4 Daagse reis Walvis spotten - Baltimore

Inclusief vluchten, huurauto, verblijf en Sea Safari

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3 nachten

Vanaf: 436,00 €

 • Whale Watching
 • Sealife Excursie
 • Dolfijnen
 • Zeegrot
 • Mizen Head
 • Sealife Excursie
 • Healy Pass
 • Zeehonden kolonie
 • Barleycove Beach
 • Bantry House & Gardens
 • Baltimore
 • Mizen Head Bridge
 • Dolfijnen
 • Eyeries
 • Killeena House Apartments
 • Sheep Head
 • Sealife Excursie
 • Sheep Head Lighthouse
 • Allihies
 • Dursey Island kabelbaan
 • Ardgroom stone circle
 • Walvis
 • Zeehond
 • Casey’s Of Baltimore Hotel
 • Walvis

Het spotten van dolfijnen, zeehonden en walvissen voor de kust van Baltimore is het ware hoogtepunt van deze reis, waar u verder kunt genieten van de rust en de overweldigende natuur van West Cork en het Beara schiereiland. U verblijft in een sfeervolle accommodatie, vlakbij het pittoreske dorpje Baltimore.

Een unieke ervaring om dolfijnen en walvissen te spotten met de uitzonderlijke schoonheid van de kustlijn op de achtergrond. Via de Atlantische Oceaan reizen verschillende soorten walvissen van het noorden naar het zuiden en omgekeerd. De Ierse wateren zijn favoriet voor deze magnifieke dieren vanwege een overvloed aan voedsel dat zich hier bevindt. De kans is dan ook groot op het spotten van bijvoorbeeld vinvissen, minke walvissen, bultruggen, bruinvissen of zelfs orka’s. Tevens worden er voor de kust van Baltimore vaak dolfijnen, walvishaaien, verschillende soorten zeevogels en zeehonden gezien. Van maart tot en met midden december wordt de Sea Safari uitgevoerd en kunt u dit prachtige zeeleven ervaren. De beste reisperiode voor het zien van walvissen is van midden april tot begin juni, en van september tot begin december.

De natuur beheerst dit nog door weinig toeristen bezochte gebied. Bezoek ook het schitterende strand bij Barleycove, de Mizen Head kaap en maak een autotocht over het ruige Beara schiereiland, met prachtige uitzichten over de oceaan. Wandelliefhebbers kunnen het Sheep Head’s Way wandelpad gaan lopen. 

Voor deze reis kunt u kiezen uit een verblijf in Killeena House Appartementen of in het sfeervolle Casey’s Of Baltimore Hotel vlakbij het pittoreske dorpje Baltimore.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Cork - Baltimore

  Ochtendvlucht van Amsterdam naar Cork, waar u uw huurauto in ontvangst neemt en vervolgens naar Baltimore rijdt in West Cork (ca. 85 km). Overnachting in Baltimore.

  Dag 2: Walvissen Spotten

  Deze morgen gaat u mee met een twee uur durende en zeer bijzondere bootexcursie Sea Safari (inbegrepen) langs de kust van West Cork om walvissen, dolfijnen, zeehonden en andere dieren te gaan spotten. Geniet van de vele prachtige eilanden, steile kliffen, zeegrotten, vuurtorens, kastelen, gouden stranden, afgelegen baaien en inhammen en rustige kustdorpen terwijl u de schitterende ongerepte kustlijn verkent. U vaart tevens een zeegrot in en zult versteld staan van de fantastische omgeving. Uit ervaring weet uw kapitein waar de kans het grootst is op het spotten van walvissen en dolfijnen. Op alle excursies worden de zeehondenkolonies bezocht die zich voor de kust bevinden. U kunt uitkijken naar de bruinvis die zich regelmatig laat zien, evenals de reuzenhaai, oceaangolfvis, zeeschildpadden, kwallen en veel zeevogels. De middag kunt u gebruiken om in het ongerepte West Cork te genieten van grote verlaten stranden, zoals bij Barley Cove of nog een boottochtje maken naar Sherkin Island of Cape Clear Island. Bij Mizen Head, het meest zuidwestelijke punt van Ierland vindt u een interessant Signal Station, dat thans een museum herbergt. Via een spectaculaire brug bereikt u het eilandje. Wandelliefhebbers kunnen een gedeelte van de Sheep Heads Way wandelroute gaan lopen. Bij Ardgroom vindt u een interessante stone circle. Overnachting in Baltimore.

  * Het vertrek van de Sealife Safari is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden, waardoor men soms niet kan uitvaren. In dat geval wordt de reissom van de excursie volledig gerestitueerd *

  Dag 3: Verblijf in Baltimore - Ring Of Beara

  In Bantry kunt u het fraaie Bantry House & Gardens bezoeken. Vervolgens naar Glengarriff, waar u een boottochtje kunt maken naar de Italiaanse tuinen op Garinish Island. Tijdens de boottocht zijn vaak zeehonden te zien op de rotsen. U kunt de Ring Of Beara route gaan rijden, die qua natuurschoon zeker kan wedijveren met de bekendere Ring Of Kerry, maar is veel rustiger. Onderweg passeert u kleurrijke dorpjes als Allihies en Eyeries, met vrolijk gekleurde huizen en pubs. Een hoogtepunt is een rit over de spectaculaire Healy Pass, een van de mooiste autoroutes van Ierland. Met een aantal haarspeldbochten draait de weg door een ruig gebergte omhoog, met een adembenemend uitzicht vanaf de top. Op het uiterste punt van het schiereiland is een ritje met een kabelbaantje naar Dursey Island de moeite waard. Ook leuk is de ferry te nemen naar het ongerepte Bere Island. Overnachting in Baltimore.

  Dag 4: Baltimore - Cork - Amsterdam

  U rijdt terug naar Cork Airport (ca. 85 km) voor de terugvlucht naar Amsterdam aan het eind van de middag. Een leuke afsluiting van de reis is een bezoek aan het pittoreske havenstadje Kinsale, met haar fotogenieke smalle straatjes met leuke winkeltjes, pubs en restaurants.

 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

  8,3 Anne Froukje S. | 08.07.2019 4 Daagse reis Walvis spotten - Baltimore

  Vriendengroep

  Wij reisden als vader met dochter en dat beviel prima. Mooie trip, mooi land. Helaas geen walvissen, maar genoeg andere prachtige belevenissen.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 10
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,5 Sandra E. | 27.10.2019 4 Daagse reis Walvis spotten - Baltimore

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  6,3 Rutgerdina Johanna S. | 03.09.2019 4 Daagse reis Walvis spotten - Baltimore

  Ouder stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 2
  Prijs/kwaliteit 2
  meer
  8,5 Marianna M. | 07.05.2019 4 Daagse reis Walvissen spotten - Baltimore

  Ouder stel

  Bij boeken de mogelijkheid om 2e safaritrip te boeken.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding