23-Daagse hotelrondreis Roald Amundsen inclusief Hurtigruten

Stockholm - Helsinki - Kuopio - Kemi - Lapland - Noordkaap - Tromsø - Vesterålen - Lofoten - Trondheim - Lillehammer - Oslo

Bestemming: Finland

Reisduur: 22 nachten

Vanaf: 2.219,00 €

Deze reis is wellicht de meest complete Noordkaapreis aangeboden in Nederland!

Let op: 2020 is het laatste seizoen dat u uw auto aan boord van Hurtigruten kunt meenemen. In 2021 zullen alle Hurtigruten schepen het autodek sluiten en hergebruiken, zodat de schepen hybride kunnen worden...

Een uitgebreide schitterende rondreis die u door Zweden, Finland en Noorwegen naar Europa´s noordelijkste punt, de Noordkaap voert. Overdag rijdt u de meest schitterende routes en ’s nachts overnacht u in comfortabele middenklasse hotels midden in de weergaloze natuur van de verschillende Scandinavische streken. 
Soms verblijft u meerdere nachten op één plaats zodat u tijdens de lange reis naar het uiterste noorden van Europa toch aan uw ontspanning toekomt. 

Reisschema

1 n Stena Line Kiel - Göteborg (18.45-09.15 uur) 

1 n Scandic Klara - Stockholm (470 km)
1 n Silja Line Stockholm - Helsinki (17.00-09.55 uur)
1 n Scandic Park Hotel - Helsinki
2 n Sokos Hotel Puijonsarvi - Kuopio (390 km)
1 n Scandic Kemi - Kemi (395 km)
1 n Holiday Club Saariselkä - Saariselkä (375 km)
2 n Scandic Hotel Honningsvåg - Honningsvåg/Noordkaap (425 km)
1 n Thon Hotel Alta - Alta (210 km)
1 n Scandic Ishavshotel - Tromsø (305 km)
1 n Hurtigruten Tromsø - Svolvær 23:59u-18:30u
2 n Svinøya Rorbuer - Svolvær (1 km)
1 n Scandic Fauske Hotel - Fauske (275 km)
1 n Fru Haugans Hotel - Mosjøen (265 km)
1 n Quality Augustin Hotel - Trondheim (395 km)
1 n Røros Hotel - Røros (155 km)
1 n Lillehammer Hotel - Lillehammer (260 km)
1 n Scandic Holmenkollen Park - Oslo (190 km)
1 n Color Line Oslo - Kiel (14.00-10.00 uur)   
    

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 en 2 onderweg naar Zweden

  Vanuit Nederland naar Kiel in Noord Duitsland. Hier scheept u ´s avonds in voor de overtocht naar Zweden met Stena Line. Aan boord is een 2/4-pers. binnenhut met d/t inbegrepen.

  Na aankomst in Göteborg rijdt u over de prima Zweedse wegen naar de hoofdstad, Stockholm.

  Dag 3 per ferry naar Finland

  U vertrekt pas in de namiddag per ferry naar Finland, dus u heeft de tijd om de stad te gaan bezichtigen. Breng een bezoek aan het oude stadsdeel Gamla Stan, met haar knusse straatjes en fraaie gebouwen. Inscheping ´s middags op één van de luxe cruiseferry´s van Tallink/Silja Line voor een overtocht naar Helsinki.

  Dag 4 Helsinki

  Na het ontbijt scheept u uit in het centrum van de Finse hoofdstad. U heeft de hele dag tijd de interessante stad te verkennen.

  Dag 5 via Lahti naar Kuopio

  U vervolgt uw reis richting het noorden via Lahti naar Kuopio, in het hart van het merengebied, waar u twee nachten verblijft.

  Dag 6 omgeving Kuopio

  U heeft de hele dag om het merengebied rondom Kuopio te verkennen, bijv. middels een boottocht op de omliggende meren. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Puijo toren vanwaar u een fraai uitzicht over de stad en omgeving heeft.

  Dag 7 naar Kemi

  De route voert u verder naar het noorden. U reist door het bosrijke Midden-Finland met als eindbestemming voor vandaag Kemi, dat aan de Botnische Golf ligt.

  Dag 8 Fins Lapland

  Vandaag rijdt u door Fins Lapland en passeert u plaatsen met tot de verbeelding sprekende namen als Rovaniemi, waar een bezoek aan Santa Claus Village een must is, Sodankylä en Saariselkä, waar u overnacht.

  Dag 9 de grens over naar Noorwegen

  Dit is de laatste reisdag in noordelijke richting; het dagtraject voert u namelijk tot de Noordkaap in Noorwegen. U verblijft twee nachten in Honningsvåg, zodat u kans heeft om de Noordkaap op haar mooist te bewonderen.

  Dag 10 Noordkaap

  U heeft de gelegenheid een bezoek te brengen aan de Noordkaap en de Nordkapp Hall.

  Dag 11 naar Alta

  Al zit de reis er nog lang niet op, toch begint u vandaag eigenlijk al met de terugreis naar het zuiden. U verblijft één nacht in Alta.

  Dag 12 naar Tromsø

  Heeft u gisteren geen tijd gehad om de rotsschilderingen bij Alta te bekijken dan kan dat nog, als u niet te laat op staat, alvorens u doorreist naar Tromsø. Het traject voert u langs de noordelijke fjorden. U verblijft in het “Parijs van het Noorden” oftewel Tromsø.

  Dag 13 Tromsø

  U heeft de hele dag in Tromsø. De haven ligt in het centrum van de stad en tweemaal daags meren de schepen van Hurtigruten aan tijdens hun reis noord- of zuidwaarts. In Tromsø zijn de IJszeekathedraal (Ishavskatedralen), het Poolmuseum Polaria en het een rit met de Fjellheisen kabelbaan voor een fraai uitzicht over de omgeving aan te raden bezienswaardigheden.

  Hurtigruten komt net voor Middernacht aan in Tromsø, waarna u kunt inschepen aan boord.

  Dag 14 aan boord van Hurtigruten

  Vandaag geniet u aan boord van de prachtige natuur bij voor uw ogen voorbijglijdt. De Vesterålen en Lofoten eilanden zijn werkelijk prachtig! De aanblik van de nauwe doorgang van Risøyrenna en de tocht door de smalle Raftsund, waarvan de rotsen als door een beeldhouwer gevormd zijn en op sommige plaatsen niet breder dan 100 meter is, behoort tot een van de mooiste momenten van uw reis. Bij mooi weer vaart het schip eveneens langs het smalle Trollfjord, waarbij u links en rechts langs enorme rotswanden vaart en het Trollfjord daardoor tot de meest indrukwekkende Fjorden behoort. Wanneer u goed kijkt, ziet u dat ze eruit zien als tot steen verstarde trollen. In Stokmarknes, het vroegere beginpunt van de Hurtigruten, vindt u het Museum van de postschepen waar u heel wat over de geschiedenis van Hurtigruten kunt leren. (Entree is voor Hurtigruten passagiers gratis). Terwijl uw schip naar Svolvær, de belangrijkste plaats in de Lofoten vaart, trekt de majestueuze Lofoten bergwand aan u voorbij.

  Ontscheping in Svolvær voor 2 nachten verblijf in een rorbu.

  Dag 15 Svolvær

  U kunt de dag gebruiken voor het maken van een wandeling, een bezoek aan het aquarium of een tochtje langs een van de vele idyllische vissersplaatsjes. Er worden hier tevens diverse boottochten aangeboden o.a. naar de bekende Trollfjord.

  Dag 16 Bodø en Fauske

  Afhankelijk van de ferryschema´s reserveert u vooraf (niet inbegrepen) een overtocht van Svolvær naar Skutvik of u rijdt naar de veerhaven van Moskenes, voor een 4 uur durende ferry overtocht naar Bodø, beiden op het vasteland. Op het vasteland kunt u eventueel eens gaan kijken bij Saltstraumen, waar ´s werelds sterkste zeestroming wordt gemeten. Vervolgens rijdt u door naar Fauske waar u één nacht verblijft.

  Dag 17 over de poolcirkel

  U passeert vandaag de poolcirkel voor de tweede keer tijdens deze reis. Een stop bij het Polarcentrum en het poolcirkel monument voor een foto. Dan door naar Mosjøen waar u één nacht verblijft.

  Dag 18 naar Trondheim

  Na een fraai traject dat u o.a. langs “de koningin van de zalmrivieren”, de Namsen brengt, komt u iets meer in de bewoonde wereld. Overnachting in voormalig hoofdstad Trondheim, met de fraaie Nidaros Kathedraal en de Bryggen.

  Dag 19 naar Røros

  Neem ’s ochtend even tijd om de bekende Nidaros Kathedraal te bezoeken, als u dat gisteren niet meer gelukt is. Vervolgens over een afwisselend traject naar het pittoreske mijnstadje Røros. Hier moet u echt even een bezoek brengen aan het mijnmuseum en het bekende kerkje in het centrum, dat op de Unesco lijst van werelderfgoed staat.

  Dag 20 naar Lillehammer

  Het traject naar Lillehammer gaat over de uitlopers van het Dovrefjell bergplateau en langs Rondane. Vervolgens door het Gudbrandsdal naar de gezellige plaats Lillehammer. Als u vandaag op tijd vertrekt heeft u in Lillehammer nog tijd om het Maihaugen openluchtmuseum en de olympische skischans te bezoeken.

  Dag 21 naar Oslo

  Na het ontbijt gaat de reis naar de Noorse hoofdstad Oslo, waar u nog één nacht verblijft direct naast de Holmenkollen skischans en met een fraai uitzicht over de stad.

  Wij raden u aan een bezoek te brengen aan het schiereiland Bygdøy. Hier liggen namelijk het Vikingschepen-, Fram-, openlucht- en scheepvaartmuseum, vlak bij elkaar. Andere topactracties is de stad zijn het Munchmuseum, het Vigeland beeldenpark en de vesting Akerhus.

  Dag 22 en 23 overtocht

  U gaat aan boord van de luxe ferry van Color Line en vaart van Oslo naar Kiel.
  Na aankomst in Kiel begint uw uiteindelijke terugreis naar Nederland.
 • Diner en ontbijt

  De reissom is gebaseerd op verblijf in de hotels inclusief ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners. Soms is er gezien de landelijke ligging van de accommodaties geen alternatief.
  De maaltijden tijdens uw overtocht zijn niet standaard inbegrepen. Wij raden u aan deze vooraf te reserveren; de ervaring leert dat het buffetrestaurant vaak is volgeboekt.

  Overtocht Stockholm-Helsinki

  Tallink Silja Line hanteert flexibele tarieven voor het vervoer van auto’s. De rondreis is gebaseerd op het meest voordelige tarief, er kan een toeslag gelden.

  Meer Hurtigruten informatie

  U kunt op onderstaande links klikken voor de gewenste informatie:
  Schepen
  Huttypen
  Excursiemogelijkheden
  Afvaarttijden  

  Auto aan boord van Hurtigruten

  Niet alle schepen van Hurtigruten bieden de mogelijkheid om uw auto mee te nemen aan boord. Een aantal vertrekdata in de boekingsperiode is daarom niet mogelijk. Voor MS Vesterålen geldt voor de auto’s een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 1.90 meter en een max. lengte van 5.40 meter. Voor de overige schepen geldt een maximaal gewicht van 5000 kg, een max. hoogte van 2.20-2.40 meter en een max. lengte van 6.30-6.40 meter.   

  Flexibele prijzen Hurtigruten

  Hurtigruten hanteert een flexibel prijsbeleid. Met andere woorden, naar gelang de beschikbaarheid afneemt, stijgt het tarief voor de nog beschikbare hutaccommodaties. De rondreis is gebaseerd op het meest voordelige tarief. De prijs op het moment van boeking is het geldende tarief, dit verschilt per vertrekdatum. Vroeg boeken zal veelal de voordeligste prijs geven. 

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding