Stena Line 14-daagse rondreis incl.ferries Eilanden Van Ierland - Inns

Bestemming: Ierland

Reisduur: 13 nachten

Vanaf: 930,00 €

 • Aran Islands
 • Visser
 • Dingle strand
 • Pub
 • Beara
 • Achill Island
 • Stena Line hut
 • Connemara
 • Stena Line
 • Dingle Slea Head
 • Wild Atlantic Way
 • Pub muziek

Prachtige rondreis met het accent op de schiereilanden van Zuidwest Ierland en de ongerepte eilanden voor de westkust. U reist met de Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens van Fishguard naar Rosslare. U verblijft op het ruige Beara schiereiland, het Dingle schiereiland en gaat per ferry naar de unieke Aran Islands, waar u overnacht op het eiland. Tijdens deze reis kunt u nog verschillende kleinere eilanden voor de kust bezoeken, zoals Garinish Island, Bere Island, Dursey Island en Clare Island. Deze reis is ook zeer geschikt voor wandelaars. Terug neemt u de ferry vanuit Dublin naar Holyhead en rijdt naar Harwich voor de ferry terug naar Hoek van Holland.

1 n Aan boord Stena Line
1 n Ferryboat Inn - Fishguard
1 n Ferryport House - Rosslare
2 n Casey’s Hotel - Glengarriff
1 n Barr na Sraide B&B - Dingle
1 n Wild Atlantic Lodge - Ballyvaughan
2 n Pier House - Aran Islands
2 n The Helm - Westport
1 n Egans House - Dublin
1 n Aan boord Stena Line

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Hoek Van Holland - Harwich per nachtboot

  U vertrekt om 22.00 uur met de Stena Line nachtboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt al eerder inschepen en het diner aan boord gebruiken.

  Dag 2: Harwich - Fishguard

  U kunt aan boord ontbijten. Om 06.30 uur wordt er uitgescheept. U rijdt naar Fishguard (ca. 558 km), waar u overnacht in de Ferryboat Inn.

  Dag 3: Ferry Fishguard - Rosslare

  Om 13.10 uur neemt u de ferry naar Rosslare, aankomst 16.25 uur. Overnachting in de Ferryport House in Rosslare.

  Dag 4: Rosslare - Cork - Glengarriff

  Via Waterford, met haar beroemde kristalfabriek, rijdt u naar Midleton, waar u een rondleiding kunt volgen door de Old Jameson Whiskey Distillery. Via Cork, de tweede stad van Ierland, rijdt u Glengarriff, waar wordt overnacht (ca.284 km). U kunt vanuit Glengarriff een boottochtje maken naar de Italiaanse tuinen op Garinish Island .

  Dag 5: Verblijf in Glengarriff - Ring Of Beara

  De Ring Of Beara rondrit langs de Atlantische kust is zeer de moeite waard en ook de Healy Pass met haar haarspeldbochten mag u niet overslaan. U kunt per kabelbaan naar Dursey Island gaan of naar het ruige Bere Island, dat met een korte ferryoversteek te bereiken is. Overnachting in Glengariff.

  Dag 6: Glengariff - Dingle

  Via de Ring Of Kerry bergroute, langs het uitzichtpunt Ladies View, naar Killarney, de hoofdstad van het graafschap Kerry, met haar veel bezongen meren, waar u een boottocht kan maken. U kunt hier Muckross House bezoeken met mooie tuinen en wandelpaden naar de 20 meter hoge Torc waterval. In de spectaculaire Gap Of Dunloe gletsjervallei kunt u een heerlijke wandeling maken of een rit met een jauntingcar (paardenwagen). Vervolgens naar het mystieke schiereiland Dingle, met prachtige stranden en vele ruïnes uit vervlogen tijden. U overnacht in het pittoreske vissersplaatsje Dingle Town, met vrolijk gekleurde gevels (155 resp.125 km). Er worden boottochten georganiseerd naar de dolfijnen die hier voor de kust zwemmen. Een prachtige tocht is de Slea Head Drive naar de punt van het schiereiland. Onderweg komt u o.a. langs het Dunbeg Fort en de Gallarus Oratory, één van de oudste bewaard gebleven stenen gebouwen in Ierland. U ziet op verschillende plaatsen deze zogenaamde beehives staan. Deze hutjes in de vorm van een bijenkorf, gemaakt van gestapelde stenen, werden al in 2000 voor Christus bewoond door monniken.

  Dag 7: Dingle - Ballyvaughan

  Via de indrukwekkende Connor Pass naar Tralee. U kunt de ferry nemen over de Shannon naar het graafschap Clare of over land rijden via Limerick. Hier kunt u King Johns Castle bezoeken, met uitzicht over de Shannon rivier. Daarna passeert u Bunratty, met een indrukwekkend kasteel en een leuk openluchtmuseum. Via de kilometerslange Cliffs Of Moher rotswanden, waar u een cruise kunt maken, en het eigenaardige steenlandschap van de “Burren” bereikt u Ballyvaughan, waar wordt overnacht (ca. 186 km. als u de ferry neemt, ca. 231 km als u via Limerick rijdt).

  Dag 8: Ballyvaughan - ferry Aran Islands

  Via de stad Galway, met een leuk winkelcentrum, rijdt u naar Rossaveal (ca.88 km), waar u de auto parkeert en om 18.30 uur met Aran Island Ferries oversteekt naar Kilronan, op het grootste eiland van de Aran Islands, Inishmore (ca.1300 inwoners en 13 bij 3 km. groot). Op de Aran Islands wordt nog het Gaelic, de oude Keltische taal, gesproken en men is er erg trots op haar traditionele Ierse cultuur en muziek. Het grillige kale landschap wordt gekenmerkt door de talrijke gestapelde stenen muurtjes, die je overal tegenkomt. Het beuken van het water op de rotsen en de sterke wind zorgt hier voor een gevoel van ontzag voor de natuurelementen. Op Inishmore zijn verschillende forten uit de ijzertijd en eeuwenoude kloosterruïnes te bewonderen. Een beroemd product van de eilanden is de Aran sweater, een van ongeverfde schapenwol gebreide visserstrui. In Kilronan vindt u een aantal traditionele muziekpubs en winkeltjes.

  Dag 9: Verblijf Aran Islands

  Vandaag maakt u om 12.00 uur een rondrit per minibus (ca.2,5 uur) over het eiland, met o.a. een bezoek aan het op een 100 meter hoge klif gelegen Dun Aengus ringfort. U kunt de rest van de dag heerlijk wandelen of een fiets huren en genieten van de ongerepte natuur.

  Dag 10: Aran Islands - Connemara - Westport

  ’s Ochtends om 08.15 uur neemt u de ferry terug naar Rossaveal. Via de kustroute naar het pittoreske dorpje Roundstone, met een fotogeniek haventje met prachtig uitzicht op de Twelve Bens heuvels. Via Clifden, de hoofdstad van Connemara, bereikt u Kylemore Abbey, sprookjesachtig aan een meertje gelegen. Kylemore Abbey is het meest gefotografeerde gebouw in Ierland. Via een fraaie route rijdt u via Leenane naar Westport, waar overnacht wordt (ca.158 km) .

  Dag 11: Verblijf in Westport - Achill Island

  Verblijf in Westport. U kunt een dagtocht maken naar Connemara, met haar mystieke heuvellandschap en verlaten turfvelden. Een snel veranderend wolkenspel zorgt hier voor prachtig licht en steeds veranderende tinten groen op het ongenaakbare heuvellandschap; “Forty Shades Of Green” noemen de Ieren dit verschijnsel. In het Connemara National Park kunt u heerlijk wandelen. Een bezoekje aan de fotogenieke Kylemore Abbey is een ‘must’. Ook een tocht naar het ongerepte Achill Island met schitterende stranden is zeer de moeite waard. U kunt een fiets huren en een gedeelte van de Great Western Greenway afleggen of een
  kajaktocht of een dag zeevissen bijboeken. Een andere optie is met de ferry vanaf Roonah Pier naar Clare Island te gaan, waar u heerlijk kunt wandelen en het kasteel bekijken, waar ooit de beruchte piratenkoningin Grace O’Malley woonde. Wandelaars kunnen de heilige berg Croagh Patrick gaan beklimmen.

  Dag 12: Westport - Dublin

  Via Galway en Athlone naar Dublin (ca.288 km). Onderweg kunt u de interessante ruïnes van Clonmacnoise bezoeken, een uit de 6e eeuw daterende kloosternederzetting, een van de belangrijkste vroegchristelijke centra van Ierland. Er zijn ruïnes te zien van diverse kerken, een kasteel, Keltische kruizen, 2 ronde torens en honderden zeer oude grafstenen. ‘s Avonds kunt u in Dublin, bijvoorbeeld in de gezellige straatjes van Temple Bar, genieten van een lekker diner en de Ierse muziek in de pubs. Een aanrader is een diner met Iers entertainment in de Taylors Three Rock Pub. Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 13: Ferries Dublin - Holyhead en Harwich - Hoek van Holland per nachtboot

  ‘s Ochtends neemt u om 08.20 uur de ferry van Dublin Port naar Holyhead, aankomst om 11.50 uur. U rijdt naar Harwich (ca. 553 km) , waar om 23.00 uur de Stena Line nachtboot vertrekt naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

  Dag 14: Aankomst in Hoek Van Holland

  Aankomst om 08.00 uur in Hoek van Holland.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding