Stena line 15-daagse rondreis incl. ferries Ierland De Luxe

Bestemming: Ierland

Reisduur: 14 nachten

Vanaf: 1.528,00 €

 • Ballyseede Castle
 • Abbeyglen Castle
 • Cliffs Of Moher
 • Ring Of Kerry golfbaan
 • Killlarney
 • St. Patrick’s Cathedral in Dublin
  Dublin St.Patricks Cathedral
 • Pub
 • Gregans Castle Hotel diner
 • Abbeyglen Castle Hotel
 • Bunratty Castle
 • Ballyseede Castle

Prachtige rondreis met verblijf in luxe manor houses en kastelen. De traditionele antieke inrichting van deze hotels ademen een sfeer van rust en grandeur uit vervlogen tijden. Laat u heerlijk verwennen in deze top-accommodaties, met een uitstekende persoonlijke verzorging en voortreffelijke restaurants. Inclusief een fantastisch gourmet diner bij het Gregans Castle Hotel, een van de beste restaurants van Ierland.

Route:

1 n Aan boord Stena Line
1 n Ferryboat Inn - Fishguard
1 n Killiane Castle Country House - Wexford
2 n Perryville House - Kinsale
3 n Ballyseede Castle - Tralee
1 n Gregans Castle Hotel - Ballyvaughan (incl.gourmet diner)
2 n Abbeyglen Castle Hotel - Clifden
2 n Harrington Hall - Dublin
1 n Aan boord Stena Line

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Hoek van Holland - Harwich per nachtboot

  U vertrekt om 22.00 uur met de Stena Line nachtboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt al eerder inschepen en het diner aan boord gebruiken.

  Dag 2: Harwich - Fishguard

  U kunt aan boord ontbijten. Om 06.30 uur wordt er uitgescheept. U rijdt naar Fishguard (ca. 558 km), waar u overnacht in de Ferryboat Inn.

  Dag 3: Ferry Fishguard - Rosslare - Wexford

  Om 13.10 uur neemt u de ferry naar Rosslare, aankomst 16.25 uur. Overnachting in het Killiane Castle Country House in Wexford (ca. 14 km) .

  Dag 4: Wexford - Kinsale

  Via Waterford, met haar beroemde kristalfabriek, rijdt u naar Midleton, waar u een rondleiding kunt volgen door de Old Jameson Whiskey Distillery. Via de stad Cork bereikt u het schilderachtige havenstadje Kinsale (ca. 208 km), dat bekend staat als de gourmet hoofdstad van Ierland, waar u ’s avond kunt gaan dineren.

  Dag 5: Verblijf in Kinsale - West Cork

  U kunt ’s ochtends een interessante wandeling door Kinsale maken. Gelegenheid de omgeving te verkennen, bijv. naar de stad Cork, Blarney Castle of de Old Jameson Distellery in Midleton. Golfers kunnen terecht op de beroemde Old Head Of Kinsale linksbaan. Ook een autotocht naar West Cork, met kleurrijke visserdorpjes en de Mizen Head kaap is de moeite waard. Overnachting in Kinsale.

  Dag 6: Kinsale - Tralee

  Via Killarney naar Tralee, waar overnacht wordt in het Ballyseede Castle (ca.122 km). Killarney heeft vele attracties, zoals Muckross House, de Gap Of Dunloe bergpas, Ross Castle, de Torc waterval of een boottocht over de meren.

  Dag 7 en 8: Verblijf in Tralee - Ring Of Kerry

  Verblijf in Tralee. Autotocht mogelijk langs de ‘Ring Of Kerry’ of naar het schiereiland Dingle, met de spectaculaire Connor Pass en het strand van Slea Head, het meest westelijke punt van Europa.

  Dag 9: Tralee - Ballyvaughan - Burren

  Via Limerick, met het Normandische King Johns Castle, rijdt u naar de Cliffs Of Moher, de steile rotswanden aan de Atlantische kust. U kunt hier een cruise langs de kust maken. Daarna bezoekt u het mystieke steenlandschap van de Burren, met vele historische overblijfselen, zoals de Poulnabrone dolmen en de steenformaties bij Blackhead, aan de kust. U overnacht in het voortreffelijke Gregans Castle Hotel, vlakbij Ballyvaughan (ca.200 km) . Hier is ’s avonds een heerlijk gourmet diner inbegrepen, een culinaire ervaring!

  Dag 10: Ballyvaughan - Clifden

  Via de gezellige winkelstad Galway naar het ruige heuvelgebied Connemara, met haar traditionele cottages, schapen en uitgestrekte turfvelden. Overnachting in Abbeyglen Castle in Clifden (ca.125 km).

  Dag 11: Verblijf in Clifden - Connemara

  U kunt een autotocht maken door Connemara, naar de sprookjesachtige Kylemore Abbey, het Nationale Park, Roundstone of de Aasleagh Falls. Goede mogelijkheden voor wandelen, vissen, fietsen, paardrijden of golfen.

  Dag 12: Clifden - Dublin

  Naar de Ierse hoofdstad Dublin (ca.284 km), waar overnacht wordt. Onderweg kunt u bij Shannonbridge een stop maken bij de kloosterruïnes van Clonmacnoise, met onder meer een interessant Keltisch High Cross.

  Dag 13: Verblijf in Dublin

  Verblijf in het sfeervolle Dublin, met vele culturele hoogtepunten, uitstekende winkelmogelijkheden en een bruisend nachtleven. Interessant is een bezoek aan Trinity College, de National Gallery (de nationale musea zijn gratis toegankelijk), Dublin Castle, de lugubere Kilmainham gevangenis of Christchurch Cathedral. Dublin is een eldorado voor ‘shoppers”, met de chique winkelstraten Grafton Street en Henry Street en overdekte winkelcentra als het Stephens Green Shopping Centre en Powerscourt Centre. U kunt boeken voor een wandeltour door de stad met een gids, of voor de avontuurlijke Dublin Viking Splash tour. In het Guinness Storehouse is het mogelijk een rondleiding te volgen over het bereidingsproces van dit beroemde Ierse bier. Vanuit de Gravity Bar bovenin het gebouw heeft u prachtig uitzicht over de stad. De verkeersader O’Connell Street is een van de breedste winkelstraten van Europa, met grote warenhuizen. Een opvallend kunstwerk op deze promenade is de 120 meter hoge naald, genaamd The Spire, die symbool staat voor het nieuwe Ierland. De Dublin Hop On Hop Off bus is een snelle manier om alle bezienswaardigheden te bezoeken. ’s Avonds kunt u een spectaculaire dansshow met diner in Taylors Three Rock bijwonen. Als u van whiskey houdt kunt u boeken voor een Whiskey Trail, waarbij u met een gids verschillende pubs bezoekt om Ierse whiskeys te proeven. Authentieke en echt Ierse gerechten kunt u proeven door met de Irish Food Trail mee te gaan.

  Dag 14: Ferries Dublin - Holyhead en Harwich - Hoek van Holland per nachtboot

  ‘s Ochtends neemt u om 08.20 uur de ferry van Dublin Port naar Holyhead, aankomst om 11.50 uur. U rijdt naar Harwich (ca. 553 km) , waar om 23.00 uur de Stena Line nachtboot vertrekt naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

  Dag 15: Aankomst in Hoek van Holland

  Aankomst om 08.00 uur in Hoek van Holland.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  7,8 Pieter D. | 24.06.2016 Stena line, 15-daagse rondreis incl.ferries, Ierland De Luxe

  Vriendengroep

  1) Graag beide stellen alle informatie vooraf toesturen en niet alleen diegene, die geboekt heeft 2) Cahernane Hotel in Killarney was net van eigenaar veranderd, restaurant was gesloten. Is best comfortabel, maar heeft echt ?n upgrade nodig. Zou nieuwe ...
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding