Silver Line Cruisers

Motorjachten op de Shannon

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3-21 nachten

Vanaf: 91,00 €

 • Silver Stream (2 volw. + 2 kinderen)
 • Silver River (4 volw. + 2 kinderen)
 • Silver Crest (6 personen)
 • Silver Spray (6 personen)
 • Silver Shadow ( 6 personen)
 • Silver Swan (8 personen)
 • Silver Legend (8/9 personen)
 • Silver Legend (8/9 personen)
 • Silver Spirit (8 personen)
 • Silver Ocean ( 8 personen)
 • Silver Breeze (12 personen)
 • Silver Shadow interieur
 • Silver Shadow
 • Silver River keuken
 • Silver Stream
 • Silver Swan
 • Silver Ocean
 • Silver River
Het Shannon stroomgebied is zo’n 350 km. lang en een eldorado voor watersport- en sportvisliefhebbers. Grote en kleine meren, onderling verbonden door de rustig stromende Shannon rivier, met brede rietkragen en mooie beboste oevers, bieden ongekend vaarplezier. Waar u ook gaat, u zult overal kennismaken met de gastvrijheid waar de Ieren bekend om staan. U kunt aanleggen in leuke dorpjes voor een bezoekje aan zo’n oergezellige pub, vaak met traditionele muziek. Sinds de opening van de 60 km. lange verbinding tussen de stroomgebieden van de Shannon en de Erne, zijn de vaarmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. De motorjachten zijn voorzien van douche en toilet, kooktoestel, grill, volledige keukenuitrusting, servies en bestek, beddengoed/handdoeken, warm/koud stromend water, electrische verlichting, radio/cd-speler, verrekijker en een volgbootje (dinghy). In de cruiserhaven krijgt u instructies hoe u dient om te gaan met het schip. Ervaring of een vaarbewijs is niet noodzakelijk en u bent door de eenvoudige bediening snel vertrouwd met uw jacht.
 • Dag tot dag beschrijving

 • Wisseldag:
  U kunt de cruiser dagelijks in ontvangst nemen en inleveren (minimaal 3 huurdagen, bij Silver Shadow en Silver Ocean minimaal een week). De cruiser is de eerste dag van maandag t/m zaterdag vanaf 16.30 uur beschikbaar, op zondag moet de cruiser voor 14:00 uur opgehaald worden. De laatste dag dient u de cruiser vóór 10.00 uur ’s ochtends schoongemaakt in te leveren. 

  Transfers:
  U kunt de transfers vanaf Dublin Airport bijboeken voor € 76 per persoon retour op zaterdag en woensdag of € 96 op andere dagen van de week.


  Huurvoorwaarden:

  -  uw motorjacht is volledig verzekerd, met een eigen risico van € 700-1000 (afhankelijk van boottype). U dient bij aankomst een deposito voor dit bedrag te voldoen (contant of met een Visa/Mastercard creditcard). U kunt dit eigen risico reduceren tot € 150 tegen een premie van € 150 - € 250, afhankelijk van het boottype (alllen mogelijk als u minimaal een week huurt en niet beschikbaar voor het type Silver Shadow).

  - extra’s te huur per week (ter plaatse betalen): fiets € 10 / visboot € 45 / buitenboordmotor € 100 (deposito van € 150).

  - aanbetaling : bij boeking wordt een aanbetaling van 35% van de huursom gevraagd.

  - afwijkende annuleringsbepalingen: tot 28-14 dagen voor vertrek: 50% van de reissom; van 13-1 dagen voor vertrek: 75%, op dag van vertrek: 100 % van de reissom.

   


 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.
  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men ook nog steeds Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.  Streekinformatie
  Klik hier voor Zuid West Ierland
  Klik hier voor Zuid Oost Ierland

  Klik hier voor West Ierland

  Klik hier voor Oost Ierland

  Klik hier voor Noord Ierland

  Klik hier voor Dublin

  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                         Landinformatie
  www.visitdublin.com              Informatie Dublin
  www.visitbelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding