12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

Bestemming: Ierland

Reisduur: 11 nachten

Vanaf: 515,00 €

 • Cliffs of Moher
 • Killarney
 • B&B
 • Donegal
 • Pub
 • Muziek
 • Dublin Castle
 • Gap of Dunloe
 • Connemara

Rondreis langs de Wild Atlantic Way, de spectaculaire westkust, waarbij u de meest fraaie streken van Ierland bezoekt, zoals Kerry, Clare, Connemara en Donegal. U zult ongetwijfeld onder de indruk raken van het imponerende landschap van de woeste Atlantische kustlijn, de hoge bergen, stille meren, verlaten bruine veengebieden en mistige, mystieke heuvels. U verblijft in uitstekende B&B’s.

Deze reis kan ook worden geboekt met verblijf in Inns of hotels .

B&B’s:

3 n Oldchurch House - Kenmare
2 n Nellie Dee’s B&B - Doolin
2 n Ardmore House - Clifden
1 n Yeats Lodge - Drumcliff
2 n Glencairn House - Letterkenny
1 n Fly Over B&B - Dublin

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Kenmare

  Aankomst in Cork. Langs de beroemde Bantry Bay rijdt u naar Glengarriff, waar een boottripje gemaakt kan worden naar Garinish Island met haar Italiaanse tuinen. Door een ruig berglandschap naar het gezellige plaatsje Kenmare, waar wordt overnacht (ca.155 km).

  Dag 2 en 3: Verblijf in Kenmare

  Verblijf in Kenmare. Schitterende autotochten mogelijk, zoals de ‘Ring Of Kerry’ en de ‘Ring Of Beara’, langs de Atlantische kust. In Killarney kan vanaf het landgoed Muckross House een wandeling naar de Torc waterval worden gemaakt of een boottocht over de meren. Ook in de Gap Of Dunloe bergpas kunt u heerlijk wandelen. Ook kunt u boeken voor een paardrijtocht . Overnachtingen in Kenmare.

  Dag 4: Kenmare - Doolin

  Naar Tralee, waar u evt. een optionele omweg kunt maken over het eenzame schiereiland Dingle. Vanuit Tarbert neemt u de ferry over de Shannon naar Kilrush. Er wordt overnacht in Doolin, vlakbij de Cliffs Of Moher, de spectaculaire rotswanden aan de Atlantische Oceaan (ca.168 km). ‘s Avonds de zonsondergang bekijken bij de Cliffs is een echte aanrader.

  Dag 5: Verblijf in Doolin

  Verblijf in County Clare. Bezoek aan de mysterieuze ‘Burren’, een ruig kalksteenplateau met vele overblijfselen uit de Keltische tijd of de Aillwee Cave (grot) in Ballyvaughan. Optioneel kunt u vanuit Doolin een Cliffs Of Moher cruise boeken. Overnachting in Doolin, waar u ’s avonds de beroemd Gus O’Connor Pub kunt bezoeken.

  Dag 6: Doolin - Clifden

  Via de stad Galway, met haar grote kathedraal, rijdt u door het prachtige heuvellandschap van Connemara naar het gezellige plaatsje Clifden (ca.160 km).

  Dag 7: Verblijf in Clifden

  U kunt schitterende autotochten maken door Connemara, bijv. naar het National Park, Roundstone, Kylemore Abbey of de Sky Road kustweg bij Clifden. Eenzame zandstranden vindt u bij Renvyle en Ballyconneely.

  Dag 8: Clifden - Drumcliff

  Een prachtige route voert langs de Twelve Bens bergketen en de heilige berg Croagh Patrick naar het leuke stadje Westport. U kunt een optionele zijsprong maken naar Achill Island, dat met een brug aan het vasteland is verbonden. Overnachting in Drumcliff, vlakbij Sligo (ca.175 km).

  Dag 9: Drumcliff - Letterkenny

  In Drumcliff kunt u, aan de voet van de Benbulben tafelberg, het graf van de befaamde dichter W.B.Yeats bezoeken. Via Bundoran naar Donegal, een van de minst bevolkte gebieden van Ierland, met prachtige groene heuvels, stille zandstranden en een rotsachtige kustlijn, waar oude tradities nog altijd voortleven. U kunt de imposante rotswanden van Slieve League bezoeken of het openluchtmuseum in Glencolumbkille. U overnacht in Letterkenny (196 km).

  Dag 10: Verblijf in Letterkenny

  U kunt een autorit maken door Donegal. Bezoek aan Glenveagh National Park, met het sprookjesachtige Glenveagh Castle, of een wat langere tocht naar het Inishowen schiereiland of de Antrim Coast, met de Giants Causeway. Uniek is ook een trip met de ferry vanuit Magheroarty naar het eenzame Tory Island, met een eigen “koning”.

  Dag 11: Letterkenny - Dublin

  Door het groene hart van Ierland rijdt u naar Dublin (ca. 218 km), waar wordt overnacht. Interessant zijn het Guinness Store House, Christchurch Cathedral en de gezellige uitgaanswijk Temple Bar. U kunt de reis afsluiten met een Irish Night bij Taylors Three Rock.

  Dag 12: Dublin - Amsterdam

  ’s Ochtends gelegenheid om te winkelen of bezienswaardigheden te bezoeken in Dublin. Een leuke manier om de stad te ontdekken is een stadswandeling met een gids. In de namiddag terugvlucht naar Amsterdam.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire.

  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,0 Rémy K. | 07.09.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  prachtige reis, zeker aan te bevelen!
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,5 J L. | 03.09.2016 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Ouder stel

  Op bepaalde plaatsen iets langer blijven ivm omgeving
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Johannes Gerardus O. | 08.08.2016 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  9,0 Paul Marie Hubert Jacques H. | 08.08.2016 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B
  Bij de B&B boekingen zou het prettig zijn om meer afwisselend in plaats of platteland te verblijven.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  9,0 Egbertus B. | 23.06.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,2 Laurentia S. | 13.07.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 A S. | 30.05.2018 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Jurgen H. | 11.06.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  We vonden 1 nacht in Drumcliff te kort. De ander dagen 2 of 3 nachten, dan kan je net wat meer zien van de omgeving. 1 nacht in Dublin was voor ons te weinig. Als we daar in plaats van Drumcliff 2 nachten hadden gezeten, had je meer kunnen zien. We hebben ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 v. | 01.07.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,8 Dirk Jan D. | 16.05.2016 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,7 Elise v. | 10.07.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 5
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,0 Aagtje B. | 15.10.2015 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,0 Ingrid L. | 09.10.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,3 adriana F. v. | 05.06.2018 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  10,0 Frederic M. | 19.10.2015 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Ouder stel

  Onze reis door Ierland via de Wild Atlantic Way was adembenemend mooi. Het groene glooiende landschap, de bont gekleurde cottages, de super vriendelijke mensen, de sfeervolle pubs, de prima verzorgde B&B maakten onze reis zeer de moeite waard. De Wild ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
  7,8 Gijsbertus v. | 10.08.2016 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Jong stel

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  9,3 Pieter B. | 21.10.2015 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland, B&B

  Ouder stel

  Ik waardeer het gehele reisprogramma ,ik ben altijd iemand die graag hele land en de mooiste plaatsen wil zien ik was al bezig met onderzoek maar was zo blij met jullie reisbeschrijvingen van dag tot dag zo hebben we echt al het moois van Ierland gezien ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 9
  meer
  8,5 F. R. | 23.07.2017 12-Daagse autorondreis De Westkust Van Ierland B&B

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding