’Arctic Taste’ 13-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & autohuur

Rovaniemi - Kilpisjärvi - Karasjok - Saariselkä - Luosto

Bestemming: Finland

Reisduur: 12 nachten

Vanaf: 1.475,00 €

Een echte ’zonvakantie’ heeft u pas als u afreist naar het land waar de zon zomers nooit onder gaat, namelijk Lapland. U reist door het gedeelte van Finland dat boven de poolcirkel ligt, ter vergelijk met Noord Amerika op dezelfde hoogte als de noordkust van Alaska. Uw beginpunt is Rovaniemi dat op de poolcirkel ligt. Hiervandaan reist u uw eerste traject langs de Fins-Zweedse grens richting het drielandenpunt nabij Kilpis. Vervolgens naar Karasjok in Noorwegen - dé thuishaven van de Sami. Nadat u kennis heeft gemaakt met de cultuur en traditie doorkruist u het land van de Sami, en rijdt u via Inari naar Saariselkä. Onderweg kijkt u steeds uit voor rendieren! Uw laatste verblijfplaats ligt i Luosto. U verblijft in middenklasse hotels op plekken vanuit waar u eenvoudig de natuur instapt voor een onvergetelijke actieve arctische belevenis.

Reisschema  

Amsterdam - Rovaniemi via Helsinki per Finnair lijndienstvlucht 
2 n Lapland Hotel Sky Ounasvaara- Rovaniemi (11 km) 
2 n Lapland Hotel Kilpis- Kilpisjärvi (420 km) 
3 n Scandic Karasjok- Karasjok (375 km) 
3 n Holiday Club Saariselkä- Saariselkä (190 km) 
2 n Lapland Hotel Luostotunturi- Luosto (170 km) 
Rovaniemi - Amsterdam via Helsinki per Finnair lijndienstvlucht (120 km)

Tijdens de reis is een auto cat. A (Nissan Micra of soortgelijk) inbegrepen. Voor de voorwaarden en toeslagen overige categorieën klik hier.
Bij de prijsopgave kunt u de overige categorieën kiezen zodat u de juiste prijs krijgt. 

Uiteraard is het ook mogelijk om met uw eigen auto deze reis te maken. Vraag ons naar de correcte prijzen met of zonder overtocht.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Rovaniemi

  U vliegt per comfortabele lijndienstvlucht van Amsterdam via Helsinki naar Rovaniemi. Na aankomst haalt u de huurauto op en gaat u voor overnachting naar uw hotel net buiten Rovaniemi.

  Dag 2 Rovaniemi

  Verblijf Rovaniemi. Vandaag heeft u gelegenheid een bezoek aan het Polaria en Santa Village te brengen. Tevens kunt u deelnemen aan één van de vele aangeboden activiteiten in de natuur.

  Dag 3 over de Poolcirkel richting Kilpisjärvi

  Na het ontbijt begint uw reis naar het ‘Noorden’ over de Poolcirkel met een lang maar afwisselend traject naar Kilpisjärvi. Vanaf Pello volgt u de route langs de Fins-Zweedse grens naar Kolari, Muonio en Kaaresuvanto. U merkt dat het landschap langzaam verandert en bergachtiger wordt. De komende twee nachten verblijft u in Kilpisjärvi dat nabij het drielandenpunt tussen Zweden, Finland en Noorwegen ligt.

  Dag 4 Kilpisjärvi

  Verblijf Kilpisjärvi. Vandaag heeft u de mogelijkheid een wandeling te maken in de schitterende omgeving, naar bijvoorbeeld het drielandenpunt, al dan niet gecombineerd met een boottocht. Ook de hoogste berg van Finland, Halti Fell (1328m), ligt niet ver weg; maar de best te bewandelen top is Saana Fell (1029m).

  Dag 5 naar Noorwegen en Karasjok

  U verlaat het mooie grensgebied en rijdt richting Enontekio en vervolgens richting de Noorse grens via Kautokeino en door naar Karasjok.

  Dag 6 en 7 omgeving Karasjok

  Dit is hét gebied van de Sami en u vindt hier vele sporen van de cultuur en tradities. In Karasjok staat ook het Sami parlement en u kunt het Saami museum en Sapmi park bezoeken om meer te leren over deze bevolkingsgroep. In de omgeving geniet u van de ruige natuur, het prachtige landschap, bossen en open toendra.

  Dag 8 langs het Inari-meer naar Saariselkä

  Vandaag een mooi traject allereerst naar Inari. Hier raden wij u aan een stop te maken bij het Siida Sami Museum, waar u naast de geschiedenis van de Lapse cultuur ook veel te zien krijgt over de natuurverschijnselen middernachtzon en het noorderlicht in een multimediashow. Vervolgens langs het Inari-meer, via Ivalo naar Saariselkä.

  Dag 9 en 10 omgeving Saariselkä

  Vandaag heeft u de mogelijkheid een wandeling te maken of fietstocht per mountainbike te gaan doen in het naast gelegen en schitterende Urho Kekkonen Nationale Park. Fiets- en wandelpaden staan goed aangegeven.

  Dag 11 naar Luosto

  Na het ontbijt vervolgt u uw tocht naar Luosto. U komt door een streek waar nog steeds met de pan goud wordt gevonden en een stop bij het Goudmuseum in Tankavaara is dan ook aan te bevelen. Via Sodankylä bereikt u uw hotel in Luosto.

  Dag 12 Luosto

  Verblijf het kleine en knusse plaatsje Luosto, op korte afstand van het Nationaal Park Pyhä-Luosto. U kunt vele verschillende wandelingen maken in de prachtige natuur, of een bezoek brengen aan de amethistmijn bij de Lampivaara heuvel.

  Dag 13 terugvlucht

  Na het ontbijt vertrekt u niet te laat naar de luchthaven van Rovaniemi, waar u de auto inlevert en per Finnair lijndienstvlucht via Helsinki naar Amsterdam terugreist.
 • Reissom 13-daagse reis per persoon in € 


  Bij 4-pers.

  Bij 3-pers.

  Bij 2-pers.

  Tsl Halfpension

  Toeslag 1-pers.kmr
  01mei-31okt 1042 1025 1184 212 353

  Seizoenstoeslag/korting autohuur
  01mei-09jun+ 01okt-31okt -14 -18 -25
  22jul-21aug 11 14 20

  Inbegrepen:
  Finnair vlucht Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi, luchthavenbelastingen,
  huurauto incl. alle km’s, verzekeringen (wel eigen risico),
  bij 2-pers. cat A(Nissan Micra ogw) bij 3-pers. cat B(VW Polo ogw),  
  bij 4-pers. cat C (Toyota Auris ogw),
  12 nachten in 2-pers.kamer op basis van logies/ontbijt, routebeschrijving en reisdocumentatie. 

  De inbegrepen vliegreis is gebaseerd op het voordeligste tarief.
  Voorwaarden Europcar 
 • Reisbeoordelingen

  8,2 Jeroen V. | 25.06.2018 ’Arctic Taste’ 13-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & autohuur

  Jong stel

  Misschien het aantal dagen in Karasjok bekijken, was niet zoveel te beleven of te doen als bij de andere locaties. Hierdoor hebben we wel de noordkaap kunnen bezoeken :). Opgepast voor mensen met half pension: de hotels werken met buffet als er ook grote ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding