15-Daagse hotelrondreis Fridtjof Nansen incl. vlucht en autohuur

Ontdekkingsreis boven de Poolcirkel

Bestemming: Finland

Reisduur: 14 nachten

Vanaf: 2.057,00 €

Maak kennis met de traditionele Sami cultuur en de ongerepte natuur in Fins, Noors en Zweeds Lapland. Tijdens deze reis bezoekt u Inari, Karasjok en Kiruna, de plaatsen waar de Samische parlementen van de drie landen gevestigd zijn en waar u in musea meer over het dagelijkse leven en de tradities van de Samen te weten kunt komen. Verder verblijft u twee nachten in Honningsvåg, waarvandaan u een prachtige tocht kunt ondernemen naar de Noordkaap. Daarna overnacht u op de Vesterålen en Lofoten eilanden. Een absolute aanrader hier: een walvissafari vanuit Andenes!   
Vroeg reserveren is gewenst in verband met het geringe hotelaanbod in dit deel van Europa.  

Reisschema
(Klik op de linkjes voor meer informatie.)


Vlucht Amsterdam – Oslo - Tromsø per Scandinavian Airlines lijndienstvlucht
1n Scandic Ishavshotel - Tromsø
2n Thon Hotel Andrikken – Andenes (185/435km)
2n Svinøya Rorbuer - Svolvær (210 km)
1n Camp Ripan - Kiruna (285 km)
2n Sokos Hotel Vaakuna - Rovaniemi  (335 km)
1n Kultahovi - Inari (325 km)
1n Scandic Hotel Karasjok - Karasjok (115 km)
2n Scandic Hotel Honningsvåg - Honningsvåg (235 km)
1n Thon Hotel Alta - Alta (210 km)
1n Scandic Ishavshotel - Tromsø (290 km) 
Vlucht Tromsø – Oslo - Amsterdam per Scandinavian Airlines lijndienstvlucht  

Tijdens de reis is een auto cat. A (Nissan Micra of soortgelijk) inbegrepen. Voor de voorwaarden en toeslagen overige categorieën klik hier

 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Tromsø

  Per comfortabele KLM & Scandinavian Airlines lijndienstvluchten via Oslo naar Tromsø, waar uw huurauto reeds klaar staat. U heeft 1 overnachting aan de haven in het ‘Parijs van het Noorden’ met vele bezienswaardigheden als de IJskathedraal en het poolmuseum en Polaria. Een rit met de Fjellheisen kabelbaan voor een prachtig uitzicht over de omgeving is een must.

  Dag 2 naar Andenes

  U reist naar Andenes, gelegen op de Vesterålen. Een fraai traject dat grotendeels langs zee voert op weg naar Gryllefjord op het eiland Senja. Hiervandaan neemt u de ferry neemt naar Andenes.

  Let op! De veerverbinding Gryllefjord - Andenes vaart in de periode medio/ein mei t/m eind augustus. Buiten deze periode reist u over land en is de route aanmerkelijk langer!

  Dag 3 Andenes

  Vandaag kunt u de omgeving van Andenes verkennen, maar meeste bezoekers komen hier om een walvissafari te maken (van 01 mei tot 30 september, onder voorbehoud van wijzigingen).
  De reuzen van de zee laten zich hier veelvuldig zien...

  Dag 4 naar Lofoten

  U reist vandaag zuidwaarts naar de Lofoten waar u twee nachten in Svolvær verblijft. Onderweg passeert u verschillende vissersplaatsjes en geniet u van de schitterende vergezichten waar deze streek zo bekend om is.
  Reist u via Stokmarknes, dan kunt u het Hurtigruten-museum bekijken.

  Dag 5 Svolvær

  U kunt in de nabije omgeving mooie wandeltochten maken of een bezoek aan het aquarium, Lofotr Vikingmuseum of één van de vele idyllische vissersdorpjes brengen, zoals Henningsvær brengen. Ook zijn hier diverse boottochten mogelijk, naar o.a. de Trollfjord..

  Dag 6 de grens over

  Via een schitterende kustweg rijdt u in oostelijke richting, waarna u de Noors-Zweedse grens oversteekt op weg naar Kiruna. Onderweg kunt u een stop maken bij de bekende Abisco kloof.

  Dag 7 naar Finland

  Door het bijzondere landschap van Zweeds Lapland rijdt u naar Pello waar u de grens naar Finland oversteekt. U verblijft in Rovaniemi, dat nagenoeg op de poolcirkel ligt en het zuidenlijkste punt is op deze reis.

  Dag 8 Rovaniemi

  Vandaag kunt u het interessante museum en wetenschapscentrum Arktikum bezoeken. Het Arktikum laat u in zowel tijdelijke als permanente tentoonstellingen kennismaken met de cultuur, tradities, fauna, geschiedenis en het moderne leven in het hoge noorden. In het wetenschapscentrum wordt aandacht besteed aan de manier waarop de mens zich aangepast heeft aan de barre weersomstandigheden in het poolgebied. Vervolgens kunt u een kijkje nemen bij Santa Claus Village, waar de kerstman woont.

  Dag 9 Inari

  Mooie route door Fins Lapland naar Inari. In Inari bevindt zich het Siida museum. Hier kunt u tentoonstellingen over de Sami cultuur en de Finse natuur bekijken, een bezoek brengen aan het openlucht gedeelte met onder andere diverse Sami-cabins (alleen in de zomer) en rondneuzen in de souvenirwinkel.
  In Inari overnacht u in het traditionele hotel Kultahovi, gelegen aan de rivier Juutua.

  Dag 10 Karasjok

  Vandaag steekt u de grens over naar Noorwegen. In Karasjok verblijft u in Scandic Hotel Karasjok, gelegen naast het Sápmi Park. Hier kunt u genieten van de filmvoorstelling in het "Magical Theatre" en het openluchtgedeelte bezoeken met diverse cabins, lavvu’s en rendieren. In de souvenirwinkel is Sami handwerk en zilverwerk te verkrijgen.

  Dag 11 Honningsvåg

  U reist noordwaarts naar Honningsvåg. Vanaf Lakselv volgt de weg de Porsangerford, voordat u via een tunnel het "Noordkaap-eiland" Magerøya bereikt.

  Dag 12 Noordkaap

  Vandaag moet in teken van een bezoek aan de befaamde Noordkaap en aan het bezoekerscentrum Nordkapp Hall staan. Bijzonder is de film van Ivo Caprino over de Noordkaap gedurende de vier seizoenen, die hier vertoond wordt. Helemaal speciaal om op middernacht tijdens de middernachtzon de zon NIET onder te zien gaan.

  Dag 13 Alta

  U keert in zuidwaartse richting en rijdt, eerst weer langs de machtige Porsangerfjord, naar Alta. Als u op tijd vertrekt heeft u in Alta tijd om de prehistorische rotsschilderingen te bekijken.

  Dag 14 Tromsø

  U reist terug naar Tromsø voor uw laatste overnachting. Neem de route via Olderdalen. U moet dan twee ferries nemen, maar het uitzicht op het gebergte met de bijnaam de Lyngen Alpen is onvergetelijk.

  Dag 15 terug naar Nederland

  Vandaag reist u terug naar Nederland. U levert de huurauto in en vliegt via Oslo terug naar Amsterdam.
 • Diner en ontbijt
  De reissom is gebaseerd op verblijf in hotels inclusief en ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners. Soms  is er gezien de landelijke ligging van de accommodaties geen alternatief.  

 • Reisbeoordelingen

  9,8 . | 10.01.2016

  Jong stel

  De tweede overnachting was in Inara Finland. Dit was de enige dag die tegenviel. In het hotel waren ze niet echt behulpzaam met het eten en de plaats zelf vonden wij ook niet de moeite waard. Van ons had deze dag eruit gemogen en bijv. een dag extra Karasjok ...
  Boekingsproces 10
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 10
  Algehele beoordeling 10
  Prijs/kwaliteit 10
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding