14-Daagse expeditie Het bevroren land van de pinguins.

Bestemming: Antarctica

Reisduur: 13 nachten

Vanaf: 5.527,00 €

Ga met ons mee als u het vogels kijken naar een geheel nieuw niveau tillen! We reizen naar Antarctica, het koudste, droogste en windigste continent op aarde voor een ontmoeting van heel dichtbij met haar wilde dieren. Vroege Antarctische ontdekkingsreizigers dachten dat pinguins vissen waren en dienovereenkomstig werden zij ingedeeld in deze diersoort.

Antarctica kent geen permanente inwoners, het is uitsluitend voorbestemd voor de wetenschap en de rust. Het continent is niet alleen het meeste zuidelijke, maar ook het koudste, droogste, hoogste en zuiverste continent ter wereld. Ondanks de sneeuw en ijsmassa is Antarctica een thuis voor miljoenen pinguïns en duizenden robben. Het is tevens een rijk voedselgebied voor een groot aantal walvissen tijdens de Antarctische zomermaanden.

Wees voorbereid om te worden overweldigd door deze verbazingwekkende vogels in hun grote, dichte bevolkte kolonies van soms meer dan 180.000 vogels. De bezienswaardigheden, de geuren en het lawaai van deze enorme kolonies zijn onvergetelijk. Wanneer de kans zich voordoet zullen we onze kajaks te water laten, tenten aan de wal opzetten en nemen we u mee op onvergetelijke wandelingen ter verkenning van de laatste onaangetaste en meest prachtige plaatsen op de planeet.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Aankomst Buenos Aires

  Na aankomst naar uw hotel gebracht voor overnachting met ontbijt.

  Indien u er voor kiest de vlucht bij te boeken is het vertrek vanuit Nederland één dag eerder!

  Dag 2 Buenos Aires - Ushuaia

  Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Ushuaia, na aankomst volgt een excursie naar Ushuaia National Park, waarna u naar de kade gaat voor inscheping vanaf 16.00 uur aan boord van MS Fram.

  Dag 3 & 4 Drake Passage

  Sir Francis Drake was de inspiratie voor de benaming van dit legendarische deel van de oceaan tussen de Zuid-Amerika en het Antarctische schiereiland. De buitengewone zeewaardigheid van MS Fram staat garant voor een veilige en aangename reis. Nu kunt u zich voorbereiden op uw bestemming met interessante presentaties.

  Dag 5 t/m 11 Antarctica

  Zodra we de Antarctische convergentie op de 50e breedtegraad hebben gekruist merkt u dat de lucht helderder en kouder is. Nu ziet u de eerste pinguïn in het water en kunt u op de uitkijk naar de eerste ijsbergen. Mensen wonen hier niet permanent, maar wel miljoenen pinguïns en duizenden walvissen. Het enorme witte continent maakt u sprakeloos, want hier gelden de wetten van weer, wind en ijs. Deze dicteren ook onze route, zoals bepaald door de kapitein gedurende de reis. Dus elke reis is uniek en ons ervaren team zal ervoor zorgen dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

  Een lijst van mogelijke landgangen vindt u op het tabblad details.

  Dag 12 & 13 Drake Passage

  Vandaag koersen we noordwaarts en heeft u de tijd om zich de onbeschrijfelijke zintuiglijke indrukken uit het Zuidpoolgebied weer voor de geest te halen.

  Dag 14 Ushuaia - Buenos Aires

  Na uw unieke reis met zijn vele kostbare momenten bent u weer in Ushuaia waar u ontscheept. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires eindigt uw reis.

  Indien u er voor kiest de vlucht bij te boeken is afhankelijk van het vliegschema een extra overnachting in Buenos Aires noodzakelijk.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Buenos Aires (bij te boeken).
  1 Nacht Hotelverblijf in Buenos Aires inclusief ontbijt.(bij te boeken; evt. noodzakelijk i.v.m. vluchtschema).
    Transfer hotel - luchthaven.
    Vliegreis Buenos Aires - Ushuaia.
    Transfer luchthaven - kade incl. sightseeing Ushuaia.
  12 Nachten Expeditiereis per MS Fram met volpension aan boord.
    Transfer kade - luchthaven.
    Vliegreis Ushuaia - Buenos Aires
  1 Nacht Hotelverblijf in Buenos Aires inclusief ontbijt (bij te boeken; evt. noodzakelijk i.v.m. vluchtschema).
  1 Nacht Vliegreis Buenos Aires - Amsterdam (bij te boeken).

   

  Inbegrepen:
  - Reis begint met hotel overnachting in Buenos Aires en is inclusief ontbijt.
  - Transfer hotel - luchthaven Buenos Aires.
  - Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia v.v. (vluchttijden worden ter plaatse bekend gemaakt).
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag.
  - Transfer luchthaven - kade v.v.
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord.
  - Wind en regenafstotend jack.
  - Thee en koffie aan boord

   

  Niet inbegrepen:

  - Vlucht Amsterdam - Buenos Aires v.v. (wel bij te boeken).
  - Extra hotelovernachting in Buenos Aires (eventueel noodzakelijk i.v.m. vluchtschema bij geboekte vlucht).
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

   

  MS Fram
  De nieuwste aanwinst van Hurtigruten stamt uit 2007. Deze ijsbreker vaart ‘s zomers langs de kust van Groenland en ‘s winters verzorgt het ontdekkingsreizen naar Antarctica. MS Fram is een zeer wendbaar en modern ingericht passagiersschip van de ijsklasse 1B en daarmee uitstekend geschikt voor expedities naar de poolgebieden. Het schip beschikt over 136 hutten; naast de smaakvol ingerichte Suites (16–40 m2) is er keuze uit 2- tot 4-persoons binnen- en buitenhutten (10–12 m2). Een ruime Panoramasalon en dekoppervlaktes geven optimale uitzicht op indrukwekkende ijsbergen en landschappen. Aan boord bevinden zich tevens speciale voordrachtsruimte, restaurant, internettoegang, winkel alsmede een cafetaria, een bar, whirlpools, sauna’s en fitnessruimte.

  Voor een uitgebreide beschrijving van het expeditie schip kunt u op onderstaande link klikken:


  MS Fram

   


  Vaarroute en landgangen

   

  De beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weer- en ijsomstandigheden op dat moment.

   

  In de eindeloze uitgestrekte wildernis van Antarctica, laat de natuur zich van haar meest verheven en prachtige kant zien. Op deze verbazingwekkende reis in het voetspoor van de grote ontdekkingsreizigers ervaart u ontzagwekkende landschappen, die er nog net zo uitzien als destijds, toen de eerste mensen voet aan wal zetten.  Weer, wind- en ijscondities zijn bepalende voorwaarden waarvan het programma van uw reis afhankelijk is. Veiligheid is altijd de eerste prioriteit, daarom bepaald de kapitein de koers pas tijdens de reis. Elke  expeditie is dus een unieke ervaring en elke route is slechts indicatief. Hieronder vindt u een reeks van mogelijke doelen voor de landgangen op Antarctica. Sommigen van hen zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen aan te doen.

   

  Decption Island, South Shetland Islands

  Deception Island is één van de hoogtepunten van de South Shetland Islands. Het dankt zijn karakteristieke ringvorm van een gedeeltelijk ingestorte vulkaan, waarin een natuurlijke haven is ontstaan. Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisjacht station en een vervallen Brits onderzoek station.

   

  Half Moon Island, South Shetland Islands

  Dit eiland met zijn spectaculaire Antarctische natuur is overweldigend fotogeniek. Half Moon Island is een schitterend juweel in de schatten van de archipel. Gekartelde kliffen zijn het ruige thuisland van een grote kolonie kinband pinguïns. Tevens kunt u hier Antarctische sterns, Dominicanesmeeuwen, Zuidpoolkippen, Wilson stormvogeltjes en een aantal zeehondensoorten spotten.

   

  Yankee Harbour, South Shetland Islands

  De voormalige zeehondenjagers van de regio gebruikten de bescherming van de natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich IJsland als basiskamp. Overblijfselen van deze vervlogen tijden zijn nog steeds zichtbaar, maar de echte attractie is een Ezelspinguïn kolonie, met 4000 geschatte broedparen.

   

  Cuverville Island

  Cuverville Island in het Errera Channel is het leefgebied van de grootste bekende kolonie Ezelspinguïns. Het smalle Errera Channel biedt een spectaculaire doorgang naar Cuverville, zo lopen vele ijsbergen in deze ondiepe wateren op de grond. Ervaar hoe voorzichtig MS Fram tussen ijsbergen door navigeert. Dit is net zo spannend als de levendige chaos van voortplantende pinguïns op het strand.

   

  Neko Harbour

  Omgeven door hoge bergen en uitgestrekte gletsjermuren van het Antarctische schiereiland ligt Neko Harbour, met zijn Ezelspinguïn kolonie en een kleine Argentijnse reddingshut aan Andvord-Bay. Vernoemd naar een oude walvisvaarderschip, is Neko één van de weinige plekken waar u landt op het Antarctische vasteland.

   

  Petermann Island

  De locatie in de pittoreske Penola Straat, maakt Petermann Island een ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

   

  Paradise Bay

  Niet alleen de naam is hemels, maar even paradijselijk als de rijkdom aan fabelachtige indrukken. Beschermd door de Gerlache Straat biedt Paradise Bay een zeldzame gelegenheid aan wal te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht. Hier bevindt zich het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense Research Station González Videla, maar er zijn tevens kolonies van pinguïns in de buurt.

   

  Lemaire Channel

  Dit 11 km lange en 1,6 km brede kanaal is een van de mooiste passages in de Antarctische wateren. Het kanaal geeft een fascinerende indruk van dit overweldigende landschap. Het is zowel indrukwekkend als ook subliem, breekbaar en krachtig, uitnodigend en onherbergzaam.

   

  Port Lockroy

  De Britse onderzoeksstation in Port Lockroy op Goudier Island werd gebouwd in 1941 en opgeheven in 1962. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Vandaag is het een van de meest bezochte plekken in Antarctica en toont het leven van een onderzoeksstation in de jaren 1950.

   

  Wilhelmina Bay

  De bergen en enorme gletsjers rond Wilhelmina Bay, staan garant voor dramatische landschappen en  bizarre ijsformaties. Hier wordt de tafel voor zeehonden en walvissen rijkelijk gedekt - een van de redenen waarom de walvisvaarders hier vaak jaagden.

   

  Antarctic Sund

  Op de reusachtige ijsplaat op het Antarctische continent ontstaan mijlenlange tafelvormige ijsbergen. In de sterke stroming van de Weddell Zee, drijven deze massieve, platte ijsbergen richting het noorden naar de Antarctic Sund bij het noordoostelijke uiteinde van het Antarctische schiereiland. 

   

  Brown Bluff

  Brown Bluff is gelegen aan de oevers van de Antarctic Sund op het puntje van het Antarctisch Schiereiland. Zoals de naam al doet vermoeden (Bluff = rots), wordt het landschap gedomineerd door een torenhoge, 745-meter hoge klif. De torenhoge, roestkleurige rots is van vulkanische oorsprong, en het strand is met "lava bommen" bezaaid.

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  REPEATERKORTING
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5 tot 10% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de repeaterkorting van de reissom af.

  Exclusief bij BBI Travel is de repeaterkorting over de gehele reissom inclusief vluchten.

  SUITE BONUS
  Indien u een suite boekt op de MS Fram kunt u genieten van de volgende extra’s:

  - Welkomstpresentje van de kapitein
  - Ruime keuze aan drankjes in het restaurant
  - Gevulde minibar bij aankomst

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • Hurtigruten Expeditie Huttypen

  Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

   
  De hutten aan boord van Expeditieschip MS Fram
   
  Suites
  De suites zijn gelegen op de dekken 5 en 6 en variëren in grootte, uitrusting en ligging. Ze zijn uitgerust met een 2 persoonsbed, douche, toilet, föhn, linnengoed, handdoeken, televisie en comfortabel meubilair. De MG suites beschikken tevens over een eigen balkon. De grootte van de suites varieert van ca. 28 tot 40m².
   
  Standaardhutten
  Deze hutten verschillen vooral door de ligging op het schip en de grootte. Ook binnen eenzelfde hutcategorie kan de grootte van de hut variëren. De hutten zijn modern en comfortabel uitgerust met douche, toilet, linnengoed, handdoeken en föhn. De 2-persoonshutten hebben een bed en een sofabed, sommige hutten in de categorie F2 hebben een 2 persoonsbed. De 3-persoonshutten hebben bovendien een extra bovenbed. Buitenhutten beschikken grotendeels over een rond raam. De grootte van de hutten varieert van 9 tot 13 m².
   
   
  Hutcategorieën
  Onderstaand vindt u hutafbeeldingen, deze gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden.
   
  Cat. I Binnenhut (6-10m²)
  Is op alle schepen aanwezig en beschikt over een bed en bedsofa en evt boven- en onderbed en badkamer met douche en toilet. Deze binnenhutten zijn gelegen op de dekken 3, 5, en 6. 
  Hurtigruten I-hut
  Cat. N Buitenhut (7-13m²)
  Gelegen op de dekken boven het autodek op dek 3. De indeling bestaat uit een bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over een boven- en benedenbed.
  Hurtigruten N-hut
  Cat. FJ Superior Buitenhut beperkt/geen zicht (8-13m²)
  2-Persoonsbuitenhutten met queensize bed, zitgroep, minibar, TV en badkamer met douche en toilet. Deze hutten zijn te vinden op dekken 5.
   
  Cat. F Superior Buitenhut (8-13m²)
  2-Persoonsbuitenhutten met queensize bed, zitgroep, minibar, TV en badkamer met douche en toilet. Deze hutten zijn te vinden op dekken 3 en 5.
   
  Cat. U Superior Buitenhut (8-13m²)
  2/3-Persoonsbuitenhutten met bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3-persoonshutten hebben een bedsofa en onder- en bovenbed. Deze hutten zijn altijd te vinden op de bovenste dekken van het schip 6, 7 en 8. Niet beschikbaar op de MS Vesterålen en MS Lofoten.
  Hurtigruten U-hut
  Cat. M Suite (25-30m²)
  Suites zijn gelegen op de dekken 5 en 6 en hebben een raam, 1 of 2 kamers, zitgedeelte, televisie, minibar of koelkast, 2-persoons queensize bed en badkamer met douche en toilet.
  Hurtigruten M-suite
  Cat. MG Grand Suite (35-39m²)
  Gelegen op de dekken 5 en 6. Uitgerust met een raam, 1 kamer, 2-persoons queensize bed, zitgedeelte, televisie, minibar, kluis, luxe badkamer met toilet, ligbad en/of douche en privébalkon.
  Hurtigruten MG-suite
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding