2020/21 18-Daagse Hurtigruten expeditie; Chileense fjorden, Antarctica & Falkland eilanden

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur

Bestemming: Antarctica

Reisduur: 17 nachten

Vanaf: 7.951,00 €

Ontdek het magische continent Antarctica 

Reis in harmonie met de elementen naar het witte continent. Onderweg beleef je de wilde natuurwonderen van de Chileense fjorden. Eenmaal op Antarctica, de aanblik van machtige gletsjers die in de oceaan afkalven, zullen kuddes pinguïns en walvissen in de ijzige zeeën onuitwisbare herinneringen creëren. Aan boord is er zoveel te doen: Science Center, spannende lezingen en meer, allemaal ontworpen om je reis te verbeteren.

Hoogtepunten

 • Ontdek de gletsjers, wildernis en natuur van de Chileense fjorden
 • Reis naar het einde van de wereld; ervaar de unieke flora en fauna van Antarctica en de Falklands
 • Hightech Science Centre en lezingen over populaire onderwerpen aan boord
 • Landingen en excursies met een hoogwaardig expeditieteam

Van de steile bergen en valleien van de Chileense fjorden tot nauwe ontmoetingen met de Antarctische natuur
Deze expeditie begint in Punta Arenas en laat je kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië voordat je de verraderlijke Drake Passage naar Antarctica en de machtige bevroren woestijn in het zuiden oversteekt.

Eindeloze witte landschappen, wemelende natuur en fascinerende geschiedenis
In Antarctica zullen we landen op historische locaties zoals ringvormig Deception Island, een belangrijke haven voor walvisvaarders tot 1905. Of Cuverville Island, de thuisbasis van een van de grootste bekende kolonies van Chinstrap-pinguïns, en het Britse station Port Lockroy uit de Eerste Wereldoorlog II; en Wilhelmina Bay, vaak "Walvismina Baai" genoemd, vanwege de grote aantallen bultruggen hier gespot. Brown Bluff is herkenbaar aan de kliffen van 750 meter die het landschap domineren. Onze landingen bieden u de mogelijkheid om te gaan wandelen, de kajaks op het water te nemen, te cruisen tussen walvissen die het wateroppervlak doorbreken en de lokale pinguïns te ontmoeten. Als moderne ontdekkingsreizigers kom je op een milieuvriendelijke manier een ongerepte wildernis tegen terwijl je aan boord van ons ultramoderne expeditieschip vaart.

Een wereld van contrasten
Daarna zetten we koers naar de Falklandeilanden. Op dit Britse grondgebied vind je een wereld van contrasten, van de rode bussen en Engelse pubs van Stanley tot uitgestrekte open ruimtes, prachtige witte zandstranden en rijke dieren in het wild.

Terug aan boord, zult u op een ontspannen manier plezier beleven aan het leren en delen van ontdekkingen met familie en nieuwe vrienden. MS Roald Amundsen is een schip dat is gebouwd en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne ontdekkingsreizigers. Ons Science Centre is waar je medeavonturiers kunt ontmoeten voor wetenschappelijk plezier met ons boeiende Expeditie Team, ongeacht de leeftijd. De mediaruimte aan boord toont de hoogtepunten van de dag, en als je je nog niet bij een excursie of landing hebt aangesloten, kun je films en foto’s bekijken en aan het eind van elke dag meedoen aan de avonturen. Alle wetenschappelijke inhoud wordt gepresenteerd op een levendige, leuke en gemakkelijk te begrijpen manier: eerste klas edutainment, om zo te zeggen.

Vertrek mogelijkheden 
- 04 november 2020 (1250 euro korting pp)
- 20 november 2020 (1250 euro korting pp)
- 06 december 2020 (1250 euro korting pp)
- 22 december 2020 (1250 euro korting pp)
- 07 januari 2021 (1000 euro korting pp) 

Vroegboekkorting

 • Alleen geldig op nieuwe gemaakte boekingen t/m 31.05.2019 
 • Onder voorbehoud van wijizgingen en beschikbaarheid 
 • In de online prijsopgave vind u het meest voordelige tarief inclusief vroegboekkorting. Hurtigruten werkt met een flexible prijssysteem. Naar gelang de beschikbaarheid afneemt zal de prijs van de hut stijgen. 
 • Deze aanbieding is alleen te combineren met de Ambassador korting Hurtigruten
 • De korting is geldig op alle soorten huttypes


 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Santiago de Chili

  Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in Santiago de Chili. De Chileense hoofdstad Santiago de Chile ligt aan de voet van de Andes en is misschien wel de modernste en meest Europese metropool van heel Zuid-Amerika. Neem voldoende tijd om deze mondaine wereldse stad met z’n mediterrane klimaat te ontdekken voordat uw expeditie naar het stille Zuiden start.

  Dag 2 Santiago de Chili - Punta Arena

  In de voormiddag vliegt u naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas waar de crew van de MS Roald Amundsen u welkom heet aan boord. Uw expeditie avontuur aan boord van Hurtigruten kan beginnen!

  Dag 3 Chileense fjorden

  Het is zover: we zetten koers naar de ongerepte natuur van de Chileense fjorden. Geniet van de tocht door het Beagle kanaal, voorbij de afkalvende gletsjers naar de Garibaldi fjord in het Alberto de Agostini Nationaal park.

  Dag 4 & 5 Kaap Hoorn en de drake passage

  Verder gaat het naar de door sagen omgeven zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Kaap Hoorn. Bij gunstig weer maken we een landing met onze poolcirkelboot en kunt u een bezoek brengen aan de vuurtorenwachter. Het spectaculaire Kaap Hoorn ligt aan de meest zuidelijke punt van de Chileense bergeilanden Isla Hornos. Het is een uitloper van het imposante Andesgebergte dat zich over meer dan 7.500 km uitstrekt.

  En dan is het tijd om de oversteek te maken naar Antarctica. Maar voordat we kunnen genieten van het witte continent dienen we de Drake passage te trotseren. De oversteek duurt ongeveer 1,5/2 dagen. Afhankelijk van de weersomstandigheden. Het weer kan tegen vallen maar de oversteek kan ook rustig verlopen. Meestal is het weer daar iets tussen in.

  Dag 6 t/m 12 Antarctica

  Als we eenmaal de oversteek hebben getrotseerd kan het grote genieten gaan beginnen. Op Antarctica wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Ons eerste bezoek is Half Moon eiland, de parel van de zuidelijke Shetlandeilanden. Op de klippen wacht een kolonie kinband pinguïns en de meest uiteenlopende zeevogels. In Yankee Harbour vindt u een enorme ezelspinguïn kolonie met circa 4.000 broedparen en Neko Harbour is één van de weinig plekken waar u op het Antarctische vasteland aan land kunt. Via het Neumayer- en Lemaire kanaal naar Paradise Bay waar onderzoeksstation Almirante Brown is gevestigd. Varend door het nauwe Errera kanaal begrijpt u hoe professioneel de crew aan boord van ms Midnatsol is: soepel navigeert het schip langs de talloze ijsbergen. Op Cuverville eiland ziet u de grootste ezelspinguïn kolonie ter wereld. King George eiland: hier bevinden zich de meeste Antarctische onderzoeksstations en de meest diverse diersoorten: van zeeolifanten, tot kinband pinguïns. Gaat u rustig zitten: de nieuwsgierige dieren komen naar u toe en zorgen voor onvergetelijke momenten.

  Dag 13 Dag op zee

  Benut deze zeedag om u te oriënteren op de volgende bestemming: de Falklandeilanden. De expeditieleiders vertellen u alles over de bijzondere flora en fauna van deze eilanden.

  Dag 14 t/m 16 De Falklandeilanden

  De Falklandeilanden bestaan uit twee hoofd­eilanden en rond 200 eilanden daarom heen. De enige stad ligt op Oost-Falkland en telt 2.000 inwoners. Port Stanley is de hoofdstad en het perfecte startpunt voor een onvergetelijke tocht door het achterland. De stad is gemakkelijk per voet te ontdekken binnen een dag. Als we aan wal gaan bij Carcass eiland kunnen de vogel liefhebbers hun hart ophalen! Dit eiland is een waar vogel paradijs! We gaan aan wal met kleine bootjes om het eiland te verkennen.

  Dag 17 Straat Magellaan

  Een indrukwekkende terugreis door de beroemde Zeestraat Magellaan. De afstand tussen het Zuid-Amerikaanse vasteland en de Vuurland archipel bedraagt hier zo’n 570 kilometer en is een bijzondere belevenis met zijn talrijke eilanden en geweldige gletsjers.

  Dag 18 Punta Arena - Santiago de Chili

  Na uw unieke reis met zijn vele kostbare momenten bent u in Punta Arenas waar u ontscheept. Helaas eindigt uw expeditie reis aan boord van MS Roald Amundsen hier.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden. 
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

  1 Nacht Vliegreis Amsterdam - Santiago de Chile (niet standaard inbegrepen)
    Transfer Luchthaven - Hotel (niet standaard inbegrepen)
  1 Nacht Hotelverblijf in Santiago de Chile inclusief ontbijt.
    Transfer hotel - luchthaven.
    Vliegreis Santiago de Chile - Punta Arenas.
    Transfer luchthaven - kade
  16 Nachten Expeditiereis per MS Roald Amundsen met volpension aan boord.
    Transfer kade - luchthaven.
    Vliegreis Punta Arenas - Santiago de Chile
    Transfer Luchthaven - Hotel (niet standaard inbegrepen)
  1 nacht Hotelverblijf in Santiago de Chile inclusief ontbijt (niet standaard inbegrepen)
    Transfer Hotel - Luchthaven (niet standaard inbegrepen)
  1 nacht Vliegreis Santiago de Chile - Amsterdam (niet standaard inbegrepen)

  Inbegrepen:
  - 1x hotel overnachting voorafgaande van de expeditiereis in Santiago de Chile inclusief ontbijt.
  - Transfer van het hotel naar het vliegveld in Santiaga de Chile 
  - Binnenlandse vlucht Punta Arenas - Santiago de Chile v.v. (vluchttijden worden ter plaatse bekend gemaakt). 
  - Transfers in Punta Arenas incl. een orientatie toer 
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag.
  - Gekozen hutaccommatie op basis van volpension.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord
  - Verschillende landingen met een polar boot/ Landingen aan wal 
  - Wind en regensafstotend jack.
  - Thee en koffie aan boord

  Primium comfort aan boord van MS Roald Amundsen
  - Alle maaltijden zijn inclusief drankjes (scheepsbieren, wijn, frisdranken en mineraal water)
  - Fredheim restaurant maaltijden inbegerepen  
  - A la carte restaurant (alleen voor suite gasten)
  - Extra vroege vogel snack en middag traktatie 
  - Gratis WIFI aan boord (houd rekening met afgelegen gebieden)

  Extra aan boord activiteiten
  - Lezingen over wetenschap, geschiedenis, biologie, geografie en cultuur die je helpen de bestemming te begrijpen 
  - Expeditie science programma met educatieve activiteiten zodat u meer te weten komt over bezienswaardigheden
  - Dagelijkse bijeenkomst om de dag samen te vatten en je voor te bereiden op de volgende dag
  - haven presentaties voor meer inzicht in de bestemmingen  

  Niet inbegrepen:
  - Internationale vliegreis (wel bij te boeken).
  - Extra hotelovernachting in Buenos Aires (eventueel noodzakelijk i.v.m. vluchtschema bij geboekte vlucht).
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)
  - Optionele expeditie avonturen met het expeditie team zoals kajakken, kamperen, gletsjer wandelingen
  - Optioneel foto programma met kleine groepen / expeditie fotograag
  - Reis en Annuleringsverzekering
  - Andere gewenste lokale transfers en overnachtingen

  Schip: 
  Deze reis naar Antarctia wordt gevaren door het expeditie schip de MS Roald Amundsen. Voor meer informatie over de MS Roald Amundsen kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

  Verlengen van uw reis: 
  Wilt u voorafgaand of achteraf een extra hotel overnachting in Santiago de Chile dan is dit uiteraard mogelijk. Ook kunnen wij dan de transfers voor u verzorgen. Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. Wij raden u sterk aan de reis met een nacht te verlengen achteraf uw expeditie reis. Dit omdat u dan niet op een dag een binnenlandse vlucht en de internationale vlucht heeft. 

  Internationale vluchten en transfers: 
  Wij kunnen uw vluchten en aansluitende transfers ook verzorgen voor Santiago de Chile. In de online prijsopgave kunt u deze optioneel bijboeken. De vliegreis is gebaseerd op de meest voordelige vliegtarieven. Indien deze niet meer beschikbaar kan er alleen ng gevlogen worden tegen betaling van een toeslag. Wij zullen u hier uiteraard over berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren.  Het vliegschema met de KLM en de definitieve prijs wordt bij boeking bekend gemaakt.

  Hurtigruten flexibel prijssysteem
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem en is gebaseerd op vraag en aanbod. Naar gelang de beschikbaarheid aan boord afneemt zal de prijs voor de hut toenemen. In de online prijsopgave vindt u de meest voordelige tarieven voor deze reis. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen wij u hierover berichten alvorens de reis te definitief te reserveren. 

   

  Vaarroute en landgangen
  De beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weers en ijsomstandigheden op dat moment.

  In de eindeloze uitgestrekte wildernis van Antarctica, laat de natuur zich van haar meest verheven en prachtige kant zien. Op deze verbazingwekkende reis in het voetspoor van de grote ontdekkingsreizigers ervaart u ontzagwekkende landschappen, die er nog net zo uitzien als destijds, toen de eerste mensen voet aan wal zetten.  Weer, wind- en ijscondities zijn bepalende voorwaarden waarvan het programma van uw reis afhankelijk is. Veiligheid is altijd de eerste prioriteit, daarom bepaald de kapitein de koers pas tijdens de reis. Elke  expeditie is dus een unieke ervaring en elke route is slechts indicatief. Hieronder vindt u een reeks van mogelijke doelen voor de landgangen op Antarctica. Sommigen van hen zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen aan te doen.

  Decption Island, South Shetland Islands
  Deception Island is één van de hoogtepunten van de South Shetland Islands. Het dankt zijn karakteristieke ringvorm van een gedeeltelijk ingestorte vulkaan, waarin een natuurlijke haven is ontstaan. Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisjacht station en een vervallen Brits onderzoek station.

  Half Moon Island, South Shetland Islands
  Dit eiland met zijn spectaculaire Antarctische natuur is overweldigend fotogeniek. Half Moon Island is een schitterend juweel in de schatten van de archipel. Gekartelde kliffen zijn het ruige thuisland van een grote kolonie kinband pinguïns. Tevens kunt u hier Antarctische sterns, Dominicanesmeeuwen, Zuidpoolkippen, Wilson stormvogeltjes en een aantal zeehondensoorten spotten.

  Yankee Harbour, South Shetland Islands
  De voormalige zeehondenjagers van de regio gebruikten de bescherming van de natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich IJsland als basiskamp. Overblijfselen van deze vervlogen tijden zijn nog steeds zichtbaar, maar de echte attractie is een Ezelspinguïn kolonie, met 4000 geschatte broedparen.

  Cuverville Island
  Cuverville Island in het Errera Channel is het leefgebied van de grootste bekende kolonie Ezelspinguïns. Het smalle Errera Channel biedt een spectaculaire doorgang naar Cuverville, zo lopen vele ijsbergen in deze ondiepe wateren op de grond. Ervaar hoe voorzichtig MS Fram tussen ijsbergen door navigeert. Dit is net zo spannend als de levendige chaos van voortplantende pinguïns op het strand.

  Neko Harbour
  Omgeven door hoge bergen en uitgestrekte gletsjermuren van het Antarctische schiereiland ligt Neko Harbour, met zijn Ezelspinguïn kolonie en een kleine Argentijnse reddingshut aan Andvord-Bay. Vernoemd naar een oude walvisvaarderschip, is Neko één van de weinige plekken waar u landt op het Antarctische vasteland.

  Petermann Island
  De locatie in de pittoreske Penola Straat, maakt Petermann Island een ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

  Paradise Bay
  Niet alleen de naam is hemels, maar even paradijselijk als de rijkdom aan fabelachtige indrukken. Beschermd door de Gerlache Straat biedt Paradise Bay een zeldzame gelegenheid aan wal te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht. Hier bevindt zich het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense Research Station González Videla, maar er zijn tevens kolonies van pinguïns in de buurt.

  Lemaire Channel
  Dit 11 km lange en 1,6 km brede kanaal is een van de mooiste passages in de Antarctische wateren. Het kanaal geeft een fascinerende indruk van dit overweldigende landschap. Het is zowel indrukwekkend als ook subliem, breekbaar en krachtig, uitnodigend en onherbergzaam.

  Port Lockroy
  De Britse onderzoeksstation in Port Lockroy op Goudier Island werd gebouwd in 1941 en opgeheven in 1962. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Vandaag is het een van de meest bezochte plekken in Antarctica en toont het leven van een onderzoeksstation in de jaren 1950.

  Wilhelmina Bay
  De bergen en enorme gletsjers rond Wilhelmina Bay, staan garant voor dramatische landschappen en  bizarre ijsformaties. Hier wordt de tafel voor zeehonden en walvissen rijkelijk gedekt - een van de redenen waarom de walvisvaarders hier vaak jaagden.

  Antarctic Sund
  Op de reusachtige ijsplaat op het Antarctische continent ontstaan mijlenlange tafelvormige ijsbergen. In de sterke stroming van de Weddell Zee, drijven deze massieve, platte ijsbergen richting het noorden naar de Antarctic Sund bij het noordoostelijke uiteinde van het Antarctische schiereiland. 

  Brown Bluff
  Brown Bluff is gelegen aan de oevers van de Antarctic Sund op het puntje van het Antarctisch Schiereiland. Zoals de naam al doet vermoeden (Bluff = rots), wordt het landschap gedomineerd door een torenhoge, 745-meter hoge klif. De torenhoge, roestkleurige rots is van vulkanische oorsprong, en het strand is met "lava bommen" bezaaid.

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding