Onthaasten in Donegal, het wilde westen van Ierland, 4 dagen

Verblijf in een authentieke cottage met open haard

Bestemming: Ierland

Reisduur: 3-14 nachten

Vanaf: 469,00 €

 • Donegal Thatched Cottages
 • Strandwandeling
 • Drankje bij een haardvuur
 • Ballymastocker Strand
 • Picnic
 • Slieve League rotwanden
 • Fanad Lighthouse
 • Pub
 • Slieve League
 • Donegal Thatched Cottages
 • Grianan Of Aileach
 • Bloody Foreland
 • Slieve League
 • Glenveagh Castle
 • Paardrijden
 • Donegal Thatched Cottages
 • Bunbeg strand scheepswrak
 • Malin Beg
 • Inishowen Culdaff Beach
 • Glencolumbkille

Lekker uitwaaien op een verlaten zandstrand en ’s avonds nagenieten bij een knapperend haardvuur in uw eigen authentieke cottage ? Maak kennis met het woeste landschap van Donegal in Noord West Ierland. Het graafschap Donegal ligt aan de ruige noordkust van Ierland en staat bovenaan de Cool List voor 2017 van National Geographic Traveller. De adembenemende Atlantische kustlandschappen zijn ideaal om te `onthaasten` en het drukke leven in Nederland even te ontvluchten. Het verblijf is in een authentieke Ierse cottage met open haardvuur, gelegen aan het verlaten zandstrand van Cruit Island, waar je heerlijk kunt wandelen en lekker kunt uitwaaien. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Belfast - Cruit Island

  Vlucht van Amsterdam naar Belfast met KLM, waar u uw huurauto ophaalt. U overnacht in de Donegal Thatched Cottages, prachtig gelegen op Cruit Island, bij een schitterend verlaten zandstrand, waar u heerlijk kunt wandelen (ca. 219 km).

  Dag 2 en 3: Verblijf in Cruit Island

  U heeft veel opties voor het maken van mooie autotochten, bijv. langs de beroemde Wild Atlantic Way route. Een fraaie tocht voert over het Inishowen schiereiland, met veel spectaculaire stranden, naar het meest noordelijke punt van Ierland, Malin Head. De route rondom het schiereiland staat bekend als de Inishowen 100. Onderweg passeert u het eeuwenoude stone fort Grianan Of Aileach. Een andere interessante optie is een bezoek aan het Glenveagh National Park & Castle. Een wat langere tocht gaat via Ardara naar de spectaculaire, tot 600 m. hoge, Slieve League rotswanden aan de Atlantische kust en het uitzichtpunt Malin Beg. U kunt hier een schitterende wandeling maken van ca.3 km. Hier vlakbij ligt ook Glencolmcille met het Folk Village openluchtmuseum. Vanuit Magheroarty of Bunbeg vaart een ferry naar het afgelegen Ierstalige Tory Island. Het eiland ligt 15 km. voor de kust van Bloody Foreland en heeft een "koning", die wordt gekozen door de bewoners. De Rí Thoraí (Iers voor Koning van Tory) heeft geen werkelijke macht, maar fungeert als woordvoerder van de bevolking op het eiland. Zo verwelkomt hij bezoekers op het eiland. Dit gebied is tevens bekend vanwege de handgeweven Donegal Tweed produkten. Leuk is een bezoek aan het Dunlewey Lakeside Centre, aan de voet van de Mount Errigal, waar u een rondleiding kunt volgen in het huis van de lokale wever Manus Ferry en een boottochtje over het meer kan maken. In Crolly vindt u de beroemde pub Leo’s Tavern, waar de muzikale roots liggen van de familie van Moya Brennan, Enya en Clannad. Vlakbij de cottages ligt de Cruit Island Golf Club. Het is mogelijk deze reis met een of meerdere nachten te verlengen.

  Dag 4: Cruit Island - Belfast - Amsterdam

  Naar Belfast Airport (ca. 219 km) voor de terugvlucht naar Amsterdam.
 • Donegal

  Donegal is een woest, dunbevolkt gebied, dat steeds meer in de belangstelling van toeristen komt vanwege haar natuurlijke schoonheid met groene heuvels en schitterende, verlaten stranden.   
   
  U kunt het bedevaartsplaatsje Glencolumb­kille bezoeken. Naast overblijfselen uit de vroegchristelijke tijd vindt u hier ook het "Folk Villa­ge",  met een aantal authentieke Ierse cottages met rieten daken.
   


  Ten zuiden van Glencolumbkille is een bezoek aan de hoge Slieve League rotswanden aan de Atlantische kust zeker de moeite waard. U kunt hier een prachtige wandeling maken. In deze omgeving wordt nog steeds het ’Gaelic’, de oude Ierse taal ge­sproken. Bij Malinmore vindt u een mooi zandstrand.
  U kunt ook heerlijk wandelen in het Glenveagh National Park, met als hoogtepunt het sprookjesachtige Glenveagh Castle, omringd door weelderige tuinen.

   

  In Churchill is een bezoek aan Glebe House de moeite waard. In dit prachtig gedecoreerde landhuis van kunstschilder Derek Hill zijn behalve schilderijen van ondermeer Picasso, Bonnard en Renoir, de prachtigste stoffen, gordijnen en speciaal voor Derek Hill ontworpen behang te zien.

  Vanuit Magheroarty of Bunbeg vaart een ferry naar het afgelegen Ierstalige Tory Island. Het eiland ligt
  15 km. voor de kust van Bloody Foreland en heeft een "koning", die wordt gekozen door de bewoners. De Rí Thoraí (Iers voor Koning van Tory) heeft geen werkelijke macht, maar fungeert als woordvoerder van de bevolking op het eiland. Zo verwelkomt hij bezoekers op het eiland.

  Dit gebied is tevens bekend vanwege de handgeweven Donegal Tweed produkten. Leuk is een bezoek aan het Dunlewey Lakeside Centre, aan de voet van de Mount Errigal, waar u een rondleiding kunt volgen in het huis van de lokale wever Manus Ferry en een boottochtje over het meer kan maken.

  Vlakbij Speenoge ligt op een heuvel het bijna 4000 jaar oude ringfort Grianan Of Aileach, dat zeker een bezoek waard is. U heeft hier prachtig uitzicht over de omgeving.

  U kunt een mooie tocht maken over het ongerepte Inishowen schierland, met prachtige zandstranden en de  Gap Of Mamore bergpas. Een mooie route (de Inishowen 100) voert door dit ongerepte Gaeltacht (Ierstalige) gebied naar Malin Head, het meest noordelijke punt van Ierland.

   

  Ook de vuurtoren bij Fanad Head (uit 1817) en de Kinnegar bierbrouwerij in Rathmullen zijn een bezoek waard.

    • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding