Camper arrangement vanuit Tromsø, Noorwegen

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 7-29 nachten

Vanaf: 473,00 €

 • Campervakantie met uw gezin boekt u bij BBI Travel
 • Camper type Small bij BBI Travel
  Type Small
 • Camper type Medium bij BBI Travel
  Type Medium
 • Camper type Medium bij BBI Travel
  Type Family
 • Camper type Medium bij BBI Travel
  Type Family
 • Camper type Large bij BBI Travel
  Type Large
 • Camper type Luxury bij BBI Travel
  Type Luxury
 • Kinderen genieten van een campervakantie in Noorwegen
 • Camperen in de herfst met BBI Travel
 • Camperen is genieten! BBI Travel

Liever onafhankelijk en vrij rondreizen in de Scandinavische landen? Zoals in Scandinavië kunt u nergens anders in Europa zo vrij en ongebonden rondtrekken met een camper.
U bent uw eigen baas en kiest een eigen reisroute. Onderweg zult u merken dat er een overvloed aan campings is, veelal fraai gelegen en met goede faciliteiten voor het hele gezin. Helemaal uniek is het "allemansrecht" waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar.
Vanuit Tromsø kunt u het arctisch gebied in alle rust verkennen. U kunt rijden naar de Lofoten eilanden, of de grens oversteken naar Zweden en Finland. U kunt ook uw eigen plek zoeken om even helemaal alleen te genieten van de natuur om u heen. Indien u de camper in Tromsø wilt ophalen maar elders in het land terugbrengen, dan is dit zeker mogelijk. Zelfs terugbrengen in Zweden of Finland kan in de meeste gevallen. Contact ons voor verdere informatie.

Wilt u de echte vrijheid voelen, dan kiest u voor een onvergetelijke campervakantie in Scandinavië!

 

 • Dag tot dag beschrijving

 •  


  Campertypes


   

  Camperhuur in Scandinavië

  Vanuit verschillende camperdepots biedt BBI Travel camperhuur aan in samenwerking met Touring Cars. De campers hebben niet meer dan 100.000 km op de teller staan, waardoor u als klant de zekerheid heeft met goed materiaal op reis te kunnen. De camperdepots liggen verspreid over Scandinavië, namelijk in Oslo, Rygge, Tromsø, Trondheim, Stockholm, Malmö, Helsinki, Rovaniemi, Turku en Kuopio.
  U vliegt naar de door u gewenste bestemming waar de gereserveerde camper voor u klaar staat. Na een gedegen uitleg bent u klaar om te vertrekken. De huur kan op elke gewenste dag ingaan en u kunt tegen betaling van een ’drop-off fee’ de camper achterlaten bij een ander depot dan vanwaar u de camper afhaalde. Tevens is het mogelijk om de camper achter te laten bij een van de extra ´drop-off´ locaties, te weten Bergen, Stavanger, Göteborg, Malmö, Tampere en Ivalo.  De depots zijn geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Ophalen en afleveren van de camper buiten deze uren is mogelijk tegen betaling van een toeslag van € 149. De ophaaldag en de inleverdag worden als volledige dagen meegerekend in de huursom.

  Korting camperhuur (geldt niet voor de extra´s en de handlingfee)

  Vanaf dit seizoen zijn de kortingen voor de lange huurperiodes reeds in de verkoop prijs verwerkt.

  Transfers van/naar luchthaven

  Indien u ook de vluchten bij ons reserveert dan zijn de transfers van de luchthaven naar het daarbij behorend camperdepot v.v. inbegrepen bij de camperhuur. Dit geldt voor Oslo Gardermoen Airport, Trondheim Airport, Tromsø Airport, Rygge Airport, Stockholm Arlanda Airport, Malmö Airport, Helsinki Vantaa Airport en Rovaniemi Airport.  

  Verzekeringen en restitueerbaar deposito

  Bij de huurprijs is een standaardverzekering inbegrepen. De dekking is incl. een aansprakelijkheidsverzekering. Verder wordt de schade aan de eigen huurcamper gedekt bij een ongeval, brand of diefstal. Het eigen risico bedraagt € 2800 per schadegeval of ongeluk. U kunt de dekking uitbreiden en het eigen risico verlagen door middel van het afsluiten van extra verzekeringen. Wij kunnen de voordelige Cascoverzekering van De Europeesche verzekeringsmaatschappij van harte aanbevelen. Tegen een erg scherpe premie reduceert u uw eigen risico tot nul.

  Bij aanvang van iedere huur dient u een restitueerbaar deposito (ter hoogte van het eigen risico) te betalen. Dit gebeurt middels een imprint van uw creditcard. Touringcars accepteert alleen Visa, Amex en Mastercard. Het is niet mogelijk om met contant geld of andere creditcards te betalen. Voor het gebruik van een Amex creditcard berekent Touring Cars 6% toeslag. De creditcard dient op naam van de bestuurder te staan en nog minimaal zes maanden na het inleveren van de camper geldig te zijn. Extra bestuurders dienen ook over een creditcard te beschikken. Eventuele schades worden verrekend met het deposito. Indien u de camper op een drop-off depot achterlaat dan vindt de restitutie plaats na inspectie van de camper achteraf.  

  Overige voorwaarden

  Minimum leeftijd van de bestuurder is 18 jaar. De bestuurder dient minimaal één jaar in bezit van een rijbewijs te zijn.
  De camper dient na afloop schoon te worden ingeleverd met geleegde afvalbakken, afvalwatertank, lege wc-cassette, een volle benzinetank en gasfles. Indien de camper niet schoon is, wordt € 170 extra schoonmaakkosten in rekening gebracht. Er mag niet in de camper worden gerookt, hierop staat een boete van € 850. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in de camper, hierop staat een boete van € 400.   
  In Noorwegen rijdt u vaak over tolwegen. Deze worden op de camper geregistreerd en achteraf aan u doorberekend voor de prijs van de tolwegen plus € 20,- administratiekosten.

  Afwijkende annuleringsbepalingen

  Bij annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  • Tot 45 dagen voor vertrek de aanbetaling.
  • Van 44 tot 30 dagen voor vertrek 25% van de totale reissom (minimum bedrag € 200,-).
  • Van 29 tot 16 dagen voor vertrek 50% van de totale reissom.
  • Binnen 15 dagen voor vertrek 100% van de totale reissom.  

  Inbegrepen

  Onbeperkt aantal km’s, transfers van/naar luchthaven (indien u vluchten via BBI Travel reserveert), standaard eindschoonmaak (max. 2 uur), instructies gebruik camper (Engels), informatiepakket met Holiday Guide Booklet en brochures, lokale belastingen, basisverzekering (eigen risico € 2800 per gemelde schade).  

  Standaard inventaris

  De standaard inventaris van de campers, inbegrepen bij de huurprijs, bestaat onder andere uit:
  Volledige keukenuitrusting, EHBO-kit, gereedschap bij bandenpech, schoonmaakset, handleidingen, 12V/220V stopcontacten, electriciteitskabel.

  Optionele extra’s

  • Extra bestuurder: € 56
  • GPS: gratis
  • Linnenset bestaande uit een deken, laken, kussen, handdoek en kussensloop: € 56 per persoon
  • Extra linnenset bestaande uit een handdoek, kussensloop en lakens: € 25 per persoon
  • Campingset bestaande uit een campingtafel en per persoon een stoel: € 4,50 per dag
  • Barbeque grillset incl. kolen en lucifers: € 47 per set
  • Koffiezetapparaat (werkt alleen als camper aangesloten is op elektriciteit): € 20 per stuk
  • Autostoel kind tot 135 cm: € 85 per stuk
  • Autostoel kind langer dan 135 cm: € 20 per stuk
  • Fiets huren kan alleen ter plaatse bij het ophalen van de camper bij sommige ophaalstations, en is geheel onder voorbehoud van beschikbaarheid. 
  • Chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet: € 28 per fles
  • Vishengel: € 24 per stuk
  • Gasfles: € 100 per stuk Zweden/Noorwegen, € 49 per stuk Finland
  • Eindschoonmaak: € 195 per camper

  Extra voordelige extra’s:

  • Ready to go pakket bestaande uit bedlinnenset, eindschoonmaak, chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet,
    regenjas, campingset en barbeque grillset: € 195 per persoon. Gratis voor kinderen t/m 1 jaar.
  • Essential package bestaande uit chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet, extra bestuurder en één gasfles: € 155 per pakket

   


 • Algemene informatie Noorwegen

   
   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  NOORWEGEN 

  HET LAND 

  Het koninkrijk Noorwegen beslaat een totaal oppervlakte van 385.155 m2 en heeft ruim 5 miljoen inwoners. Vergelijk dit met Nederland: op een oppervlak van ruim 41.000 m2 leven 16,7 miljoen mensen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, gelegen in het zuiden aan de Oslofjord. Hier bevindt zich het koninklijk paleis, het parlement en hier zetelt de regering. In het stadhuis van Oslo vindt jaarlijks de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaats.


  Oslo Nancy Bundt visitnorway.com

  Noorwegen biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Bekend zijn de fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Sognefjord. Meer landinwaarts zijn gebergten en hoogvlaktes, maar ook naaldbossen, rivieren en meren te vinden. In het binnenland, in het Dovrefjell Nationaal Park, zijn de indrukwekkende muskusossen te zien. In het noorden, boven de poolcirkel, liggen de Lofoten en Vesterålen eilanden, een must-see voor de natuurliefhebber. Op deze eilanden komen vogelaars (hier zijn o.a. zeearenden te zien) en walvisspotters ook zeker aan hun trekken. Hoe noordelijker in Noorwegen hoe ruiger het wordt. Bossen maken plaats voor kale vlaktes. Dit is het leefgebied van vele rendieren.

  REISINFORMATIE
  Noorwegen is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Oslo, Bergen en Trondheim. Via deze luchthavens kunnen zo’n 50 andere bestemmingen in Noorwegen aangevlogen worden, waaronder Tromsø, Alta en Kirkenes. In het winterseizoen wordt door BBI een rechtstreekse charter ingezet naar Evenes.

  Ook per ferry is Noorwegen te bereiken. Color Line biedt afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Oslo en vanaf Hirtshals in Denemarken naar Larvik, Langesund en Kristiansand. Fjord Line vaart ook vanuit Hirtshals en heeft als bestemmingen Langesund, Kristiansand, Stavanger en Bergen.
  Daarnaast kan via Zweden gereisd worden, hetzij via een overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg hetzij via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
     TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland.

  PASPOORT
  Noorwegen valt binnen het Schengengebied, waardoor er officieel niet meer gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders hebben wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.
   
  VALUTA
  De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon (1 EUR = ca. NOK 9,67, februari 2018). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale taal is Noors, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels of Duits. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Noorwegen is 220 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Noorwegen heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Op de poolcirkel is het 24 uur per dag licht van 12 juni tot 1 juli, terwijl op de Noordkaap van 14 mei tot 29 juli de zon niet ondergaat. 
   
   Noordkaap
   
  AUTORIJDEN
  Noorwegen kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen met een gemiddelde snelheid van circa 60-70 km per uur goed berijdbaar, echter bergpassen en ferry-oversteken vergen vaak meer tijd. In het voor- en najaar raden wij u aan sneeuwkettingen mee te nemen. Winterbanden zijn verplicht.
   
  TOLWEGEN

  In Noorwegen zijn 50 tolstations. Bij enkele tolstations kunt u handmatig betalen, maar bij de meeste kan de betaling ook automatisch. Wanneer u door een tolstation rijdt, wordt uw nummerplaat gefotografeerd. De rekening wordt vervolgens naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Het kan zes maanden duren voor de rekening wordt verzonden. U kunt ook binnen drie werkdagen betalen bij benzinestations e.d. in de buurt van het tolstation. Deze worden aangegeven met het bord "Kr-service". Een andere mogelijkheid is om een Visitors’ Payment contract af te sluiten. Als u dan door een tolstation rijdt, wordt de som van uw vooraf betaalde rekening afgetrokken. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Meer informatie vindt u op: www.autopass.no.

   
  VEERPONTEN

  In Noorwegen zult u op verschillende plaatsen te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij, afgezien van de drukke overtochten van/naar de Lofoten en Vesterålen, niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Vooraf gereserveerde overtochten dienen direct voldaan te worden.

   

  Klik hier voor Oost-Noorwegen
  Klik hier voor Zuid-Noorwegen
  Klik hier voor West-Noorwegen
  Klik hier voor Midden-Noorwegen
  Klik hier voor Noord-Noorwegen
  Klik hier voor Oslo
  Klik hier voor Bergen
  Klik hier voor Trondheim
  Klik hier voor Stavanger

   
 • Technische gegevens 

  Mini Van Small Medium Family Large Luxury
  Chassis Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford
  Motor Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel
  Versnellingsbak Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld
  Radio met cd-speler ja ja ja ja ja ja ja
  Airco cabine/airbags ja ja ja ja ja ja ja
  Diesel tank capaciteit in liters 45 80/90 90 90 90 90 90
  Gemiddeld verbruik 4,5 l / 100 km 8 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l /100 km
  Capaciteit watertank in liters nvt 95 100 100 100 100 100
  Capaciteit vuilwatertank in liters nvt 90 96 96 96 96 96
  Lengte in meters 4-5 5.9-6.8 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6
  Breedte in meters 1.5-1.9 2.0-2.3 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4
  Hoogte in meters 1.7-2 2.5-3 2.5-3 2.5-3 3.0-3.2 3.0-3.2 3.0-3.2
  Gewicht in kg 1950 2600-3000 2826 3127 3028 3051 3051
  Slaapplaatsen 2 2 2 4 6 6 2 of 4
  Bedmaten voor in cm - - - - 202x140/210x160 202x140/210x160 196 x 144
  Bedmaten midden in cm Kinderbed/geen bed Kinderbed/geen bed Kinderbed/geen bed 195x140 185x105/175x100 180x125/185x100 -
  Bedmaten achter in cm 140x200 115-157x185-193 110-140x090-200 200x135/210x210 200x85/210x85 200x131/210x155 196x135/210x205
  Inhoud koelkast in liters nvt 80 80 80 80 80 80
  Aantal branders kookplaat 1 portable 3 3 3 3 3 3
  Douche nvt ja ja ja ja ja ja
  On-board computer nvt ja ja ja ja ja ja
  Draaiende voorstoelen nvt ja ja ja nee nee ja
  Horren en zonwering voor ramen ja nvt ja ja ja ja ja

   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding