Autohuur Whitehorse

Bestemming: Canada

Reisduur: 1-45 nachten

Vanaf: 50,00 €

 • Driving Force
 • Dempster Highway
 • Grizzly
 • Tombstone Mountains
 • Midzomernacht zon
 • Dawson City
 • Kanoen
 • Poolcirkel
 • Buffaloes
 • Zwarte beer
 • Wilde paarden
 • Elanden
 • Dempster Highway
 • Dawson City

Wij werken in Whitehorse samen met de grootste lokale autoverhuurder Driving Force, met uitstekende auto’s. Whitehorse is het ideale startpunt om met uw huurauto de prachtige provincie Yukon en ook Alaska in de VS te verkennen. kunt de beroemde Dempster Highway, de Alaska Highway en de Top Of The World Highway gaan rijden door adembenemende berglandschappen met onderweg veel kans op het zien van wildlife, zoals beren, elanden, buffels, wilde paarden etc.

 • Dag tot dag beschrijving

 • Autotypes:

  Huurvoorwaarden:

  * Een huurdag is 24 uur. Als u de huurauto meer dan 29 minuten na de 24 uurs limiet inlevert, wordt een extra dag in rekening gebracht tegen de lokale tarieven.

  * De aanvangsdatum van de huur bepaalt het seizoen voor de gehele huurperiode.

  * Onze huurtarieven zijn inclusief 200 kilometer per dag. Als u meer kilometers rijdt wordt dit ter plaatse afgerekend: CAD 0,25 per extra km. Het is mogelijk extra kilometerbundels te kopen: 500 km. voor CAD 120 / 1000 km. voor CAD 230 / 2000 km. voor CAD 440. Geen restitutie voor niet gereden km. U kunt ook vooraf kiezen voor een tarief met ongelimiteerde km.

  * Inbegrepen zijn de lokale belastingen, aansprakelijkheidsverzekering tot 2 miljoen CAD, Loss Damage Waiver (LDW) en Windshield & Tire Insurance (met CAD 1500 eigen risico), gratis tweede chauffeur (een derde chauffeur kost CAD 7,95 per dag) en de luchthaventoeslag. Brandstof is niet inbegrepen.

  * Een creditcard op naam van de huurder is verplicht.Bij het afhalen van de auto wordt een garantie van CAD 500 op uw creditcard gereserveerd en een tank benzine. Wij adviseren de auto weer met een volle tank in te leveren, dan wordt de borgsom volledig gerestitueerd.

  * U kunt ter plaatse nog een optionele Personal Accident Insurance & Personal Effects Protection verzekering afsluiten voor persoonlijke ongevallen en bagage. Als u reeds een reisverzekering heeft afgesloten is deze verzekering overbodig.

  * De chauffeur dient minimaal 21 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs. Jonge chauffeurs van 21-24 jaar betalen een verzekeringstoeslag van CAD 20 per dag.

  * One Way huur: het is mogelijk de auto tegen betaling van een toeslag in een andere plaats achter te laten. Deze drop off toeslag bedraagt CAD 1200 en is mogelijk tussen Whitehorse en Inuvik, Edmonton, Calgary of Langley (Vancouver). Alleen mogelijk voor autocategorie Compact, Intermediate en Full-Size.

  * De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd.

  * Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en Driving Force, waarin wij geen partij zijn.

 • Canada Yukon

  De slogan van Yukon is "Larger Than Life" en daar is geen woord aan gelogen. Rust, ruimte & wildlife, Yukon heeft het allemaal ! Yukon Territory of kortweg Yukon ligt in het noordwesten van Canada. Yukon is populair geworden vanwege het goud dat in 1896 in de Bonanza Creek in Klondike werd gevonden. De provincie is 12 keer zo groot als Nederland en telt slechts ca. 33.000 inwoners, waarvan 2/3 in de hoofdstad Whitehorse woont. U kunt zich voorstellen dat u, wanneer u hier rondtrekt met uw huurauto of camper, nauwelijks verkeer op de weg zult tegenkomen. Het landschap van Yukon is weids en ongerept. Meer dan de helft van het gebied bestaat uit bos. De provincie Yukon grenst aan de provincies British Columbia en Northwest Territories en in het Noordwesten aan Alaska. Yukon heeft een klimaat met grote temperatuurverschillen. In de winter kan de temperatuur zakken tot - 60° Celsius en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven de 30° Celsius.


  Whitehorse
  De stad Whitehorse is sinds 1952 de hoofdstad van Yukon. De stad is ontstaan uit de tentenkampen van de goudzoekers en werd als overslagpunt gebruikt tijdens de Goldrush. Whitehorse is uitgegroeid tot een bedrijvige stad te midden van eindeloze ruimte en ongerepte natuur.

  Dawson City
  Breng een bezoek aan dit stadje, waar de tijd stil is blijven staan ! Dawson City is bekend geworden vanwege de Goldrush, die hier rond 1896 plaatsvond. In de hoogtijdagen van de Goldrush had de stad ongeveer 30.000 inwoners. Tegenwoordig vind je hier gebouwen die in oude staat gebleven zijn of in oude staat hersteld. Je waant je echt 100 jaar terug in de tijd. De straten zijn er niet verhard en het voelt alsof je op de filmset van een Western rondloopt. Er wonen tegenwoordig nog maar minder dan 2000 mensen. Bezoek zeker de Diamond Tooth Gerties Gambling Hall, die naast een casino met slotmachines, roulette en Black Jack, elke avond verschillende shows verzorgd met can-can danseressen. Een andere (nogal bizarre) attractie vindt u in het Downtown Hotel, waar u de zogenaamde ’’sour toe’’ cocktail kunt drinken. Dit is een shotje whisky met hierin een gemummificeerde zwarte teen (met nagel) van negentig jaar oud. Wie er in slaagt de teen met zijn lippen aan te raken, krijgt een certificaat. De mummieteen is afkomstig van een dranksmokkelaar uit de jaren twintig, die de afgevroren teen bewaarde in een pot alcohol, die uiteindelijk weer terecht kwam in het hotel. Er zijn nog steeds goudzoekers actief in dit gebied en u kunt zelf ook uw geluk beproeven en gaan "goldpannen" in de rivier.


  NATUURGEBIEDEN
  Yukon heeft een ongerepte natuur en is de perfecte provincie om een wildlife tour te maken. Tijdens uw reis door de overweldigende natuur geniet je van imposante berglandschappen, groene meren, toendra’s en zie je vaak zwarte beren, grizzly’s, elanden en andere wilde dieren langs de weg, die u vanuit uw auto kunt observeren. De Yukon heeft drie nationale parken en daarnaast zijn er nog een aantal provinciale parken die zeker een bezoek waard zijn !

  Kluane National Park
  Het Kluane National Park behoort tot het grootste beschermde gebied ter wereld (22.000 km2) en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit park vind je de hoogste bergen van Canada, zoals de Mount Logan op 5.959 meter. Daarnaast vind je er een uitgestrekt gebied met ijsbergen, gletsjers en een grote concentratie grizzly beren. Het park biedt een groot aantal activiteiten zoals hiking, paardrijden, vissen en fietsen.

  Ivvavik National Park
  Het Ivvavik National Park ligt op het meest noordelijke punt van de provincie Yukon en is in de ijstijd onbeschadigd gebleven. Het park beschermt de ongerepte natuur en zorgt voor het behoud van de historie van de Inuvailiut. Het park heeft een bijzonder landschap en biedt plaats aan veel verschillende soorten flora en fauna. Met een beetje geluk zie je de jaarlijkse migratie van de Porcupine caribou. In het park kun je raften of een fietstocht maken.

  Vuntut National Park
  Het Vuntut National Park is in 1995 ontstaan na onderhandelingen tussen de oorspronkelijke bevolking, de Vuntut Gwitchin First Nation’s en The Yukon. Het park grenst aan het Ivvavik National Park.
  Dempster Highway
  De eenzame Dempster Highway begint zo’n 40 km. ten oosten van Dawson City op het kruispunt met de Klondike Highway. De gravelweg is 735 km. lang en loopt noordwaarts door een woest en onbevolkt berggebied. U rijdt door een spectaculair en eenzaam landschap, met regelmatig schitterende vergezichten over de taiga en de kale bergen. U kunt op deze route veel wildlife spotten zoals: beren, elanden, bisons, lynxen, wilde paarden, vossen, stekelvarkens en prairie dogs. Onderweg passeert u de Poolcirkel, waarna de weg verder loopt naar de Northwest Territories en eindigt na twee ferry oversteken in Inuvik, een klein plaatsje aan de Mackenzie River. In de winter kunt u nog 190 km noordelijker komen via de Tuktoyaktuk Iceroad over de bevroren Mackenzie River. Zomers is het hier 24 uur per dag licht en kunt u genieten van de Middernachtzon.
   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding