4-daagse vliegreis naar Belfast incl.dagtrip naar de Giants Causeway

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3-7 nachten

Vanaf: 404,00 €

 • City Hall
 • Carrick-a-Rede
 • Giants Causeway
 • Muurschilderingen
 • Custom House Square
 • Murals
 • Botanical Gardens
 • Titanic
 • Albert Clocktower
 • Crown Bar
 • Queens University
 • Opera House
 • Black Cabs
 • Titanic Dock
 • Stormont
 • Belfast Titanic
 • Black Cab tour
 • Murals

Belfast heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een trendy bestemming met sfeervolle pubs, vele uitstekende restaurants en hippe winkels. Bekijk de prachtige architectuur van de City Hall, neem zo’n karakteristieke zwarte taxi-tour naar de politieke muurschilderingen van West Belfast en drink een pint Guinness met de vriendelijke bevolking in de authentieke Crown Liquor Saloon. Ook interessant zijn het Ulster Museum, de Botanic Gardens, St.George’s Market en de Stormont, het parlementsgebouw. In het havengebied vindt u de beroemde Harland & Wolff scheepswerf, waar ook het dok te zien is waar de Titanic is gebouwd, met een modern vormgegeven expositiecentrum. Het autovrije winkelgebied concentreert zich rondom Donegall Place en het overdekte Victoria Square Shopping Centre. ’s Avonds kunt u gezellig dineren aan de "Golden Mile", met een keur aan exotische restaurants. Inbegrepen is dagtrip per bus naar de Antrim Coast, met de beroemde Giants Causeway en de Carrick-a-Rede touwbrug.

U verblijft in het 1852 Hotel in het gezellige Queens Quarter.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Belfast

  Vlucht met KLM van Amsterdam naar Belfast City Airport. U verblijft in het Crescent Town House Hotel in het gezellige Queens Quarter.

  Dag 2: Verblijf in Belfast

  Belfast heeft vele bezienswaardigheden, zoals de imposante City Hall, de Botanic Gardens, de St.Anne’s kathedraal en de scheefstaande Albert Clock Tower. Er zijn interessante tours met een Black Cab, waarbij de muurschilderingen en oude scheidslijnen in West Belfast worden bezocht, waarbij de taxichauffeur uitleg geeft over de vroegere politieke verdeeldheid van de stad. In het havengebied kunt u de scheepswerf Harland & Wolff bekijken en het dok waar de Titanic is gebouwd. Er is een interessante expositie in het nieuwe, modern vormgegeven Titanic Belfast gebouw. Ook een drankje in de beroemde Crown Liquor Bar mag u niet overslaan. Een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets.

  Dag 3: Dagtrip naar de Giants Causeway

  Vandaag maakt u een bustrip naar de prachtige Giants Causeway. De uitzichten over de ruige Antrim kliffenkust en het strand zijn fantastisch. We bezoeken eerst The Dark Hedges, een populaire filmlocatie waar onder andere scenes uit Game Of Thrones zijn opgenomen. Hierna gaan we naar de 30 meter hoge Carrick-a-Rede rope bridge, waar een prachtige kustwandeling van ca. 1 km. naar de brug voert (niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn). Het hoogtepunt is natuurlijk de Giant´s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol. Na een fotostop bij de ruines van het op een klif gelegen Dunluce Castle keren we terug naar Belfast.

  Dag 4: Belfast - Amsterdam

  ’s Middags terugvlucht naar Amsterdam (verlenging is mogelijk) .
 • Noord Ierland Belfast

  Belfast heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een trendy bestemming met sfeervolle pubs, vele uitstekende restaurants en hippe winkels.

   

  De stad kent verschillende bezienswaardigheden, zoals het iets buiten de stad gelegen Stormont parlementsgebouw,  de Botanic Gardens, de St.Anne’s kathedraal en de scheefstaande Albert Clock Tower.

     De rijke historie van Belfast vindt u terug in de architectuur van de City Hall,  Queen’s University, Clifton House en het fraaie gebouw van de Ulster Bank. Ook zeer interessant is een tour met een zogenaamde "black taxi" tour naar West Belfast, het gebied rondom Shankill Road, waar in het verleden de "troubles" waren tussen de protestanten en katholieken, waarbij de chauffeur een toelichting kan geven bij de politieke muurschilderingen (murals) en de oude scheidslijnen tussen de wijken. Gelukkig behoren deze problemen al weer geruime tijd tot het verleden en is Belfast nu een van de meest veilige steden van Europa met weinig criminaliteit.

   

  Ook interessant zijn het Ulster Folk & Transport Museum, de Botanic Gardens en de Stormont, het parlementsgebouw. Het autovrije winkelgebied concentreert zich rondom Donegall Place. Aan Bloomsfield Avenue en Lisburn Road zijn winkels van de grote designmerken te vinden. In het nieuwe Victoria Square Shopping Centre vindt u ca. 100 winkels.

   

  In het havengebied kunt u de beroemde Harland & Wolff werf bekijken (ooit de grootste ter wereld), met het dok waar de Titanic is gebouwd. Er is in 2012 een architectonisch fraai nieuw gebouw geopend, waar de historie van de Titanic op beeldende wijze uiteen wordt gezet.  Op vrijdag en zaterdag kunt u een bezoek brengen aan de grote, uit de 19e eeuw daterende markthal St.George´s Market.

   

  ’s Avonds kunt u gezellig dineren aan de "Golden Mile", met een keur aan exotische restaurants. De ;craic is good here; zoals de Ieren zeggen, hetgeen zoiets betekent als : veel sfeer, gezelligheid en goede gesprekspartners.

  Een drankje in de historische, met gaslampen verlichte, Crown Liquor Saloon met prachtige glas-in-lood ramen, mag u niet overslaan. Binnen vindt  u een aantal eikenhouten compartimenten, zogenaamde snugs, die afsluitbaar zijn met een deurtje. 

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding