6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

EENMALIGE STUNTAANBIEDING, vertrek op 22/5

Bestemming: IJsland

Reisduur: 5 nachten

Vanaf: 599,00 €

 • Goðafoss
 • Myvatn/Namaskarð
 • Gullfoss
 • Geysir
 • Vik
 • Skogafoss
 • Reykjadalur
 • Blue Lagoon
 • Dettifoss
 • Whale Watching
 • Asbyrgi kloof
 • Paardrijden
 • Gletsjerwandeling
 • Seljalandsfoss
 • Thingvellir National Park
 • Godafoss

Deze unieke stuntaanbieding met vertrek op 22/5 laat u in korte tijd kennismaken met de hoogtepunten van zowel Zuid- als Noord IJsland. In Zuid IJsland kunt u de beroemde ’Golden Circle" route gaan rijden, met het nationale park Thingvellir, Geysir en de indrukwekkende Gullfoss waterval. Ook de zuidkust met het zwarte strand van Vik en de watervallen Skogafoss en Seljalandsfoss zijn zeer de moeite waard. Vervolgens rijdt u met uw huurauto naar het noorden. Hoogtepunten zijn hier de Goðafoss waterval, het vulkanisch actieve gebied rondom het Myvatn meer en de Dettifoss (grootste waterval van Europa). Optioneel kunt u verschillende excursies bijboeken, zoals bijv. een gletsjerwandeling, ijsgrot of de Blue Lagoon. Ook een aanrader is een walvisexcursie, met bijna 100% kans dat u ze zult zien ! U vliegt heen vanaf Schiphol naar Reykjavik en terug rechtstreeks met Transavia vanaf Akureyri naar Rotterdam Airport op de eerste chartervlucht van het seizoen (hierdoor kan deze reis zo voordelig worden aangeboden). Er zijn voor deze speciale reis geen achterlatingskosten voor de huurauto van toepassing.

U verblijft in de volgende appartementen:

3 n Stay Apartments Bolholt - Reykjavik  
2 n Hrimland Luxury Apartments - Akureyri

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Reykjavik

  Vlucht met Icelandair naar IJsland. Op de luchthaven Keflavik neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt naar Reykjavik, waar u de eerste drie nachten verblijft in de Stay Apartments Bolholt (ca. 46 km). U kunt onderweg een (optionele) stop maken bij de beroemde Blue Lagoon voor een heerlijk warm bad in het helblauwe water.

  Dag 2: Verblijf in Reykjavik - Golden Circle

  Gelegenheid om met uw huurauto op pad te gaan. Een aanrader is een tocht te maken langs de beroemde "Golden Circle" met de Kerið explosiekrater, Geysir (waar de Strokkur geiser om de paar minuten hoog opspuit) en de spectaculaire waterval Gullfoss. Het water valt hier in twee trappen in totaal 32 meter omlaag. Hierbij ontstaat een grote wolk nevel, die in de zomer vaak voor een mooie regenboog zorgt. Op de Langjökull gletsjer kan een sneeuwscootertocht gemaakt worden. Vlakbij Geysir, kan een zeer spectaculaire excursie worden gemaakt met een Jetboat, waarbij met snelheden van ca.70 km per uur door een canyon wordt gevaren (was o.a. te zien in het tv programma Wie Is De Mol). Een andere optie is een river rafting tocht vanuit Drumbó. In Fludir kunt u een natuurbad nemen in de Secret Lagoon. Ook een bezoek aan het mooie nationale park Thingvellir mag niet ontbreken. In de Silfra kloof kunt u een snorkeltocht maken tussen twee continenten.

  Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. In het gezellige centrum vindt u de moderne Hallgrimskirkja en de langgerekte winkelstraat Laugavegur met vele trendy winkels, restaurants en kunstateliers. Populair bij shoppers is ook het grote overdekte Kringlan winkelcentrum. In het merkwaardig vormgegeven Perlan ("parel") gebouw bevinden zich zes warmwateropslagtanks. In het gebouw is een museum gevestigd, waar u de Wonders Of Iceland exhibitie kunt bekijken. In een van de tanks is een Ice Cave nagebootst (-15 graden). Vanaf een balustrade op de zesde verdieping heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.

  Dag 3: Verblijf in Reykjavik - Zuidkust

  U kunt een dagtocht maken naar de zuidkust, waarbij u de prachtige watervallen Seljalandsfoss (waar u achterlangs kunt lopen) en de 60 meter hoge Skogafoss passeert. Op de Solheimajökull kunt u een gletsjerwandeling maken. Ook worden hier excursies aangeboden met een sneeuwscooter op de Myrdalsjökull of per quad over zwarte stranden naar het wrak van een DC3 toestel, dat hier in 1973 is neergestort. Vik is de meeste zuidelijke plaats van IJsland met een zwart zandstrand en de vreemde basaltkolommen van Reynisfjara. De zeerots Dyrhólaey staat bekend om de vele zeevogels die hier nestelen en biedt schitterend uitzicht over het zwarte lavastrand. Vanuit Vik kunt u ook een spectaculaire excursie boeken per super jeep naar een ijsgrot , die op steeds wisselende plaatsen ontstaan door het smeltende ijs, met fraai gevormde ijskristallen wanden.

  Dichterbij is het Reykjanes schiereiland, met het Seltún solfatarenveld (hete bronnen en kokende modderpoelen) bij Krysuvik en de Bridge Between Continents. U kunt hier met een been op het Europese en met het andere been op het Amerikaanse continent staan. Ook het indrukwekkende geothermische veld Gunnuhver met sissende stoombronnen (fumaroles) en een aantal kokende blubberpoelen (de grootste heeft een doorsnee van 20 meter) is zeer de moeite waard.

  U kunt ook een prachtige wandeltocht maken door het vlakbij Hveragerdi gelegen Reykjadalur, met onderweg allemaal hete bronnen, kokende modderpoelen en de mogelijkheid te baden in een geothermaal verwarmd riviertje. Ook een paardrijtocht behoort tot de mogelijkheden.

  Dag 4: Reykjavik - Akureyri

  U verlaat Reykjavik en rijdt via de ringweg naar Akureyri in Noord IJsland (ca. 386 km, 4,5 uur rijden). Overnachting in de Hrimland Luxury Apartments in Akureyri. In de namiddag kunt u vanuit Akureyri een excursie bijboeken om walvissen te observeren (met 98% kans dat u ze ziet !).

  Dag 5: Verblijf in Akureyri - Diamond Circle

  U kunt een dagtocht maken naar het vulkanische natuurgebied rond het stille Myvatn meer. Onderweg passeert u de Goðafoss, een van de mooiste watervallen van IJsland. In Namaskarð zijn walmende fumaroles, borrelende modderpoelen en stinkende zwavelbronnen te bewonderen. Interessant zijn ook de krater van de Hverfell kegelvulkaan, de Krafla vulkaankrater met recente lavavelden, die aan een maanlandschap doen denken. Bij Skutustaðir vindt u zogenaamde pseudokraters. U kunt mooie wandelingen maken bij de donkere lavaformaties van Dimmuborgir en het natuurparkje Höfði, ook wel bekend als het elfenbos, met mooie uitzichten op het meer en de lavarotsen in het water. In Myvatn bevindt zich ook de Myvatn Nature Bath , de “Blue Lagoon van het noorden” , waar u een ontspannend bad kunt nemen. U kunt terugkeren naar Akureyri of de "Diamond Circle" route vervolgen en doorrijden naar de indrukwekkende Dettifoss waterval; dit is qua waterverplaatsing de meest krachtige waterval van Europa. Ook de hier vlakbij gelegen Selfoss waterval is zeker de moeite waard. Via een gravelweg kunt u vanaf de Dettifoss naar de Asbyrgi kloof rijden, een canyon die de vorm heeft van een hoefijzer. Vanuit het pittoreske haventje van Husavik varen ook meermaals per dag houten boten uit om walvissen te observeren. ook vindt u hier het nieuwe geothermaal verwarmde GeoSea Baths , met fantastisch uitzicht over zee. Overnachting in Akureyri.

  Dag 6: Akureyri - Rotterdam

  U levert de huurauto in op de kleine luchthaven van Akureyri en vliegt om 09.30 uur rechtstreeks terug met Transavia naar Rotterdam, aankomst om 14.45 uur. Let op: bij deze eenmalige reis vertrekt u op de heenreis vanaf Schiphol, maar de terugvlucht komt aan in Rotterdam !
 • Klik hier voor de Wow Air vluchtinformatie

  Klik hier voor de Transavia vluchtinformatie

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  Routebeschrijving & kaart:
  Bij onze autorondreizen ontvangt u bij uw reispapieren een zeer uitgebreide routebeschrijving van alle bezienswaardigheden langs uw route, alsmede een uitstekende wegenkaart met een handige Iceland Road Guide app voor uw telefoon, met een schat aan informatie.

  Wij wijzen u erop dat dit zeer populaire reizen zijn, dus adviseren u, om teleurstelling te voorkomen, vroegtijdig (voor het hoogseizoen 6-8 maanden voor vertrek) te reserveren. Indien een accommodatie niet beschikbaar is bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk alternatief aan in dezelfde omgeving.

  BOEKINGSINFORMATIE

  Opties
  Het is mogelijk om (tot 8 weken voor vertrek) een optie te nemen op de vluchten voor Wow Air of Icelandair voor een termijn van 5 werkdagen. U kunt ons hiervoor een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Op hotels en vakantiehuisjes worden geen opties gegeven.

  Prijsberekening
  Als u een reis heeft gevonden klikt u op het blauwe vakje met ´Prijsopgave´ om de totale reissom te berekenen. Vervolgens geeft u de vertrekdatum, aantal personen en de gewenste reisduur in. Vervolgens doorloopt u in verschillende stappen uw keuzes voor vervoer, autohuur, accommodatie, excursies en verzekeringen. Let op: als er een vierkantje () voor een reisonderdeel staat is dit een optioneel onderdeel, die u aan kunt vinken (bijv. voor een extra excursie of een annuleringsverzekering), waarna de prijs hiervoor verschijnt in het prijsoverzicht. Voor meer informatie over ieder reisonderdeel kunt u klikken op de links.

  Maatwerk offerte
  Als u wil afwijken van de standaardreis (bijv. extra nachten of andere overnachtingsplaatsen) kunnen wij in veel gevallen een maatwerkofferte voor u maken. Stuur ons dan een e-mail met een exacte specificatie van uw wensen, vertrekdatum, type huurauto, aantal personen etc.

  Boekingsaanvraag
  Als u de reis wil reserveren klikt u onderaan het scherm op "Boek deze reis", waarna u de totale reissom ziet en of de reis uit voorraad geboekt kan worden of moet worden aangevraagd. In veel gevallen zal de reis moeten worden aangevraagd, hetgeen wil zeggen dat wij eerst bij de vervoerder en/of accommodatieverschaffer(s) moeten controleren of er nog plaats beschikbaar is. Let op: als u een boeking aanvraagt is dit niet vrijblijvend en kunt u de boekingsaanvraag (indien de reis conform de aanvraag beschikbaar is) niet meer kosteloos annuleren. Indien beschikbaar maken wij een definitieve boeking voor u. Als alles is ingevuld klikt u op "Deze reis reserveren/aanvragen, waarna onderaan een boekingsnummer verschijnt. U ontvangt een bevestiging van de boekingsaanvraag op het opgegeven e-mail adres.

   

  Paspoortnamen
  Het is belangrijk dat de opgegeven namen overeenkomen met het paspoort van de reizigers, inclusief de volledige eerste voornaam uit het paspoort. Gebruik dus geen roepnamen of de achternaam van uw echtgenoot, want dit kan bij het inchecken voor de vlucht tot instapweigering leiden.

  Tariefklassen
  Luchtvaartmaatschappijen werken met een flexibel prijssysteem, waarbij de prijs afhankelijk is van de bezetting van de gewenste vluchten op het moment van reserveren. Men heeft voor elke tariefklasse een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar. Het systeem komt er kortweg op neer dat hoe voller de vlucht raakt, des te hoger de vliegprijs wordt. Bij de prijsberekening gaan wij uit van het meest voordelige vliegtarief. Hier zit geen "real time" beschikbaarheid aan gekoppeld, dus zodra wij uw boekingsaanvraag ontvangen gaan we na of dit tarief nog beschikbaar is en nemen in het geval van toeslagen eerst contact met u op, alvorens de accommodatie aan te vragen in IJsland. In het hoogseizoen zijn de voordeligste plaatsen snel uitverkocht, dus daarom adviseren wij u tijdig te reserveren. Bij Wow Air zijn de voordeligste vluchten meestal de avondvlucht heen en de vroege ochtendvlucht terug en geldt er soms een toeslag voor de populaire middagvluchten heen en terug.

  Duur aanvraag
  Dit is afhankelijk van de periode en het type reis. Als u vroegtijdig boekt is de gemiddelde duur van een aanvraag voor een autorondreis 2-4 dagen.  Voor reizen in het hoogseizoen en als u laat boekt kan de aanvraag ca. 7 dagen in beslag nemen, omdat sommige accommodatie dan al volgeboekt kunnen zijn en wij andere hotels of huisjes moeten benaderen als alternatief.

  Nota/bevestiging
  Zodra alle reisonderdelen akkoord zijn ontvangt u van ons een nota/bevestiging per e-mail. In het geval er sprake is van alternatieve accommodatie en/of prijswijzigingen wordt dit met u overlegd. Als u niet akkoord gaat met de aangeboden alternatieven heeft u het recht om alsnog af te zien van de reis.

  Betaling
  Zodra uw reis is bevestigd ontvangt u per e-mail de factuur. De aanbetaling bedraagt (tenzij anders vermeld) 20% van de reissom. De restant reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan, dus bij boeking binnen 6 weken voor vertrek moet de gehele reissom gelijk bij ontvangst van de nota worden betaald. U krijgt geen nieuwe factuur of een herinnering voor de eindbetaling, dus houdt zelf in de gaten dat de eindbetaling op tijd wordt overgemaakt.

  Reispapieren
  Na ontvangst van de volledige betaling ontvangt u uw reispapieren circa 10-14 dagen voor vertrek per post of per e-mail, afhankelijk van de door u gereserveerde reis. 

 • Zuid West IJsland

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  Blue Lagoon
  De grootste trekpleister op het Reykjanes schiereiland ten zuidwesten van Reykjavik is het geothermale bad, de Blue Lagoon. In dit in een lavaveld aangelegde meer kunt u een bad nemen in het warme, lichtblauw gekleurde water. Aan het mineraalrijke water en de witte klei waarmee u zich kunt insmeren wordt een heilzame werking toegeschreven. Vanwege de grote drukte moet u vooraf reserveren.

   

   
  Omdat de Blue Lagoon tussen het vliegveld Keflavik en Reykjavik is gelegen maken veel mensen er gelijk na aankomst een stop, als een onvergetelijke eerste kennismaking met IJsland.
   
  Reykjanes schiereiland
  Als u verder rijdt vanaf de Blue Lagoon komt u in het vissersplaatsje Grindavik, met het Saltfish Museum. In Krysuvik vindt u het interessante Seltún solfatarenveld (hete bronnen en kokende modderpoelen) kunt bekijken. Tevens vindt u hier het pittoreske in 1857 gebouwde kerkje Krýsuvíkurkirkja. Ten noorden van Krysuvik ligt het Kleifarvatn meer (bereikbaar via een gravelweg) waarin zich volgens de IJslanders een monster schuilhoudt … Na een grote aardbeving in 2000 begon het meer water te verliezen, waarschijnlijk via een ondergrondse afvoer, en het oppervlak van het meer is sindsdien 20 procent kleiner geworden.

   
   
  In Valahnukur, op het meest zuidwestelijk punt, staat een interessante vuurtoren. Hier vlakbij ligt ook het geothermische veld Gunnuhver met sissende stoombronnen (fumarolen) en een aantal kokende modderpoelen, met grijze kokende blubber. U vindt hier de grootste mudpool van IJsland, met een doorsnee van 20 meter. De temperatuur onder de grond is hier ca. 300 graden. De vulkanische activiteit is sterk toegenomen sinds in 2006 de Reykjanes Geothermal Power Plant werd geopend, waardoor de druk onder de grond is veranderd.
   
  Geysir
  De bekendste springbron ter wereld, die ook haar naam gaf aan onze keukengeisers, ligt in de Haukadalur vallei, vlakbij de Gullfoss. Jammer genoeg werkt de grootste geiser niet meer. Vroeger spoot de Geysir elk half uur 40-60 m. omhoog, maar door het gebruik van zeepsop om de waterstraal kunstmatig op te wekken is de waterhuishouding dusdanig ontregeld geraakt dat de Geysir nu ´dood´ is. Na een aardbeving in 2000 is hij weer enigszins actief geworden met een paar maal per dag een kleine eruptie.

   

  Honderd meter verderop ligt gelukkig nog het kleinere broertje, de Strokkur geiser, die nog wel elke 4-8 minuten 10 tot 20 meter omhoog spuit. Het kan soms erg druk zijn bij de geisers; ´s morgens vroeg en ´s avonds is het er vaak veel rustiger.
   
  Gullfoss
  Een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland is de Gullfoss. Bij deze machtige waterval dondert het water in twee etappes naar beneden in een 32 meter diepe kloof. Aan de prachtige regenbogen die vaak te zien zijn in de nevel van het neerstortende water dankt zij haar bijnaam de "gouden waterval". Er zijn verschillende uitzichtspunten waar u deze zeer indrukwekkende waterval kunt bekijken.

   
  Þingvellir
  Dit nationale park, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een van de belangrijkste plaatsen uit de IJslandse historie. In 930 werd hier het eerste parlement ter wereld gesticht, de AlÞing. ´s Zomers werden er op deze ontmoetingsplaats bijeenkomsten gehouden waarbij nieuwe wetten werden uitgevaardigd, huwelijken gesloten en recht werd gesproken om vetes te beslechten. In 1798 werd besloten het parlement te verhuizen naar Reykjavík en dit betekende het einde van de jaarlijkse bijeenkomsten bij Þingvellir. Door een fraaie kloof met rotsformaties kunt u naar de vergaderplaats lopen, waarbij u prachtig uitzicht heeft over het grootste meer van IJsland, Þingvallavatn.

   
   
  Ook geologisch gezien is Þingvellir een interessante plaats, omdat hier de Midden-Atlantische rug, die dwars over IJsland loopt, goed zichtbaar is. U kunt er de kloof zien met aan de ene kant de Euraziatische tektonische plaat en aan de andere kant de Amerikaanse plaat. De spleet is vier kilometer breed en veertig meter diep en door de tektonische werking worden de platen elk jaar ca.2 cm. verder uit elkaar gedreven.
   
  Seljalandsfoss & Skogafoss
  Ook zeker een bezoek waard zijn de spectaculaire watervallen Skogafoss (60 m. hoog) en Seljalandsfoss. Bij de laatste kan men achter de waterval langs lopen. In Skogar bevindt zich tevens een interessant volksmuseum met o.a. turfboerderijen uit de 19e eeuw.

   


  Sólheimajökull

  Slechts enkele kilometers van de ringweg ligt de Sólheimajökull, een uitloper van de grote Mýrdalsjökull gletsjer, waar wandeltochten met een gids op de gletsjer worden georganiseerd. Ook een sneeuwscootertocht of een tocht per quadbike naar een vliegtuigwrak behoren tot de mogelijkheden.

   

  Westman Islands
  Een interessante dagtrip kan worden gemaakt naar de Westman Islands, bestaande uit 15 vulkanisch actieve eilandjes. Vanaf de ferrypier Landeyahöfn kunt u in slechts 30 minuten de oversteek maken naar het grootste eiland Heimaey. Bij een grote vulkaaneruptie in 1973 verdwenen hier 400 huizen onder de enorme lavastroom, maar er viel slechts één dodelijk slachtoffer, dankzij het feit dat de vissersvloot door slecht weer in de haven was gebleven en de 5000 bewoners daardoor in 1 nacht konden worden geëvacueerd naar het vasteland. U kunt een bezoek brengen aan het nieuwe Eldheimar expositiecentrum, waar met foto’s en films dit verhaal boeiend in beeld wordt gebracht. 

   

 • Reisbeoordelingen

  8,3 Gerda v. | 29.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,8 Dirk Jan B. | 31.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Gezin met kinderen

  Het was de reis van ons leven. Heel goed geregeld. Ook de overboeking van Wow naar Iceland was super snel geregeld. Alleen in de bescheiden staat dat Solheimajokull de gletsjer alleen te bereiken is via een gravel weg maar er ligt een gewone weg. Gelukkig ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Antonio G. | 29.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,7 JJM S. | 31.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Ouder stel

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
  8,3 H.A. B. | 07.06.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 EM B. | 06.06.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,3 Henricus Johannes J. | 29.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 5
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,8 J v. | 29.05.2019 6-Daagse vliegreis Zuid & Noord IJsland

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding