Henrik Wergeland 10-Daagse Sfeerhotelrondreis

Peer Gynt - Sognefjord - Telemarken

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 9 nachten

Vanaf: 1.179,00 €

Noorwegen is rijk aan tradities en gebruiken die vanwege de uitgestrektheid veelal in stand kunnen worden gehouden. Ook bij verschillende Noorse hotels heerst een typisch Noorse ambiance. Dit alleen al door een unieke traditionele inrichting die generaties lang goed bewaard
gebleven is. Enkele van deze hotels zijn werkelijk zo bijzonder vanwege hun even unieke als smaakvolle Noorse inrichting, dat wij deze hotels opgenomen hebben in een fraaie rondreis waarbij tijdens het verblijf de gezelligheid en uiteraard de typisch Noorse sfeer een hoofdrol spelen.

Een schitterende rondreis langs vele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Prachtige dagtrajecten, maar ook de plaatsen waar u verblijft zijn ware oases in het dagelijkse haastige leven.

Reisschema
(Klik op de linkjes voor meer informatie.)
 
3 n Fefor Høyfjellshotel - Vinstra (270 km)
3 n Kviknes Hotel - Balestrand (285 km)
3 n Dalen Hotel - Dalen (335 km)

     

Vervoer suggesties

 

Comfort

Budget

Heenreis

Color Line: Kiel – Oslo

Stena Line: Frederikshavn – Oslo of
Color Line: Hirtshals - Larvik

Terugreis

Color Line: Oslo – Kiel

Stena Line: Oslo - Frederikshavn of
Color Line Kristiansand - Hirtshals

   

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 - naar Fefor

  Over de E6 rijdt u langs Hamar en Lillehammer het "Rijk van Peer Gynt" binnen op weg naar Fefor, het startpunt van uw rondreis.

  U kunt onderweg een stop maken bij Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 in de ’Eidsvollbygning’ de Noorse grondwet werd getekend. Verderop, in Lillehammer, kunt u een bezoek aan het Maihaugen openluchtmuseum maken.

  Dag 2 & 3 - verblijf in Fefor

  De komende twee dagen verblijft u op de hoogvlakte in een gebied met vele wandelmogelijkheden. Wilt u liever de omgeving verkennen op de Nederlandse manier, kunt u de bekende Peer Gynt weg rijden met een bij het hotel gehuurde fiets...
  Voor een spetterend avontuur kunt u gaan raften bij Sjoa, waar een avontuur met verschillende gradaties worden aangeboden. Een leuke activiteit voor jong en oud!

  Dag 4 - naar de Sognefjord

  U verlaat oost-Noorwegen over de indrukwekkende Sognefjell bergweg en rijdt naar Balestrand aan de Sognefjord.

  Stop onderweg in Lom om de stafkerk aldaar te bekijken, maar houdt uw camera ook gereed tijdens uw rit over de Sognefjell. Hier komen vele fotomomenten!

  Dag 5 & 6 - verblijf in Balestrand

  U verblijft aan de langste en diepste fjord van Noorwegen en tevens de op een na grootste van de wereld; de imposante Sognefjord. Er is genoeg tijd om lekker bij te komen op het terras of een wandeling te maken door het kleine plaatsje Balestrand.
  Het plaatsje Flåm is het eindstation van de beroemde treinbaan en ook de tocht per ferry over de Nærøyfjord naar Gudvangen is een aanrader. Deze absolute hoogtepunten kunt u combineren door de excursie Noorwegen in een notendop bij te boeken. Bent u op zoek naar een sportieve activiteit, dan moet u beslist een kajaktocht op de Aurlandsfjord gaan maken.
  Nog meer activiteiten vindt u bij de Jostedalsbreen gletsjer. Hier kunt u raften en deelnemen aan een kajak- en gletsjerwandeltocht.

  Dag 7 - door het Hardangergebied naar Telemark

  U steekt de fjord over naar Vangsnes en middels een prachtig traject over de Vikafjell en via Voss komt u in het Hardangergebied. U steekt de Hardangerfjord over de nieuwe en imposante hangbrug over om vanaf Odda opnieuw een klim te maken; nu over de Hardangervidda bergweg. U daalt hierna langzaam af de provincie Telemark in, waar u verblijf in het "avontuurlijke" Dalen Hotel.

  Dag 8 & 9 - verblijf in Dalen

  In de bosrijke omgeving is volop keuze aan activiteiten, zoals wandelen of vissen in de meren. Vanuit Dalen is een trip met één van de traditionele schepen op het Telemarkkanaal een must; maar ook het west Telemark openluchtmuseum is voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis een bezoek waard.

  Dag 10 - terugreis naar Nederland

  Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u naar de veerhaven van uw keuze voor de terugreis naar Nederland.
 • Ontbijt en diner
  De reissom is gebaseerd op verblijf in de hotels inclusief ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners. Soms is er gezien de landelijke ligging van de accommodaties geen alternatief.
  De maaltijden tijdens uw overtocht zijn niet inbegrepen. Wij raden u aan deze vooraf te reserveren; de ervaring leert dat het buffetrestaurant vaak is volgeboekt.

   

  Hotel onderweg
  Voor de heenreis kunt u, indien u dat wenst, een overnachting in Jagdhaus Waldfrieden nabij Hamburg bijboeken. De prijs kunt u vinden bij de online prijsopgave.

  Streekinformatie
  Oost-Noorwegen
  Zuid-Noorwegen
  West-Noorwegen
  Midden-Noorwegen
  Noord-Noorwegen
  Oslo
  Bergen
  Trondheim
  Stavanger


 • Vervoer

   
  BIJ TE BOEKEN VERVOER NOORWEGEN

  Bij de aangeboden rondreizen zijn overtochten of vluchten niet inbegrepen; wel doen wij u een suggestie voor overtochten die het beste bij de rondreis van uw keuze aansluit.
   
   
  COLOR LINE KIEL - OSLO
  Met deze overtocht bespaart u zich vele kilometers en reist u comfortabel met de luxe cruiseferries van Color Line. De rit naar Kiel gaat over de autobaan via Hamburg en ontscheping in Oslo is op een dusdanige tijd dat u eerst in alle rust kunt ontbijten.

  Schema
  Dagelijks Kiel - Oslo 14:00u-10:00u
  Dagelijks Oslo - Kiel 14:00u-10:00u


  COLOR LINE HIRTSHALS - LARVIK/KRISTIANSAND

  De autorit naar Noord-Denemarken is langer maar de overtochten hiervandaan zijn een stuk korter, mede omdat Color Line vaart met de snelle Superspeed schepen. Vrijwel alle afvaarten zijn overdag, er is dan ook geen hutaccommodatie aan boord. U kunt er voor kiezen een overnachting in Denemarken bij te boeken om betere aansluiting op het vaarschema te krijgen.
  Klik hier voor meer informatie over deze overtocht

  Reisschema
  Route

  05apr-23dec2016

  14mrt-23dec2016

  Hirtshals - Larvik

   

  dagelijks   12:45u-16:30u
  dagelijks   22:15u-02:00u

  Larvik - Hirtshals

   


  dagelijks   08:00u-11:45u
  dagelijks   17:30u-21:15u

  Hirtshals - Kristiansand
    

  dagelijks 12:15u-15:30u
  dagelijks 20:45u-00:00u

   
  Kristiansand - Hirtshals
    

  dagelijks 08:00u-11:15u
  dagelijks 16:30u-19:45u

   


  STENA LINE KIEL - GOTENBURG
  Ook Stena Line heeft een dagelijkse afvaart vanuit Kiel. Bestemming is echter Gotenburg in Zweden en hiervandaan bereikt u over de snelweg in een paar uur de Noorse grens.

  Schema
  Dagelijks Kiel - Gotenburg 19:30u-09:00u
  Dagelijks Gotenburg - Kiel 19:30u-09:00u


  STENA LINE FREDERIKSHAVN - OSLO
  Vanuit Noord-Denemarken vaart u naar Oslo met de comfortabele ferry van Stena Line. Na een plezierige overtocht bent u klaar voor uw vakantie in Noorwegen. In het hoogseizoen kunt u dagelijks vertrekken met de dagboot van Frederikshavn naar Oslo, en met de nachtboot van Oslo naar Frederikshavn. Zie onderstaande schema voor de juiste tijden.

  Schema

  Route

  01apr-26jun2016
  22aug-31dec2016
  27jun-21aug2016


  Frederikshavn - Oslo 


  Oslo - Frederikshavn  


  ma      19:30u-07:30u*
  wo-zo 09:15u-18:30u

  di-zo 19:30u-07:30u*


  dagelijks 09:15u-18:30u


  dagelijks 19:30u-07:15u*

  *= aankomst volgende dag


  FJORD LINE HIRTSHALS - STAVANGER/BERGEN
  Dit is de overtocht die u direct naar de fjorden brengt. Dagelijks varen de moderne en comfortabele Fjord Line schepen vanuit Noord-Denemarken naar Stavanger en door naar Bergen. 

  Reisschema

  Route

  01jan-31mei2016
  01sep-31dec2016
  01jun-31aug2016


  Hirtshals - Stavanger/Bergen 

  Bergen/Stavanger - Hirtshals  


  dagelijks 20:00u-06:30/12:30u*

  dagelijks 13:30/20:00u-08:00u*


  dagelijks 20:00u-06:30/12:30u*

  dagelijks 13:30/20:00u-08:00u*


  *= aankomst volgende dag


  KLM AMSTERDAM - OSLO/SANDEFJORD-TORP
  Meermaal daags vliegt KLM direct naar een groot aantal Noorse luchthavens.
  Klik hier voor meer informatie over deze vluchten
   
  SCANDINAVIAN AIRLINES AMSTERDAM - TROMSØ
  Om het noorden van Noorwegen te bereiken heeft u een binnenlandse vlucht nodig vanuit Oslo of Trondheim. Deze worden o.a. uitgevoerd door SAS oftewel Scandinavian Airlines.
  Klik hier voor meer informatie over deze vluchten
   

   

 • Algemene informatie Noorwegen

   
   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  NOORWEGEN 

  HET LAND 

  Het koninkrijk Noorwegen beslaat een totaal oppervlakte van 385.155 m2 en heeft ruim 5 miljoen inwoners. Vergelijk dit met Nederland: op een oppervlak van ruim 41.000 m2 leven 16,7 miljoen mensen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, gelegen in het zuiden aan de Oslofjord. Hier bevindt zich het koninklijk paleis, het parlement en hier zetelt de regering. In het stadhuis van Oslo vindt jaarlijks de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaats.


  Oslo Nancy Bundt visitnorway.com

  Noorwegen biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Bekend zijn de fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Sognefjord. Meer landinwaarts zijn gebergten en hoogvlaktes, maar ook naaldbossen, rivieren en meren te vinden. In het binnenland, in het Dovrefjell Nationaal Park, zijn de indrukwekkende muskusossen te zien. In het noorden, boven de poolcirkel, liggen de Lofoten en Vesterålen eilanden, een must-see voor de natuurliefhebber. Op deze eilanden komen vogelaars (hier zijn o.a. zeearenden te zien) en walvisspotters ook zeker aan hun trekken. Hoe noordelijker in Noorwegen hoe ruiger het wordt. Bossen maken plaats voor kale vlaktes. Dit is het leefgebied van vele rendieren.

  REISINFORMATIE
  Noorwegen is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Oslo, Bergen en Trondheim. Via deze luchthavens kunnen zo’n 50 andere bestemmingen in Noorwegen aangevlogen worden, waaronder Tromsø, Alta en Kirkenes. In het winterseizoen wordt door BBI een rechtstreekse charter ingezet naar Evenes.

  Ook per ferry is Noorwegen te bereiken. Color Line biedt afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Oslo en vanaf Hirtshals in Denemarken naar Larvik, Langesund en Kristiansand. Fjord Line vaart ook vanuit Hirtshals en heeft als bestemmingen Langesund, Kristiansand, Stavanger en Bergen.
  Daarnaast kan via Zweden gereisd worden, hetzij via een overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg hetzij via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
     TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland.

  PASPOORT
  Noorwegen valt binnen het Schengengebied, waardoor er officieel niet meer gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders hebben wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.
   
  VALUTA
  De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon (1 EUR = ca. NOK 9,67, februari 2018). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale taal is Noors, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels of Duits. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Noorwegen is 220 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Noorwegen heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Op de poolcirkel is het 24 uur per dag licht van 12 juni tot 1 juli, terwijl op de Noordkaap van 14 mei tot 29 juli de zon niet ondergaat. 
   
   Noordkaap
   
  AUTORIJDEN
  Noorwegen kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen met een gemiddelde snelheid van circa 60-70 km per uur goed berijdbaar, echter bergpassen en ferry-oversteken vergen vaak meer tijd. In het voor- en najaar raden wij u aan sneeuwkettingen mee te nemen. Winterbanden zijn verplicht.
   
  TOLWEGEN

  In Noorwegen zijn 50 tolstations. Bij enkele tolstations kunt u handmatig betalen, maar bij de meeste kan de betaling ook automatisch. Wanneer u door een tolstation rijdt, wordt uw nummerplaat gefotografeerd. De rekening wordt vervolgens naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Het kan zes maanden duren voor de rekening wordt verzonden. U kunt ook binnen drie werkdagen betalen bij benzinestations e.d. in de buurt van het tolstation. Deze worden aangegeven met het bord "Kr-service". Een andere mogelijkheid is om een Visitors’ Payment contract af te sluiten. Als u dan door een tolstation rijdt, wordt de som van uw vooraf betaalde rekening afgetrokken. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Meer informatie vindt u op: www.autopass.no.

   
  VEERPONTEN

  In Noorwegen zult u op verschillende plaatsen te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij, afgezien van de drukke overtochten van/naar de Lofoten en Vesterålen, niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Vooraf gereserveerde overtochten dienen direct voldaan te worden.

   

  Klik hier voor Oost-Noorwegen
  Klik hier voor Zuid-Noorwegen
  Klik hier voor West-Noorwegen
  Klik hier voor Midden-Noorwegen
  Klik hier voor Noord-Noorwegen
  Klik hier voor Oslo
  Klik hier voor Bergen
  Klik hier voor Trondheim
  Klik hier voor Stavanger

   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding