Lofoten & Ofoten - Flydrive

Ontdek de prachtige omgeving in het noorden van Noorwegen

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 7 nachten

Vanaf: 989,00 €

Ontdek het mooiste van Lofoten en Ofoten op uw gemak met een huurauto. Van de prachtige Lofoten eilanden tot aan de havenstad Narvik ontdekt u de schitterende natuur en boeiende geschiedenis van deze twee verschillende gebieden. Met grote kans om het noorderlicht te zien!

Met de huurauto rijdt u naar uw eerste accommodatie in Svolvær. U verblijft vier nachten in traditionele vissershuisjes bij Svinøya, op loopafstand van het centrum van Svolvær. De huisjes beschikken over een volledig ingerichte keuken, woonkamer met televisie en één of twee slaapkamers. Het complex beschikt verder over een uitstekend en gezellig restaurant, maar ook in het centrum van Svolvær vindt u verschillende leuke restaurants die u uit kunt proberen. Tijdens uw verblijf bij Svinøya zijn er tal van activiteiten en excursies om aan deel te nemen zoals kayakken, noorderlicht excursies, walvissafari, rib-safari, verschillende musea of het aquarium bezoeken. De meeste van deze excursies kunt u vooraf bij ons boeken. 

Na uw verblijf op Lofoten rijdt u door naar Ofoten waar u de drie laatste nachten in Narvik verblijft. Narvik is de hoofdstad van het ijzer, dat vanuit Kiruna naar de haven in Narvik per trein getransporteerd wordt. Het is een kleine stad in een schitterende omgeving omringd door majesteuze bergen en prachtige fjorden. U heeft twee volle dagen om de omgeving te verkennen. Deze dagen kunt u vullen met een bezoek aan het Polar Park op ca. een uur rijden vanaf Narvik of in Narvik zelf een bezoek brengen aan het indrukwekkende oorlogs-museum. Houdt u van skiën kunt u op de Narvikfjellet berg een dagje prima van de berg afdalen. Zelden krijgt u de mogelijkheid om te skiën in zo’n mooie omgeving, omringd door imposante bergen en diepe fjorden. Ook de off-piste skiër kan bij Narvikfjellet goed terecht!

Het Noorderlicht laat zich bij heldere hemel vaak zien in deze twee gebieden. Wij raden u aan om een noorderlicht excursie te boeken en andere avonden kunt u met uw eigen auto op pad om het prachtige poollicht te ’jagen’.

 


 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Amsterdam - Evenes

  Vanaf Amsterdam vliegt u met een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Evenes. Uw huurauto staat bij aankomst voor u klaar en in 2-3 uur rijdt u naar Svolvær. Bij aankomst in Svolvær checkt u in in uw "rorbu".

  Voor meer informatie over Transavia en vluchtschema’s, klik hier

  Dag 2 t/m 5 verblijf in Svolvær, Lofoten

  U bevindt zich in één van de mooiste gebieden van Scandinavië.
  Er worden verschillende leuke excursies en activiteiten aangeboden. Kijk hiervoor onder het tabblad "Extra".
  Met uw huurauto zijn er tal van trips mogelijk de komende dagen. Zo kunt u bijvoorbeeld rit maken richting het plaatsje Å, op het uiterste puntje van de Lofoten. Onderweg passeert u idyllische vissersplaatsjes. In Bøstad kunt u het Lofotr Vikingmuseum bezoeken (in januari geopend op woe en zat, en februari-april van woe t/m zat. Het hele jaar door is het museum elke avond open voor een Vikinggilde met avondeten op z’n ’vikings’). Het gebied leent zich tevens uitstekend voor het spotten van het Noorderlicht. Boek een van de noorderlicht excursies of ga zelf op pad met uw auto.

  Dag 5 naar Ofoten

  Het is tijd om afscheid te nemen van het prachtige Lofoten. U rijdt in ca. 3,5 uur naar Narvik waar u de laatste nachten verblijft. Gaat u vandaag al een Noorderlicht excursie boeken waarbij u vanaf de Narvikfjellet berg een spectaculaire uitzicht heeft en goede kansen heeft om dit fenomeen te zien?

  Dag 6 en 7 Narvik en omgeving

  De komende twee dagen heeft u de tijd om deze prachtige omgeving die ’Ofoten’ wordt genoemd, te verkennen.
  Op een uurtje rijden vanaf Narvik ligt het Polar Park; een park waar wolven, beren, muskossen, lynxen en vele andere dieren leven. Hier kunt u rondlopen en op een veilige manier de dieren bekijken. Dit is een leuk uitje voor jong en oud! Indien u echt zin heeft in een spannend avontuur, heeft u in Polar Park de mogelijkheid om een kus van een wolf te krijgen! Dit is echt spannend en niet voor iedereen weggelegd! Maar uiteraard is het ook zonder een wolvenkus erg leuk het park te bezoeken en de dieren te zien. Wilt u de auto een dat laten staan, kunt u ervoor kiezen om met een bustransfer naar Polar Park te gaan. In Narvik zelf kunt u een Noorderlicht excursie boeken waarbij u met de kabelbaan naar de top van de berg gaat voor de beste condities om dit fenomeen te kunnen zien. Overdag is een bezoek aan het indrukwekkende oorlogs-museum van Narvik een aanrader. Vanwege het ijzer dat vanuit Kiruna in Narvik per trein kwam en vanuit hier de wereld in werd gescheept was Narvik een plaats die de Duitsers graag wilde hebben. In het museum leert u meer over hoe het hier in en om de stad aan toe ging tijdens de 2e wereldoorlog.
  Houdt u van skiën kunt u op de Narvikfjellet berg een dagje prima van de berg afdalen. Zelden krijgt u de mogelijkheid om te skiën in zo’n mooie omgeving, omringd door imposante bergen en diepe fjorden. Ook de off-piste skiër kan bij Narvikfjellet goed terecht.

  Dag 8 Evenes - Amsterdam

  Na het ontbijt gaat u terug naar Evenes Airport. U levert u de auto in op de luchthaven en vliegt met een rechtstreekse vlucht van Transavia terug naar Nederland.
 • U kunt naar wens verblijven op basis van logies (zonder maaltijden), logies & ontbijt (alle ontbijten inbegrepen) of halfpension (alle ontbijten en diners inbegrepen).

  Uw huurauto is uitgerust met winterbanden (met spikes), geheel aangepast aan het winterse weer in deze regio.

 • Bij te reserveren activiteiten in Svolvær en Narvik 
  Tijd Verzorging Dag Duur Prijs pp


  Zeekajakken in de winter, Svolvær 10:00u - Dagelijks 4 of 7-8 uur € 124 - € 217  Sneeuwschoenwandeling 10:00u - Dagelijks 3 uur € 123  Noorderlichtsafari 20:00u warme drankjes Dagelijks 4 uur € 135  Zeearend safari per RIB-boot 11:30u (aanwezig 11.00 uur) - Dagelijks 2 uur € 94  Lofoten Panorama busexcursie 10:00u lunch di,vr 4 uur € 116  Lights at the lodge - Noorderlicht 21:00u 2 drankjes en snackje ma, vr 3 uur € 166  Njalasouka Sami avontuur 19:00u warm drankje en snack dagelijks 4 uur € 175  Entree Polar Park n.v.t. entreebewijs dagelijks n.v.t. € 31  Polar Park incl. bustransfer van Narvik 10.00u Bustransfer en entreebewijs dagelijks ca. 5,5 uur € 105
  Sommige excursies & activiteiten zijn weersafhankelijk. 
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding