8-Daagse Zomeravontuur voor het hele gezin in Fins-Lapland

Inclusief activiteiten!

Bestemming: Finland

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 1.273,00 €

Een heerlijke zomerweek in het noorden van Finland!
Deze regio is al leuk in de winter, maar ook schitterend in de zomer. Overdag geniet u van het echte buitenleven en ’s nachts slaapt u comfortabel in moderne Finse blokhutten. Er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om buiten te spelen en u kunt gratis gebruikmaken van de aanwezige kano, bootje en stand up paddle boards (SUP).
Wij hebben een leuke week voor u samengesteld met een aantal buiten-activiteiten inclusief die voor zowel de jonge als de wat oudere avonturiers in smaak zullen vallen. Tussendoor is er voldoende tijd voor ontspanning waarbij er uiteraard tijd is om te spelen en zwemmen bij het meer of wandelingen maken in de prachtige natuur. Wat dacht u van een pannenkoeken-lunch met zelf-geplukte bessen? En elke avond buiten zitten, genietend van de middernachtzon terwijl de kinderen al op bed liggen?

Indien u nóg meer activiteiten wilt boeken kunnen wij een beren safari van harte aanbevelen (niet geschikt voor de allerkleinsten) of een vistrip voor het hele gezin waar u alvast uw avondeten vers uit het meer kunt halen!
Bent u al in Finland en vindt u een week te lang? Ook voor een paar dagen bent u van harte welkom hier in Ruka. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Een zomerweek in Fins Lapland is een van onze leukste avonturen voor de hele familie en wij kunnen u verzekeren: u keert volledig opgeladen weer terug in Nederland!

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar het noorden van Finland

  U vliegt vandaag van Amsterdam naar Kuusamo met een overstap in Helsinki. Op het vliegveld van Kuusamo staat uw transfer te wachten, die u in ca. 30 minuten naar de bossen van Ruka brengt.

  Dag 2 - 7 activiteiten en ontspanning

  De komende dagen staan in het teken van leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!
  Bij het meer ligt een kano, een bootje en SUP-plankjes die u gratis gebruik van kunt maken. Er is ook een frisbee golf-baan vlakbij de blokhut, en een van de avonden kunt u ook gebruik maken van de met hout gestookte sauna en jacuzzi.
  De volgende activiteiten zijn ook voor u geboekt: Familievriendelijk raften op de rivier (ca. 3 uur), bezoek aan een lokale rendierfarm (ca. 2 uur) en een tochtje per quad (ATV) in de omgeving (ca. 1 uur).

  Indien u nog meer activiteiten wilt bijboeken, dan kunt u kiezen tussen een iets uitdagender rafting avontuur, een ’off-road’ tour per quad, kanotocht met gids in Oulanka Nationaal Park, echte beren spotten tijdens een safari met gids, saunayoga en diverse vistrips (ook geschikt voor kinderen).

  Dag 8 terug naar Nederland

  Met vele mooie herinneringen wordt u vanmorgen naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht via Helsinki naar Amsterdam.
 • Zomeractiviteiten week in Finland

  U verblijft 7 nachten in een grote Finse blokhut met 4 slaapkamers op basis van halfpension (ontbijt & diner).
  De transfers van en naar de luchthaven en de benodigde transfers ivm de activiteiten zijn inclusief. 
  Activiteiten die inclusief zijn: 3 uur familie-raften, 2 uur bezoek aan rendierfarm, 1 uur tocht per quad, een avond gebruik maken van houtgestookte sauna & jacuzzi, kano/boot/sup-boards bij het meer, frisbee-golf. 
  De activiteiten zijn soms met een groep en soms alleen met uw gezin.

  Bij te boeken excursies & safari’s (voor alle excursies geldt een minimum van 4 personen):

  • Rafting in Kitka rivier canyon - duur ca. 3 uur | Raftend naar Jyrävä waterval en van daaruit ca. 1,5 km wandelend terug naar de startpunt.
   € 69,- per persoon

  • Raften naar de Russische grens - duur ca. 7 uur | Raftend naar Jelestimä, bij de Russische grens. Inclusief koffie, snack en worst. Min. leeftijd is 18 jaar en u moet beschikken over een goede basisconditie.
   € 82,- per persoon

  • Offroad Safari per Quad - duur ca. 2 uur | Met de gids gaat u de bospaden op en onderweg geniet u van de omgeving maar ook van de spanning van het off-road rijden! De chauffeur moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
   € 69,- per persoon bij 2 personen in een off-road quad. Kinderen 5-15 jaar € 40,- per persoon.
   U kunt er ook voor kiezen om de quad alleen te rijden. Hiervoor geldt een toeslag van € 25,-

  • Kanotocht in Oulanka Nationaal Park - duur ca. 4-7 uur afhankelijk van gekozen afstand | Dit is een onvergetelijke kanotocht middenin het natuurgebied van Oulanka Nationaal Park. Er zijn geen stromingen en daardoor is deze excursie tevens geschikt voor beginners. U kunt kiezen tussen de 10 km en 24 km routes. Aan het eind van de korte route wordt koffie, snack en worstjes geserveerd rond het kampvuur. Tijdens de langere tocht zijn ook broodjes inclusief.
   € 119,- per persoon en € 71,- per kind tot 12 jaar voor de tocht van 10 km
   € 139,- persoon en € 83,- per kind tot 12 jaar voor de tocht van 24 km.

  • Beren spotten - duur ca. 8 uur afhankelijk van de dieren | Het programma start met een uur durende transfer vanaf Ruka richting de Russische grens. Samen met de gids gaat u naar de veilige schuilhut waar u de avond gaat doorbrengen om beren te kijken. Naast beren heeft u ook de mogelijkheid om meerdere wilde dieren te zien, zoals o.a. arenden. Gedurende de avond krijgt u de gelegenheid om een snack te eten. Voor middernacht gaat u terug naar Ruka. Het seizoen voor de beren is van juni tot eind augustus. De kans om beren werkelijk te zien is 99%. Deze excursie bestaat voornamelijk uit veel wachten en kijken en is daardoor niet erg geschikt voor de kleinste kinderen.
   € 120,- per persoon

  • Op zondagen kunt u deelnemen aan een SUP fitness training van ca. 1 uur met aansluitend 30 minuten saunayoga. Dit is een leuke combinatie van buitenactiviteit en ontspanning in de sauna. De les begint met de basis van de stand up paddle (SUP). U leert hoe het werkt en hoe u de balans kunt houden. Wanneer u de basis onder de knie heeft, zullen er een aantal makkelijke oefeningen volgen. Na een uur SUP training gaat u door naar de sauna voor een half uur stretchen; de saunayoga. Dit wordt in een sauna van 50 graden celcius en is erg fijn voor iedereen. Min. leeftijd is 12 jaar.
   € 25,- per persoon.
  • Vistrip - duur ca. 2 uur | De gids laat u de fijne kneepjes zien zodat u de mooiste vissen zelf kunt vangen. Er wordt gevist vanaf de boot of kano, of vanaf de wal. U heeft de kans om verschillende vissoorten te vissen, zoals o.a.: witvis, vlagzalm en snoek. Na afloop wordt er een kampvuur gemaakt en kunnen we de vangst zelf klaarmaken, en/of worstjes grillen. De vistrip is geschikt voor het hele gezin.
   € 57,- per persoon en € 29,- per kind tot 12 jaar

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding