6/8-Daagse Fjordtrip Ålesund, Geiranger en Briksdalgletsjer

Inclusief directe vlucht Amsterdam - Ålesund

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 5-7 nachten

Vanaf: 589,00 €

Ålesund - Geiranger - Olden/Briksdal

Maak vanuit Ålesund een ontdekkingstocht door de mooiste delen van het fjordengebied! Tijdens uw verblijf in de jugendstilstad Ålesund kunt u met Hurtigruten een dagcruise naar de beroemde Geirangerfjord (tussen 1 september en 31 oktober de Hjørundfjord) maken. Met een huurauto rijdt u vervolgens een schitterend traject naar Oldendalen om daar te overnachten in hutten, nabij de Briksdalgletsjer. U heeft alle tijd om in de prachtige omgeving te wandelen, kajakken, raften, gletsjerwandeltochten te maken, alvorens u vanuit Ålesund weer naar huis vliegt.

Vluchten, autohuur en verblijf zijn inbegrepen.

Reisschema:
Amsterdam - Ålesund per KLM 14.25 - 16.30 uur
2 n Scandic Hotel Scandinavie - Ålesund
      U kunt verschillende optionele excursies bijboeken 
3,4 of 5 n Flåten Hytter - Olden (ca. 180 km)
Ålesund - Amsterdam per KLM 17.05 - 19.15 uur 

(Genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.)

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Ålesund

  Vanaf Amsterdam vliegt u met KLM rechtstreeks naar Ålesund, waar u de eerste twee nachten in het centraal gelegen Scandic Hotel verblijft. U reist op eigen gelegenheid naar het hotel. Dit kan gemakkelijk met de Flybussen bustransfer (ca. 25 minuten) en de prijs is ca. 95 nok per persoon. U koopt uw ticket bij de chauffeur.

  Dag 2 Ålesund

  Vandaag heeft u de tijd om Ålesund te verkennen. Maak een wandeling door de mooie jugendstilstad en loop de 418 treden naar het uitzichtspunt op de berg Aksla. Er is een aantal excursies te maken vanuit Ålesund: Cruise naar Geirangerfjord. Het schip vaart door de Storfjord in de spectaculaire en 15 km lange Geirangerfjord (tussen 1 september en 31 oktober, de Hjørundfjord). Na de ijstijd lieten de gletsjermassa’s deze diep doorgroefde kust-inhammen achter. De tot wel 800 m hoge rotswanden gelden als het meest bekende reisdoel van Noorwegen. Zo tegen etenstijd bent u terug in Ålesund.
  In de zomerperiode tot 20 augustus kunt u ook een lunchcruise naar de Hjørundfjord of een excursie per zodiac naar de vogelkliffen van Runde maken.

  Dag 3 de natuur in

  U haalt uw huurauto op bij het stadskantoor van de autoverhuurder.
  Vervolgens verlaat u Ålesund en bereikt u via Stryn het Oldedal.
  U verblijft in Flåten Ferienhytter (eindschoonmaak NOK 300, bedlinnen incl. 1 handdoek NOK 125 per set).

  Dag 4 t/m 5,6 of 7 gletsjers, bergen en natuurschoon

  Verblijf in het prachtige Oldedal. Uw hytte biedt een zéér fraai uitzicht op de omliggende natuur. Een bezoek aan Lodalen en de Kjenndalgletsjer is een must. Tip voor de laatste avond: het in Loen gelegen Alexandra Hotel serveert misschien wel het beste en meest uitgebreide buffet in Noorwegen.

  Dag 6,7 of 8 naar huis

  U rijdt naar de luchthaven van Ålesund, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 • Algemene informatie Noorwegen

   
   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  NOORWEGEN 

  HET LAND 

  Het koninkrijk Noorwegen beslaat een totaal oppervlakte van 385.155 m2 en heeft ruim 5 miljoen inwoners. Vergelijk dit met Nederland: op een oppervlak van ruim 41.000 m2 leven 16,7 miljoen mensen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, gelegen in het zuiden aan de Oslofjord. Hier bevindt zich het koninklijk paleis, het parlement en hier zetelt de regering. In het stadhuis van Oslo vindt jaarlijks de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaats.


  Oslo Nancy Bundt visitnorway.com

  Noorwegen biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Bekend zijn de fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Sognefjord. Meer landinwaarts zijn gebergten en hoogvlaktes, maar ook naaldbossen, rivieren en meren te vinden. In het binnenland, in het Dovrefjell Nationaal Park, zijn de indrukwekkende muskusossen te zien. In het noorden, boven de poolcirkel, liggen de Lofoten en Vesterålen eilanden, een must-see voor de natuurliefhebber. Op deze eilanden komen vogelaars (hier zijn o.a. zeearenden te zien) en walvisspotters ook zeker aan hun trekken. Hoe noordelijker in Noorwegen hoe ruiger het wordt. Bossen maken plaats voor kale vlaktes. Dit is het leefgebied van vele rendieren.

  REISINFORMATIE
  Noorwegen is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Oslo, Bergen en Trondheim. Via deze luchthavens kunnen zo’n 50 andere bestemmingen in Noorwegen aangevlogen worden, waaronder Tromsø, Alta en Kirkenes. In het winterseizoen wordt door BBI een rechtstreekse charter ingezet naar Evenes.

  Ook per ferry is Noorwegen te bereiken. Color Line biedt afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Oslo en vanaf Hirtshals in Denemarken naar Larvik, Langesund en Kristiansand. Fjord Line vaart ook vanuit Hirtshals en heeft als bestemmingen Langesund, Kristiansand, Stavanger en Bergen.
  Daarnaast kan via Zweden gereisd worden, hetzij via een overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg hetzij via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
     TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland.

  PASPOORT
  Noorwegen valt binnen het Schengengebied, waardoor er officieel niet meer gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders hebben wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.
   
  VALUTA
  De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon (1 EUR = ca. NOK 9,67, februari 2018). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale taal is Noors, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels of Duits. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Noorwegen is 220 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Noorwegen heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Op de poolcirkel is het 24 uur per dag licht van 12 juni tot 1 juli, terwijl op de Noordkaap van 14 mei tot 29 juli de zon niet ondergaat. 
   
   Noordkaap
   
  AUTORIJDEN
  Noorwegen kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen met een gemiddelde snelheid van circa 60-70 km per uur goed berijdbaar, echter bergpassen en ferry-oversteken vergen vaak meer tijd. In het voor- en najaar raden wij u aan sneeuwkettingen mee te nemen. Winterbanden zijn verplicht.
   
  TOLWEGEN

  In Noorwegen zijn 50 tolstations. Bij enkele tolstations kunt u handmatig betalen, maar bij de meeste kan de betaling ook automatisch. Wanneer u door een tolstation rijdt, wordt uw nummerplaat gefotografeerd. De rekening wordt vervolgens naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Het kan zes maanden duren voor de rekening wordt verzonden. U kunt ook binnen drie werkdagen betalen bij benzinestations e.d. in de buurt van het tolstation. Deze worden aangegeven met het bord "Kr-service". Een andere mogelijkheid is om een Visitors’ Payment contract af te sluiten. Als u dan door een tolstation rijdt, wordt de som van uw vooraf betaalde rekening afgetrokken. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Meer informatie vindt u op: www.autopass.no.

   
  VEERPONTEN

  In Noorwegen zult u op verschillende plaatsen te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij, afgezien van de drukke overtochten van/naar de Lofoten en Vesterålen, niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Vooraf gereserveerde overtochten dienen direct voldaan te worden.

   

  Klik hier voor Oost-Noorwegen
  Klik hier voor Zuid-Noorwegen
  Klik hier voor West-Noorwegen
  Klik hier voor Midden-Noorwegen
  Klik hier voor Noord-Noorwegen
  Klik hier voor Oslo
  Klik hier voor Bergen
  Klik hier voor Trondheim
  Klik hier voor Stavanger

   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding