8-Daagse Activiteitenweek in Fins-Lapland

Inclusief activiteiten!

Bestemming: Finland

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 1.489,00 €

Fins-Lapland is een prachtige regio om in de zomermaanden het echte buitenleven te ervaren.
Bent u avontuurlijk ingesteld is deze activiteitenweek zeker een aanrader. U zult verrast zijn door de prachtige wilde natuur, de rust, de activiteiten en de middernachtzon. Overdag kunt u volop genieten van de buitenactiviteiten. Soms tijdens een excursie en soms gaat u zelf erop uit. Om de omgeving op eigen houtje te verkennen kunt u gratis gebruik maken van de aanwezige fat bikes (mountain bikes met hele dikke banden) of de kano’s. ’s Avonds kunt u lekker bijkomen van de dag op de veranda of bij het meer, genietend van de stilte om u heen.
Indien u nóg meer activiteiten wilt boeken kunnen wij enkele excursies van harte aanbevelen, zoals bijvoorbeeld een kano tocht in het Oulanka Nationaal Park (ook geschikt voor beginners).

Tijdens deze activiteitenweek combineert u de buitenactiviteiten met rustige avonden. Deze week is ook geschikt voor de iets oudere kinderen. Bent u al in Finland en vindt u een week te lang? Ook voor een paar dagen bent u van harte welkom hier in Ruka. Vraag ons naar de mogelijkheden!

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar het noorden van Finland

  U vliegt vandaag van Amsterdam naar Kuusamo met een overstap in Helsinki. Op het vliegveld van Kuusamo staat uw transfer te wachten, die u in ca. 30 minuten naar de bossen van Ruka brengt.

  Dag 2 - 7 activiteiten en ontspanning

  De komende dagen staan in het teken van leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!
  Overdag kunt u volop genieten van de buitenactiviteiten. Soms tijdens een excursie en soms gaat u zelf erop uit.
  Om de omgeving op eigen houtje te verkennen kunt u gratis gebruik maken van de aanwezige fat bikes (mountain bikes met hele dikke banden) of de kano’s. ’s Avonds kunt u lekker bijkomen van de dag op de veranda of bij het meer, genietend van de stilte om u heen. Er is ook een frisbee golf-baan bij Iisakki Village, en een van de avonden kunt u ook gebruik maken van de met hout gestookte sauna en jacuzzi.
  De volgende activiteiten zijn voor u geboekt en inclusief in het arrangement: Familievriendelijk raften op de rivier (ca. 3 uur), Beren spotten tijdens een safari met gids (ca. 5-6 uur met transfers en van toepassing in de periode 22 juni tot 30 augustus), hiken op eigen gelegenheid in Oulanka National Park (Small Bears Trail) inclusief transfers en snack (u kunt kiezen tussen verschillende lengtes/routes) en een tochtje per quad (ATV) in de omgeving (ca. 2 uur).

  Indien u nog meer activiteiten wilt bijboeken, dan kunt u kiezen tussen een iets uitdagender rafting avontuur, kanotocht met gids in Oulanka Nationaal Park, saunayoga en diverse vistrips (ook geschikt voor kinderen).

  Dag 8 terug naar Nederland

  Met vele mooie herinneringen wordt u vanmorgen naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht via Helsinki naar Amsterdam.
 • Zomeractiviteiten week in Finland

  U verblijft 7 nachten in Wilderness Hotel Papin Talo (Finse lodge) op basis van halfpension (ontbijt & diner). Papin Talo ligt op ca. 10 minuten met de auto vanaf het centrum van Ruka, midden in de wildernis in Iisakki Village aan de oevers van het Rukajärvi meer. De luxe lodge beschikt over 11 kamers, een grote woonruimte en eet gedeelte. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een kitchenette. Er is ook een elektrische sauna die u gratis kunt gebruiken.
  De transfers van en naar de luchthaven en de benodigde transfers ivm de activiteiten zijn inclusief. 
  Activiteiten die inclusief zijn: Familievriendelijk raften op de rivier (ca. 3 uur), Beren spotten tijdens een safari met gids (ca. 5-6 uur met transfers en van toepassing in de periode 1 juni tot 30 augustus), hiken op eigen gelegenheid in Oulanka National Park (Small Bears Trail) inclusief transfers en snack (u kunt kiezen tussen verschillende lengtes/routes) en een tochtje per quad (ATV) in de omgeving (ca. 2 uur).

  Indien u nog meer activiteiten wilt bijboeken, dan kunt u kiezen tussen een iets uitdagender rafting avontuur, kanotocht met gids in Oulanka Nationaal Park, saunayoga en diverse vistrips (ook geschikt voor kinderen).

  De activiteiten zijn niet privé maar met een groep.

  Bij te boeken excursies & safari’s (voor alle excursies geldt een minimum van 4 personen):

  • Rafting in Kitka rivier canyon - duur ca. 3 uur | Raftend naar Jyrävä waterval en van daaruit ca. 1,5 km wandelend terug naar de startpunt.
   € 69,- per persoon

  • Raften naar de Russische grens - duur ca. 7 uur | Raftend naar Jelestimä, bij de Russische grens. Inclusief koffie, snack en worst. Min. leeftijd is 18 jaar en u moet beschikken over een goede basisconditie.
   € 82,- per persoon

  • Kanotocht in Oulanka Nationaal Park - duur ca. 4-7 uur afhankelijk van gekozen afstand | Dit is een onvergetelijke kanotocht middenin het natuurgebied van Oulanka Nationaal Park. Er zijn geen stromingen en daardoor is deze excursie tevens geschikt voor beginners. U kunt kiezen tussen de 10 km en 24 km routes. Aan het eind van de korte route wordt koffie, snack en worstjes geserveerd rond het kampvuur. Tijdens de langere tocht zijn ook broodjes inclusief.
   € 119,- per persoon en € 71,- per kind tot 12 jaar voor de tocht van 10 km
   € 139,- persoon en € 83,- per kind tot 12 jaar voor de tocht van 24 km.

  • Op zondagen kunt u deelnemen aan een SUP fitness training van ca. 1 uur met aansluitend 30 minuten saunayoga. Dit is een leuke combinatie van buitenactiviteit en ontspanning in de sauna. De les begint met de basis van de stand up paddle (SUP). U leert hoe het werkt en hoe u de balans kunt houden. Wanneer u de basis onder de knie heeft, zullen er een aantal makkelijke oefeningen volgen. Na een uur SUP training gaat u door naar de sauna voor een half uur stretchen; de saunayoga. Dit wordt in een sauna van 50 graden celcius en is erg fijn voor iedereen. Min. leeftijd is 12 jaar.
   € 25,- per persoon. 
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding