Færøer Eilanden 5 dagen vanuit Tórshavn incl. huurauto

Bestemming: Færøer

Reisduur: 4 nachten

Vanaf: 903,00 €

 • Lighthouse
 • Kust
 • Saksun
 • Sorvagsvatn
 • Schapen
 • Kirkjubøur
 • Gasadalur
 • Gjøgv
 • Papegaaiduiker
 • Torshavn
 • Haventje
 • Tindholm
 • Torshavn
 • Gjøgv

Tijdens deze korte reis maakt u kennis met de unieke Færøer Eilanden, gelegen midden in de Atlantische Oceaan, tussen Noorwegen en IJsland. De dunbevolkte eilanden (totaal 50.000 inwoners) reizen steil op uit zee en u vind hier nog werkelijk ongerepte natuur, waar u heerlijk kunt wandelen. U verblijft in het gastvrije Hotel Streym in de hoofdstad Tórshavn en heeft de beschikking over een huurauto, waarmee u dagtochten kunt maken naar leuke vissersdorpjes, waar bootexcursies vertrekken naar de broedplaatsen van de vele vogels die hier op de kliffen nestelen, zoals papegaaiduikers en jan-van-gentjes. Houdt u er rekening mee dat de weersomstandigheden op de Færøer nogal onvoorspelbaar kunnen zijn, waarbij zon, regen en mist elkaar snel kunnen afwisselen, maar dit hoort juist bij het karakter van deze prachtige groene eilanden ! U zult onder de indruk raken van de oprechte gastvrijheid van de Færingers, die u graag laten kennismaken met hun bijzondere cultuur.


 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Tórshavn

  U vliegt vanaf Schiphol met KLM naar Kopenhagen, waar u overstapt op een vlucht met Atlantic Airways naar Vágar Airport. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst, waarmee u in ca. 45 minuten naar Tórshavn rijdt, waar u de komende vier nachten zult verblijven in Hotel Streym. De hoofdstad Tórshavn is gelegen op het eiland Streymoy. De naam van de stad betekent haven van Thor, de god van de donder en de bliksem in de Noordse mythologie. Een wandeling door het oude stadsdeel Tinganes met haar oude pakhuizen en pittoreske houten huisjes, waarvan veel met een grasdak, is zeker de moeite waard. Ook het interessante kathedraaltje en het Færöerse parlement, het Løgting, zijn gelegen in het centrum.

  Dag 2: Verblijf in Tórshavn - Esturoy/Streymoy

  Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. U vindt hier de hoogste berg, de 882 m. hoge Slættaratindur, die u kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse mooie wandelroutes. Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschutte ingang naar de fjord. Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubøur, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de Faeröer. In Kirkjubøur staan de ruïnes van de Magnus kathedraal en het oudste bewoonde houten huis ter wereld, Kirkjubøurgardu, dat dateert uit de elfde eeuw. In het noorden van Streymoy vindt u het pittoreske Saksun, met een eeuwenoude herenboerderij, nu in gebruik als een museum, en een in 1858 gebouwd kerkje. Andere bezienswaardigheden zijn Eidi, met het museum Blástova en Leirvík, met een Viking Settlement. Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting, waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt.

  Dag 3: Verblijf in Tórshavn - Northern Islands/Vagar

  Een mooie dagtocht is naar de Noordelijke Eilanden, waar u het vissersplaatsje Klaksvik kunt bezoeken, met een interessante kerk en een wolwinkel. Ook het plaatsje Vidareidi, met z’n prachtige met gras bedekte daken, is zeker een bezoekje waard. U kunt ook in westelijke richting gaan en op het eiland Vagar de fraaie waterval bij Gasadalur gaan bekijken of een dagtocht maken per ferry vanuit Sørvágur naar het eiland Mykines, dat een eldorado is voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie jan-van-genten die hier nestelt. U vindt hier meer dan driekwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer Eilanden.

  Dag 4: Verblijf in Tórshavn - Vestmanna

  Vanuit het vissersplaatsje Vestmanna vertrekken boten naar de vogelkliffen en grotten van Vestmannabjørgini (duur ca. 2 uur). De naam Vestmanna komt van Westman, waarmee de Ieren bedoeld worden. Eeuwen geleden werden hier zeeslagen geleverd met Ierse piraten. Op het noordelijk deel van het eiland vindt u de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. U heeft hier uitzicht op de twee in zee gelegen hoge rotsen Risin en Kellingin (de reus en de heks), volgens de legendes de overblijfselen van twee reuzen, die probeerden de Færøer Eilanden naar IJsland te slepen, maar bij de dageraad verrast werden door het daglicht en ter plekke versteenden ...

  Dag 5: Tórshavn - Amsterdam

  U rijdt naar Vágar Airport, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor de terugvlucht via Kopenhagen naar Amsterdam.
 • Voorbehoud: er wordt gevlogen met KLM naar Kopenhagen en vervolgens met Atlantic Airways naar de Færøer Eilanden. Dit zijn 2 aparte vliegtickets en in het geval dat u door vertraging (op de heenreis heeft u een vrij korte overstaptijd en op de Færøer Eilanden kan dichte mist soms voor vertraging zorgen) de aansluiting in Kopenhagen niet haalt komen de extra kosten voor het veranderen van de aansluitende vlucht voor rekening van de reiziger.

 • Færøer Eilanden informatie

  Færøer Eilanden
  De  Faeröer zijn een grotendeels zelfbesturend gebiedsdeel van Denemarken. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn en heeft een oppervlakte van1400 km.  Het totale inwonertal van de eilandengroep is ca. 48.000, waarvan er 17.500 wonen in Tórshavn.  

  Men spreekt er het Færøers,  met Deens als tweede taal.

  Het is op de Færøer 1 uur vroeger als in Nederland.

  Er wordt betaald met de Deense Kroon ( 1 DKK = ca. € 0,13).

  De Færøer Eilanden hebben een zeeklimaat, wat inhoudt dat het weer erg veranderlijk is. Zon, mist en regenbuien wisselen elkaar in een hoog tempo af. Het weer kan plaatselijk erg verschillen; als het mistig of bewolkt is op de ene plek, dan kan enkele km. verderop de zon schijnen! De gemiddelde temperatuur is in de zomermaanden 10-15 graden Celsius. De beste reistijd is vanaf half mei tot eind september. De dagen hebben in de zomermaanden tot 20 uur daglicht.

   

  De luchthaven ligt op het eiland Vágar, op ca. 40 minuten rijafstand van Tórshavn (via een tunnel). Er gaat een shuttlebus service van de luchthaven naar Tórshavn. Het busnetwerk is uitstekend en men verkoopt passen waarmee men 4 of 7 dagen onbeperkt gebruik kan maken van alle bussen.

  De meeste eilanden zijn door middel van tunnels en bruggen met elkaar verbonden.

  Het eiland Suðuroy kan alleen per ferry bereikt worden.

  Tórshavn
  De hoofdstad Tórshavn is gelegen op het eiland Streymoy. De naam van de stad betekent haven van Thor. Thor is de god van de donder en de bliksem in de Noordse mythologie.

  Een wandeling door het oude stadsdeel Tinganes met haar pittoreske houten huisjes, waarvan veel met een grasdak, is zeker de moeite waard. Houdt u er met het fotograferen rekening mee dat de huizen nog steeds bewoond worden door de eilanders.  Ook  het interessante kathedraaltje en het Færöerse parlement, het Løgting, zijn gelegen in  het centrum.

   

  Het nationale kunstmuseum vindt u in een parkje ten westen van het sportstadion. Het Historisch Museum herbergt vele schatten en ook het Natuurhistorisch Museum met een prachtige botanische tuin met meer dan 150 Faeröerse plantensoorten is het bezoeken waard.

  Streymoy
  Streymoy is het grootste eiland. Vanuit Tórshavn kunt u een avondexcursie per ferry  (ca. 20 minuten varen) naar het eiland Nólsoy (40 inwoners) maken, naar de kolonie stormvogeltjes, die zich alleen ’s nachts laat zien.

  Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubøur, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de Faeröer. In Kirkjubøur staan de ruïnes van de Magnus kathedraal en het oudste bewoonde houten huis ter wereld, Kirkjubøurgardu , dat dateert uit de elfde eeuw.

    

  In het noorden van Streymoy vindt u het pittoreske Saksun, met een eeuwenoude herenboerderij, nu in gebruik als een museum, en een in 1858 gebouwd kerkje.

  Vanuit het vissersplaatsje Vestmanna vertrekken boten naar de vogelkliffen en grotten van Vestmannabjørgini (duur ca. 3 uur). De naam Vestmanna komt van Westman waarmee de Ieren bedoeld worden. Eeuwen geleden werden hier  zeeslagen geleverd met Ierse piraten.

  Op het noordelijk deel van het eiland vindt u de hoogste waterval, de Fossá en het plaatsje Tjörnuvík. U heeft hier uitzicht op de twee in zee gelegen hoge rotsen Risin en Kellingin, volgens de legendes de overblijfselen van twee reuzen, die probeerden de Færøer Eilanden naar IJsland te slepen maar bij de dageraad verrast werden door het daglicht en ter plekke versteenden.

  Eysturoy
  Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. U vindt hier de hoogste berg, de 882m hoge Slættaratindur, die u kunt beklimmen.

  Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren. Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord.

   

  Andere bezienswaardigheden zijn het plaatsje Eidi met het museum Blástova en Leirvík, vertrekpunt voor de ferry naar het eiland Bordoy.

  Voor geïnteresseerden is in Sydrugøta de wolfabriek Tøting waar men prachtige Faringse wollen truien fabriceert en verkoopt.

  Vágar
  Vágar (land van baaien) ontleent zijn naam aan de drie baaien, met gelijknamige plaatsnamen, die het eiland rijk is.  Van deze drie is Sandavágar de bekendste; men heeft hier een oude steen met runetekens gevonden, die het bewijs levert dat de Viking Torkil Onundarson zich hier als eerste bewoner heeft gevestigd.

  Op Vágar bevindt zich de luchthaven. Het is het op twee na grootste eiland en heeft een goede verbinding met de hoofdstad Tórshavn.

  Vanaf Vágar kunt u o.a. een bootexcursie maken naar de vogelkliffen van Vestmanna op het eiland Streymoy en naar het meest westelijke eiland: Mykines. Wanneer u van wandelen houdt, is de tocht naar Gásadalur (14 inwoners) een absolute aanrader. Het is een behoorlijk stevige klim langs kliffen met steile hellingen en de wandeling duurt ongeveer 6 uur.

  Ook een aanrader is een boottocht naar het niemandsland aan einde van het Sørvágsvatn meer, dat aan de rand van een hoge klif is gelegen, met een mooie waterval.

  Mykines
  Mykines is een eldorado voor vogelliefhebbers, met als grootste trekpleisters de papegaaiduikers en de grote kolonie Jan-van-Genten die hier nestelt. U vindt hier meer dan driekwart van de totale vogelpopulatie van de Færøer Eilanden.

   

  Mykines is zowel per ferry als per helicopter te bereiken. Houdt u er rekening mee dat mist of een ruwe zee er soms voor kan zorgen dat de ferry niet vaart; houd hier dus rekening mee met uw planning.

  Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Fugloy, Svinoy en Bordoy
  Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Fugloy, Svinoy en Bordoy zijn de noordelijke eilanden. Belangrijkste plaats voor deze eilanden is Klaksvík op het eiland Bordoy, waar de ferry uit Leirvík aankomt. Vanuit Klaksvík kunt u excursies maken naar het plaatsje Vidareidi, met z’n prachtige met gras bedekte daken.

  Klaksvík heeft een goed hotel en een aantal restaurants en is daardoor uitermate geschikt als startpunt van excursies naar de overige noordelijke eilanden. Wanneer u wat meer tijd tot uw beschikking heeft, kunt u met de postboot vanaf Hvannasund op het eiland Vidoy naar de eilanden Svinoy en Fugloy reizen. Hier leeft de lokale bevolking nog in complete harmonie met de natuur en is in grote mate op zichzelf aangewezen. Vanuit Klaksvík vaart een postboot naar het eiland Kalsoy. Deze tocht kunt u als excursie boeken, waarbij u een bustocht over het eiland en een wandeling maakt. Het eiland Kunoy kunt u per bus vanuit Klaksvík bereiken.

  Sandoy en Skuvoy
  Sandoy is een relatief vlak eiland en daardoor uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Vanuit Sandoy vertrekt de ferry naar het eiland Skúvoy, dat bekend is om z’n vogelkliffen. Gedurende de zomer worden er boottochten vanuit Sandoy  aangeboden waarbij er rond Skúvoy wordt gevaren. Weersomstandigheden voorbehouden worden er vanuit Sandoy  boottochten georganiseerd naar het rotseiland Stóra Dímun.

  Suduroy
  Suduroy is het meest zuidelijke eiland van de archipel. De ferryoversteek vanuit Tórshavn naar Drelsnes duurt ongeveer 2 uur. Suduroy is uitermate geschikt voor een wat langer verblijf, waarbij u excursies kunt afwisselen met wandelingen. De belangrijkste plaats is Tvøroyri.

  U vindt op dit eiland prachtige basaltformaties en steile kliffen, zoals bij Beinisførd.

   

  Er worden diverse excursies aangeboden zoals wandeltochten, abseilen langs een hoge klif, een sightseeingtour per helikopter en diverse boottochten. 

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding