8-Daagse autorondreis Zuid West Ierland - Inns

Bestemming: Ierland

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 369,00 €

 • Skelligs
 • Kinsale
 • Pub
 • Cottage
 • Gap Of Dunloe
 • Cliffs Of Moher
 • Dingle Slea head
 • Old Head of Kinsale
 • Beara kust
 • Aran Islands
 • Bunratty Castle

Schitterende rondreis door de fraaiste delen van Zuidwest Ierland. U bezoekt het prachtige Kerry, het Dingle schiereiland, de Cliffs Of Moher aan de Atlantische Oceaan, de unieke Burren en het pittoreske Kinsale, vlakbij Cork. Wij ontvingen al vele enthousiaste reacties over deze prachtige rondreis, waarbij u verblijft in sfeervolle Inns.

Deze reis kan ook worden geboekt met verblijf in B&B’s of hotels .

3 n Murphys Guesthouse - Killarney
1 n O’Connors Guesthouse - Cloghane/Dingle
2 n Wild Atlantic Lodge - Ballyvaughan
1 n Tierneys Guesthouse - Kinsale

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Killarney

  Aankomst in Cork. Langs de beroemde Bantry Bay rijdt u naar Glengariff, waar een boottochtje gemaakt kan worden naar Garinish Island met haar prachtige Italiaanse tuinen. Door een prachtig berglandschap naar Killarney, waar wordt overnacht (ca. 188 km).

  Dag 2 en 3: Verblijf in Killarney

  Verblijf in het gezellige Killarney. Schitterende autotochten langs de Atlantische kust mogelijk, zoals de ‘Ring Of Kerry’ en de ‘Ring Of Beara’. In Killarney kunt u een boottocht maken over het meer, een bezoek brengen aan Muckross House met schitterende tuinen, de Torc waterval, Ross Castle, het Killarney National Park of de spectaculaire Gap Of Dunloe bergpas. Ook kunt u boeken voor een paardrijtocht . ’s Avonds wordt er in veel pubs traditionele Ierse muziek gespeeld. U kunt boeken voor een diner met opzwepende Ierse muziek in de Danny Mann Pub .

  Dag 4: Killarney - Cloghane/Dingle

  Naar het mystieke schiereiland Dingle, met prachtige stranden en overblijfselen uit vervlogen tijden, zoals de eeuwenoude “beehives”. Via Inch, met een mooi strand, naar het kleurrijke Dingle Town. Er worden boottrips georganiseerd om de beroemde dolfijn Fungie te spotten. Een prachtige tocht is de Slea Head Drive naar de uiterste punt van het schiereiland (ca.117 km). U overnacht in Cloghane, gelegen in een Ierstalig gebied (ca.69 km).

  Dag 5: Cloghane - Ballyvaughan

  Via de spectaculaire Connor Pass naar Tralee. In Limerick kunt u King Johns Castle bezoeken, met uitzicht over de Shannon rivier. Daarna passeert u Bunratty, met een indrukwekkend kasteel en een leuk openluchtmuseum. Twee nachten verblijf in Ballyvaughan (ca. 219 km).

  Dag 6: Verblijf in Ballyvaughan

  Verblijf in County Clare. Aan de Atlantische kust kunt u genieten van de natuur op het Loop Head schiereiland en de imposante Cliffs Of Moher bekijken. In het ruige, kale kalkstenen landschap van de Burren kunt u mooi wandelen. Lahinch heeft een breed zandstrand, met aangrenzend een beroemde golfbaan. Doolin is het centrum van de traditionele Ierse muziek en vertrekpunt van een ferrydienst naar de Aran Islands of een Cliffs Of Moher cruise . Vanuit Carrigaholt vertrekken boottrips om dolfijnen te spotten.

  Dag 7: Ballyvaughan - Kinsale

  Via Ennis en Limerick naar de gezellige winkelstad Cork, met o.a. de fraaie St.Finbarr kathedraal en de English Market. Overnachting in het pittoreske havenstadje Kinsale met vrolijk gekleurde winkeltjes en uitmuntende restaurants. Tierneys Guesthouse biedt alleen overnachtingen op basis van logies aan. U kunt heerlijk ontbijten bij ’The Lemon Leaf’, welke is gevestigd op de begane grond, onder Tierneys Guesthouse (ca. 232 km).

  Dag 8: Kinsale - Cork - Amstrerdam

  Interessant is een wandeling door Kinsale of bezoek aan Blarney Castle, de Old Jameson Distillery in Midleton en het Charles Fort in Kinsale. ’s Middags naar Cork Airport (ca.33 km) voor de terugreis naar Amsterdam. Let op: de middagvlucht vliegt alleen op ma/vr/zo, op de overige dagen is er alleen een hele vroege terugvlucht.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.
  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men ook nog steeds Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.  Streekinformatie
  Klik hier voor Zuid West Ierland
  Klik hier voor Zuid Oost Ierland

  Klik hier voor West Ierland

  Klik hier voor Oost Ierland

  Klik hier voor Noord Ierland

  Klik hier voor Dublin

  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                         Landinformatie
  www.visitdublin.com              Informatie Dublin
  www.visitbelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,2 Rudolphus Johannes M. | 29.04.2018 8-Daagse autorondreis Zuid West Ierland - Inns

  Ouder stel

  reis is aan te bevelen. Veel gezien en goede tips meegekregen.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Gerhard Willem K. | 12.05.2019 8-Daagse autorondreis Zuid West Ierland - Inns

  Ouder stel

  Alles is erg goed geregeld, dus geen verdere opmerkingen
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  6,8 Petronella C. | 25.09.2018 8-Daagse autorondreis Zuid West Ierland - Inns

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 5
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding