, met de Poulnabrone dolmen, rijdt u via Galway naar Connemara. Overnachting in Dan O´Hara´s Farmhouse, vlakbij het gezellige plaatsje Clifden.

Dag 5 en 6:

U kunt genieten van het ongenaakbare heuvellandschap en de ongerepte natuur van Connemara, met haar witte cottages en turfvelden. Bezoek in elk geval de sprookjesachtige, aan een meertje gelegen, Kylemore Abbey. In Renvyle is een mooi zandstrand. Vanuit Rossaveal kunt u een dagtocht per ferry maken naar de Aran Islands.

Dag 7:

Via Athlone rijdt u naar Dublin. De Ierse hoofdstad heeft vele culturele hoogtepunten zoals Trinity College, met de indrukwekkende Old Library, waar het beroemde Book Of Kells, stammend uit de 9e eeuw, wordt bewaard. Andere interessante bezoeken kunnen worden gebracht aan Dublin Castle, de National Gallery, St.Patrick’s Cathedral, Dublin Writers Museum, Christchurch Cathedral of het Guinness Storehouse. Overnachting in het driesterren Lansdowne Hotel.

Dag 8:

De ochtend heeft u ter beschikking om Dublin verder te bekijken of te winkelen in de elegante winkelstraten, zoals Grafton Street. ´s Middags terugvlucht naar Amsterdam om 13.45 uur of 17.15 uur.


Algemene informatie Ierland

 

STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
  
Klik hier voor Zuid West Ierland
Klik hier voor Zuid Oost Ierland

Het Land
De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h’Éireann, in het kort : Éire.

Bevolking
Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

Taal
De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten “The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant. 

Religie
De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

Cultuur
De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren. De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.


Tijdsverschil
Het is in Ierland één uur vroeger als in Nederland. 

Geld

De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

Voltage

Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

Klimaat
Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

  

Roken

In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.
 
Rijden in Ierland
In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

Alarmnummers
Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.

Handige Links

www.ierland.nl                         Landinformatie

www.visitdublin.com              Informatie Dublin

www.gotobelfast.com            Informatie Belfast
Reissom 8-daagse rondreis Hoogtepunten Van Ierland, inclusief vlucht en huurauto per persoon in €  

Periode: 01/01-30/04 01/05-31/05 01/06-09/07 10/07-23/07 24/7-19/08
01/10-15/12 20/08-30/09 16/12-31/12

Bij deelname van:

2 personen 490 509 547 629 661
3 personen 470 489 518 581 602
4 personen 460 479 503 557 573

Toeslag 1-persoonskamer 131 131 131 131 131

Reserveringskosten € 10 per boeking.

Inbegrepen: Retourvlucht Amsterdam - Cork // Dublin-Amsterdam met Aer Lingus (zie voorwaarden
Lowcost tarief A • luchthavenbelasting, incl.1 stuk ruimbagage p.p. (= € 150) • 8 x 24 uur huurauto cat.A (Ford Ka), incl.alle km.’s, belasting en verzekeringen • 7 nachten in een 2-persoonskamer met douche/toilet, incl.Iers ontbijt • routebeschrijving • 

Optioneel: Het eigen risico van € 1600 kunt u reduceren tot € 150 voor € 5 per dag.

 
Reissom 8-daagse rondreis Hoogtepunten Van Ierland per persoon in €  

Periode: Logies/ontbijt

01/01-30/04 220
01/05-30/09 239
01/10-31/12 220

Toeslag 1-persoonskamer 131

Inbegrepen: 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche/toilet, incl.Iers onbijt • routebeschrijving • 

Niet inbegrepen: reserveringskosten € 10 per boeking.