5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

Incl. Blue Lagoon, Golden Circle en Zuidkust met gletsjerwandeling

Bestemming: IJsland

Reisduur: 4 nachten

Vanaf: 1.119,00 €

 • Gullfoss
 • Blue Lagoon
 • Gletsjerwandeling
 • Geysir
 • Walvissen
 • Seljalandsfoss
 • Gullfoss
 • Reykjavik Hallgrimskirkja
 • Geysir
 • Geysir

Reykjavik is een ideaal uitgangspunt om de bekendste bezienswaardigheden van IJsland te ontdekken. Bij deze prachtige reis zijn elke dag excursies inbegrepen naar de toeristische highlights van IJsland. U bezoekt o.a. de Blue Lagoon, Geysir, de spectaculaire Gullfoss waterval, Thingvellir National Park, de Seljalandsfoss, de Skógafoss watervallen. Inbegrepen is een gletsjerwandeling en een walvis & dolfijnen trip. Ook het vervoer van de luchthaven naar uw hotel is inclusief. U verblijft in het zeer centraal gelegen Hotel Fron. Verlenging is mogelijk. U heeft de keuze uit vluchten met Icelandair of Wow Air.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Reykjavik

  Vlucht naar IJsland met Icelandair of Wow AIR (vink uw keuze aan in de prijsopgave). Na aankomst transfer naar de unieke Blue Lagoon , waar u een heerlijk bad kunt nemen in het blauw gekleurde warme water (entree € 100 inbegrepen). Na afloop transfer naar uw hotel in Reykjavik.

  Dag 2: Verblijf in Reykjavik - Golden Circle excursie

  Vandaag staat de Golden Circle Classic excursie op het programma, met bezoeken aan het Thingvellir nationale park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de regelmatig spuitende Strokkur geiser.

  Dag 3: Verblijf in Reykjavik - Zuidkust excursie met gletsjerwandeling

  U maakt een dagexcursie naar de Zuidkust met bezoeken aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen. Op de Sólheimajökull wordt een gletsjerwandeling gemaakt onder begeleiding van een gids.

  Dag 4: Verblijf in Reykjavik - walvissen en dolfijnen excursie

  Vandaag maakt u een boottocht door de Faxafloi baai op zoek naar walvissen, dolfijnen en zeevogels. Rest van de dag ter vrije besteding, bijv. om nog wat te winkelen.

  Dag 5: Reykjavik - Keflavik - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Zuid West IJsland

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  Blue Lagoon
  De grootste trekpleister op het Reykjanes schiereiland ten zuidwesten van Reykjavik is het geothermale bad, de Blue Lagoon. In dit in een lavaveld aangelegde meer kunt u een bad nemen in het warme, lichtblauw gekleurde water. Aan het mineraalrijke water en de witte klei waarmee u zich kunt insmeren wordt een heilzame werking toegeschreven. Vanwege de grote drukte moet u vooraf reserveren.

   

   
  Omdat de Blue Lagoon tussen het vliegveld Keflavik en Reykjavik is gelegen maken veel mensen er gelijk na aankomst een stop, als een onvergetelijke eerste kennismaking met IJsland.
   
  Reykjanes schiereiland
  Als u verder rijdt vanaf de Blue Lagoon komt u in het vissersplaatsje Grindavik, met het Saltfish Museum. In Krysuvik vindt u het interessante Seltún solfatarenveld (hete bronnen en kokende modderpoelen) kunt bekijken. Tevens vindt u hier het pittoreske in 1857 gebouwde kerkje Krýsuvíkurkirkja. Ten noorden van Krysuvik ligt het Kleifarvatn meer (bereikbaar via een gravelweg) waarin zich volgens de IJslanders een monster schuilhoudt … Na een grote aardbeving in 2000 begon het meer water te verliezen, waarschijnlijk via een ondergrondse afvoer, en het oppervlak van het meer is sindsdien 20 procent kleiner geworden.

   
   
  In Valahnukur, op het meest zuidwestelijk punt, staat een interessante vuurtoren. Hier vlakbij ligt ook het geothermische veld Gunnuhver met sissende stoombronnen (fumarolen) en een aantal kokende modderpoelen, met grijze kokende blubber. U vindt hier de grootste mudpool van IJsland, met een doorsnee van 20 meter. De temperatuur onder de grond is hier ca. 300 graden. De vulkanische activiteit is sterk toegenomen sinds in 2006 de Reykjanes Geothermal Power Plant werd geopend, waardoor de druk onder de grond is veranderd.
   
  Geysir
  De bekendste springbron ter wereld, die ook haar naam gaf aan onze keukengeisers, ligt in de Haukadalur vallei, vlakbij de Gullfoss. Jammer genoeg werkt de grootste geiser niet meer. Vroeger spoot de Geysir elk half uur 40-60 m. omhoog, maar door het gebruik van zeepsop om de waterstraal kunstmatig op te wekken is de waterhuishouding dusdanig ontregeld geraakt dat de Geysir nu ´dood´ is. Na een aardbeving in 2000 is hij weer enigszins actief geworden met een paar maal per dag een kleine eruptie.

   

  Honderd meter verderop ligt gelukkig nog het kleinere broertje, de Strokkur geiser, die nog wel elke 4-8 minuten 10 tot 20 meter omhoog spuit. Het kan soms erg druk zijn bij de geisers; ´s morgens vroeg en ´s avonds is het er vaak veel rustiger.
   
  Gullfoss
  Een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland is de Gullfoss. Bij deze machtige waterval dondert het water in twee etappes naar beneden in een 32 meter diepe kloof. Aan de prachtige regenbogen die vaak te zien zijn in de nevel van het neerstortende water dankt zij haar bijnaam de "gouden waterval". Er zijn verschillende uitzichtspunten waar u deze zeer indrukwekkende waterval kunt bekijken.

   
  Þingvellir
  Dit nationale park, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een van de belangrijkste plaatsen uit de IJslandse historie. In 930 werd hier het eerste parlement ter wereld gesticht, de AlÞing. ´s Zomers werden er op deze ontmoetingsplaats bijeenkomsten gehouden waarbij nieuwe wetten werden uitgevaardigd, huwelijken gesloten en recht werd gesproken om vetes te beslechten. In 1798 werd besloten het parlement te verhuizen naar Reykjavík en dit betekende het einde van de jaarlijkse bijeenkomsten bij Þingvellir. Door een fraaie kloof met rotsformaties kunt u naar de vergaderplaats lopen, waarbij u prachtig uitzicht heeft over het grootste meer van IJsland, Þingvallavatn.

   
   
  Ook geologisch gezien is Þingvellir een interessante plaats, omdat hier de Midden-Atlantische rug, die dwars over IJsland loopt, goed zichtbaar is. U kunt er de kloof zien met aan de ene kant de Euraziatische tektonische plaat en aan de andere kant de Amerikaanse plaat. De spleet is vier kilometer breed en veertig meter diep en door de tektonische werking worden de platen elk jaar ca.2 cm. verder uit elkaar gedreven.
   
  Seljalandsfoss & Skogafoss
  Ook zeker een bezoek waard zijn de spectaculaire watervallen Skogafoss (60 m. hoog) en Seljalandsfoss. Bij de laatste kan men achter de waterval langs lopen. In Skogar bevindt zich tevens een interessant volksmuseum met o.a. turfboerderijen uit de 19e eeuw.

   


  Sólheimajökull

  Slechts enkele kilometers van de ringweg ligt de Sólheimajökull, een uitloper van de grote Mýrdalsjökull gletsjer, waar wandeltochten op de gletsjer worden georganiseerd. Ook een sneeuwscootertocht behoort tot de mogelijkheden.

 • Reisbeoordelingen

  8,8 Cornelia v. | 07.05.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 MCHA V. | 20.04.2016 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Vriendengroep

  Het hotel was minder , zou beter kunnen. verder het vervoer met gray line was uitstekend prima geregeld. Compliment aan deze
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,2 Jan B. | 11.05.2018 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Hotel Fron, prima hotel voor ons ouderen met ons 16jarig kleinkind,!,
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,7 Linda Amelie Alphonsine V. | 28.03.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,3 Patricia D. | 11.05.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Jong stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 5
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Maria d. | 29.11.2015 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Alleenreizende

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 Marc Gerardus Maria v. | 02.05.2018 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Informatie over online inchecken en vervolgens bagageafhandeling op vliegvelden klopte niet. Ik heb online ingecheckt, maar moest vervolgens toch in de rij bij WOW Air om bagage in te kunnen checken. Zowel heen als terug. Opmerking BBI Travel: dit is ...
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,3 HG M. | 30.06.2016 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Vriendengroep

  Bij hotel Cabin kun je een mountainbike huren. daarmee hebben we de omgeving van Reykjavik verkent. Prima fietspaden en veel te zien! Excursies waren ook prima. Veel info vooraf, ook over de taxfree taks was heel prettig.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,2 J. K. | 15.01.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,8 Annedit J. | 22.09.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Ouder stel

  Golden cirkel is erg toeristisch. In de brochures op ijsland zag ik nog meer tripjes staan wellicht leuk om meer alternatieven aan te bieden.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  9,2 Serge V. | 16.04.2018 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Alles zeer goed geregeld!
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,3 Albert V. | 18.08.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
  7,7 Erik v. | 25.04.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Peter O. | 06.03.2016 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,7 Monica v. | 23.05.2018 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,5 Gérard S. | 05.03.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Nee, was een geweldige reis.
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
  7,8 Geert T. | 21.08.2016 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,3 janssens h. | 17.06.2016 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland, incl.excursies

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  9,2 Kristel V. | 25.05.2017 5-Daagse vliegreis Hoogtepunten Van IJsland incl.excursies

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding