4 Daagse reis Antrim Coast & Belfast

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3 nachten

Vanaf: 330,00 €

 • Giants Causeway
 • Antrim Coast
 • Belfast Opera House
 • Carrick-a-Rede ropebridge
 • Belfast Titanic
 • Dunluce Castle
 • Antrim Coast golfbaan
 • Pub muziek
 • Antrim Coast
 • Belfast Black Cab
 • Belfast
 • Belfast Murals
 • Belfast Titanic
 • Belfast Crown Liquor Bar
 • Belfast Black Cab tour
 • Giants Causeway
 • The Dark Hedges

Tijdens deze weekendreis naar Noord Ierland verblijft u de eerste twee nachten aan de fraaie Antrim Coast, met de beroemde Giants Causeway, de Bushmills Distillery, Dunluce Castle en de Carrick-A-Rede touwbrug. De laatste nacht verblijft u in de trendy stad Belfast, met veel gezellige pubs en restaurants. Verdiep u in de historie van de Titanic die hier werd gebouwd of maakt een interessante tour met een black cab, waarbij de gids uitleg geeft over de vroegere politieke verdeeldheid van de stad en de muurschilderingen.

Hotels:

2 n Marine Hotel - Ballycastle

1 n The 1852 Hotel - Belfast

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Belfast - Ballycastle

  Vlucht van Amsterdam naar Belfast met KLM. U rijdt noordwaarts via Ballymena naar de prachtige Antrim kust, waar wordt overnacht in het gezellige plaatsje Ballycastle (ca. 90 km).

  Dag 2: Verblijf in Ballycastle - Antrim Coast

  Gelegenheid de prachtige Antrim Coast te verkennen. Indrukwekkend is een bezoek aan Carrick-a-Rede, met een spectaculaire, 25 meter hoge, touwbrug. Aan de kustweg, die tot de mooiste routes van Ierland behoort, vindt u de ruïnes van Dunluce Castle. De uitzichten over de ruige kliffenkust en het strand zijn fantastisch. Het hoogtepunt is natuurlijk de Giant´s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol. In Portrush vindt u een van beroemdste golfbanen ter wereld, de Royal Portrush. In Downhill kunt u de Mussenden Temple bekijken, gelegen op een hoge klif, met fraaie zeezichten. Ook een rondleiding door de Bushmills whiskydestilleerderij mag u niet overslaan, waarbij uiteraard ook geproefd kan worden.U kunt ook een tocht maken naar de negen Glens (valleien) van Antrim. In het Glenariff Forest Park zijn wandelpaden uitgezet door de vallei, waarbij u verschillende mooie watervallen passeert. Overnachting in Ballycastle.

  Dag 3: Ballycastle - Belfast

  U rijdt van Ballycastle naar Belfast (ca.90 km), dat vele bezienswaardigheden heeft, zoals de imposante City Hall, de Botanic Gardens, de St.Anne’s kathedraal en de scheefstaande Albert Clock Tower. Er zijn interessante tours met een Black Cab tour, waarbij de muurschilderingen en oude scheidslijnen in West Belfast worden bezocht, waarbij de gids uitleg geeft over de vroegere politieke verdeeldheid van de stad. In het havengebied kunt u de scheepswerf Harland & Wolff bekijken en het dok waar de Titanic is gebouwd. Er is een interessante expositie in het nieuwe, modern vormgegeven Titanic Belfast gebouw. Ook een drankje in de beroemde Crown Liquor Bar mag u niet overslaan. U kunt ook boeken voor een stadstour per fiets. Overnachting in Belfast.

  Dag 4: Belfast - Amsterdam

  Naar Belfast City Airport voor de terugvlucht met KLM naar Nederland.
 • Noord Ierland

  Glens Of Antrim
  U kunt prachtig wandelen bij de negen Glens (valleien) van Antrim.In het Glenariff Forest Park zijn wandelpaden uitgezet door de vallei, zoals de Waterfall Trail (4,5 km), waarbij u verschillende watervallen passeert.

   

  Carrick-a-Rede
  In Carrick-a-Rede vindt u de spectaculaire 25 meter hoge touwbrug, waarover u zich naar een rotseilandje voor de kust kunt wagen. Een mooie wandeling van ca. 20 minuten voert naar de touwbrug. Bij slechte weersomstandigheden wordt de touwbrug gesloten.

   
  Giant’s Causeway
  Een van de hoogtepunten aan de Antrim Coast is de beroemde Giant’s Causeway. Over dit natuurwonder, bestaand uit een verzameling zeskantige basalten zuilen in zee, doen vele legendes de ronde, met de reus Finn McCool in de hoofdrol.

   
   
   
   
  Bushmills Distellery
  Vlakbij de Giants Causeway ligt de Old Bushmills whiskeydistilleerderij, waar u een rondleiding kunt volgen, waarbij uiteraard ook geproefd kan worden.

   

  Dunluce Castle
  Indrukwekkend zijn ook de ruïnes van het op een klif gelegen Dunluce Castle. De uitzichten over de ruige kliffenkust zijn hier fantastisch. 
   
   
   


  U kunt de levendige badplaatsen Portstewart en Portrush bezoeken.
  In Portrush vindt u een van beroemdste golfbanen ter wereld, de Royal Portrush. 
  In Downhill kunt u de Mussenden Temple bekijken, die uitkijkt over een prachtig zandstrand.

  Derry
  Ook interessant is een bezoek aan de stad Derry, met haar goed bewaarde stadsmuren en de mooie St.Columb kathedraal. Er worden vanaf het Tourist Office interessante stadswandelingen georganiseerd, waarbij ook de wijk Bogside wordt bezocht. Dit stadsdeel kent een roemruchte historie en was de plaats van handeling van "Bloody Sunday" , waarbij in 1972 veertien mannen en jongens werden doorgeschoten door Britse militairen na een vreedzame demonstratie. Dit wordt vaak gezien als het escalatiepunt in de onderlinge schermutselingen tussen de protestanten en katholieken in het Noord Ierse conflict, oftewel "The Troubles" zoals de Ieren dit zelf noemen. 
   
   
 • Noord Ierland Belfast

  Belfast heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een trendy bestemming met sfeervolle pubs, vele uitstekende restaurants en hippe winkels.

   

  De stad kent verschillende bezienswaardigheden, zoals het iets buiten de stad gelegen Stormont parlementsgebouw,  de Botanic Gardens, de St.Anne’s kathedraal en de scheefstaande Albert Clock Tower.

     De rijke historie van Belfast vindt u terug in de architectuur van de City Hall,  Queen’s University, Clifton House en het fraaie gebouw van de Ulster Bank. Ook zeer interessant is een tour met een zogenaamde "black taxi" tour naar West Belfast, het gebied rondom Shankill Road, waar in het verleden de "troubles" waren tussen de protestanten en katholieken, waarbij de chauffeur een toelichting kan geven bij de politieke muurschilderingen (murals) en de oude scheidslijnen tussen de wijken. Gelukkig behoren deze problemen al weer geruime tijd tot het verleden en is Belfast nu een van de meest veilige steden van Europa met weinig criminaliteit.

   

  Ook interessant zijn het Ulster Folk & Transport Museum, de Botanic Gardens en de Stormont, het parlementsgebouw. Het autovrije winkelgebied concentreert zich rondom Donegall Place. Aan Bloomsfield Avenue en Lisburn Road zijn winkels van de grote designmerken te vinden. In het nieuwe Victoria Square Shopping Centre vindt u ca. 100 winkels.

   

  In het havengebied kunt u de beroemde Harland & Wolff werf bekijken (ooit de grootste ter wereld), met het dok waar de Titanic is gebouwd. Er is in 2012 een architectonisch fraai nieuw gebouw geopend, waar de historie van de Titanic op beeldende wijze uiteen wordt gezet.  Op vrijdag en zaterdag kunt u een bezoek brengen aan de grote, uit de 19e eeuw daterende markthal St.George´s Market.

   

  ’s Avonds kunt u gezellig dineren aan de "Golden Mile", met een keur aan exotische restaurants. De ;craic is good here; zoals de Ieren zeggen, hetgeen zoiets betekent als : veel sfeer, gezelligheid en goede gesprekspartners.

  Een drankje in de historische, met gaslampen verlichte, Crown Liquor Saloon met prachtige glas-in-lood ramen, mag u niet overslaan. Binnen vindt  u een aantal eikenhouten compartimenten, zogenaamde snugs, die afsluitbaar zijn met een deurtje. 

 • Reisbeoordelingen

  7,3 Jacco H. | 06.05.2019 4 Daagse reis Antrim Coast & Belfast

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  8,2 Fredericus S. | 07.06.2017 4 Daagse reis Noord Ierland

  Vriendengroep

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,7 Johannes V. | 04.07.2018 4 Daagse reis Antrim Coast & Belfast

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,7 Cornelis Lucas D. | 28.06.2017 4 Daagse reis Noord Ierland

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding