{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

Lofoten Arctic Adventure
Unieke belevenis flydrive, Lofoten & Tromsø
Incl. DIRECTE vlucht Amsterdam-Evenes

Bestemming: Noorwegen Region: Noorderlicht Reisduur: 7 nachten

Net boven de poolcirkel vormen de eilandengroepen Vesterålen en de Lofoten het beginpunt van Noord-Scandinavië. Steile, besneeuwde bergwanden en de blauwe, soms ijzige zee vloeien er naadloos in elkaar over. Hier onthullen de Noorse fjorden hun winterse schoonheid.
Deze schitterende flydrive rondreis brengt u naar het hoge noorden. U zult hier versteld staan van de ruimte, de frisheid en het magische licht- en kleurenspel. De natuur is hier ongerept en u zult een en ander van erg dichtbij kunnen beleven. De te rijden afstanden zijn niet groot, dus u heeft de tijd om alles te bekijken.
Hoogtepunten zijn een bezoek aan de wolven in Polar Park, verblijf in een traditionele Sami lavvutent of wilderniscabin bij Camp Tamok, het Hurtigruten traject tussen de Vesterålen en Lofoten eilanden door en het zien van zeearenden tijdens een unieke boottocht vanuit Svolvaer.

Reisschema:
Amsterdam - Evenes per Transavia
1 n Rica Hotel Narvik - Narvik (75 km)
1 n Camp Tamok (1 nacht verblijf in lavvutent of wilderniscabin) (200 km)
1 n Rica Ishavshotel - Tromsø (100 km)
1 n Hurtigruten traject Tromsø-Svolvaer 01:30-18:30
3 n Thon Hotel Lofoten - Svolvaer
Evenes - Amsterdam per Transavia (165 km)

Voor vertrek 01.02.2015 geldt een ander schema:
Amsterdam - Evenes per Transavia
1 n Rica Hotel Narvik - Narvik (75 km)
1 n Camp Tamok (1 nacht verblijf in lavvutent of wilderniscabin) (200 km) 
2 n Rica Ishavshotel - Tromsø (100 km)
1 n Hurtigruten traject Tromsø-Svolvaer 01:30-18:30 
2 n Thon Hotel Lofoten - Svolvaer
Evenes - Amsterdam per Transavia (165 km)
(Dit omdat op 05.02.2015 het Hurtigruten traject uitgevoerd wordt door MS Lofoten.
Aan boord van dit schip kunnen geen auto’s vervoerd worden)

Vluchten: Voor meer informatie over Transavia, klik op Transavia

 

vanaf € 1.465,00

Zondag

Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia rechtstreeks naar Evenes, waar uw huurauto voor u klaarstaat. U rijdt naar Narvik voor de eerste overnachting.

Maandag

Vandaag rijdt u noordwaarts. Wij kunnen voor onderweg een bezoek aan de unieke Polar Park in Bardu van harte aanbevelen. Hier kunt u van dichtbij onder andere wolven, bruine beren, lynxen en poolvossen zien.
Aan het eind van de middag wordt u verwacht in Camp Tamok voor een eenvoudige maaltijd (of rendiersoep of vissoep), een noorderlichtexcursie en een overnachting in een traditionele lavvutent of een wilderniscabin. U heeft op deze plek, weg van de bewoonde wereld, goede kans op het zien van het noorderlicht. Samen met een gids maakt u een wandeling van ongeveer 2 km op zoek naar dit beroemde natuurverschijnsel. De gids zal u daarnaast tips geven voor het maken van foto’s. Indien gewenst kunt u in plaats van de noorderlichtexcursie een husky-, sneeuwscooter- of rendiersafari maken.

Dinsdag

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid nog een safari met rendieren, husky’s of sneeuwscooter, inclusief een lichte lunch, te maken. U beleeft zo de schitterende winternatuur van dichtbij.

In de namiddag verlaat u Camp Tamok en gaat u op weg naar Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het noorden. Hier verblijft u één nacht.
Heeft u het noorderlicht nog niet gezien of wilt u kans maken om het nog een keer te zien, dan kunt u voor deze avond nog een noorderlichtexcursie bijboeken.

Woensdag

Tromsø was als toegangspoort naar de Arctische Oceaan in het verleden een belangrijk startpunt van poolexpedities. In het Polarmuseet en het beleveniscentrum Polaria leert u veel over de poolgeschiedenis van Noorwegen. Tromsø heeft daarnaast twee kerken die u zeker gezien moet hebben: de houten Domkerk met 750 plaatsen een van de grootste kerken van het land en de in 1965 in gebruik genomen Ishavskathedraal. De arctische kathedraal is door de moderne architectuur en het grote mozaïeken raam wereldberoemd.

’s Avonds dient u om 23.45 uur op de Hurtigruten kade te staan voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Vertrek is om 01.30 uur.

U zult uw hotelkamer ’s morgens al moeten verlaten. Indien u dit wenst kunt u uw kamer ook voor deze dag reserveren.

Donderdag

De aanblik van de nauwe doorgang van Risøyrenna en de tocht door de smalle Raftsund behoren tot de mooiste momenten van de Hurtigruten reis. In Stokmarknes, het vroegere beginpunt van de Hurtigruten, bevindt zich het museum van de postschepen, waar u veel over de geschiedenis van Hurtigruten kunt leren (entree is voor Hurtigruten passagiers gratis). Het schip vaart verder naar Svolvaer, de belangrijkste plaats in de Lofoten. ’s Avonds gaat u in Svolvaer van boord en parkeert u uw auto vervolgens bij het aan de kade gelegen Thon Hotel Lofoten. Hier verblijft u drie nachten.

Vrijdag en zaterdag

U kunt een autotocht maken richting A, op het uiterste puntje van de Lofoten. Onderweg passeert u idyllische vissersplaatsjes. In Bøstad kunt u het Lofotr Vikingmuseum bezoeken, in het winterseizoen op zaterdag geopend.
Een andere aanrader voor zaterdag is een bootexcursie richting Raftsund en Trollfjord. U ziet verschillende grote zeearenden van dichtbij en kunt genieten van de prachtige omgeving. Aan boord wordt een vissoep geserveerd.

Zondag

Na het ontbijt rijdt u naar Evenes Airport. U levert de auto in op de luchthaven van Evenes en reist terug naar Nederland.

Bij te reserveren activiteiten 
Prijs per persoon in €
 

Activiteiten

Duur
Verzorging Afstand/extra info
Prijs

Bardu Polar Park* 27

Camp Tamok Huskysafari 4,5 uur lunch 15 km 199

Camp Tamok Sneeuwscootersafari 4,5 uur lunch 30 km 199

Camp Tamok Rendiersafari 4,5 uur lunch 184

Noorderlichtexcursie Tromso per (mini)bus 7 uur warme chocolademelk 119

Lofoten Nature Safari (min. 10 personen) 5 uur lunch (soep) 153


Prijzen geldig indien gelijktijdig gereserveerd met de reis. Bestuurder sneeuwscooter dient in bezit van rijbewijs B te zijn. 
De sneeuwscootersafari’s zijn gebaseerd op twee personen per scooter.
 
* Tegen betaling kunt u samen met een gids binnen het verblijf van de wolven of lynxen foto’s maken. Informatie kunt u vrijblijvend opvragen.
 

Activiteiten in plaats van Noorderlichtexcursie 
Prijs per persoon in €
 

Activiteiten

Duur
Afstand/extra info
Prijs
Camp Tamok Huskysafari 4,5 uur 15 km 89
Camp Tamok Sneeuwscootersafari 4,5 uur 30 km 89
Camp Tamok Rendiersafari 4,5 uur 74

Prijzen geldig indien gelijktijdig gereserveerd met de reis. Bestuurder sneeuwscooter dient in bezit van rijbewijs B te zijn. 
De sneeuwscootersafari’s zijn gebaseerd op twee personen per scooter.