Videos (alle Videos)

Color Line

Color Line

Oslo, een bruisende hoofdstad (kort)

Oslo, een bruisende hoofdstad (kort)

{REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!} {REBALTTEXT_MARKED_!}

"Gustav Vigeland" 14-Daagse hotelrondreis incl. overtocht

Bestemming: Noorwegen Region: Autorondreizen Reisduur: 13 nachten

Dat Noorwegen een land is met vele bergen, hoogvlaktes, weidse en nauwe dalen en tevens diep in het land snijdende fjorden wist u wellicht al; maar tijdens deze reis zult u het ook zien!  
Vanuit uw verblijfplaats in het magische Peer Gynt gebied heeft u bij helder weer zicht op de in de verte gelegen bergtoppen. Tijdens een tocht of wandeling ziet u al liggen wat u de komende dagen van dichterbij zult beleven. U verlaat het rijk van Peer Gynt en ervaart één van de hoogtepunten van deze reis. De tocht over Europa´s hoogste bergweg, de Sognefjellsvegen. Met het hoogste punt op 1434 meter voert deze weg van Oost-Noorwegen naar de machtige Sognefjord. U rijdt tussen de hoogste bergpieken van Noorwegen over het Jotunheimen bergplateau. Na een verblijf op de oevers van de Sognefjord, volgt een schitterend traject met vele panoramische vergezichten op o.a. de Aurlandsfjord naar Eidfjord, dat aan een uitloper van de Hardangerfjord ligt. Sand, uw volgende bestemming, ligt in de provincie Ryfylke; waar ook de bekende Lysefjord met de attracties Preikestoylen en Kjerag ligt. De reis wordt afgesloten met een verblijf in het lieflijke Telemark. 

Reisschema
(Klik op de linkjes voor meer informatie. Bij de overtochten staan ook toeslagen voor hutten en maaltijden vermeld.)
1 n Color Line overtocht Kiel - Oslo of Stena Line overtocht Kiel - Gotenburg
2 n Wadahl Hotel - Gåla (275/560 km)
2 n Leikanger Fjordhotel - Leikanger (265 km)
2 n Quality Hotel Vøringfoss - Eidfjord (150/210 km)
2 n Ryfylke Turist Hotel - Sand (180 km)
3 n Quality Straand Hotel- Vrådal (225 km)
1 n Color Line overtocht Oslo - Kiel of Stena Line overtocht Gotenburg-Kiel (220/530 km) 
Gustav Vigeland

vanaf € 941,00

Dag 1 en 2

Naar Kiel voor de overtocht naar Oslo.
Na aankomst rijdt u door de prachtige bosrijke omgeving langs Hamar en het grootste meer van Noorwegen, het Mjøsameer, en voorbij aan Lillehammer naar Gålå.

Dag 3

De wandelmogelijkheden zijn hier enorm, maar ook dagtripjes over de Peer Gyntweg, de Jotunheimenweg of naar Lillehammer met het kinderpretpark Hunderfossen en het openluchtmuseum Maihaugen zijn aanraders.

Dag 4

Door prachtige landschappen met bergen, bossen en rivieren naar het fjordendistrict. In Lom staat de staafkerk uit de 13e eeuw, zeker een bezichtiging waard. Via Europa’s hoogste bergweg, de Sognefjellsvegen bereikt u de oevers van de machtige Sognefjord. Hier verblijft u in Leikanger.

Dag 5

U verblijft aan de machtige Sognefjord en kunt kiezen uit een scala aan dagtrips. Bijvoorbeeld een tocht met de expressboot naar Flåm of een trip naar de Jotunheimen en de Nigardsgletsjer.

Dag 6

U steekt de Sognefjord over en volgt een fraaie route over de Vikafjell richting Voss en Eidfjord, aan de oevers van de Hardangerfjord. U kunt er voor kiezen circa 70 km om te rijden via de Aurlandsvegen en Gudvangen. (Doe dit bij mooi weer!)

Dag 7

Diverse dagtripjes mogelijk door het fraaie Hardangergebied, dat ook wel de fruitgaard van Noorwegen word genoemd. U kunt bijvoorbeeld naar het Hardangervidda bergplateau of het Hardanger Nature Centre in Eidfjord.

Dag 8

Via het plaatsje Odda langs de gletsjer Folgefonn en over de Haukeligrend bergweg naar Sand in de provincie Ryfylke.

Dag 9

Verblijf in Sand. De bekendste attracties van Ryfylke, zoals Preikestoylen en Kjerag, liggen binnen bereik. Maar u hoeft niet weg. Vanaf het terras aan de fjord is het verkeer van de lokale ferry goed te volgen.

Dag 10

Vertrek via Suldal naar de romantische provincie Telemark. Het heuvellandschap met de eeuwig zingende bossen en vele in de zon schitterende meren vormen een fraai decor. Vrådal is uw laatste verblijfplaats in Noorwegen.

Dag 11 en 12

In de bosrijke omgeving is volop keuze aan activiteiten, zoals wandelen of vissen in de meren. Vanuit Vrådal zijn het Telemarkkanaal en het West Telemark openluchtmuseum een must voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Dag 13 en 14

U verlaat Vrådal om vanuit Oslo of Gotenburg de overtocht naar Kiel te nemen.
Na ontscheping in Kiel terug naar Nederland.

Ontbijt en diner
De reissom is gebaseerd op verblijf in de hotels inclusief ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners. Soms is er gezien de landelijke ligging van de accommodaties geen alternatief.
De maaltijden tijdens uw overtocht zijn niet inbegrepen. Wij raden u aan deze vooraf te reserveren; de ervaring leert dat het buffetrestaurant vaak is volgeboekt.

 

Hotel onderweg
Voor de heenreis kunt u, indien u dat wenst, een overnachting in Jagdhaus Waldfrieden nabij Hamburg bijboeken. De prijs kunt u vinden bij de online prijsopgave.

Reissom 14-daagse reis per persoon in €
 

Bij 4 pers. Bij 3 pers. Bij 2 pers. Tsl. halfpension
20mei-05sep 941 981 1059 253

Toeslag Color Line overtocht
Kiel-Oslo p.p. enkele reis
01mei-12jun/19aug-31okt overtocht vr en za 42 55 80
13jun-18aug overtocht zo t/m do 52 68 100
13jun-18aug overtocht vr en za 78 101 148

Korting Stena Line overtocht Kiel - Gotenburg incl. binnenhut p.p.enkele reis
01mei-31mei/01sep-31okt -3 -9 -13

Toeslag Stena Line per boekingsdatum per enkele reis
Vertrek 01jun-31aug
Per tour
Boeking 01feb t/m 30apr 49 0
Boeking vanaf 01mei 132 0


Inbegrepen:
Color Line overtocht Kiel - Oslo v.v. met 2-4 pers. binnenhut d/t (ander type hut tegen toeslag mogelijk) en auto aan boord,  
11 nachten in 2-pers. kamer op basis van logies/ontbijt. Bij 3 personen een extra bed op de kamer. Routebeschrijving en reisdocumentatie.

Niet inbegrepen:
Lokale ferry’s.