2019/20 13-Daagse expeditie Antarctica, Hoogtepunten van het bevroren continent

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur!

Bestemming: Antarctica

Reisduur: 12 nachten

Vanaf: 4.942,00 €

Beleef een onvergetelijke reis naar Antarctica 

Ga met ons mee aan boord van de MS Midnatsol als u het vogels kijken naar een geheel nieuw niveau tillen! We reizen naar Antarctica, het koudste, droogste en windigste continent op aarde voor een ontmoeting van heel dichtbij met haar wilde dieren. Vroege Antarctische ontdekkingsreizigers dachten dat pinguins vissen waren en dienovereenkomstig werden zij ingedeeld in deze diersoort.

Antarctica kent geen permanente inwoners, het is uitsluitend voorbestemd voor de wetenschap en de rust. Het continent is niet alleen het meeste zuidelijke, maar ook het koudste, droogste, hoogste en zuiverste continent ter wereld. Ondanks de sneeuw en ijsmassa is Antarctica een thuis voor miljoenen pinguïns en duizenden robben. Het is tevens een rijk voedselgebied voor een groot aantal walvissen tijdens de Antarctische zomermaanden.

Wees voorbereid om te worden overweldigd door deze verbazingwekkende vogels in hun grote, dichte bevolkte kolonies van soms meer dan 180.000 vogels. De bezienswaardigheden, de geuren en het lawaai van deze enorme kolonies zijn onvergetelijk. Wanneer de kans zich voordoet zullen we onze kajaks te water laten, tenten aan de wal opzetten en nemen we u mee op onvergetelijke wandelingen ter verkenning van de laatste onaangetaste en meest prachtige plaatsen op de planeet.

Voorwaarden kortingsactie: 
- Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid 
- Geldig op nieuwe boekingen gemaakt van 27.08 t/m 31.12.2019 
- In de online prijsopgave vindt u het meest voordelige tarief incl. 2000 euro korting per persoon. Indien dit tarief niet meer beschikbaar is zullen wij contact met u opnemen alvorens de reis te reserveren. 
- Indien u Ambabassador lid bent kunt u deze korting combineren. 
- Exclusief vliegreis & transfers en overige extra’s. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Aankomst Buenos Aires

  Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Buenos Aires.
  Ga op pad om deze bruisende stad te leren kennen voordat uw Hurtigruten avontuur gaat beginnen.

  Indien u er voor kiest de vlucht bij te boeken is het vertrek vanuit Nederland één dag eerder!

  Dag 2 Buenos Aires - Ushuaia

  Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Ushuaia. Per transfer wordt u naar de Hurtigruten kade gebracht zodat u in kunt schepen bij uw expeditie schip MS Midnatsol. Nadat u kennis heeft gemaakt met het schip en de bemanning is het tijd om de haven te verlaten.

  Dag 3 & 4 Drake Passage

  Sir Francis Drake was de inspiratie voor de benaming van dit legendarische deel van de oceaan tussen de Zuid-Amerika en het Antarctische schiereiland. De buitengewone zeewaardigheid van MS Midnatsol staat garant voor een veilige en aangename reis. Nu kunt u zich voorbereiden op uw bestemming met interessante presentaties.

  Dag 5 t/m 10 Antarctica

  U bevindt zich nu in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld! Er zijn tot nu toe spectaculaire fotomomenten geweest, maar Antarctica zelf bevindt zich in een heel andere categorie. Kom aan wal om de adembenemende Antarctische omgeving te verkennen en u kunt van dichtbij pinguïns en zeehonden zien. U voelt zich een echte ontdekkingsreiziger vanaf het moment dat je een voet zet op de eindeloze uitgestrektheid van sneeuw en ijs. Vanaf het dek zijn er voldoende mogelijkheden om walvissen te zien.

  Geniet van ontmoetingen met dieren in het wild en gletsjers, oude walvisjachtstations en relikwieën. Vertrouw ons als we zeggen dat elke seconde van deze reis iets nieuws te bieden heeft. Een van de hoogtepunten van de South Shetlands is Deception Island. Wanneer we de natuurlijke haven van dit vulkanische eiland binnenvaren, zul je een verlaten walvisstation zien, bekend als Hektor en een vervallen Britse basis.

  We zijn er zeker van dat je een bezoek zult brengen aan Half Moon Island, een verbluffend fotogeniek eiland gezegend met enkele van de mooiste Antarctische landschappen die je je maar kunt voorstellen, of Yankee Harbor, met zijn grote kolonie Gentoo-pinguïns, geschat op 4000 broedparen. Cuverville Island is de thuisbasis van een van de grootste bekende kolonies Gentoo-pinguïns. Neko Harbour is prachtig gelegen in het binnenste deel van Andvord Bay.

  Paradise Harbour kreeg zijn beschrijvende naam van de walvisvaarders in de vorige eeuw. Wilhelmina Bay heeft een prachtig landschap en wordt vaak "Walvismina-baai" genoemd, vanwege het grote aantal bultruggen hier in december. We hebben tal van activiteiten gepland om je Antarctica op de beste manier te laten ervaren. Dit kan betekenen dat je op een dag naar de kust gaat om pinguïns te zien en het knetterende geluid van gletsjers te horen.

  De volgende dag, voel je het zout en de wind terwijl je vaart tussen het zee-ijs, op zoek naar luipaard zeehonden die een dutje doen op het ijs. Derde dag, kajakken of een langere wandeling of wandeling. De fotograaf aan boord laat je de basis van expeditiefotografie zien.

  Doe mee aan bijeenkomsten waar de verschillende leden van het expeditieteam de activiteiten van de dag vertellen, presentaties maken en het plan van de volgende dag bespreekt.

  Dag 11 & 12 Terug naar de bewoonde wereld

  Vandaag koersen we noordwaarts en heeft u de tijd om zich de onbeschrijfelijke zintuiglijke indrukken uit het Zuidpoolgebied weer voor de geest te halen.

  Dag 13 Ushuaia - Buenos Aires

  Na uw unieke reis met zijn vele kostbare momenten bent u weer in Ushuaia waar u ontscheept. U gaat vervolgens per transfer (optioneel bij te boeken) naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires eindigt uw reis.

  Indien u er voor kiest de vlucht bij te boeken is afhankelijk van het vliegschema een extra overnachting in Buenos Aires noodzakelijk.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

  1 nacht  Vliegreis Amsterdam - Buenos Aires (bij te boeken).
  1 Nacht Hotelverblijf in Buenos Aires inclusief ontbijt.
    Transfer hotel - luchthaven.
    Vliegreis Buenos Aires - Ushuaia.
    Transfer luchthaven - kade 
  11 Nachten Expeditiereis per MS Midnatsol met volpension aan boord.
    Transfer kade - luchthaven. 
    Vliegreis Ushuaia - Buenos Aires
  1 Nacht Hotelverblijf in Buenos Aires inclusief ontbijt (bij te boeken; evt. noodzakelijk i.v.m. vluchtschema).
  1 Nacht Vliegreis Buenos Aires - Amsterdam (bij te boeken).

   

  Inbegrepen:
  - Reis begint met hotel overnachting in Buenos Aires en is inclusief ontbijt.
  - Transfer hotel - luchthaven Buenos Aires.
  - Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia v.v. (vluchttijden worden ter plaatse bekend gemaakt).
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag.
  - Transfers Ushuaia luchthaven - kade v.v.
  - Gekozen hutaccommatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord.
  - Wind en regensafstotend jack
  - Thee en koffie aan boord

   

  Niet inbegrepen:

  - Vliegreis Amsterdam - Buenos Aires v.v. (wel bij te boeken).
  - Extra hotelovernachting in Buenos Aires (eventueel noodzakelijk i.v.m. vluchtschema bij geboekte vlucht).
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

   

  Schip: 

  Deze reis naar Antarctia wordt gevaren door het expeditie schip de MS Midnatsol. Voor meer informatie over de MS Midnatsol kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

   

  Verlengen van uw reis: 

  Wilt u voorafgaand of achteraf een extra hotel overnachting in Buenos Aires dan is dit uiteraard mogelijk. Ook kunnen wij dan de transfers voor u verzorgen. 

  Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. Wij raden u sterk aan de reis met een nacht te verlengen achteraf uw expeditie reis. Dit omdat u dan niet op een dag een binnenlandse vlucht en de internationale vlucht heeft. 

   

  Internationale vluchten: 

  Wij kunnen uw vluchten en aansluitende transfers ook verzorgen voor Buenos Aires. In de online prijsopgave kunt u deze optioneel bijboeken. De vliegreis is gebaseerd op de meest voordelige vliegtarieven. Indien deze niet meer beschikbaar kan er alleen ng gevlogen worden tegen betaling van een toeslag. Wij zullen u hier uiteraard over berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren.  Het vliegschema met de KLM en de definitieve prijs wordt bij boeking bekend gemaakt. 

   

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem en is gebaseerd op vraag en aanbod. Naar gelang de beschikbaarheid aan boord afneemt zal de prijs voor de hut toenemen. In de online prijsopgave vindt u de meest voordelige tarieven voor deze reis. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen wij u hierover berichten alvorens de reis te definitief te reserveren. 

   

  Vaarroute en landgangen

   

  De beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weers en ijsomstandigheden op dat moment.

   

  In de eindeloze uitgestrekte wildernis van Antarctica, laat de natuur zich van haar meest verheven en prachtige kant zien. Op deze verbazingwekkende reis in het voetspoor van de grote ontdekkingsreizigers ervaart u ontzagwekkende landschappen, die er nog net zo uitzien als destijds, toen de eerste mensen voet aan wal zetten.  Weer, wind- en ijscondities zijn bepalende voorwaarden waarvan het programma van uw reis afhankelijk is. Veiligheid is altijd de eerste prioriteit, daarom bepaald de kapitein de koers pas tijdens de reis. Elke  expeditie is dus een unieke ervaring en elke route is slechts indicatief. Hieronder vindt u een reeks van mogelijke doelen voor de landgangen op Antarctica. Sommigen van hen zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen aan te doen.

   

  Decption Island, South Shetland Islands

  Deception Island is één van de hoogtepunten van de South Shetland Islands. Het dankt zijn karakteristieke ringvorm van een gedeeltelijk ingestorte vulkaan, waarin een natuurlijke haven is ontstaan. Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisjacht station en een vervallen Brits onderzoek station.

   

  Half Moon Island, South Shetland Islands

  Dit eiland met zijn spectaculaire Antarctische natuur is overweldigend fotogeniek. Half Moon Island is een schitterend juweel in de schatten van de archipel. Gekartelde kliffen zijn het ruige thuisland van een grote kolonie kinband pinguïns. Tevens kunt u hier Antarctische sterns, Dominicanesmeeuwen, Zuidpoolkippen, Wilson stormvogeltjes en een aantal zeehondensoorten spotten.

   

  Yankee Harbour, South Shetland Islands

  De voormalige zeehondenjagers van de regio gebruikten de bescherming van de natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich IJsland als basiskamp. Overblijfselen van deze vervlogen tijden zijn nog steeds zichtbaar, maar de echte attractie is een Ezelspinguïn kolonie, met 4000 geschatte broedparen.

   

  Cuverville Island

  Cuverville Island in het Errera Channel is het leefgebied van de grootste bekende kolonie Ezelspinguïns. Het smalle Errera Channel biedt een spectaculaire doorgang naar Cuverville, zo lopen vele ijsbergen in deze ondiepe wateren op de grond. Ervaar hoe voorzichtig MS Fram tussen ijsbergen door navigeert. Dit is net zo spannend als de levendige chaos van voortplantende pinguïns op het strand.

   

  Neko Harbour

  Omgeven door hoge bergen en uitgestrekte gletsjermuren van het Antarctische schiereiland ligt Neko Harbour, met zijn Ezelspinguïn kolonie en een kleine Argentijnse reddingshut aan Andvord-Bay. Vernoemd naar een oude walvisvaarderschip, is Neko één van de weinige plekken waar u landt op het Antarctische vasteland.

   

  Petermann Island

  De locatie in de pittoreske Penola Straat, maakt Petermann Island een ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

   

  Paradise Bay

  Niet alleen de naam is hemels, maar even paradijselijk als de rijkdom aan fabelachtige indrukken. Beschermd door de Gerlache Straat biedt Paradise Bay een zeldzame gelegenheid aan wal te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht. Hier bevindt zich het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense Research Station González Videla, maar er zijn tevens kolonies van pinguïns in de buurt.

   

  Lemaire Channel

  Dit 11 km lange en 1,6 km brede kanaal is een van de mooiste passages in de Antarctische wateren. Het kanaal geeft een fascinerende indruk van dit overweldigende landschap. Het is zowel indrukwekkend als ook subliem, breekbaar en krachtig, uitnodigend en onherbergzaam.

   

  Port Lockroy

  De Britse onderzoeksstation in Port Lockroy op Goudier Island werd gebouwd in 1941 en opgeheven in 1962. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Vandaag is het een van de meest bezochte plekken in Antarctica en toont het leven van een onderzoeksstation in de jaren 1950.

   

  Wilhelmina Bay

  De bergen en enorme gletsjers rond Wilhelmina Bay, staan garant voor dramatische landschappen en  bizarre ijsformaties. Hier wordt de tafel voor zeehonden en walvissen rijkelijk gedekt - een van de redenen waarom de walvisvaarders hier vaak jaagden.

   

  Antarctic Sund

  Op de reusachtige ijsplaat op het Antarctische continent ontstaan mijlenlange tafelvormige ijsbergen. In de sterke stroming van de Weddell Zee, drijven deze massieve, platte ijsbergen richting het noorden naar de Antarctic Sund bij het noordoostelijke uiteinde van het Antarctische schiereiland. 

   

  Brown Bluff

  Brown Bluff is gelegen aan de oevers van de Antarctic Sund op het puntje van het Antarctisch Schiereiland. Zoals de naam al doet vermoeden (Bluff = rots), wordt het landschap gedomineerd door een torenhoge, 745-meter hoge klif. De torenhoge, roestkleurige rots is van vulkanische oorsprong, en het strand is met "lava bommen" bezaaid.

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Richard With, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Reisbeoordelingen

  8,0 Yvonne W. | 13.12.2019 2019/20 15-Daagse expeditie Antarctica, Hoogtepunten van het bevroren continent

  Ouder stel

  Inchecken in het Sheraton hotel Buenos Aires was zeer armoedig en onvriendelijk. Enige min punt, reis was top en goed geregeld verder.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer