Videos (alle Videos)

South Iceland

South Iceland

Inspired By Iceland

Inspired By Iceland

Reykjavik Tourist Guide

Reykjavik Tourist Guide

Iceland Naturally

Iceland Naturally

{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

8-daagse vliegreis incl. cottage en huurauto

Bestemming: IJsland Reisduur: 7-21 nachten
Een goede keuze voor degenen die hun vakantie in alle rust willen doorbrengen is een verblijf in een vakantiewoning. Vanuit uw standplaats kunt u met de huurauto dagexcursies maken naar de vele toeristische hoogtepunten van Zuid IJsland, zoals de beroemde Gullfoss waterval, Geysir, de Skogafoss, Dyrholaey, Vik met haar zwarte strand, de Seljalandsfoss, Thórsmörk, Skaftafell en de gletsjerlagune Jökulsárlón. Ook voor kleine groepen en gezinnen is een verblijf in deze vakantiehuizen ideaal. Deze voordelige chalets zijn zeer populair, dus wij adviseren u vroegtijdig te reserveren !

Wij bieden u de keuze uit:  

Nupar Cottages, Hveragerdi  

Gljufur Cottages, Hveragerdi 

    

 

 

vanaf € 542,00

Dag 1:

Vlucht naar IJsland. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt naar uw bestemming.

Dag 2 t/m 7:

Gelegenheid om met uw huurauto tochten te maken. Aanraders om te bezoeken zijn: de Blue Lagoon, Geysir, de spectaculaire Gullfoss waterval, het Thingvellir nationale park, de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss, het Kerið kratermeer, een gletsjerwandeling of een walvissafari per boot. Er gaat een ferry naar de interessante Westman Islands, waar de gevolgen van een vulkaanuitbarsting te zien zijn. Per 4x4 bus of auto kunt u in de zomermaanden ook de hooglanden verkennen, zoals de pastelkleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar of het natuurgebied Thórsmörk met de “aswolk” vulkaan Eyjafjallajökull. Op een half uur rijafstand ligt Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. In het gezellige centrum vindt u de moderne Hallgrimskirkja en de langgerekte winkelstraat Laugavegur met vele trendy winkels, restaurants en kunstateliers. Populair bij shoppers is ook het grote overdekte Kringlan winkelcentrum. Vanaf het bijzondere Perlan ("parel") gebouw heeft u mooi uitzicht over de stad.

Dag 8:

U levert de huurauto weer in op Keflavik Airport en terugvlucht naar Amsterdam.


Algemene informatie IJsland


 

STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
  
HET LAND 

Het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan biedt, met een oppervlakte van 103.000 km2 (3 x zo groot als Nederland), veel plaats aan haar 300.000 inwoners. Met 3 inwoners per km2 is IJsland het dunbevolkste land van Europa. De hoofdstad Reykjavik ligt in het zuidwesten, waar ca. 2/3 van de bevolking woonachtig is. De rest van het land is dus zeer dunbevolkt en bestaat uit zeer kleine gemeenschappen met beperkte faciliteiten qua winkels, restaurants en bars etc. Met ca.17.000 inwoners is Akureyri de “capitool” van het Noorden. De internationale luchthaven Keflavik ligt op het schiereiland Reykjanes, op ca. 45 km. van Reykjavik. Iets meer dan 10% van het land is bedekt met gletsjers, 60% van het binnenland is onbewoonde hoogvlakte en woestijn, die uitsluitend in de zomermaanden met 4x4 voertuigen bereikt kan worden. Begroeide gebieden, heetwaterbronnen, lavavelden, adembenemende fjorden en tal van meren en watervallen vormen, naast het bewoonde kustgebied, het overige deel van IJsland. De best begaanbare weg is de ringweg, ook wel ´Route 1´ genaamd. Deze vrijwel geheel geasfalteerde weg voert met ca. 1340 km rondom het gehele eiland, langs vele bekende bezienswaardigheden, met uitzondering van de Westfjorden. In het binnenland vindt men veel met gravel verharde wegen. De wegnummers beginnend met een F zijn alleen zomers te berijden met terreinwagens met vierwielaandrijving, waarbij er sprake kan zijn dat u rivierbeddingen moet doorkruisen. Op de website www.road.is kunt u zien welke wegen open zijn.

 


TRANSFER INFORMATIE
In aansluiting op alle vluchten rijdt de Airport Express zeer frequent tussen de luchthaven Keflavik en het busstation (BSI) van Reykjavik. De reisduur is ca. 50 minuten. De bus gaat langs vrijwel alle hotels (soms met overstap op het BSI busstation). U kunt de tickets voor de Airport Express van te voren bij ons bestellen voor € 16 per persoon enkele reis of € 29 retour naar uw hotel in Reykjavik. 
 
TIJDVERSCHIL

Het tijdverschil tussen IJsland en Nederland bedraagt s’ zomers - 2 uur en tijdens onze wintertijd - 1 uur.

 

PASPOORT
IJsland maakt deel uit van het Schengengebied, maar is (nog) geen lid van de EU. Nederlanders hebben een geldig paspoort of europese identiteitskaart nodig, die nog tot 3 maanden na terugkomst geldig moet zijn. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn.
 
VALUTA
De valuta op IJsland is de IJslandse Kroon (1 = ca. 155 ISK, notering augustus 2014). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen, ook voor kleine uitgaven als een kop koffie etc. Bij veel onbemande benzinestations kunt u alleen met een creditcard tanken. Met uw EC-bankpas kunt u bij bankautomaten pinnen. De meeste Nederlandse banken handelen niet in ISK, dus u dient inn IJsland geld op te nemen of om te wisselen.
 
TAAL
De nationale taal is IJslands, maar de meeste mensen spreken er tevens goed tot redelijk engels. Gastvriendelijkheid wordt in IJsland met hoofdletters geschreven, vandaar dat u tijdens uw reis altijd op de hulpvaardige IJslanders kan terugvallen.
 
ELECTRICITEIT
Het voltage in IJsland is 220 volt en de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
 
MOBIEL TELEFONEREN

In de bewoonde gebieden en langs de ringweg heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, maar in grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland is vaak geen bereik.

 
DAGLICHT
Vanwege de noordelijke ligging van IJsland, vlak onder de poolcirkel, is het in de zomermaanden overal lang licht, ook ’s nachts. In juni gaat in het Noorden de zon helemaal niet onder en kan de middernachtszon worden bewonderd. ´s Winters (november - februari) hebben de kortste dagen 5 tot 6 uur daglicht. Het wordt echter nooit geheel donker, en al helemaal niet als de mooie poolsterren in een heldere hemel staan. Bij helder weer is in de herfst en de winter vaak het prachtige Noorderlicht (Aurora Borealis) te zien. Al vanaf maart is het in IJsland weer langer licht als in Nederland.
 
TEMPERATUUR
IJsland is niet zo koud als de naam doet vermoeden. Het klimaat wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van redelijk milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5° Celsius en ´s zomers tussen +10° en +15° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De weersomstandigheden kunnen er snel wisselen; een bekend gezegde in IJsland is; “als het weer je niet bevalt moet je vijf minuten wachten”.
IJsland wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5°Celsius en ´s zomers tussen +10° en +14° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De beste reistijd is van juni tot september. Wie van de winter houdt kan het beste tussen januari en maart naar IJsland reizen. 
 
  
 
BESTE REISTIJD
De beste reistijd ligt tussen juni en begin september. Het hoogseizoen loopt van half juni tot half augustus; voor deze periode adviseren wij uw accommodatie tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. In mei en september kan (in het noorden vaker als in het zuiden) soms nog een sneeuwbui voorkomen. In het voor -en najaar zijn de wegen naar het binnenlands niet toegankelijk.
 
AUTORIJDEN:
De maximaal toegestane snelheid in IJsland is 50 km. binnen de bebouwde kom en 90 km. per uur buiten de bebouwde kom (80 km.op gravelwegen). Het is in IJsland verplicht (ook overdag) met verlichting aan te rijden.
 
ETEN & DRINKEN
De IJslandse keuken bestaat voornamelijk uit verse visgerechten en lamsvlees. In Reykjavik is een grote keus aan restaurants, ook die zich specialiseren in buitenlandse keukens. Buiten Reykjavik is het aantal restaurants zeer beperkt en is er minder variatie in de menu´s. Water wordt altijd gratis geserveerd bij de maaltijd. In de meeste hotels is het ontbijt en soms ook het diner in buffetvorm. De prijzen voor alcoholische dranken zijn hoger als in Nederland. In het laagseizoen kan het soms voorkomen dat het restaurant van uw accommodatie gesloten is en u moet eten bij een naburig restaurant.
 
ACCOMMODATIE

Reykjavik heeft veel verblijfsmogelijkheden, variërend van jeugdherbergen tot luxe viersterren hotels. Houdt u er rekening mee dat het hotelclassificatiesysteem in IJsland de hotels vaak iets hoger waardeert als de maatstaven die hiervoor in de rest van Europa worden gehanteerd. Op het dunbevolkte ´platteland´ is de hotelcapaciteit niet erg groot en minder gevarieerd. De hotels zijn in de meeste gevallen eenvoudiger als in Reykjavik en er zijn veel farm- en guesthouses. Sommige guesthouses beschikken alleen over standaard kamers, met gebruik van een gemeenschappelijke badkamer en toilet. Over het hele land verspreid vindt u een aantal zomerhotels (de Edda hotelketen); dit zijn schoolinternaten die in het hoogseizoen worden gebruikt als eenvoudige toeristenklasse hotels. Daarnaast kunt u reserveren voor vakantiecottages en chalets, veelal met een kitchenette. Veel accommodaties beschikken over een hot tub, waarin u een heerlijk warm bad kunt nemen in de buitenlucht. Belangrijk: het is absoluut aan te raden van juni t/m augustus uw accommodatie ruim van te voren te reserveren, en dit niet op de ´bonnefooi´ te doen, want veel hotels zijn lang van te voren volgeboekt in het hoogseizoen. Wanneer een accommodatie is volgeboekt bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk gelijkwaardig alternatief aan, zoveel mogelijk in dezelfde omgeving.

 KAMPEREN
Van juni tot augustus wordt er veel op IJsland gekampeerd. De campings zijn qua faciliteiten vaak vrij eenvoudig . Je mag in principe ook in de vrije natuur kamperen, waarbij officieel wel toestemming van de eigenaar van het land nodig is, maar dit is doorgaans geen probleem. In beschermde natuurgebieden, zoals Þingvellir, Þórsmörk, Landmannalaugar, Skaftafell en Mývatn mag u niet vrij kamperen en moet verplicht gebruik gemaakt worden van de officiële campings. Een overnachting op een camping kost gemiddeld ongeveer € 10 per persoon.
 
BUSSEN OP IJSLAND
De IJslandse bussen worden goed onderhouden en zijn technisch prima in orde. Door de soms barre weg- en weersomstandigheden hebben ze echter veel te lijden, vooral als ze door het binnenland rijden. Aan stofontwikkeling op de ruiten van de bus is bij ritten op onverharde wegen niet te ontkomen. 
 
HANDIGE LINKS

www.ontdekijsland.nl                                          Algemene informatie   
 
www.guidetoiceland.is                                         Informatie, foto’s en filmpjes

http://nl.visiticeland.com                                     Officiele website IJslands verkeersburo
 
www.visitreykjavik.is                                           Informatie Reykjavik
 
www.road.is                                                          Informatie over de wegcondities in IJsland

http://vimeo.com/channels/iceland/videos     Video’s

www.dezwerver.nl/r/europa/ijsland                  Reisgidsen & kaarten


Reissommen 8 dagen cottage, Zuid IJsland (incl.huurauto) per persoon in € 

Bij deelname van: 01/01-30/04 en
01/11-15/12
01/05-31/05 en
01/09-31/10
01/06-30/06 en 18/08-31/08 01/07-17/08 en
15/12-31/12

NUPAR COTTAGES

Icelandair, tarief/boekingsklasse vlucht: S L H T
Vanaf Amsterdam of Brussel

2 personen, type A 780 838 1049 1199
3 personen, type A 667 724 884 1016

2 personen, type B 863 921 1149 1299
3 personen, type B 722 780 951 1083
4 personen, type B 652 709 852 975

Reductie voor late heenvlucht om 22.25 uur -- -- 50 50

Wow Air, vertrek op ma/wo/vr, 2/6-1/9 01/09 02/06-20/06 21/06-31/08
Vanaf Amsterdam

2 personen, type A -- 715 763 919
3 personen, type A -- 567 598 737

2 personen, type B -- 815 863 1019
3 personen, type B -- 633 665 803
4 personen, type B -- 542 566 695

Toeslag Wow Air als u boekt na 30/4/2014 110 110 75

Air Berlin, vertrek op di/do/zo, 22/5-11/9 22/05-31/05 01/06-30/06 01/07-17/08
vanaf Dusseldorf of Hamburg 01/09-11/09 18/08-31/08

Tarief/boekingsklasse: T T S

2 personen, type A -- 693 846 951
3 personen, type A -- 579 681 768

2 personen, type B -- 775 946 1051
3 personen, type B -- 634 748 835
4 personen, type B -- 564 649 727

GLJUFUR COTTAGES 01/01-30/04 en
01/11-15/12
01/05-31/05 en
01/09-31/10
01/06-30/06 en 18/08-31/08 01/07-17/08 en
15/12-31/12

Icelandair, tarief/boekingsklasse vlucht: S L H T
Vanaf Amsterdam of Brussel

2 personen 964 1207 1429 1579
3 personen 789 971 1138 1270
4 personen 702 852 992 1115

Reductie voor late heenvlucht om 22.25 uur - 50 50 50

Wow Air, vertrek op ma/wo/vr, 2/6-15/9 01/09-30/09 02/06-20/06 21/06-29/08
Vanaf Amsterdam

2 personen -- 979 1138 1181
3 personen -- 742 895 924
4 personen -- 624 773 795

Toeslag Wow Air als u boekt na 31/3/2014 110 110 75

Air Berlin, vertrek op di/do/zo, 22/5-11/9 22/05-31/05 01/06-30/06 01/07-17/08
vanaf Dusseldorf of Hamburg 01/09-11/09 18/08-31/08

Tarief/boekingsklasse: T T S

2 personen -- 1062 1226 1331
3 personen -- 825 934 1022
4 personen -- 707 789 867

Toeslag autohuur, per auto per dag vanaf 15/6 -- -- 16 --

Inbegrepen: Retourvlucht IJsland incl. luchthavenbelasting/brandstoftoeslag (vluchtschema/voorwaarden) • 
7 x 24 uur huurauto Cat.Z (VW Up) incl. ongelimiteerde km, belastingen • 7 n. in cottage met d/t op basis van logies • bedlinnen, elektra en schoonmaak • uitgebreide routebeschrijving •

Niet Inbegrepen: reserveringskosten € 10 per boeking 

Autohuurvoorwaarden. Voor prijzen grotere autotypes zie: online prijsopgave