Vakantie in Corona-tijd

Vakantie in Corona-tijd

14/05/2020 0 Door blogbbi
Delen:

Na talloze weken lock-down, die we in Nederland op intelligente wijze tot stand hebben gebracht, doet het prachtige voorjaarsweer menigeen de reiskriebels weer voelen. Logisch; we willen er uit, er weer op uit trekken, leuke dingen doen en beleven… Maar hoe doen we dat; op vakantie in corona-tijd en welke concessies zijn we bereid te doen.

Er zijn collega reisorganisaties, die hun inventiviteit gebruiken om Corona-vakanties naar ‘All-Inclusive resorts’ aan de Middellandse Zee samen te stellen. Vakanties compleet met wattenstaafjes-test voor de check-in, na de landing en enkele malen gedurende de week. Want ja, als je met een paar honderd man 15 dagen op het resort moet verblijven, ergens net buiten de EU  – waar de regels wat makkelijker naar de hand te zetten zijn – , dan wil je wel zeker weten dat er niet binnen de kortste keren vliegtuigladingen vol toeristen besmet huiswaarts moeten. Bij velen zullen schrikbeelden opdoemen bij het denken aan dergelijk samengestelde reizen.

Naar landen waar het ‘nieuwe normaal’ al gewoon was

Nee, beter kiezen voor een wat minder massale vakantiebestemming dit jaar. Liefhebbers van de natuur en gezinnen die graag individueel en zelfstandig reizen, zullen heel wat beter af zijn in het Noorden van Europa. Een rondreis met verblijf in Scandinavische hutten, die al ver voor Covid-19 aan de strengste hygiëneregels voldeden. Met dagelijkse wandel- of fietstochten door de natuur, een dagje vissen, bootje huren voor op de fjord en lekker rond een kampvuurtje samenzijn. Dat klinkt al veel meer ‘corona-proof’… Vele IJsland- & Scandinavië-gangers zullen beamen dat dit eigenlijk klinkt als een normale vakantie naar deze regio…

Kajakken op de fjord in Noorwegen, prima te doen tijdens een vakantie in corona-tijd

Kajakken op de fjord in Noorwegen

Massa’s ontlopen

Uiteraard zal men tijdens reizen naar deze bestemmingen in corona-tijd ook met maatregelen geconfronteerd worden die verspreiding van het covid-19 virus tegen gaan. Maar als je de massa niet op zoekt zal je er ook minder last van hebben. Drukte in de steden mijden dus. Dat weerhoudt je er evenwel niet van te genieten van de prachtige uitzichten, schitterende wandel-, fiets- of rijroutes en het pure vakantie gevoel. Reis je met het eigen gezin of huisgenoten, dan is er dus ook geen probleem met onderlinge afstand e.d. En moet je een boodschap doen? Of je nu thuis in Nederland de boodschappen doet, bij de Jumbo of de Appie, of ergens onderweg in één van genoemde landen, verschil merk je momenteel niet. Nou ja,  het is vaak rustiger bij de Scandinavische grutters.

IJslandse zomer avonturen, binnenkort weer mogelijk tijdens een vakantie in corona-tijd

IJslandse zomer avonturen, binnenkort weer mogelijk

Allemaal gedachtes die heel logisch en natuurlijk zijn voor een vakantie in corona-tijd, net als het imago van bijvoorbeeld IJsland, Noorwegen en Canada. Alleen nu de grens nog open en genieten maar…

Delen: