2019 15-Daagse Hurtigruten Expeditie Spitsbergen, Jan Mayen en IJsland

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur!

Bestemming: IJsland

Reisduur: 14 nachten

Vanaf: 6.859,00 €

Ga met ons mee aan boord van MS Fram en maak een unieke reis naar Spitsbergen, Jan Mayen en IJsland. 

U vaart boven 80º N terwijl u rondom Spitsbergen vaart maakt u als geen ander kans op het spotten van een ijsbeer! De reis gaat verder richting de afgelegen buitenpost Jan Mayen voordat u naar het vulkanische land IJsland gaat!  

Hoogtepunten

 • Verken het mythische IJsland - het land van vuur en ijs
 • Ontdek de zelden bezochte Jan Mayen op afstand 
 • Een kans om de koning van de Noordpool te zien, de ijsbeer, tussen het ijs
 • Bekijk de gigantische gletsjers van Svalbard

Met meer ijsberen dan mensen, biedt Svalbard een uitstekende kans om deze prachtige roofdieren te zien.

Deze expeditie is uniek, met een veelvoud aan landingsplaatsen en opwindende ervaringen in het noordpoolgebied. We willen boven 80º N varen, om u naar de ijsrand van de Noordelijke IJszee te brengen. Het avontuur omvat verschillende excursies, waaronder wandelen en kajakken. Er is ook een goede kans dat we een ijsbeer zullen zien - er zijn tenslotte meer ijsberen dan mensen op Spitsbergen.

Hoogtepunten van de Noordpool
Vanaf Longyearbyen varen we ver boven de 80e breedtegraad. Dit is een geweldige kans om de grote nationale parken en enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van de Noordpool te verkennen. U zou verwachten dat het in het hoge noorden ondraaglijk koud is. Dankzij de Golfstroom biedt de Svalbard-archipel in de zomer een verrassend mild klimaat. Onder een grote verscheidenheid aan planten en dieren zijn zeehonden, duizenden zeevogels, de poolvos, rendieren en het toproofdier: de ijsbeer.

Diepe fjorden, machtige gletsjers en pure wildernis
In de zomer zorgen prachtige kleuren en contrasten voor dramatische gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, bruisende vogelkliffen en eindeloze arctische toendra met zijn gevarieerde flora en fauna. De middernachtzon maakt het mogelijk om uw dagen en nachten te vullen met onvergetelijke herinneringen aan Spitsbergen, het grootste eiland in Svalbard.

Eilandhoppen over de Noordelijke IJszee
We gaan over de Noordelijke IJszee naar het eiland Jan Mayen. De kegel van de vulkanische piek van Beerenburg stijgt meer dan 2000 meter over het kleine Noorse station van Olonkinbyen. Aan land komen op dit ruige eiland kan moeilijk zijn, maar als de omstandigheden het toelaten, zullen we een landing proberen.

Na de mid-Atlantische rug ontmoeten we IJsland,het land van vulkanen, sagen en volgens sommigen, elfen. Vaar langs de Hornbjarg-kliffen of geniet van een wandeling in een lavaveld voordat u de kosmopolitische hoofdstad Reykjavik bezoekt.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Van 59º N tot 78º N / Oslo / Longyearbyen

  Deze Arctische reis begint met een avondvlucht vanuit Oslo. Breng een dag door met het bekijken van de musea, parken en hypermoderne architectuur en ontspan in een van de vele cafés of bars.

  Bereid u daarna voor op een compleet andere wereld wanneer u na de vlucht voet aan wal zet in Longyearbyen. Verbazingwekkend genoeg is deze stad aan de rand van de barre wildernis een moderne oase met eersteklas faciliteiten, charmante architectuur, een internationaal gerenommeerd museum en verschillende bars en restaurants - allemaal omgeven door een onaangeroerde arctische toendra.

  Dag 2 Longyearbyen, Svalbard

  Na een overnachting in een van onze hotels, kunt u deelnemen aan een opwindende excursie in het unieke Longyearbyen en de omgeving. Hier domineert de Arctische omgeving, maar de stad heeft een verrassend kosmopolitisch karakter. Longyearbyen wordt vaak een tegengif voor het moderne leven genoemd en is tegenwoordig een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Geniet van deze opmerkelijke plek voordat u aan boord stapt bij MS Fram.

  Dag 3-4 Noordwest Spitsbergen Nationaal Park

  De North West Corner is bezaaid met eilanden, fjorden en stranden. De oceaan kan hier vooral in het vroege seizoen vol drijven met ijs en het bevroren landschap verandert voortdurend. Vanwege sterke wind en stroming volgt de kapitein de omstandigheden nauwlettend voordat hij beslist waar we kunnen landen of varen. Dit is de reden waarom al onze routes flexibel zijn; we werken met de elementen, niet tegen hen, en veiligheid is onze eerste prioriteit.

  Als we kunnen landen, is dit gebied uitstekend geschikt voor het verkennen van de geschiedenis van Svalbard. Je krijgt de kans om de overblijfselen van oude blubberovens te zien die worden gebruikt om walvisolie te maken. We kunnen Kongsfjord bezoeken, beschouwd als een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee afkalven, omlijst door prachtige bergformaties. Aan de kust van Kongfjord ligt de voormalige mijnregering van Ny-Ålesund, nu een internationaal onderzoekscentrum, met een pittoreske mix van oude en nieuwe gebouwen.

  In de gebieden Magdalenafjorden en Gravneset kunt u de kans krijgen om daadwerkelijk te zwemmen en een zeldzaam certificaat voor het zwemmen in de arctische wateren te behalen. Er zullen ook spannende wandel- en schilderachtige kajakmogelijkheden zijn, met de nabijgelegen Gully-gletsjer.

  We kunnen ook de enorme Monaco-gletsjer in Liefdefjord zien en hopelijk kunnen we met de tender boten het gebied nog beter verkennen.

  Dag 5-8 Geniet van de dagen in Oost-Svalbard en Nationaal park zuid Spitsbergen

  Oost-Svalbard heeft de hoogste populatie ijsberen op de archipel - we hebben dan ook hoge verwachtingen van het zien van een ijsbeer op deze reis!

  Als de omstandigheden het toelaten, zullen we naar Isflakbukta varen op Phippsøya, een deel van Sjuøyane (Zeven Eilanden), die zich in het uiterste noorden van de Svalbard-archipel bevindt. Duizenden en duizenden zeevogels paren hier, terwijl walrussen duiken naar schelpen in de baaien.

  We willen ook cruisen in Sorgfjord, dat grenst aan het natuurreservaat Noordoost Spitsbergen, en was de locatie van een beroemde 17e-eeuwse veldslag tussen walvisjagers. Als het weer hier gunstig is, kunnen we wandelen in het mooie Eolsneset of genieten van een boottochtje op de Hinlopen Straat.

  Een ander deel van onze reis is misschien een bezoek aan Torellneset, een uitstekende plek om walrussen te zien zonnen op het vlakke strand.

  We gaan verder naar Edgeøya, het op twee na grootste eiland in de Svalbard-archipel. Aan de westelijke kusten is het landschap grotendeels ongeglazuurd, in tegenstelling tot de meeste andere plaatsen aan de oostkant van Spitsbergen. Kapp Lee is een prachtige site waar je cultureel erfgoed kunt vinden uit alle tijdperken van de menselijke verkenning van Svalbard. We banen ons een weg naar de zuidelijke kaap en het meest zuidelijke puntje van Spitsbergen, waar Hornsund een wonderbaarlijk gevarieerd landschap en geologie herbergt. IJs dat vroeg in het seizoen in de fjord wordt geduwd, trekt ijsberen aan die op de ijsschotsen jagen, dus met een beetje geluk kunnen we enkele van deze prachtige roofdieren spotten

  Dag 9 Dag op zee

  Als we naar het zuiden vertrekken, zet het Expeditie-team het lezingen programma voort, met onderwerpen die betrekking hebben op de gebieden die we bevaren, en de milieu-uitdagingen van de oceanen van de wereld in een tijd van klimaatverandering. De expeditiefotograaf zal beschikbaar zijn om u de basisprincipes van fotografie te laten zien. Natuurlijk heeft u ook de tijd om gewoon te genieten van het aan boord zijn van het schip.

  Dag 10 Jan Mayen / Geïsoleerd in de Noordelijke IJszee

  Het Noorse eiland Jan Mayen is een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Gelegen op de plek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen elkaar ontmoeten, wordt het eiland gedomineerd door Beerenberg, de meest noordelijke actieve vulkaan op aarde.

  Nederlandse walvisvaarders opereerden vanaf Jan Mayen in de 16e eeuw, maar tegenwoordig biedt alleen een Noors weerstation onderdak aan enkele dappere individuen gedurende het hele jaar. Bezoeken aan Jan Mayen zijn uiterst zeldzaam, vooral van toeristen. Als een van de weinige schepen die in dit gebied opereren, zullen MS Fram en haar bemanning proberen een landing te maken op dit meest exotische Arctische eiland.

  Dag 11 Dag op zee

  Een dag op zee betekent dat u kunt deelnemen aan de lezingen die worden gegeven door het expeditieteam. Geniet van een verfrissende training in de goed uitgeruste fitnessruimte van het schip met een panoramisch uitzicht op de oceaan of laat uw spieren ontspannen in een van de bubbelbaden buiten. U geniet aan boord terwijl we steeds dichterbij de bestemming IJsland komen.

  Dag 12 Reykjafjörður en Hornbjarg Cliff

  Reykjafjörður is een kiezelstrand gelegen tussen twee rotsruggen aan de noordkust. In rustige omstandigheden kunnen onze tender boten ons aan land brengen voor een expeditie landing, waar we kustvogels langs het strand en prachtige lentebloemen kunnen vinden.

  De Hornbjarg-rots ligt op de meest afgelegen plek in IJsland, ten noordwesten van de Westfjorden. Honderdduizenden zeevogels gebruiken de rotswand als hun broedplaats in de zomer zoals scheermesbiljetten, brünnich en zeekoeten, drieteenmeeuwen en stormvogels. Om te varen tussen zulke overvloedige dieren in het wild, aan de vooravond van het broedseizoen, met de rotswand die 400 meter daarboven uittorent, is het een herinnering die u nog lang zult bijblijven.

  Dag 13 Bildudalur

  Een van de best bewaarde geheimen van IJsland zijn de Westfjorden en bewaakt door de zeemonsters van Arnarfjörður, onze bestemming Biludalur heeft een reputatie als de "hoofdstad van goed weer" van de regio. Stap aan wal om het leven te proeven in deze afgelegen vissersgemeenschap of bezoek de tentoonstelling over de mythische marine beesten. In de late avonduren varen we rond het puntje van het schiereiland Látrabjarg. Als de omstandigheden goed zijn, kunt u de Bjargtangar-vuurtoren, het meest westelijke punt van Europa, vanaf het dek zien.

  Dag 14 Stykkishólmur, Gletsjers en Lava

  Als we de westelijke regio van IJsland bereiken, zult u begrijpen waarom dit gebied "The Sagaland" wordt genoemd. Neem de tijd om de diversiteit van Stykkishólmur te verkennen met lava en rotsformaties, gletsjers, vulkanische activiteit en warme en koude bronnen. Neem deel aan een scala aan spannende excursies, zoals kajakken, wandelen en paardrijden.

  Dag 15 Reykjavik, Einde van de expeditie

  Reykjavik is ’s werelds meest noordelijke hoofdstad. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ’Smoky Bay’ betekent) na de kolven stoom die opkwamen uit de warmwaterbronnen in het gebied en maakten een diepe indruk. De omgeving biedt een fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die de moeite van het verkennen waard zijn na het verlaten van MS Fram.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Oslo (bij te boeken)
    Vliegreis Oslo - Longyearbyen  economy class
    Transfer luchthaven - hotel 
  1 nacht  Hotel in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch 
    Transfer Hotel - kade incl. excursie 
  13 Nachten Expeditiereis per MS Fram  inclusief volpension aan boord.
    Transfer kade - luchthaven
    Vliegreis Reykjavik - Amsterdam (bij te boeken)

   

  Inbegrepen:
  - Chartervlucht Olso - Longyearbyen economy class 
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag
  - Alle lokale transfers in Longyearbyen incl excursie voor inscheping
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord.
  - Winddicht en waterafstotend jack.
  - Thee en koffie aan boord
  - Hotel overnachting in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch

  Transfer Reykjavik
  In Reykjavik kunt u gebruik maken van de Flybus. De flybus heeft een aansluiting op alle aankomende en vertrekkende vluchten en vertrekt om de 35-40 minuten.

  Niet inbegrepen:
  - Vliegreis Amsterdam - Oslo en Reykjavik - Amsterdam 
  - Lokale transfer in Reykjavik 
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)
  - Drankjes aan boord.

   

  Schip: 

  Deze reis naar Spitsbergen, Jan Mayen en IJsland  wordt gevaren door het expeditie schip MS Fram. Voor meer informatie over MS Fram kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

   

  Verlengen van uw reis: 

  Wilt u achteraf een hotel overnachting in Reykjavik of vooraf een extra hotel overnachting in Oslo dan is dit uiteraard mogelijk. Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. 

   

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:

  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem en is gebaseerd op vraag en aanbod. Naar gelang de beschikbaarheid aan boord afneemt zal de prijs voor de hut toenemen. In de online prijsopgave vindt u de meest voordelige tarieven voor deze reis. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen wij u hierover berichten alvorens de reis te definitief te reserveren. 

   

  Vaarroute en landgangen

   

  De beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weer- en ijsomstandigheden op dat moment. Veiligheid is altijd de eerste prioriteit, daarom bepaald de kapitein de koers pas tijdens de reis. Elke  expeditie is dus een unieke ervaring en elke route is slechts indicatief. Weer, wind- en ijscondities zijn bepalende voorwaarden waarvan het programma van uw reis afhankelijk is. 

   

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Richard With, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Reisbeoordelingen