15-Daagse Avontuur Chileense fjorden en Antarctica.

Bestemming: Antarctica

Reisduur: 14 nachten

Vanaf: 3.193,00 €

Dit avontuur is gevuld met het beste van de kust van Patagonië en Antarctica. U zult fjorden, prachtige natuur, wildleven en Kaap Hoorn zien. Dan schakelen we bij door het verkennen van de South Shetland Eilanden en Antarctica. Aan boord bij MS Midnatsol zijn, betekent ook dat er voortdurend iets gebeurt: een Expeditieruimte, Young Explorer Antarctica club, barbeques, en film dag, themadagen, wijnproeverijen, lezingen en spannend lezingen over verschillende onderwerpen. Genieten!

Na een overnachting in een hotel in Santiago de Chile, gaat u aan boord van uw expeditie schip in Punta Arenas. Dan begint de reis naar het zuiden tussen de steile bergen, groene valleien vol met leven en zelfs gletsjers in de Chileense fjorden, voordat varen door de extreem smalle Canal Gabriel de Garibaldi fjord binnen varen. Hier nemen we onze kleine boten voor een nadere blik op de wilde dieren en de twee gletsjers aan het eind van de fjord. Als het weer ons gunstig gezind is kunnen we aan land komen op Kaap Hoorn... 

Wat volgt is open zee, voordat we pinguïns op Antarctica en ijsbergen in het water zullen zien, en misschien walvissen ook. We varen naar de meest afgelegen gebied van de wereld. Hier kunt u met ons expeditie team Antarctica verkennen en aan wal voor een blik op duizenden pinguïns en zeehonden. Geniet van kajakken en bezoek de meest interessante plekken.

Voorwaarden 2500 euro korting: 
- Alleen geldig voor nieuwe te maken boekingen 
- Boeking moet gemaakt zijn voor of op 31.10.2017
- alleen te combineren met Ambassador korting
- Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. In de online prijsopgave vindt u de meest voordelige vanaf tarieven. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen wij u hierover informeren alvorens de reis definitief te reserveren.
- De 2500 euro korting per persoon is al verwerkt in de online prijsopgave. 
- De aanbieding is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Aankomst Santiago de Chile

  De reis begint met een hotelovernachting (met ontbijt) in Santiago. De Chileense hoofdstad Santiago de Chile ligt aan de voet van de Andes en is misschien wel de modernste en meest Europese metropool van heel Zuid-Amerika. Neem voldoende tijd om deze mondaine wereldse stad met z’n mediterrane klimaat te ontdekken voordat uw expeditie naar het stille Zuiden start.

  Dag 2: Santiago de Chili - Punta Arena

  In de ochtend vliegt u naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas waar de crew van ms Midnatsol u welkom heet aan boord. Uw avontuur begint in het landschappelijk indrukwekkende Gabriel Kanaal, voorbij Tucker eiland. De bergeilanden van de Vuurland archipel zijn een eldorado voor dolfijnen, zeeleeuwen en de beroemde Magelhaen pinguïns.

  Dag 3 en 4: Chileense fjorden/Garibaldi Fjord

  Het is zover: we zetten koers naar de ongerepte natuur van de Chileense fjorden. Geniet van de tocht door het Beagle kanaal, voorbij de afkalvende gletsjers naar de Garibaldi fjord in het Alberto de Agostini Nationaal park.

  Dag 5: Kaap Hoorn

  Verder gaat het naar de door sagen omgeven zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Kaap Hoorn. Bij gunstig weer maken we een landing met onze poolcirkelboot en kunt u een bezoek brengen aan de vuurtorenwachter. Het spectaculaire Kaap Hoorn ligt aan de meest zuidelijke punt van de Chileense bergeilanden Isla Hornos. Het is een uitloper van het imposante Andesgebergte dat zich over meer dan 7.500 km uitstrekt.

  Dag 6: Drake Passage

  Terwijl we over de beroemde Drake Passage varen, op weg naar Antarctica, zijn er verschillende lezingen in het kader van onze "Young Explorers Antarctica"-klassen. Er zullen ook een aantal lezingen over populair-wetenschappelijke onderwerpen zijn en de Explorer Lounge zal bruisen van activiteit. Er is een tango cursus in de middag.

  Dag 7 t/m 11 : Antarctica

  Het wordt feest als een oneindige witte wereld zich voor uw ogen uitstrekt en de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning laat zien. Hier wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Ons eerste bezoek is Half Moon eiland, de parel van de zuidelijke Shetlandeilanden. Op de klippen wacht een kolonie kinband pinguïns en de meest uiteenlopende zeevogels. In Yankee Harbour vindt u een enorme ezelspinguïn kolonie met circa 4.000 broedparen en Neko Harbour is één van de weinig plekken waar u op het Antarctische vasteland aan land kunt. Via het Neumayer- en Lemaire kanaal naar Paradise Bay waar onderzoeksstation Almirante Brown is gevestigd. Varend door het nauwe Errera kanaal begrijpt u hoe professioneel de crew aan boord van ms Midnatsol is: soepel navigeert het schip langs de talloze ijsbergen. Op Cuverville eiland ziet u de grootste ezelspinguïn kolonie ter wereld. King George eiland: hier bevinden zich de meeste Antarctische onderzoeksstations en de meest diverse diersoorten: van zeeolifanten, tot kinband pinguïns. Gaat u rustig zitten: de nieuwsgierige dieren komen naar u toe en zorgen voor onvergetelijke momenten.

  Dag 12: Drake Passage

  Na een spannende tijd in Antarctica, kunt u de dag doorbrengen in de Explorer Lounge, met lezingen, op het dek of bekijk een samenvatting van onze ervaringen tot nu toe.

  Dag 13: Beagle Channel en Puerto Williams

  Het zien van Kaap Hoorn betekent dat we weer terug in de beschaving. In het Beagle Kanaal bezoeken we Puerto Williams, een stadje tussen de zee en de bergen. Op onze weg terug naar Punta Arenas, we varen door de majestueuze Chileense fjorden.

  Dag 14: Chileense fjorden

  We zullen nog een laatste landing te maken in de Chileense fjorden, omringd door hoge bergen en gletsjers. Aangezien dit de laatste avond aan boord is, zal er een afscheidsdiner plaats vinden.

  Dag 15: Punta Arena - Santiago de Chili

  Na uw unieke reis met zijn vele kostbare momenten bent u in Punta Arenas waar u ontscheept. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Santiago de Chili. Na aankomst in Santiago de Chili transfer naar uw hotel of aansluitende vlucht naar Europa.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

   

  1 Nacht Hotelverblijf in Santiago de Chile inclusief ontbijt.
    Transfer hotel - luchthaven.
    Vliegreis Santiago de Chile - Punta Arenas.
    Transfer luchthaven - kade
  13 Nachten Expeditiereis per MS Midnatsol met volpension aan boord.
    Transfer kade - luchthaven.
    Vliegreis Punta Arenas - Santiago de Chile

  Inbegrepen:
  - Reis begint met hotel overnachting in Santiago de Chile en is inclusief ontbijt.
  - Transfer hotel - luchthaven van Santiago de Chile
  - Binnenlandse vlucht Punta Arenas - Santiago de Chile v.v. (vluchttijden worden ter plaatse bekend gemaakt).
  - Transfer luchthaven Punta Arenas - kade v.v. 
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag.
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord.
  - Wind en regen afstotend jack.
  - Thee en koffie aan boord

   

  Niet inbegrepen:

  - Vlucht Amsterdam - Santiago de Chile v.v. (wel bij te boeken). (vraag naar een offerte op maat)
  - Extra hotelovernachting in Santiago de Chile (eventueel noodzakelijk i.v.m. vluchtschema bij geboekte vlucht).
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

   

  MS Midnatsol
  Dit schip is één van de nieuwere aanwinsten van Hurtigruten en stamt uit 2003. Het schip doet zomers dienst op de postroute langs de Noorse kust en verzorgt dit jaar voor het eerst ontdekkingsreizen naar Antarctica. Dit modern ingericht passagiersschip is uitstekend geschikt voor expedities naar de poolgebieden. Het schip beschikt over 298 hutten; naast de smaakvol ingerichte Suites (16–40 m2) is er keuze uit 2- tot 4-persoons binnen- en buitenhutten (10–12 m2). Een ruime panoramasalon en dekoppervlaktes geven optimale uitzicht op indrukwekkende ijsbergen en landschappen. Aan boord bevinden zich tevens speciale voordrachtsruimte "Explorer Lounge", restaurant, internettoegang, winkel alsmede een cafetaria, een bar, whirlpools, sauna’s en fitnessruimte.

  Voor een uitgebreide beschrijving van het schip kunt u op onderstaande link klikken:


  MS Midnatsol

   


  Vaarroute en landgangen

   

  De beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weer- en ijsomstandigheden op dat moment.

   

  In de eindeloze uitgestrekte wildernis van Antarctica, laat de natuur zich van haar meest verheven en prachtige kant zien. Op deze verbazingwekkende reis in het voetspoor van de grote ontdekkingsreizigers ervaart u ontzagwekkende landschappen, die er nog net zo uitzien als destijds, toen de eerste mensen voet aan wal zetten.  Weer, wind- en ijscondities zijn bepalende voorwaarden waarvan het programma van uw reis afhankelijk is. Veiligheid is altijd de eerste prioriteit, daarom bepaald de kapitein de koers pas tijdens de reis. Elke  expeditie is dus een unieke ervaring en elke route is slechts indicatief. Hieronder vindt u een reeks van mogelijke doelen voor de landgangen op Antarctica. Sommigen van hen zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen aan te doen.

   

  Decption Island, South Shetland Islands

  Deception Island is één van de hoogtepunten van de South Shetland Islands. Het dankt zijn karakteristieke ringvorm van een gedeeltelijk ingestorte vulkaan, waarin een natuurlijke haven is ontstaan. Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisjacht station en een vervallen Brits onderzoek station.

   

  Half Moon Island, South Shetland Islands

  Dit eiland met zijn spectaculaire Antarctische natuur is overweldigend fotogeniek. Half Moon Island is een schitterend juweel in de schatten van de archipel. Gekartelde kliffen zijn het ruige thuisland van een grote kolonie kinband pinguïns. Tevens kunt u hier Antarctische sterns, Dominicanesmeeuwen, Zuidpoolkippen, Wilson stormvogeltjes en een aantal zeehondensoorten spotten.

   

  Yankee Harbour, South Shetland Islands

  De voormalige zeehondenjagers van de regio gebruikten de bescherming van de natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich IJsland als basiskamp. Overblijfselen van deze vervlogen tijden zijn nog steeds zichtbaar, maar de echte attractie is een Ezelspinguïn kolonie, met 4000 geschatte broedparen.

   

  Cuverville Island

  Cuverville Island in het Errera Channel is het leefgebied van de grootste bekende kolonie Ezelspinguïns. Het smalle Errera Channel biedt een spectaculaire doorgang naar Cuverville, zo lopen vele ijsbergen in deze ondiepe wateren op de grond. Ervaar hoe voorzichtig MS Fram tussen ijsbergen door navigeert. Dit is net zo spannend als de levendige chaos van voortplantende pinguïns op het strand.

   

  Neko Harbour

  Omgeven door hoge bergen en uitgestrekte gletsjermuren van het Antarctische schiereiland ligt Neko Harbour, met zijn Ezelspinguïn kolonie en een kleine Argentijnse reddingshut aan Andvord-Bay. Vernoemd naar een oude walvisvaarderschip, is Neko één van de weinige plekken waar u landt op het Antarctische vasteland.

   

  Petermann Island

  De locatie in de pittoreske Penola Straat, maakt Petermann Island een ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

   

  Paradise Bay

  Niet alleen de naam is hemels, maar even paradijselijk als de rijkdom aan fabelachtige indrukken. Beschermd door de Gerlache Straat biedt Paradise Bay een zeldzame gelegenheid aan wal te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht. Hier bevindt zich het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense Research Station González Videla, maar er zijn tevens kolonies van pinguïns in de buurt.

   

  Lemaire Channel

  Dit 11 km lange en 1,6 km brede kanaal is een van de mooiste passages in de Antarctische wateren. Het kanaal geeft een fascinerende indruk van dit overweldigende landschap. Het is zowel indrukwekkend als ook subliem, breekbaar en krachtig, uitnodigend en onherbergzaam.

   

  Port Lockroy

  De Britse onderzoeksstation in Port Lockroy op Goudier Island werd gebouwd in 1941 en opgeheven in 1962. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Vandaag is het een van de meest bezochte plekken in Antarctica en toont het leven van een onderzoeksstation in de jaren 1950.

   

  Wilhelmina Bay

  De bergen en enorme gletsjers rond Wilhelmina Bay, staan garant voor dramatische landschappen en  bizarre ijsformaties. Hier wordt de tafel voor zeehonden en walvissen rijkelijk gedekt - een van de redenen waarom de walvisvaarders hier vaak jaagden.

   

  Antarctic Sund

  Op de reusachtige ijsplaat op het Antarctische continent ontstaan mijlenlange tafelvormige ijsbergen. In de sterke stroming van de Weddell Zee, drijven deze massieve, platte ijsbergen richting het noorden naar de Antarctic Sund bij het noordoostelijke uiteinde van het Antarctische schiereiland. 

   

  Brown Bluff

  Brown Bluff is gelegen aan de oevers van de Antarctic Sund op het puntje van het Antarctisch Schiereiland. Zoals de naam al doet vermoeden (Bluff = rots), wordt het landschap gedomineerd door een torenhoge, 745-meter hoge klif. De torenhoge, roestkleurige rots is van vulkanische oorsprong, en het strand is met "lava bommen" bezaaid.

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • Expeditie Huttypen MS Midnatsol

  De MS Midnatsol heeft een gemoedelijke en ongedwongen sfeer waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

   
  De hutten aan boord van het Expeditie schip de MS Midnatsol
   
  Suites
  De suites zijn gelegen op de dekken 5-8 en variëren in grootte, uitrusting en ligging. Ze zijn uitgerust met een 2 persoonsbed, douche, toilet, föhn, linnengoed, handdoeken, televisie en comfortabel meubilair. Enkele suites op MS Midnatsol beschikken tevens over een ligbad en eigen balkon. MS Midnatsol heeft ook suites met een zogenaamd ‘baywindow’; een zeer ruime glazen erker. De grootte van de suites varieert van ca. 28 tot 40m².
   
  Minisuites
  De minisuites bevinden zich op de dekken 5,6 en 7. De grootte van de hut ligt tussen de suites en de standaardhutten in, terwijl de uitrusting veel lijkt op die van de suites. De minisuites zijn uitgerust met een 2 persoonsbed. De grootte van de minisuites varieert van ca.19 tot 21m².
   
  Standaardhutten
  Deze hutten verschillen vooral door de ligging op het schip en de grootte. Ook binnen eenzelfde hutcategorie kan de grootte van de hut variëren. De hutten zijn modern en comfortabel uitgerust met douche, toilet, linnengoed, handdoeken en föhn. De 2-persoonshutten hebben een bed en een sofabed. De 3-persoonshutten hebben bovendien een extra bovenbed. Buitenhutten beschikken grotendeels over een groot rechthoekig raam, op dek 2 en 3 (gedeeltelijk) een patrijspoort. De grootte van de hutten varieert van 9 tot 13 m².
   
  Speciale hutten
  Grote, voor minder validen geschikte hutten, bevinden zich op dek 6. Voor de in- en ontscheping is er een loopplank geschikt voor een rolstoel. Bij verblijf op het promenadedek, dek 5 of 6 is de afstand van de hut naar het buitendek het kleinst. Deze promenadedekken zijn de hele dag voor alle passagiers toegankelijk. De ramen van deze buitenhutten zijn derhalve voorzien van eenzijdig gespiegeld glas.
   
   
  Hutcategorieën
  Onderstaand vindt u hutafbeeldingen, deze gelden als voorbeeld voor de categorie.
   
  Polar Cat. I Binnenhut (6-10m²)
  Is op alle schepen aanwezig en beschikt over een bed en bedsofa of boven- en onderbed en badkamer met douche en toilet. Deze binnenhutten zijn gelegen op de dekken 2, 3, 4, 5, ,6 en 7.
  Hurtigruten I-hut

  Polar Cat. J Buitenhut (7-13m2) 

  Uitgerust met een bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet en hebben beperkt of geen zicht, wat inhoudt dat het zicht belemmerd wordt door een reddingsboot of ophanging daarvan. Op sommige schepen zijn er hutten met onder- en bovenbed en dit geldt ook voor de 3-persoonshutten. De hutten zijn gelegen op de dekken 5, 6 en 7.

  Hurtigruten J-hut
  Polar Cat . L Buitenhut (7-13m²)
  Deze buitenhutten hebben beperkt of geen zicht, dit houdt in dat er reddingsboten of ophangingen daarvan het zicht belemmeren. De hutten zijn gelegen op of net boven het autodek 2, 3 en 4 en hebben een bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. Sommige hutten beschikken over een onder- en bovenbed.
  Hurtigruten L-hut
  Polar Cat. N & O Buitenhut (7-13m²)
  Gelegen op de dekken boven het autodek 3, 4 en 5. De indeling bestaat uit een bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3- en 4-persoonshutten beschikken over een boven- en benedenbed.
  Hurtigruten N-hut
  Arctic Cat. P Superior Buitenhut (8-13m²)
  De 2-persoonsbuitenhutten beschikken over een bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. Alleen de 3-persoonsbuitenhutten hebben een bedsofa en onder- en bovenbed. Gelegen op de middelste dekken van het schip 5 en 6.
  Hurtigruten P-hut
  Arctic Cat. U Superior Buitenhut (8-13m²)
  2/3-Persoonsbuitenhutten met bed en bedsofa en badkamer met douche en toilet. De 3-persoonshutten hebben een bedsofa en onder- en bovenbed. Deze hutten zijn altijd te vinden op de bovenste dekken van het schip 6, 7 en 8.
  Hurtigruten U-hut
  Arctic Cat. QJ Minisuite (17-20m²)
  Te vinden op de dekken 5, 6 en 7. Hebben een raam, 2-persoons (queensize)bed, minibar, televisie en badkamer met douche en toilet. Sommige hutten beschikken over aparte bedden en bij sommige kunnen reddingsboten en/of ophanging daarvan het zicht belemmeren.
  Hurtigruten QJ-minisuite
  Expedition Cat. Q Minisuite (17-20m²)
  De minisuites beschikken over een raam, 2-persoons queensize bed, zitgedeelte en badkamer met douche en toilet en zijn gelegen op de dekken 5, 6 en 7. Enkele minisuites met minibar.
  Hurtigruten Q-minisuite
  Expedition Cat. M Suite (25-30m²)
  Suites zijn gelegen op de dekken 5, 6 en 7 en hebben een raam, 1 of 2 kamers, zitgedeelte, televisie, minibar of koelkast, 2-persoons queensize bed en badkamer met douche en toilet. De suites op MS Midnatsol beschikken over een privé balkon.
  Hurtigruten M-suite
  Expedition Cat. MG Grand Suite (35-39m²)
  Gelegen op de dekken 6, 7 en 8 en alleen op de MS Midnatsol. Uitgerust met een raam, 1 kamer, 2-persoons queensize bed, zitgedeelte, televisie, minibar, kluis, luxe badkamer met toilet, ligbad en/of douche. Op de MS Midnatsol beschikken de suites over een "bay window", een zeer ruime glazen erker, alleen de suites gelegen op dek 7 hebben een privé balkon.
  Hurtigruten MG-suite
  Expedition Cat. MX Reders Suite (35-39m²)
  Gelegen op de dekken 6, 7 en 8. Uitgerust met een raam, 1 kamer, 2-persoons queensize bed, zitgedeelte, televisie, minibar, kluis, luxe badkamer met toilet, ligbad en/of douche. Op de MS Midnatsol beschikken de suites over een "bay window", een zeer ruime glazen erker, alleen de suites gelegen op dek 7 hebben een privé balkon.
  Hurtigruten MX-suite
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding