2020 16-Daagse Hurtigruten expeditie - In het hart van Groenland

Voel de kracht van de Arctische natuur

Bestemming: Groenland

Reisduur: 15 nachten

Vanaf: 7.020,00 €

Vertrek 08 & 23 juli 2020
Vertrek 07 & 22 aug 2020

Tijdens deze expeditie cruis verkent u de zeldzame natuur en de facinerende Inuit cultuur. Ontmoet de gastvrije mensen in dit land en geniet van het Arctische landschap. U vaart tussen gigantische ijsbergen en kunt genieten van de verschillende hoogtepunten zoals de Disko baai onder het genot van de middernachtzon. 

Hoogtepunten 

 • Combineer een verkenning van de ongerepte Groenlandse natuur met de facinierende Inuit cultuur 
 • Begin en eindig deze cruise in IJsland 
 • De middernachtzon zorgt voor extra lange dagen zodat u lang kan genieten van de Groenlandse natuur
 • Ontdek de Disko Baai 

Hurtigruten biedt unieke expeditie cruises naar enkele van de meest afgelegen en ongerepte wateren in de wereld. Zoals bij alle expedtie is de natuur die heers. Weer, ijs en zeeomstandigheden zullen de reis bepalen. Hierdoor zal het daadwerkelijk reisprogramma aan boord worden gepresenteerd. Veiligheid voor alle gasten is het belangrijkste. Overwachte wendingen in het reisschema zijn niet vreemd en daarom noemen we dit een ook een expeditie reis. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Inscheping in IJsland

  Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. De Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ’Smoky Bay’ betekent) naar de stoomkolommen die uit de hete bronnen in het gebied verrezen. De omgeving biedt fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die het ontdekken waard zijn voordat u MS Fridtjof Nansen begint.

  Dag 2 - 3 De Straat van Denemarken oversteken

  We laten IJsland achter ons en varen over de Irminger Zee. Deze oversteek werd door de Vikingen gebruikt om ongeveer 1.000 jaar geleden van IJsland naar Groenland te migreren.
  Geniet van lezingen over lokale geschiedenis en biologie en maak kennis met ons innovatieve expeditieschip.

  Dag 4 Qauqortoq - `Kalaallit Nunaat´ - Land van het volk

  Velen beschouwen Qaqortoq als een van de mooiste steden in Groenland vanwege de kleurrijke huizen en de prachtige omgeving. Qaqortoq, de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners, is gemakkelijk te voet te verkennen of u kunt deelnemen aan een van onze excursies om nog meer inzicht te krijgen in de lokale cultuur.

  Dag 5 Kvanefjord gebied - Dag van de verkenning

  We ontdekken vandaag de prachtige regio Kvanefjord bij Paamiut. Door diep door de fjorden te varen gaan we echt op verkenning! De kapitein gaat vandaag de meest gunstige omstandigheden bekijken om aan wal te kunne gaan. Daarnaast zal er worden gekeken of de kajaks het water in kunnen en of er nog een bezoek gemaak kan worden aan een kleine gemeenschap.

  Dag 6 Maniitsoq - Halve dag Het Venetië van Groenland

  Het Venetië van Groenland
  Maniitsoq werd opgericht in 1755 en de naam betekent ’De oneffen plaats’, verwijzend naar de rotsachtige heuvels en bergen die de indeling van de stad vormen. Het is ook bekend als het ’Venetië van Groenland’ omdat het zich in een archipel bevindt, doorsneden door natuurlijke kanalen.

  Het plaatselijke museum biedt een inleiding tot de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.

  Dag 7 Sisimiut - Volledige dag

  Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel. De naam betekent ’de mensen die wonen op een plaats waar vossenholen zijn’. Dit is de tweede grootste stad van Groenland, een moderne, pittoreske nederzetting met oude tradities. We bieden een verscheidenheid aan spannende excursies om de vele dingen die er te doen zijn in Sisimiut te ontdekken.

  Dag 8 Ilulissat - Volledige dag Icefjord - UNESCO werelderfgoed

  Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de werelderfgoed locatie Ilulissat Icefjord. Aan de monding van de fjord ziet u enorme ijsbergen die vastlopen. Deze ijsmassa’s zijn afkomstig van de Jakobshavn-gletsjer, een van de snelste gletsjers ter wereld. Doe mee met een van onze vele excursies hier.

  Dag 9 Camp Frieda - Volledige dag

  We bezoeken een locatie in de buurt van Saqqaq die tot 2013 geen officiële naam had. De plaats is speciaal voor ons, omdat deze is vernoemd naar een van onze voormalige expeditie teamleden. We landen op het strand om deze meest noordelijke bestemming van onze reis te verkennen, in een adembenemend landschap en de Arctische flora.

  Dag 10 Evighed Fjord (Eternal Fjord)

  We gaan op verkenning vandaag en nemen u mee naar de meanderende Evighed Fjord, omgeven door hoge bergen (tot 2.000 m (6600 ft) hoog. De omstandigheden van de dag zullen het definitieve programma en het scala aan activiteiten bepalen die we aanbieden.

  Dag 11 Nuuk - Volledige dag

  De levendige hoofdstad van Groenland
  Nuuk ligt aan de monding van een van de meest spectaculaire fjorden systemen ter wereld. De hoofdstad is waar oude en nieuwe tradities elkaar ontmoeten, van historische gebouwen in `Kolonihavnen´ tot het moderne Centre for Greenland Self Rule. Een ander kenmerk is het Nationaal Museum - de thuisbasis van de beroemde mummies van Qilakitsoq.

  Dag 12 Ivittuut - Halve dag

  Muskusossen en een Noorse nederzetting
  De verlaten stad Ivittuut is een bolwerk voor muskusossen. Meer dan duizend jaar geleden vestigden Vikingen het gebied, maar lieten geen geschreven archieven achter. Archeologen geloven dat dit de laatste Noorse nederzetting in Groenland was die werd opgericht en de eerste die werd verlaten.

  Dag 13 Prins Christian Sund regio

  Prins Christian Sound scheidt het vasteland van Groenland van Sammisoq en de Kaap Farewell-archipel. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we door dit smalle kanaal varen en genieten van het spectaculaire landschap hier. Als het kanaal wordt geblokkeerd met ijs, zullen we rond Nunap Isua (Cape Farewell) varen.

  Dag 14 & 15 Terug naar IJsland

  Irmingerzee - Straat van Denemarken

  Na het verkennen van opwindend Groenland, zetten we koers terug naar IJsland. Breng de dagen op zee door met het samenvatten van uw ervaringen, plezier maken in het Science center of gewoon ontspannen aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen of misschien zelfs het spotten van walvissen.

  Dag 16 Reykjavik, IJsland - Ontscheping

  De stijlvolle hoofdstad van IJsland
  U komt vroeg in de ochtend aan in de IJslandse hoofdstad. Indien u meer van het land wilt zien, voeg dan een van onze postprogramma’s toe voordat u naar huis gaat, of blijf langer om te genieten van de stad en haar omgeving.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden. 
  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Reykjavik (bij te boeken).
  15 Nachten Expeditiereis per MS Fridtjof Nansen met volpension aan boord.
    Vliegreis Reykjavik - Amsterdam (bij te boeken).

   

  Inbegrepen:
  - Gekozen hutaccommatie op basis van volpension.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord.
  - Wind en regensafstotend jack
  - Bruikleen van Laarzen, wandelstokken en ander benodigdheden voor uw expeditie reis. 

  Primium comfort aan boord van MS Fridjof Nansen
  - Alle maaltijden zijn inclusief drankjes (scheepsbieren, wijn, frisdranken en mineraal water)
  - Fredheim restaurant maaltijden inbegerepen  
  - A la carte restaurant (alleen voor suite gasten)
  - Extra vroege vogel snack en middag traktatie 
  - Gratis WIFI aan boord (houd rekening met afgelegen gebieden)

  Extra aan boord activiteiten
  - Lezingen over wetenschap, geschiedenis, biologie, geografie en cultuur die je helpen de bestemming te begrijpen 
  - Expeditie science programma met educatieve activiteiten zodat u meer te weten komt over bezienswaardigheden
  - Dagelijkse bijeenkomst om de dag samen te vatten en je voor te bereiden op de volgende dag
  - haven presentaties voor meer inzicht in de bestemmingen  

  Niet inbegrepen:
  - Vliegreis Amsterdam - Reykjavik v.v. (wel bij te boeken).
  - Pre post programma 
  - Lokale transfers in Reykjavik
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)
  - Optionele expeditie avonturen met het expeditie team zoals kajakken, kamperen, gletsjer wandelingen
  - Oprioneel foto programm met kleine groepen / expeditie fotograag
  - Bagage afhandeling 
  - Reis/annuleringsverzekering 

  Schip: 
  Deze reis naar Groenland wordt gevaren door het expeditie schip de MS Fridtjof Nansen. Voor meer informatie over de MS Fridtjof Nansenl kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

  Verlengen van uw reis: 
  Wilt u voorafgaand of achteraf een extra hotel overnachting in Reykjavik dan is dit uiteraard mogelijk. Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. 

  Optionele vliegreis: 
  Wij kunnen uw vliegreis voor Reykjavik ook voor u verzorgen. In de online prijsopgave kunt u deze optioneel bijboeken. De vliegreis is gebaseerd op de meest voordelige vliegtarieven. Indien deze niet meer beschikbaar kan er alleen nog gevlogen worden tegen betaling van een toeslag. Wij zullen u hier uiteraard over berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren. 

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem en is gebaseerd op vraag en aanbod. Naar gelang de beschikbaarheid aan boord afneemt zal de prijs voor de hut toenemen. In de online prijsopgave vindt u de meest voordelige tarieven voor deze reis. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen wij u hierover berichten alvorens de reis te definitief te reserveren. 

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Richard With, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Reisbeoordelingen

  8,0 Yvonne W. | 13.12.2019 2019/20 15-Daagse expeditie Antarctica, Hoogtepunten van het bevroren continent

  Ouder stel

  Inchecken in het Sheraton hotel Buenos Aires was zeer armoedig en onvriendelijk. Enige min punt, reis was top en goed geregeld verder.
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer