5-daagse Citybreak Oslo en Trondheim incl. vlucht en treinreis

Incl. Dovrebaan treintraject Oslo - Trondheim

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 4 nachten

Vanaf: 539,00 €

5 dagen de stoere Noorse steden Oslo en Trondheim per trein verkennen!

Oslo is een stad die steeds meer gewaardeerd wordt. Hier komt u voor een paar dagen stadsvermaak met simpele toegang tot de leuke eilanden in Oslofjord die u voor een leuk uitje gemakkelijk kunt bereiken. De toenemende populariteit van de Noorse hoofdstad is te vinden in de architectuur en design. Ten eerste is Oslo gezegend met een jong, ogenschijnlijk drijvend operagebouw; het Operahuset, en ten tweede zult u zien dat Noors design net zo mooi kan zijn als Zweedse of Deense ontwerpen.

Na Oslo te hebben verkend, pakt u de trein naar de technische hoofdstad, Trondheim. De treinreis duurt meer dan zes uur, maar u zult zich geen moment vervelen! Vanuit Oslo rijdt de trein door het Gudbrandsdal waar u Glomma ziet, de langste rivier van Noorwegen. Halverwege tussen Oslo en Trondheim ligt het ruige en fantastische Dovrefjell (nationaal park). De trein rijdt door prachtige berglandschappen met muskusossen, mythes, legendes en trollen tot aan Trondheim! 

Trots Trondheim heeft zich met verve ontpopt tot dé innovatiestad in het land en u ziet de invloed van de universiteit en onderzoekscentra onder meer in het Vitensenteret - het interactieve technische museum van de stad - en aan de vele studenten die hier wonen.
In Trondheim verblijft u twee nachten, genoeg om te genieten van de bruisende stad, maar ook om de imposante Nidaros kathedraal te bekijken. Trondheim was de belangrijkste pelgrimsbestemming in heel Noord-Europa in de middeleeuwen en huisvest nog steeds de noordelijkste kathedraal uit die tijd.

Er is zoveel te doen dat u wellicht tijd te kort komt. Indien wenselijk, kunt u in beide steden uw reis verlengen met extra nachten.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Oslo

  U vliegt vandaag van Amsterdam naar Oslo. Met de Flytoget (niet inclusief) bent u in ca. 30 minuten per trein vanaf de luchthaven op het station Skøyen waar uw hotel gelegen is. U verblijft 2 nachten in het Scandic Sjølyst.

  Dag 2 Oslo

  Verblijf in de levendige stad Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. U kunt diverse bezienswaardigheden bezoeken die u een beeld geven van de geschiedenis van het land. Folkemuseum, Nasjonal Galleriet, Vikingschipmuseum en de skischans Holmenkollen met het daarbijbehorende museum. Mooie winkels vindt u in de hoofdstraat Karl Johan en gezellige terrasjes zijn er bij de haven Akersbrygge. Met de Oslo Pass op zak kunt u profiteren van veel voordelen, zoals gratis entree voor meer dan 30 musea en attracties, gratis reizen per openbaar vervoer, gratis entree voor buitenzwembaden, gratis wandelroute en veel kortingen op diverse pakketten. Klik hier hier voor meer informatie over de Oslo Pass. Deze koopt u gewoon bij ons onder het kopje ’Activiteiten & excursies’ bij de Prijsopgave.

  Dag 3 over het Dovrefjell bergplateau en door het nationaal park naar Trondheim

  Per comfortabele trein reist u over het Dovrebanen traject van Oslo centraalstation naar Trondheim. Onderweg genieten u van de schitterende Noorse natuur die aan uw ogen voorbij glijdt.
  Bij aankomst in Trondheim gaat u op eigen gelegenheid naar het Scandic Solsiden Hotel waar u de laatste 2 nachten verblijft.

  Dag 4 Trondheim

  Verblijf in de historische stad Trondheim. Het knusse centrum biedt tal van mogelijkheden om deze dag door te brengen. Naast gezellige winkels en terrasjes zijn er ook diverse culturele bezienswaardigheden zoals de imposante Nidaroskatedral, de houten pakhuizen op palen en de rode stadsbrug over de rivier Nidelva. Verder is ook te bezichtigen: Erkebispengården, Vår Frue Kirke, Stiftsgården en het Scheepvaartmuseum.

  Dag 5 terug naar Nederland

  U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
 • Reisschema

  vliegreis Amsterdam - Oslo
  2 nachten Scandic Sjølyst, Oslo
  Dovrebaan treintraject Oslo - Trondheim
  2 nachten Scandic Solsiden, Trondheim
  vliegreis Trondheim - Amsterdam

  Transfers

  De transfers in Noorwegen zijn niet inclusief. U dient dit ter plaatse te regelen, maar dit kan gewoon zonder reserveren.

  Vanaf Oslo airport bent u binnen ca. 30 minuten bij station Skøyen, waar uw hotel ligt. U loopt richting de treinen en koopt bij het loket van Flytoget, of een van de automaten een kaartje van NOK 180,- (ca. € 20,-). Heeft u een credit card kunt u gemakkelijk reizen; u hoeft dan geen kaartje te kopen, maar gebruikt uw kaart om door de poorten te gaan. De treinen rijden frequent. Let op dat u de Flytoget neemt die nog verder gaat dan Oslo S (u moet 2 haltes verder).

  De treinreis over de Dovrebaan van Oslo S naar Trondheim is bij uw pakket inbegrepen. U moet dan wel zelf voor een kaartje tussen Skøyen en Oslo S. Heeft u een geldig Oslo Pass kunt u gratis reizen met het openbaar vervoer binnen Oslo. Heeft u deze niet, vergeet dan niet een kaartje te kopen.

  Aangekomen in Trondheim is het na een lange treinreis wellicht lekker om wandelend de ca. 1,4 km naar het hotel te gaan. U kunt ook een taxi nemen, of bus 38 richting Stjørdal pakken. Deze vertrekt vanaf Nova Kinosenter (ca. 300m vanaf het station) en na ca. 2-3 minuten stapt u uit bij Solsiden.

  Van Solsiden naar de luchthaven pakt u de Værnes Ekspressen. Vraag bij de hotelreceptie naar de actuele tijden. Een ticket kost ca. NOK 150,- (ca. € 16,50)

  Oslo Pass

  Oslo verkent u het best met de Oslo Pass. Hiermee krijgt u gratis toegang tot vele musea en openbaar vervoer in Oslo (niet geldig met Flytoget) en veel korting op andere pakketten, entree’s en restaurants.
  De Oslo Pass reserveert u bij BBI Travel en met ons speciale voucher kunt u de Oslo Pass ophalen bij het Oslo Visitor Centre (bij het centraalstation).

 • KLM

  Een vakantie die begint met KLM, begint goed. U kunt tijdens de vlucht ontspannen achterover leunen in uw vliegtuigstoel. Er wordt een drankje geserveerd waarbij u de keuze heeft uit vruchtensappen, frisdranken, wijnen, bier en koffie of thee en een heerlijke sandwich. Op vluchten tot 120 minuten wordt ipv een sandwich vaak een zoete of hartige snack geserveerd.

     

  Bagage
  Aan boord van KLM mag u handbagage meenemen, bestaande uit 1 bagagestuk met een maximale afmeting van max. 55 x 25 x 35 cm. + 1 accessoire (bijv. handtas of laptop), samen maximaal 12 kg. Let op: het is verboden vloeistoffen mee te nemen in uw handbagage. Dit geldt bijv. voor flesjes water/frisdrank, tandpasta, crèmes, deodorant, haarlak, gel, shampoo, zonnebrandolie etc. De enige uitzonderingen hierop zijn babyvoeding en medicijnen die u tijdens de vlucht nodig heeft. U mag alleen nog vloeistoffen of gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 ml. indien deze bij de handbagagecontrole apart worden aangeboden in een hersluitbaar doorzichtig plastic zakje (niet groter dan 1 liter) en maximaal 1 per persoon.

  Ruimbagage
  Voor ruimbagage wordt door KLM € 25 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg berekend, indien dit voor aankomst op de luchthaven ingecheckt wordt. Als u ruimbagage wil meenemen kunt u dit opgeven wanneer u online incheckt voor uw vlucht op de KLM website (mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek). Voor inchecken op de luchthaven geldt een tarief van € 35 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg.

  Flying Blue
  Voor Flying Blue deelnemers geldt dat 1 bagagestuk van max. 23 kg tegen betaling van € 15 per enkele reis meegenomen mag worden. Dit dient voor aankomst op de luchthaven geboekt te worden. Door bij het het online inchecken uw persoonlijke lidmaatschapsnummer in uw boeking te vermelden kunt u van dit voordeliger tarief profiteren. De kosten voor het boeken op de luchthaven bedragen € 20 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van max. 23 kg. Indien u al Flying Blue Member bent, dan geeft u uw registratienummer bij boeking aan ons door en staat dit nummer op uw e-ticket.

  Wilt u zich aanmelden als Flying Blue Member dan kan dit gratis, heel gemakkelijk en snel via deze link . U ziet na aanmelding direct uw deelnemersnummer (10 cijferig) op het scherm en ontvangt deze ook op uw mailadres. U kunt dit nummer per mail (o.v.v. uw dossiernummer) of telefonisch aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat het alsnog in uw KLM boeking wordt vermeld voordat u gaat inchecken.

  Bijzondere bagage

  Voor de tarieven en voorwaarden voor het meenemen van bijzondere bagage zoals ski-uitrusting, fietsen, hengels of golfbags klik hier .

  Alle bovenstaande informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding