Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

Bestemming: IJsland

Reisduur: 15 nachten

Vanaf: 1.261,00 €

 • Godafoss
 • Mjoeyri Cottages
 • Myvatn Namaskard
 • Skogafoss
 • Geysir
 • Jokulsarlon
 • Nupar Cottages
 • Blue Lagoon
 • Dettifoss
 • Bultrug walvis
 • Jokulsarlon ijsbergenmeer
 • Skogafoss

Een gunstig geprijsde rondreis (al vanaf € 1261 p.p. incl.vlucht en huurauto, bij deelname van 4 personen), die u langs alle highlights van IJsland voert. U heeft de mogelijkheid om (optioneel) excursies bij te boeken, zoals bijv. een boottocht over het ijsbergenmeer, een gletsjerwandeling of walvissen spotten. Het verblijf is in gezellige cottages en campinghuisjes, die vaak prachtig gelegen zijn in de natuur. De huisjes beschikken over eigen douche/toilet en een kitchenette, zodat u zelf (desgewenst) ook kunt koken.

1 n Stay Apartments Bolholt - Reykjavik
2 n Signyjarstaðir Cottages - Reykholt
1 n Hestasport Cottages - Varmahlið
3 n Kaldbaks Kot Cottages - Husavik

2 n Mjoeyri Cottages - Eskifjörður
2 n Nonhamar campinghutten - Oraefi
1 n Mid Hvoll Cottages - Vik/Dyrholaey
3 n Nupar Cottages - Hveragerði

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Reykjavik

  Vlucht naar IJsland en afhalen huurauto op de luchthaven Keflavik. Naar Reykjavik voor de eerste overnachting (ca.46 km). U kunt onderweg een stop maken bij de beroemde Blue Lagoon voor een heerlijk warm bad in het helblauwe water.

  Dag 2: Reykjavik - Snaefellsnes - Reykholt

  U verlaat Reykjavik. In Mosfellsbaer kunt u een ATV quad bike tour maken. Vanuit Borgarnes kunt u een mooie rondrit maken over het Snæfellsness schiereiland, met de Snæfellsjökull gletsjer en vulkaan. Snæfellsness wordt wel mini-IJsland genoemd, omdat u hier veel verschillende landschapsvormen vindt zoals vulkanen, gletsjers, lavavelden, kliffen, zwarte stranden en heetwaterbronnen. Vanuit Olafsvik kunt u een excursie boeken om walvissen & orka’s te spotten. Andere opties: de Eldborg vulkaankrater beklimmen of een mooie wandeling maken langs de rotsenkust bij Arnarstapi naar Hellnar. Ook interessant is een rondleiding in de Vatnshellir lavagrotten. U overnacht in Reykholt (ca.101 km of 350 km als u vanuit Borgarnes een rondtocht over het Snaefellsnes schiereiland maakt) .

  Dag 3: Verblijf in Reykholt

  Reykholt heeft een belangrijke rol in de saga geschiedenis heeft gespeeld. In de nieuwe kerk is het Snorristofa museum gevestigd, dat het leven belicht van Snorri Sturluson, de belangrijkste IJslandse dichter (o.a. schrijver van de Edda), die hier in de middeleeuwen leefde. Uiteraard bezoekt u ook de nabijgelegen lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss en de Deildartunguhver, de grootste heetwaterbron van IJsland. Vanuit Husafell kunt u de spectaculaire Into The Glacier excursie maken, waarbij u met een 8x8 voertuig over de gletsjer rijdt en de nieuwe ijstunnel bezoekt, die 30 meter onder het gletsjerijs ligt. Overnachting in Reykholt.

  Dag 4: Reykholt - Varmahlið

  Langs de gemakkelijk te beklimmen Grabrok krater volgt u de ringweg in noordelijke richting naar Varmahlið (ca.228 km). U kunt een omweg maken en de fraaie kustweg volgen over het Vatnsnes schiereiland. In Hvammstangi kunt u het zeehondencentrum bezoeken of een boottocht maken naar de zeehonden die hier veelvuldig voorkomen. Op de noordpunt van het schiereiland ligt de imposante, fotogenieke Hvitserkur rots in zee. Overnachting in Varmahlið.

  Dag 5: Varmahlið - Husavik

  In Varmahlið kunt u een river rafting tocht maken. U rijdt richting Akureyri en kunt onderweg de historische turfboerderijen van Glaumbær bezoeken. Akureyri is de grootste stad van het noorden, met een mooie kerk en een botanische tuin. Langs de fraaie Goðafoss waterval rijdt u naar Husavik (ca.185 km), waar u drie nachten zal verblijven. De cottages hebben prachtig uitzicht over de besneeuwde bergen en de baai.

  Dag 6: Verblijf in Husavik

  U kunt het vulkanische natuurgebied rond het stille Myvatn meer verkennen. In Namaskarð zijn walmende fumaroles, borrelende modderpoelen en stinkende zwavelbronnen te bewonderen. Interessant zijn ook de krater van de Hverfell kegelvulkaan, de Krafla vulkaankrater met nog rokende lavavelden, die aan een maanlandschap doen denken. Bij Skutustaðir vindt u zogenaamde pseudokraters. U kunt mooie wandelingen maken bij de donkere lavaformaties van Dimmuborgir en het natuurparkje Höfði, met een rijk vogelleven en rotsformaties in het meer. In Myvatn bevindt zich ook het Myvatn Nature Bath, een voordeliger en minder commercieel alternatief voor de Blue Lagoon, waar u een heerlijk bad kunt nemen in het blauwe water. Een andere optie is een lange dagtocht naar de Askja vulkaan in het onherbergzame binnenland, vlakbij het nieuwe lavaveld bij Holuhraun dat bij een uitbarsting in 2014 is ontstaan. Overnachting in Husavik.

  Dag 7: Verblijf in Husavik

  Vanuit de pittoreske haven van Húsavík varen meermaals per dag houten boten uit om walvissen te spotten (98% kans dat u ze ziet!). Als u de kustweg van het schiereiland Tjörnes verder volgt komt u bij de hoefijzervormige Asbyrgi kloof. Overnachting in Húsavík.

  Dag 8: Husavik - Eskifjörður

  U rijdt oostwaarts en bezoekt natuurlijk de indrukwekkende Dettifoss waterval; dit is qua waterverplaatsing de meest krachtige waterval van Europa. Ook de hier vlakbij gelegen Selfoss waterval is zeker de moeite waard. Door een woestijnachtig landschap rijdt u via Egilsstaðir naar het oostelijke fjordengebied, waar overnacht wordt in de prachtig op een landtong gelegen Mjoeyri Cottages (ca.267 km).

  Dag 9: Verblijf in Eskifjörður

  Verblijf in Oost IJsland. Een prachtige bergroute loopt langs de kust naar Neskaupstaður. Aan het meer Lagarfljót bevindt zich de Hengifoss, een van de hoogste watervallen (118 m.) van IJsland, waar de gelaagdheid van het gesteente goed zichtbaar is, met horizontale rode strepen. Een mooie wandeling voert door een fraaie canyon naar de waterval, waarbij u onderweg ook de Litlanesfoss passeert, met fraaie basaltzuilen. In het Hallormsstaður bos vindt u een arboretum. In de Door Mountains kunt u prachtig wandelen in een kleurrijk berglandschap. Bij het haventje van Borgarfjorður Eystri vindt u een van de beste plaatsen om van dichtbij papegaaiduikers te bekijken (van mei tot half augustus). Overnachting in Eskifjörður.

  Dag 10: Eskifjörður - Oraefi

  Langs de fjordenkust rijdt u naar het zuiden. In Stodfarfjorður is een bezoek aan Petra’s mineralen- en stenencollectie interessant. Via Djupivogur naar Höfn. U rijdt langs de uitlopers van de gigantische Vatnajökull gletsjer, waar u een sneeuwscootertocht kunt maken. Als u verder rijdt bereikt u de gletsjerlagune Jökulsárlón met haar drijvende ijsbergen. Het is mogelijk een boottocht te maken met een amfibievoertuig of per zodiac. Ook een aanrader is een kajaktocht tussen de ijsbergen. U overnacht in Oraefi, aan de voet van de gletsjer (ca. 320 km).

  Dag 11: Verblijf in Oraefi

  Vandaag kunt u het nationale park Skaftafell bezoeken, waar een wandeling gemaakt kan worden naar de mooie basaltwaterval Svartifoss. Een andere optie is een gletsjerwandeling onder begeleiding van een gids. Bij Íngólfshöfði kan een tocht gemaakt worden per hooiwagen naar een vogelkaap met o.a. papegaaiduikers. Overnachting in Oraefi.

  Dag 12: Oraefi - Dyrhólaey/Vik

  Via Kirkjubaejarklaustur rijdt u door de Eldhraun, met haar uitgestrekte, met mos bedekte, lavavelden naar Vik. Dit is de meeste zuidelijke plaats van IJsland met een zwart zandstrand en de vreemde basaltkolommen van Reynisfjara. De zeerots Dyrhólaey staat bekend om de vele zeevogels die hier nestelen. Op de Solheimajökull kunt u een gletsjerwandeling maken. Ook worden hier excursies aangeboden met een sneeuwscooter op de Myrdalsjökull of per quad over zwarte stranden naar het wrak van een DC3 toestel, dat hier in 1973 is neergestort. Vanuit Vik kunt u ook een spectaculaire excursie boeken per super jeep naar een ijsgrot , die op steeds wisselende plaatsen ontstaan door het smeltende ijs, met fraai gevormde ijskristallen wanden. Overnachting vlakbij Vik/Dyrhólaey (ca. 254 km).

  Dag 13: Dyrhólaey - Hveragerði

  Langs de beroemde Eyjafjallajökull vulkaan rijdt u naar de prachtige, 60 meter hoge, Skogafoss waterval. Als u langs de zijkant van de waterval omhoog loopt vindt u in de bovenloop nog verschillende andere mooie watervallen. Vervolgens naar de Seljalandsfoss, waar je achter het vallende water langs kunt lopen. Via Selfoss rijdt u naar Hveragerði, bekend vanwege haar hete bronnen en geothermisch verwarmde plantenkassen (ca. 137 km).

  Dag 14: Verblijf in Hveragerði - Golden Circle

  Vandaag kunt u een tocht maken langs de beroemde "Golden Circle" met de Kerið explosiekrater, Geysir (waar de Strokkur geiser om de paar minuten hoog opspuit) en de spectaculaire waterval Gullfoss, waar vaak schitterende regenbogen te zien zijn. In Fludir kunt u een bad nemen in de Secret Lagoon. Op de Langjökull gletsjer kan een sneeuwscootertocht gemaakt worden. In Reykholt, vlakbij Geysir, kan een spectaculaire excursie worden gemaakt, de Jetboat, waarbij met snelheden van ca.70 km per uur door een canyon wordt gevaren (was o.a. te zien in het tv programma Wie Is De Mol). Een andere optie is een river rafting tocht vanuit Drumbó. In Thingvellir, gelegen aan het grootste meer van IJsland, kunt u door een fraaie kloof naar de plek lopen waar de Vikingen in 930 al volksvergaderingen hielden, waar recht werd gesproken en democratische stemmingen plaatsvonden. Tevens is in dit nationale park de breuklijn te zien tussen twee continentale platen en een mooie waterval. In de Silfra kloof kunt u een snorkeltocht maken. Overnachting in Hveragerði.

  Dag 15: Verblijf in Hveragerði

  Vanuit Hveragerði vertrekt zomers dagelijks een 4x4 bus voor een dagtocht naar het prachtige Thórsmörk wandelgebied. De 4x4 bus maakt een aantal enerverende rivierdoorsteken, die al een avontuur op zich zijn. Ook naar de rhyolietbergen van Landmannalaugar gaat een 4x4 busdienst. Een andere mooie autotocht is naar de Thjorsadalur vallei, met de dubbele Hjalparfoss waterval en Stong, een replica van een boerderij uit de vikingtijd. Ook paardrijden of een dagtocht per ferry naar de Westman Islands behoort tot de mogelijkheden. Hier is een interessant expositie over de grote vulkaanuitbarsting in 1973 op Heimaey, waarbij veel huizen onder de lava werden bedolven en op 1 dag alle 5000 inwoners werden geëvacueerd naar het vasteland. U kunt ook mooie autotocht maken via de zuidelijke kustroute rnaar het Reykjanes schiereiland, met de hete bronnen Krysuvik en Gunnuhver en de Bridge Between Two Continents. Ook het Kleifarvatn meer is een bezoek waard. Overnachting in Hveragerði.

  Dag 16: Hveragerði - Keflavik - Amsterdam

  Naar Keflavik Airport (ca.86 km) voor de terugvlucht naar Nederland.
 • Opmerking: wanneer u reist met 4 volwassen personen kunnen sommige van deze huisjes aan de krappe kant zijn (vaak is er sprake van een sofabank of stapelbed). In het geval u meer ruimte wenst adviseren wij u een rondreis te boeken met wat ruimere (en uiteraard iets duurdere) huisjes zoals bijv. de rondreizen Ontdek IJsland of IJsland Voor Families.

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchttijden

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  Routebeschrijving & kaart:
  Bij onze autorondreizen ontvangt u bij uw reispapieren een zeer uitgebreide routebeschrijving van alle bezienswaardigheden langs uw route, alsmede een uitstekende wegenkaart met een handige Iceland Road Guide app voor uw telefoon, met een schat aan informatie.

  Wij wijzen u erop dat dit zeer populaire reizen zijn, dus adviseren u, om teleurstelling te voorkomen, vroegtijdig (voor het hoogseizoen 6-8 maanden voor vertrek) te reserveren. Indien een accommodatie niet beschikbaar is bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk alternatief aan in dezelfde omgeving.

  BOEKINGSINFORMATIE

  Opties
  Het is mogelijk om (tot 8 weken voor vertrek) een optie te nemen op de vluchten voor Wow Air of Icelandair voor een termijn van 5 werkdagen. U kunt ons hiervoor een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Op hotels en vakantiehuisjes worden geen opties gegeven.

  Prijsberekening
  Als u een reis heeft gevonden klikt u op het blauwe vakje met ´Prijsopgave´ om de totale reissom te berekenen. Vervolgens geeft u de vertrekdatum, aantal personen en de gewenste reisduur in. Vervolgens doorloopt u in verschillende stappen uw keuzes voor vervoer, autohuur, accommodatie, excursies en verzekeringen. Let op: als er een vierkantje () voor een reisonderdeel staat is dit een optioneel onderdeel, die u aan kunt vinken (bijv. voor een extra excursie of een annuleringsverzekering), waarna de prijs hiervoor verschijnt in het prijsoverzicht. Voor meer informatie over ieder reisonderdeel kunt u klikken op de links.

  Maatwerk offerte
  Als u wil afwijken van de standaardreis (bijv. extra nachten of andere overnachtingsplaatsen) kunnen wij in veel gevallen een maatwerkofferte voor u maken. Stuur ons dan een e-mail met een exacte specificatie van uw wensen, vertrekdatum, type huurauto, aantal personen etc.

  Boekingsaanvraag
  Als u de reis wil reserveren klikt u onderaan het scherm op "Boek deze reis", waarna u de totale reissom ziet en of de reis uit voorraad geboekt kan worden of moet worden aangevraagd. In veel gevallen zal de reis moeten worden aangevraagd, hetgeen wil zeggen dat wij eerst bij de vervoerder en/of accommodatieverschaffer(s) moeten controleren of er nog plaats beschikbaar is. Let op: als u een boeking aanvraagt is dit niet vrijblijvend en kunt u de boekingsaanvraag (indien de reis conform de aanvraag beschikbaar is) niet meer kosteloos annuleren. Indien beschikbaar maken wij een definitieve boeking voor u. Als alles is ingevuld klikt u op "Deze reis reserveren/aanvragen, waarna onderaan een boekingsnummer verschijnt. U ontvangt een bevestiging van de boekingsaanvraag op het opgegeven e-mail adres.

   

  Paspoortnamen
  Het is belangrijk dat de opgegeven namen overeenkomen met het paspoort van de reizigers, inclusief de volledige eerste voornaam uit het paspoort. Gebruik dus geen roepnamen of de achternaam van uw echtgenoot, want dit kan bij het inchecken voor de vlucht tot instapweigering leiden.

  Tariefklassen
  Luchtvaartmaatschappijen werken met een flexibel prijssysteem, waarbij de prijs afhankelijk is van de bezetting van de gewenste vluchten op het moment van reserveren. Men heeft voor elke tariefklasse een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar. Het systeem komt er kortweg op neer dat hoe voller de vlucht raakt, des te hoger de vliegprijs wordt. Bij de prijsberekening gaan wij uit van het meest voordelige vliegtarief. Hier zit geen "real time" beschikbaarheid aan gekoppeld, dus zodra wij uw boekingsaanvraag ontvangen gaan we na of dit tarief nog beschikbaar is en nemen in het geval van toeslagen eerst contact met u op, alvorens de accommodatie aan te vragen in IJsland. In het hoogseizoen zijn de voordeligste plaatsen snel uitverkocht, dus daarom adviseren wij u tijdig te reserveren. Bij Wow Air zijn de voordeligste vluchten meestal de avondvlucht heen en de vroege ochtendvlucht terug en geldt er soms een toeslag voor de populaire middagvluchten heen en terug.

  Duur aanvraag
  Dit is afhankelijk van de periode en het type reis. Als u vroegtijdig boekt is de gemiddelde duur van een aanvraag voor een autorondreis 2-4 dagen.  Voor reizen in het hoogseizoen en als u laat boekt kan de aanvraag ca. 7 dagen in beslag nemen, omdat sommige accommodatie dan al volgeboekt kunnen zijn en wij andere hotels of huisjes moeten benaderen als alternatief.

  Nota/bevestiging
  Zodra alle reisonderdelen akkoord zijn ontvangt u van ons een nota/bevestiging per e-mail. In het geval er sprake is van alternatieve accommodatie en/of prijswijzigingen wordt dit met u overlegd. Als u niet akkoord gaat met de aangeboden alternatieven heeft u het recht om alsnog af te zien van de reis.

  Betaling
  Zodra uw reis is bevestigd ontvangt u per e-mail de factuur. De aanbetaling bedraagt (tenzij anders vermeld) 20% van de reissom. De restant reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan, dus bij boeking binnen 6 weken voor vertrek moet de gehele reissom gelijk bij ontvangst van de nota worden betaald. U krijgt geen nieuwe factuur of een herinnering voor de eindbetaling, dus houdt zelf in de gaten dat de eindbetaling op tijd wordt overgemaakt.

  Reispapieren
  Na ontvangst van de volledige betaling ontvangt u uw reispapieren circa 10-14 dagen voor vertrek per post of per e-mail, afhankelijk van de door u gereserveerde reis. 


 • Informatie IJsland

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  IJSLAND 

  Het land
  Het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan biedt, met een oppervlakte van 103.000 km2 (3 x zo groot als Nederland), veel plaats aan haar 330.000 inwoners. Met 3 inwoners per km2 is IJsland het meest dunbevolkte land van Europa. De hoofdstad Reykjavik ligt in het zuidwesten, waar ca. 2/3 van de bevolking woonachtig is. De rest van het land is dus zeer dunbevolkt en bestaat uit zeer kleine gemeenschappen met beperkte faciliteiten qua winkels, restaurants en bars etc. Met ca. 20.000 inwoners is Akureyri de "capitool" van het Noorden. De internationale luchthaven Keflavik ligt op het schiereiland Reykjanes, op ca. 45 km. van Reykjavik. Iets meer dan 10% van het land is bedekt met gletsjers, 60% van het binnenland is onbewoonde hoogvlakte en woestijn, die uitsluitend in de zomermaanden met 4x4 voertuigen bereikt kan worden. Begroeide gebieden, heetwaterbronnen, lavavelden, adembenemende fjorden en tal van meren en watervallen vormen, naast het bewoonde kustgebied, het overige deel van IJsland. De best begaanbare weg is de ringweg, ook wel ´Route 1´ genaamd. Deze vrijwel geheel geasfalteerde weg voert met ca. 1340 km rondom het gehele eiland, langs vele bekende bezienswaardigheden, met uitzondering van de Westfjorden. In het binnenland vindt men veel met gravel verharde wegen. De wegnummers beginnend met een F zijn alleen zomers te berijden met terreinwagens met vierwielaandrijving, waarbij er sprake kan zijn dat u rivierbeddingen moet doorkruisen. Op de website
  www.road.is kunt u zien welke wegen open zijn.
   


  IJsland specialist
  BBI Travel is door Inspired by Iceland (het nationale toeristenbureau Visit Iceland) gecertificeerd als een echte IJsland specialist. Voor vragen en advies kunt u altijd contact met een van onze specialisten opnemen.

  Transfers
  In aansluiting op alle vluchten rijden de FlyBus (uitgevoerd door Reykjavik Excursions), Airport Direct (uitgevoerd door Reykjavik Sightseeing) en de Airport Express (uitgevoerd door Gray Line)  zeer frequent tussen de luchthaven Keflavik en Reykjavik. De kosten hiervan zijn ca. € 28 p.p. per enkele reis. De bussen vertrekken ongeveer om het half uur en de reisduur van de luchthaven naar het centrale busstation in Reykjavik is ca. 45 minuten. Hier stapt u over op een kleinere bus die u naar uw hotel brengt. Voor hotels gelegen in de oude binnenstad gelden parkeerrestricties en u wordt dan afgezet/opgehaald bij een centrale bushalte niet ver van uw hotel. 

  Tijdsverschil

  Het tijdverschil tussen IJsland en Nederland bedraagt s’ zomers - 2 uur en tijdens onze wintertijd - 1 uur.

  Reisdocumenten
  IJsland maakt deel uit van het Schengengebied, maar is geen lid van de EU. Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Als u uit een land komt dat niet is aangesloten bij de EEA/EFTA (European Economic Area) dient het paspoort nog tot 3 maanden na terugkomst geldig te zijn. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn.

  Valuta
  De valuta op IJsland is de IJslandse Kroon (1 = ca. 137 ISK, notering februari 2019). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen, ook voor kleine uitgaven als een kop koffie etc. Bij veel onbemande benzinestations kunt u alleen met een creditcard tanken. Met uw EC-bankpas kunt u bij bankautomaten pinnen. De meeste Nederlandse banken handelen niet in ISK, dus u dient in IJsland geld te pinnen of om te wisselen.
   
  Taal
  De nationale taal is IJslands, maar de meeste mensen spreken er tevens goed tot redelijk Engels. Gastvriendelijkheid wordt in IJsland met hoofdletters geschreven, vandaar dat u tijdens uw reis altijd op de hulpvaardige IJslanders kan terugvallen.
   
  Electriciteit
  Het voltage in IJsland is 220 volt en de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  Telefoneren
  In de bewoonde gebieden en langs de ringweg heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, maar
  in grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland is vaak geen bereik.
   
  Daglicht
  Vanwege de noordelijke ligging van IJsland, vlak onder de poolcirkel, is het in de zomermaanden overal lang licht, ook ’s nachts. In juni gaat in het Noorden de zon helemaal niet onder en kan de middernachtzon worden bewonderd. ´s Winters (november - februari) hebben de kortste dagen 5 tot 6 uur daglicht. Het wordt echter nooit geheel donker, en al helemaal niet als de mooie Poolsterren aan een heldere hemel staan. Bij helder weer is in de herfst en de winter vaak het prachtige Noorderlicht (Aurora Borealis) te zien. Al vanaf maart is het in IJsland weer langer licht als in Nederland.
   
  Temperatuur
  IJsland is niet zo koud als de naam doet vermoeden. Het klimaat wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van redelijk milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5° Celsius en ´s zomers tussen +10° en +15° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De weersomstandigheden kunnen er snel wisselen; een bekend gezegde in IJsland is; "als het weer je niet bevalt moet je vijf minuten wachten".
  IJsland wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5°Celsius en ´s zomers tussen +10° en +14° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De beste reistijd is van juni tot half september. Wie van de winter houdt kan het beste tussen januari en maart naar IJsland reizen. 
    
   
  Beste reistijd
  De beste reistijd ligt tussen juni en begin september. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus; voor deze periode adviseren wij uw accommodatie tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. In mei en september kan (in het noorden vaker als in het zuiden) soms nog een sneeuwbui voorkomen. In het voor -en najaar zijn de wegen naar de hooglanden niet toegankelijk.

  Autorijden
  De maximaal toegestane snelheid in IJsland is 50 km. binnen de bebouwde kom en 90 km. per uur buiten de bebouwde kom (80 km.op gravelwegen). Het is in IJsland verplicht (ook overdag) met verlichting aan te rijden. "Off Road" rijden is verboden.

  Eten & drinken
  De IJslandse keuken bestaat voornamelijk uit verse visgerechten en lamsvlees. In Reykjavik is een grote keus aan restaurants, ook die zich specialiseren in buitenlandse keukens. Buiten Reykjavik is het aantal restaurants zeer beperkt en is er minder variatie in de menu´s (veelal vis en lamsvlees). Water wordt altijd gratis geserveerd bij de maaltijd. In de meeste hotels is het ontbijt en soms ook het diner in buffetvorm. In het laagseizoen kan het soms voorkomen dat het restaurant van uw accommodatie gesloten is en u moet eten bij een naburig restaurant.Houdt er rekening mee dat de prijzen voor diners, met name buiten Reykjavik aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland. Ook de prijzen voor alcoholische dranken zijn flink hoger dan in Nederland.

  Accommodatie

  Reykjavik heeft veel verblijfsmogelijkheden, variërend van jeugdherbergen tot luxe viersterren hotels. Houdt u er rekening mee dat het hotelclassificatiesysteem in IJsland de hotels vaak iets hoger waardeert als de maatstaven die hiervoor in de rest van Europa worden gehanteerd. Op het dunbevolkte ´platteland´ is de hotelcapaciteit niet erg groot en minder gevarieerd. De hotels zijn in de meeste gevallen eenvoudiger als in Reykjavik en er zijn veel farm- en guesthouses. Sommige guesthouses beschikken alleen over standaard kamers, met gebruik van een gemeenschappelijke badkamer en toilet. Over het hele land verspreid vindt u een aantal zomerhotels (de Edda hotelketen); dit zijn schoolinternaten die in het hoogseizoen worden gebruikt als eenvoudige toeristenklasse hotels.

  Vanwege de enorm toegenomen populariteit van de bestemming IJsland is er vooral buiten Reykjavik een tekort aan overnachtingsmogelijkheden, met name in Oost- en Noord IJsland. In 2010 gingen er jaarlijks 490.000 toeristen naar IJsland en in 2017 2,3 miljoen, wat zorgt voor grote druk op de beschikbare accommodatie. De laatste jaren wordt er veel nieuwe accommodatie bijgebouwd en gerenoveerd/uitgebreid. Accommodaties worden vaak gebouwd met materialen als golfplaten en beton, het zijn materialen die zich goed houden bij de extreme weersomstandigheden, zoals harde arctische zeewinden. Dit kan soms aan de buitenkant een wat sobere indruk maken, maar meestal is er bij binnenkomst een verrassend knusse sfeer.  Daarnaast kunt u reserveren voor vakantiehuisjes, veelal met een kitchenette. Veel accommodaties beschikken over een hot tub, waarin u een heerlijk warm bad kunt nemen in de buitenlucht. Belangrijk: het is essentieel van mei t/m september uw accommodatie ruim van te voren te reserveren, en dit niet op de ´bonnefooi´ te doen, want vanwege het beperkte aantal hotels in sommige gebieden zijn deze lang van te voren volgeboekt in het hoogseizoen. Wanneer een accommodatie is volgeboekt bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk gelijkwaardig alternatief aan, zoveel mogelijk in dezelfde omgeving. Als u in het hoogseizoen wil reizen adviseren wij minimaal 6-8 maanden van te voren te reserveren.

   


  Kamperen
  Van juni tot augustus wordt er in IJsland veel gekampeerd. De campings zijn qua faciliteiten vaak vrij eenvoudig. Vroeger mocht er vrij gekampeerd worden, maar in 2016 is er een nieuwe natuurbeschermingswet in werking getreden die het vrij kamperen limiteert tot max. 3 tenten, uitsluitend in vrije natuurgebieden, waar geen camping in de buurt is. Als er sprake is van gecultiveerd landschap, hekken of woningen in de buurt dient u eerst toestemming van de eigenaar van het land te vragen of u uw tent hier mag opzetten. Als u met een camper reist moet u overal toestemming vragen. In beschermde natuurgebieden, zoals Þingvellir, Þórsmörk, Landmannalaugar, Skaftafell en Mývatn mag u niet vrij kamperen en moet verplicht gebruik gemaakt worden van de officiële campings. Een overnachting op een camping kost gemiddeld  € 20-25 per persoon

  Kleding
  Het weer op IJsland kan zeer grillig en wisselvallig zijn: prachtig zonnig weer kan van het ene op het andere moment veranderen in mist of zwaar weer met veel regen, flinke windstoten, (natte) sneeuw of hagel. Neem daarom ook warme winterkleding mee, het liefst van wol, zijde of polar fleece. Hele dikke truien en spijkerbroeken zijn niet aan te bevelen, omdat ze niet effectief tegen de koude en wind beschermen en bovendien slecht drogen. Een sweater of fleece en een katoenen broek verdienen de voorkeur. Verder is een outdoorbroek fijn, omdat deze snel droogt en vooral comfortabel zit tijdens wandelingen en klimpartijen. Een fleece trui met daar overheen een windstopper is ideaal in IJsland, vooral omdat de wind soms flink kan aantrekken. Over de windstopper draag je een regen werende jas in de zomermaanden, en een wat dikkere jas in de wintermaanden. Tijdens de wintermaanden en ook nog in de lente en herfst kan het geen kwaad om thermokleding onder je gewone kleding te dragen. Een regenjas en/of broek is erg handig, want aan een paraplu op het windrijke IJsland heb je niet veel.

  De beste tip is om zoveel mogelijk laagjes over elkaar aan te trekken, minimaal twee (als het heel koud is drie). De laagjes bieden u ook de gelegenheid om wat uit te trekken, als u ergens binnen komt. Zorg verder voor een muts, warme handschoenen en een sjaal, want de wind kan nog wel eens guur zijn. Stevig en waterdicht schoeisel is erg belangrijk. Wandelpaden kunnen soms slecht, modderig en glibberig zijn. (Berg)wandelschoenen moeten voldoende steun geven aan de enkels en zijn voorzien van een goede profielzool.

  Bussen
  De IJslandse bussen worden goed onderhouden en zijn technisch prima in orde. Door de soms barre weg- en weersomstandigheden hebben ze echter veel te lijden, vooral als ze door het binnenland rijden. Aan stofontwikkeling op de ruiten van de bus is bij ritten op onverharde wegen niet te ontkomen. 

   
   
  Klik hier voor Zuid West IJsland
  Klik hier voor Zuid Oost IJsland
  Klik hier voor Noord IJsland
  Klik hier voor West IJsland
  Klik hier voor Oost IJsland
  Klik hier voor Highlands IJsland
  Klik hier voor Reykjavik
   
  Handige links
  Algemene informatie www.ontdekijsland.nl 
  Informatie, foto’s en filmpjes www.guidetoiceland.is
  Officiele website IJslands verkeersburo https://nl.visiticeland.com
  Informatie Reykjavik www.visitreykjavik.is
  Informatie over de wegcondities in IJsland  www.road.is
  Video’s https://vimeo.com/channels/iceland/videos
  Reisgidsen & kaarten www.dezwerver.nl/r/europa/ijsland 
  Foto’s www.hawk.is/wp-content/uploads/2014/12/Photo-guide-to-Iceland-spreads.pdf
   
 • Reisbeoordelingen

  7,7 Gerardus P. | 09.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 Aleida K. | 01.09.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Het was een waanzinnige ’belevingsreis’ , een avontuur, een land die mij qua landschappen en indrukken nog lang bij zal blijven en wie weet nog eens bezocht gaat worden. De enige tip die ik andere reizigers wil geven is dat een goede windstopper/ regenjas ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,8 Herman Johann S. | 12.06.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,7 Daphne G. | 03.10.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Cornelia B. | 18.09.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 . | 24.08.2018

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 Eise T. | 24.05.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  De autoverhuuder moet zorgen voor een parkeerschijf in de auto. De wegnummering van wegnr 1 tussen Egilstadir en Breiddalsvik is veranderd. Het zou goed zijn anderen daar op te wijzen want ook de navigatieapparatuur weet het nog niet.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,3 Emile S. | 02.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,8 Eric G. | 03.08.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,8 Johanna v. | 06.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Vriendengroep

  Allemaal prima onderkomens! Hestasport cottages in Varmahlid en Mjoeyri in Eskifjordur vonden wij het mooist ; Laekjarkot Borgarnes erg klein, vooral als je met z’n vieren bent, is er geen plek meer voor je bagage. Bij Vik/Dyrholaey waren weinig puffins. ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  7,5 Johannus v. | 29.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  7,3 Daphne D. | 22.06.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Jong stel

  De reisbescheiden zouden wat mij betreft digitaal aangeleverd mogen worden. Wanneer de accomodaties hier ook op ingespeeld zijn, en het laten zien van een paspoort volstaat, vind ik dat een veel modernere insteek.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Boele Jacobus E. | 05.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  - Het autoverhuurbedrijf (Enterprise) kwam nogal chaotisch over we moesten ook lang wachten op het busje dat ons van het vliegveld naar het bedrijf bracht, op de terugweg ging dit beter. -Ik had liever bij onze reis (spectaculair ijsland) wat langer in ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,7 N H. | 10.09.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  De Bruararfoss is volgens de reis beschrijving moeilijk te vinden. Ik heb de avond voor we daar heen zouden gaan de weg er naar toe bestudeert. Op internet waren over de vindplaats ook al negatieve reacties. We hebben daar ongeveer 3 kwartier rondgereden ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 . | 13.08.2018

  Jong stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Karel D. | 28.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  Ja, zie uitgebreide mail over updates/tips voor de reisbeschrijving die gisteravond naar info@bbi-travel is verstuurd.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 Jacob Udo R. | 11.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Vriendengroep

  Wat ons betreft hadden we een dag langer in het zuidoosten kunnen verblijven en een dag korter in het zuidwesten. Misschien is het handig dat jullie in je reisinformatie vermelden dat mensen ruim op tijd op het vliegveld in Kevlavik aanwezig moeten zijn ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,8 David Z. | 08.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  We hebben dankzij BBI een heel mooie reis gemaakt. We weten bij wie we de volgende keer een dergelijke reis zullen boeken:-)
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
  7,8 Edward N. | 29.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 Reinier H. | 28.06.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  De locaties van de accommodaties waren heel bijzonder mooi! Autoverhuur was op zich prima maar de GPS werkte niet altijd goed waarschijnlijk doordat we de IJslandse spelling niet machtig waren dus misschien een tip om hiervoor wat informatie op te nemen. ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 5
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  7,2 Gerardus J. | 15.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,3 Robert B. | 06.09.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  De Bruarfoss hebben we niet kunnen vinden, volgens velen zijn de bordjes weg, de mensen die er wonen willen waarschijnlijk liever geen bezoekers meer. De 862 is nog steeds geen nieuwe asfaltweg,maar een heel slechte asfaltweg, de watervallen zijn volgens ...
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,8 Cor P. | 26.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  9,2 Jan D. | 02.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  9,2 Eric G. | 28.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Johannes v. | 26.06.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Johannes Frederikus O. | 16.08.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 Jozef J. | 02.10.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  Het was een geweldige vakantie in een geweldig land!
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 . | 11.08.2018

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,0 Haasjes R. | 08.08.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  het was een fantastische reis, we hebben genoten. Alles goed geregeld. een opmerking over de accommodatie in Husavik, we zaten daar 3 nachten, er waren 10 huisjes waarvan 2 huisjes geen uitzicht hebben, (nr 1 en2) wij zaten in nummer 1, dat was best jammer. ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,5 Johanna Maria Theresia B. | 06.12.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Alleenreizende

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,3 Theodorus v. | 02.08.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  Hierbij een tip om de huurvoorwaarden van de auto aan te passen. In de huurvoorwaarden voor de auto staat : -In het binnenland vindt men daarnaast veel met gravel verharde wegen. Om door het hoogland (binnenland) te kunnen rijden is een ´4-wheel ...
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  8,0 Rintje Z. | 02.12.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Arina v. | 12.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Jong stel

  Wij hadden 2 x een hut waar we 3 nachten verbleven en ook een paar keer een hut waar we maar 1 nacht waren. Ik had dan liever steeds 2 nachten in dezelfde hut gebleven. Want 1 nacht tijdens zo’n doorreis is echt te weinig om iets van de omgeving rond ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 Giel K. | 06.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Jong stel

  - Routebeschrijving was erg prettig (veel uit gehaald), maar graag duidelijker formuleren. Navigatie kent niet alles. - Online omgeving mist. Zo kun je niet zien of (aan)betalingen binnen zijn, reisbescheiden downloaden of gegevens inzien. Dit zou een ...
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 5
  meer
  8,5 FWM v. | 06.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,5 Dirk N. | 30.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  Het een na laatste huisje (Nupar cottages) is wat minder bevallen omdat alles wat aftands was. Het huisje was echter wel schoon, incl. het beddengoed.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,2 Mieke Janneke B. | 03.10.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,3 Regnerus Age K. | 20.06.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  De excursie gletserwandelen in ijsland had wat ons betreft vanuit Vik gepland mogen worden. Nu was het zo dat dit vanuit Kirkjubeajarklaustur was gepland. We hadden 1 nacht in Vik en twee in de Kirkjubeajarklaustur. Ivm excursie had dit beter twee nachten ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 Jan Jozef M M. | 25.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,8 Desiree F. | 02.08.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  Prima geregeld !
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,7 Johanna Josina Maria V. | 03.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Jong stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,7 Monique L. | 01.09.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  Goede onderkomens. Wel opletten dat de verblijven niet te klein zijn voor 4 personen plus bagage
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,2 jan i. | 14.09.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Vriendengroep

  Veel kwaliteitsverschil in de accommodaties. Betere wegenatlas toevoegen.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Kanters G. | 19.08.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  Bedankt voor onze geweldige vakantie. Het was allemaal supergoed geregeld, de huisjes, het vervoer, de excursies, etc. We hebben IJsland in zijn geheel op ons gemak kunnen bewonderen. Wat is dat een mooi land. Ook het boekje met tips en de kaart van IJsland ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,6 Arij N. | 13.09.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Vriendengroep

  Onze reis is werkelijk uitstekend bevallen! Een goede beschrijving en prachtig gelegen overnachtingslocaties. Een enkele opmerking. In de cottage in Husavik waren de bedden niet opgemaakt - wij kregen bij de receptie een lakenpakket wat niet klopte. ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 10
  meer
  7,2 I E. | 29.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Vriendengroep

  Accomodaties liggen prachtig en zijn in het algemeen goed verzorgd maar zijn in tegenstelling tot informatie die wordt gegeven echt te krap voor 4 volwassenen. Reis zou ook beter andersom kunnen. Langzaam opbouwen, nu is het Zuiden een soort van anticlimax. ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,2 H. H. | 14.06.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 5
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  8,5 I E. | 29.08.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Vriendengroep

  De huisjes zijn voor 4 single volwassenen bijna allemaal qua bedden niet goed ingericht. Er staat altijd een klein 2-persoons bed of een slaapbank waarbij er vanuit gegaan wordt dat daar dan ook 2 personen dicht tegen elkaar aan gaan liggen. Dit is met ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,8 Ludovicus Maria v. | 19.06.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Wij zijn goed geholpen door de medewerkers van BBI, ze denken met je mee. Prachtige reis met accommodaties op mooie en bijzondere plekjes in IJsland. Alles keurig geregeld.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,8 Maria S. | 22.05.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
  8,2 Agnes d. | 23.08.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Gezin met kinderen

  In Husavik zaten we in huisje nummer 1 van de Kaldbaks-kot cottages. Dit huisje lag samen met nummer 2 erg verscholen in bossages en ver van het meer. We vonden het jammer dat het uitzicht vanuit het huisje niet zo was zoals op de plaatjes. Alle andere ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,7 Gerlof P. | 01.09.2018 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,3 WTA M. | 21.07.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  We hadden VW golf besproken maar we moesten het doen met een renault megaan . Het was ook een fijne wagen daar niet van maar toch. Wilde ik even kwijt.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 Kathinka Johanna v. | 14.09.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 Jolanda W. | 05.09.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,7 Anita H. | 19.08.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Gezin met kinderen

  In de meeste huisjes stond een koffiezet apparaat, maar geen koffie, neem dus zelf filterkoffie mee. Houd bij sommige wandelingen rekening met lastige mugjes, bijten niet maar zijn erg vervelend.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,0 Cees I. | 08.07.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 17 dagen

  Ouder stel

  De toevoeging van de Westfjords was een plus. De B&B in Keflavik vond ik overbodig. De afstand vanaf Hveragerdi was gemakkelijk te overbruggen zonder een extra overnachting. Nupan had niet gerekend op ontbijt, schijnbaar maakt men daar maar weinig gebruik ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Luc D. | 02.09.2016 Autorondreis Spectaculair IJsland, 15 dagen

  Jong stel

  Boekingsproces 6
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 Margaretha v. | 17.09.2017 Autorondreis Spectaculair IJsland 16 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding