Lapland Adventure! Unieke flydrive door Noors- en Fins Lapland

DIRECTE vlucht Amsterdam-Ivalo

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 1.459,00 €

Het noorden van Noorwegen en Finland vormen een deel van Lapland. Tijdens deze reis zult u kennismaken met de cultuur van de Sámi en het unieke landschap van het arctische deel van Scandinavië.
U verblijft twee nachten in Karasjok, de hoofdstad van de Sámi in Noorwegen. Het aantal inwoners van Karasjok is rond de 3.000, daarnaast zijn hier in de winter ook nog eens ruim 60.000 rendieren te vinden.
Vervolgens vervolgt u de reis naar Kirkenes, gelegen nabij de Russische grens. U overnacht in het wereldberoemde Snowhotel en ook al is het buiten -30° Celcius; u zult merken dat de sneeuw goed isoleert want binnen is het ’maar’ -5° Celcius.
Verder gaat de reis, naar Saariselkä in Finland. Onderweg komt u langs Inari, waar zich het Siida Sámi Museum bevindt, een museum dat een unieke en leerzame kijk in het leven van de oorspronkelijke bewoners van Finland geeft.
In Saariselkä heeft u de tijd te genieten van allerlei winterse activiteiten: u kunt een sneeuwscooter- of rendiersafari maken, u kunt gaan ijsvissen of met sneeuwschoenen aan gaan wandelen.
Een van de belangrijkste ervaringen die u wellicht tijdens deze reis opdoet mogen we niet vergeten: in Lapland heeft u elke avond grote kans het magische noorderlicht te zien!

Reisschema:
Amsterdam - Ivalo per Transavia
2 n Scandic Hotel Karasjok of, tegen toeslag, Engholm Husky Lodge - Karasjok (165 km)
1 n Thon Hotel Kirkenes - Kirkenes (265 km)
1 n Kirkenes Snowhotel - Kirkenes
3 n Holiday Club Saariselkä - Saariselkä (270 km)
Ivalo - Amsterdam per Transavia (30 km)

Vluchten: Voor meer informatie over Transavia, klik op Transavia

U kunt voor max. 4 personen boeken. Reist u met meer personen, neem dan contact met ons op voor de juiste prijsopgave. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar het hoge noorden

  Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia rechtstreeks naar Ivalo, waar uw huurauto voor u klaarstaat. U rijdt naar Karasjok voor de eerste overnachting in Scandic Hotel Karasjok.
  U kunt, indien u dit wenst, ook overnachten in Engholm Husky Lodge nabij Karasjok. Engholm Husky Lodge & Adventure Tours staat onder leiding van Sven Engholm. Hij won Europa´s langste huskyrace, Finnmarksløpet van 1000 km, 11 maal en is tevens in de top tien geëindigd van de Iditarod, een race van 1800 km in Alaska. Hij is een ervaren gids, die verschillende expedities op Spitsbergen, Groenland en door Siberië heeft geleid. Dankzij zijn universitaire studie natuurwetenschappen kan hij bovendien veel uitleg geven over aardrijkskundige en natuurfenomenen gedurende de huskytochten. Bij de lodge is veel te beleven. U kunt kennismaken met de husky’s en zien hoe ze getraind worden. U kunt met sneeuwschoenen of met de stepslee de omgeving verkennen. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de sauna en de hottub.

  Dag 2 Karasjok

  Het Sápmi Park in Karasjok laat u kennismaken met het leven, de cultuur en de geschiedenis van de rendierhoudende Sámi door middel van een audiovisuele voorstelling in het ‘magische theater’ en een openluchtgedeelte waarin diverse hutten en tenten te bekijken zijn. In de souvenirwinkel is Sámi handwerk en zilverwerk te verkrijgen. U kunt ook een aantal excursies maken bij Engholm Husky Lodge, zie prijsopgave voor details.

  Dag 3 naar Kirkenes

  Na het ontbijt reist u naar Kirkenes in het uiterste noordoosten van Noorwegen. In het oosten wordt de stad begrensd door Rusland, hetgeen zorgt voor een geheel eigen sfeer.

  Dag 4 Kirkenes

  Vandaag kunt u Kirkenes verder verkennen of een van de excursies bijboeken. Om 17.00 uur wordt u per minibus bij Thon Hotel afgehaald en gaat u naar het Snowhotel. Hier ontvangt u een welkomstdrankje in de Snowbar. Na het inchecken kunt u dineren in het (warme) restaurant. Een gids zal u instructies geven voor de nacht, waarna u nog even buiten kunt wandelen. Wie weet heeft u geluk en ziet u het magische noorderlicht.

  Dag 5 naar Saariselkä

  ’s Morgens kunt u gebruik maken van de sauna en ontbijten. De minibus brengt u vervolgens weer terug naar het hotel. U vervolgt uw rondreis via Inari naar Saariselkä. Het Siida Museum in Inari is een mooie stop onderweg. Een van de tentoonstellingen in het museum beschrijft hoe de natuur en cultuur in Lapland zich sinds de ijstijd hebben ontwikkeld. De belangrijkste tentoonstelling van Siida echter laat het leven in het noorden zien aan de hand van de verschillende seizoenen.

  Dag 6 en 7 Saariselkä

  U heeft twee dagen tijd om te skiën, te langlaufen of een van de winterse activiteiten te doen. Kijk bij de prijsopgave voor alle activiteiten.

  Dag 8 terug naar Nederland

  U rijdt weer terug naar Ivalo Airport. U levert de auto in op de luchthaven en vliegt terug naar Nederland.
 • Uw huurauto is uitgerust met winterbanden (met spikes), geheel aangepast aan het winterse weer in deze regio.
 • Ski-info Saariselkä 
  Hoogte 347m
  Sneeuwkanonnen Ja
  Skibus Gratis
  Aprèsski Redelijk
  Wandelen Goed (sneeuwschoenen)

  Langlaufen


  Loipes 230km
  Verlichte loipes 34km

  Skiën


  Pistes 11
  Verlichte pistes 5
  Liften 6

  Aanvlieghaven:
  Ivalo Airport

  Transfers:
  per bus, duur 25 minuten 
 • Reisbeoordelingen

  7,5 Leendert d. | 04.02.2019 Lapland Adventure! Unieke flydrive door Noors- en Fins Lapland

  Gezin met kinderen

  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 6
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding