2018 Hurtigruten Single Winter voordeeldata 12-Daagse zeereis Bergen - Kirkenes - Bergen

Extra voordelige reis voor een vaste lage prijs!

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 11 nachten

Vanaf: 1.007,00 €

Vertrekdata:
10 november 2018 - MS Nordkapp
07 december 2018 - MS Nordnorge  -  Gegarandeerd vertrek! 
 
Een vaste vertrekdatum voor een vaste prijs. Deze extra voordelige zeereis langs de Noorse kust in de winter is uw kans om voordelig de kust van Noorwegen te verkennen. Geniet van dit voordeel, bezoek de Noordkaap en ga op jacht naar het Noorderlicht. Alleenreizende betalen voor deze reis geen single toeslag. 

Exclusieve Noorderlicht belofte!
Als u tijdens deze 12 daagse Noorderlicht reis niet het Noorderlicht heeft mogen aanschouwen krijgt u van ons nog een kans. We geven u dan GRATIS een 6 daagse of 7 daagse Hurtigruten reis! Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Winter - Op jacht naar het Noorderlicht
Een winterse expeditie langs de kust van Noorwegen is een prachtige ervaring. Het landschap is bedekt met pure witte sneeuw; de lucht is vers, zuiver en knapperig. In kleine nederzettingen langs de kust stralen huizen een gezellige, warme gloed en op de achtergrond prachtige besneeuwde bergen die de Arctische schemering weerspiegelen.

Winter is misschien de meest bijzondere tijd om Noorwegens noordelijke gebieden te verkennen met Hurtigruten. Verken het Arctische landschap en ontrafel de wonderen van het echte noorden tijdens een Hurtigruten zeereis en de speciale en onvergetelijke landexcursies.

Hoogtepunten in de winter:

 • Maak kans op het Noorderlicht
 • Adrenaline verhogende sneeuwscootersafari
 • Maak kennis met de husky’s
 • Steek de poolcirkel over

Op jacht naar het Noorderlicht
Ga mee op jacht naar Aurora Borealis, een belangrijk element van de winterse reizen. ’s Winters staat de zon laag aan de horizon en ten noorden van de poolcirkel verdwijnt deze zelfs enkele weken achter de horizon. Dit natuurlijke verschijnsel creëert prachtige tinten van licht.
Het Noorderlicht is iets volledig anders! Al duizenden jaren hebben mensen in dit noordelijke deel van de wereld bewondering voor de spectaculaire verschijning, die af en toe de nachtelijke hemel oplicht. Reizend met Hurtigruten heeft u de beste mogelijkheden om de magische kleuren, van licht groen tot donker paars, te zien flikkeren aan de Arctische hemel. De term "Op jacht naar het Noorderlicht" is afkomstig van een van de kapiteins. Hij had waargenomen dat gasten buiten op dek, als het ware jaagden op het meest magische van alle natuurlijke fenomenen, het noorderlicht. "Op jacht naar het Noorderlicht" is het hoofdthema van de Hurtigruten winterreizen, de jacht en ervaring van de vele en mooie soorten licht zichtbaar tijdens de wintermaanden.

Hurtigruten Hutkeuze:
U kunt tijdens deze reis kiezen uit 3 verschillende soorten garantiehutten. U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen: 

Garantie polar binnenhut:
Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben een bed en een bedsofa of een boven en onderbed.
Garantie Polar buitenhut
De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben een bed en een bedsofa/tweepersoonbed of een boven en onderbed en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5.
Garantie Arctic superior buitenhut:
De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. De mini suite met beperkt zicht hoort ook bij deze categorie.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Inscheping in Bergen

  indien bijgeboekt, vliegt u in de middag met KLM rechtstreeks naar Bergen. Ook kunt u de transfer service in Bergen bijboeken om zonder zorgen naar de Hurtigruten terminal gebracht te worden. Tot aan uw inscheping op uw schip om 16.00 uur (uw hut is vanaf 18.00 uur beschikbaar) kunt u de charmante haven- en Hanzestad Bergen ontdekken. Wandelt u door de steegjes van de middeleeuwse woonwijk Bryggen, bezoekt u het ‘Hanseatisk Museum’ of slentert u over de vismarkt aan de Torget. Als u de Fløy-baan naar de 319 meter hoge stadsberg neemt, kunt u genieten van het mooiste uitzicht op Bergen en zijn fjorden. Om 22.30 uur begint uw Hurtigrutenreis door het Heltefjord, vanwaar ooit de Vikingen naar de Shetland eilanden zeilden.

  Dag 2 Ålesund

  Tussen scheren en eilanden door, vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. U zult gefascineerd zijn door de huisjes in de apothekerssteeg en de voetgangerspassage Kongensgate in deze ‘Jugendstilstad’. Het uitzicht vanaf de berg Aksla mag u niet missen - 418 treden brengen u naar de top. Als het schip de haven in vaart kunt u onder begeleiding een Stadswandeling. maken. In Ålesund kunt u ook naar het Atlanterhavsparken aquarium.. Dit is een van Noord-Europa’s grootste zoutwater aquarium. Na Ålesund doet u Molde & Kristiansund nog aan. In het Oosten zult u zo af en toe de pieken van de ’Romsdal Alpen’ zien opdoemen.

  Dag 3 Koningsstad Trondheim

  Bezoekt u de koningsstad Trondheim. Een mooi overzicht heeft u vanaf de Gamle Bybrua. De nieuw gotische houten brug uit het jaar 1861 was vroeger de enige toegang tot de stad. In de Nidaros Dom, het grootste gotische Sacraal gebouw van Noorwegen, worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond. De op houten palen gebouwde huisjes zijn zeker net zo mooi als de in rococo stijl ingerichte Stiftsgarden. Dit grootste houten huis van Noorwegen is het overnachtingsadres van de koninklijke familie als deze Trondheim bezoekt. Wilt u de stad comfortabel per bus verkennen dan kunt u een Trondheim Stadsexcursie doen onder begeleiding van een gids. Voorbij aan duizenden kleine eilandjes en langs schilderachtige scheren vaart u verder richting noordwesten. Na de Stokksund Passage legt uw schip ’s avonds in Rørvik aan.

  Dag 4 Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeert u tussen Nesna en Ørnes de poolcirkel. Gekenmerkt door een wereldbol op een kleine scheer. Passagiers, die voor de eerste keer de poolcirkel passeren, krijgen van de god van de Zee Neptunus een pooldoop! Als u in de verte de grote, tot 1000 meter hoge rotswanden van de Lofoten ontdekt, bent u de Landegofjord, Helligvær en de Vestfjord reeds gepasseerd. Daar wordt van januari tot april op kabeljauw gevist. Vandaag de dag wordt hij net als vroeger in de zilte zeelucht gedroogd en als stokvis geëxporteerd. In Stamsund kunt u van boord en per bus een kijkje gaan nemen in het leven van de Vikingen. Een andere interessante excursie is Bodø en de Saltstraumen.Verken het stadje Bodø en maak kennis met de op dit moment meest sterke getijdenstroom ter wereld. ’s Avonds bereikt u Svolvær, de belangrijkste plaats op de Lofoten. Hier zult u de woeste schoonheid van de door de Golfstroom getekende Lofoten ontdekken: de pittoreske vissersdorpjes, rood geverfde huisjes, “ Rorbuer” genoemd en natuurlijk de stokvis op houten stellingen.

  Dag 5 Tromsø

  ’s Nachts vaart het schip door de smalle waterweg Raftsund. Op de terugreis van uw reis kunt u deze adembenemende passage nog eens bij daglicht bewonderen. Via de eilanden groep Vesterålen vaart u via Finnsnes verder naar Tromsø "het paradijs van het noorden". Deze stad was in het verleden een belangrijk startpunt voor poolexpedities. U kunt hier deelnemen aan een stadsexcursie. Tijdens deze stadstour met reisleiding bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ook kunt u er voor kiezen om vanuit hier een spectaculaire huskysafari te maken door het prachtige winterlandschap. Uiteraard kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Tromsø heeft 2 kerken die u gezien moet hebben. De houten Domkerk met 750 plaatsen, een van de grootste kerken van het land en de in 1965 in gebruik genomen "Ishavskathedraal", wereldberoemd door de moderne architectuur en haar grote mozaïeken ramen. De stad staat ook bekend om haar rijke en afwisselende "poolhistorie". U kunt met een reisleider een poolhistorische stadswandeling maken. De reisleider zal u dan meenemen naar musea en tentoonstellingen.

  Dag 6 De Noordkaap

  Het schip doet de haven van Hammerfest al vroeg in de ochtend aan. Vanaf hier is het nog 210 kilometer tot aan de Noordkaap. Vervolgens vaart het schip naar Havøysund. Tijdens de route noordwaarts komt u langs de ruwe kust van Finnmark. U passeert bloeiende, alsmede verlaten vissersdorpjes voordat het schip Honningsvåg bereikt. Honningsvåg is de hoofdstad van de Noordkaap en telt zo’n 2800 inwoners. De totale gemeente heeft 3500 inwoners. Er zijn hier vele visspecialiteiten te vinden. U kunt hier een bezoek brengen aan het Noordkaapmuseum waar u een overzicht krijgt van de geschiedenis van de visserij en het Noorkaap toerisme. De Kerk van Honningsvåg is een bijzonderheid, dit gebouw is als enige gespaard gebleven bij het platbranden tijdens de 2e Wereldoorlog. Een must tijdens deze stop is een bezoek aan het Noordkaap plateau. Met de bus wordt u vervoerd door het eindeloze witte landschap naar dit 307 meter hoge plateau. In de middag vervolgt u uw reis oostwaarts en steekt de uitgestrekte Porsangerfjord over. dezelfde dag zult u de haven Kjøllefjord aan doen. Het binnen varen in deze haven is adembenemend vanwege de klippenformatie Finnkjerka. Deze rotsen werden pas in 1955 voor het eerst beklommen. Eenmaal in de haven aangekomen kunt u een adrenaline verhogende sneeuwscootersafari.. Deze avond excursie is bij uitstek perfect om over land met uw sneeuwscooter naar Mehamn op jacht te gaan naar het Noorderlicht.

  Dag 7 Aankomst in Kirkenes

  Na het ontbijt komt u om ca. 09.00 uur aan in Kirkenes. Kirkenes bevindt zich op dezelfde lengtegraag als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, slechts een paar kilometer van de Russische grens verwijderd. Vanaf de Hurtigruten kade kunt u hier een busexcursie naar toe maken. Kirkenes is in vergelijking met de rest van de Finmarkse kust bijzonder vruchtbaar. De stad ligt aan de Monding van de Pasvikela rivier, die gedeeltelijk de grens van Rusland aangeeft. Door de Russische invloeden krijgt de stad een bepaalde sfeer die niet te omschrijven is.

  In Kirkenes is er voldoende tijd om verschillende spannende excursies te doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Noorwegens grootste ijsbar en sneeuwhotel welke jaarlijks weer een ander thema heeft. Ook krijgt u tijdens dit uitstapje de mogelijkheid om rendieren te voeren en kunt u kennis maken met de Siberische Husky’s. Verder kunt u nog deelnemen aan een huskysafari. of een sneeuwscootersafari door het prachtige winterlandschap. Tijdens de sneeuwscootersafari zult u een met een enorme snelheid over de bevroren Barentszzee rijden.
  I

  Dag 8 Hammerfest en Tromsø

  Ook vandaag passeert u Europa’s meest noordelijke stad, Hammerfest, maar nu overdag. Uw kunt het schip in de haven verlaten om op eigen houtje Hammerfest te verkennen. Leuke winkelstraatjes en de gezellige uitstraling brengen u even terug in de bewoonde wereld. Als u graag meer wilt weten over de geschiedenis , tradities en de Sami cultuur in Hammerfest, dan kunt u deelnemen aan een busexcursie. Aan het einde van de ochtend verlaat u deze leuke handelsstad weer om richting Tromsø te varen. Door de vele lichtjes ziet u de stad al van veraf opdoemen. Rond de nacht vaart u de haven weer binnen en kunt u van boord om een middernachtconcert mee te maken in de Ishavskathedral.

  Dag 9 Vesterålen en Lofoten

  Het fraaiste traject is tot het laatst bewaard. U vaart o.a. door de nauwe Raftsund en de ontdiepe Risoyrenna. Tijdens dit gedeelte van de reis krijgt u de kans om van boord te gaan in Harstad. Vanuit hier kunt u een busexcursie maken en gaat u weer aan boord in Sortland. Per comfortabele bus kunt u genieten van het fabelachtige landschap op deze eilanden groep. U kunt tijdens deze excursie prachtige foto’s maken van de omgeving. Ook maakt u een stop bij de meest noordelijk gelegen middeleeuwse kerk ter wereld. Eenmaal aangekomen in Stokmarknes kunt u een kostenloos bezoek aan het Hurtigruten museum brengen. Uw Hurtigruten schip zal ongeveer om 18.30 uur de haven van Svolvær binnen varen. De visserij op de Lofoten is de belangrijkste bron van inkomsten. Wilt u de echte sfeer proeven van de visindustrie en dan kunt u onder begeleiding van een gids een rondleiding maken in Svinoya, het oudste gedeelte van Svolvær. Terwijl het schip de Lofoten weer verlaat en richting Stamsund vaart, trekt de majestueuze Lofoten bergwand aan u voorbij.

  Dag 10 Poolcirkel, zeven zusters

  Vroeg opstaan is de moeite waard. Uw schip vaart langs de vruchtbare Helgeland oever en steekt u de poolcirkel over, deze keer vanuit noordelijke richting. Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, mystieke bergen en watervallen, waar de meest verschillende legendes over bestaan, toont zich aan de kijker: de beroemde bergketen, de zeven zusters (Syv Søstre), als ook het spectaculaire en in sagen gehulde rotseiland “ Torghatten”, waarin zich op 160 meter hoogte een 40 meter breed gat bevindt.

  Dag 11 Trondheim en Kristiansund

  U kunt de stad verkennen onder begeleiding van een gids tijdens een
  stadsexcursie per bus. De Nidaros Dom, waar tot nu toe 3 Koninginnen en 7 Koningen gekroond werden, is het grootste middeleeuwse gebouw van Scandinavië en herbergt de Noorse kroonjuwelen. Het tegenover gelegen, gerestaureerde onderkomen van de Aartsbisschop is zeker ook de moeite waard. Voorbij aan de
  eilanden Munkholmen en Hitra gaat de reis verder over open zee naar Molde, dat in verband met de vruchtbare Golfstroom ook ‘stad van de rozen’ genoemd wordt. Rechts glanzen de steile, grijze, naaldscherpe rotsen van de Romsdal Alpen in de zon. De stad Kristiansund heeft een meer ongunstige ligging ten opzichte van de door wind omzoomde rotskust van de Noord Atlantische Oceaan. De als “kabeljauwmetropool” van Noorwegen bekende stad, was lange tijd de exporthaven voor de bekende gezouten en gedroogde vis.

  Dag 12 Schereneilanden, ontscheping

  Laat de laatste impressies van Noorwegen op u inwerken, want vandaag is het afscheid nemen. Al snel moet u uw favoriete Hurtigruten schip verlaten. Echter voordat het zover is, heeft u nog een paar fascinerende landschappen tegoed. Bijvoorbeeld het schilderachtige Nordfjord welke zich onder de reusachtige gletsjer Jostedalsbreen bevindt. Een eindje verderop ten zuiden, vaart u langs de riviermonding van de Sognefjord. Ook de scherentuin voor de 7 bergen stad Bergen laat zich van haar mooiste kant zien. Hier (waar uw rondreis langs de Noorse Westkust eindigt) moet u het schip helaas weer verlaten. Indien bijgeboekt, staat de transferbus voor u klaar op de kade en vliegt u op dag 12 rechtstreeks met de KLM van Bergen naar Amsterdam. Maar de herinneringen aan de mooiste zeereis ter wereld en de vele contacten met uw medereizigers, neemt u natuurlijk mee naar huis.
 • Reisschema
  Vliegreis Amsterdam - Bergen per KLM excl. ruimbagage (bij te boeken)
  Transfer Bergen Airport - Bergen Hurtigruten terminal (bij te boeken)
  12 Daagse Hurtigruten zeereis Bergen - Kirkenes - Bergen incl. volpension
  Transfer Bergen Hurtigruten terminal - Bergen Airport (bij te boeken)
  Vliegreis Bergen - Amsterdam per KLM excl. ruimbagage (bij te boeken)

  Vlucht informatie
  Voor meer informatie over de vliegreis met KLM kunt u op de onderstaande link klikken
  KLM

  Hurtigruten informatie
  Meer Hurtigruten informatie U kunt op onderstaande links klikken voor de gewenste informatie:  
  Excursiemogelijkheden
  Afvaarttijden

  Minimum aantal deelnemers:
  Bij enkele van onze reizen is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een reis niet doorgaat wegens te weinig deelname zult u 6 weken van te voren hierover geinformeerd en zal indien mogelijk een passend alternatief worden aangeboden.

  Minimum aantal deelnemers voor deze reis: 10 personen

  Exclusieve Noorderlicht belofte: Algemene Voorwaarden

  Het Noorderlicht wordt aan boord van uw Hurtigruten schip constant in de gaten gehouden. Mocht het Noorderlicht aan de heldere hemel verschijnen dan zult u aan boord van het schip hierop worden geattendeerd. Het Noorderlicht kan slechts enkele minuten duren maar soms kunt u ook uren lang van dit schouwspel genieten. Wij hopen uiteraard dat u het Noorderlicht zal gaan zien tijdens uw Hurtigruten Noorderlicht reis maar kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor het feit dat u het niet ziet. Wel kunnen we u beloven als u niet het Noorderlicht heeft gezien, wij u nogmaals een uitnodigen aan boord van Hurtigruten.

  Als u de pech heeft gehad niet te kunnen genieten van het Noorderlicht krijgt u van ons een 6 of 7 daagse Hurtigruten reis gratis met vertrek vanaf 1 oktober 2018 tot 31 maart 2019 in een een/tweepersoon binnenhut op basis van halfpension. Geldig bij nieuwe boekingen met vertrek tussen 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018. Uiteraard is het mogelijk (op basis van beschikbaarheid) om een hutupgrade te maken naar een andere huttype of maaltijden bij te boeken. Wij behouden het recht om op elk moment dit aanbod in trekken of te wijzigen. De aangeboden reis op geselecteerde data moet binnen 28 dagen van terugkomst van uw eigen reis worden geboekt. Wij zullen u een aantal vertrekdata aanbieden. Het aanbod is exclusief vluchten, transfers, persoonlijke uitgaven, bagage, excursies. Aanbod is niet geldig op gewijzigde/geannuleerde afvaarten. Aanbod is niet overdraagbaar, niet te wijzigen en hebben geen contante waarde.

  Indien u de gewenste informatie hier niet kunt vinden dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze reserveringsafdeling op 0503136000 of vraag uw lokale reisbureau

 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Algemene Informatie

  ALCOHOL 
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  In de Scandinavische landen is de dienstverlening van een kruier vrij onbekend. We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties gebonden is.
   
  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  De Noorse valuta, tevens betaalmiddel aan boord, is de Noorse kroon. 100 NOK komt overeen met ca.12,8 euro. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hutsleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hutsleutel/cruisecard doen. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. Een bank met ‘minibank’ waar u Noorse kronen kunt pinnen, vindt u alleen in de grotere aanlegplaatsen.
   

  BEVESTIGING EN REISBESCHEIDEN

  Na het boeken van uw reis ontvangt u een bevestigingsfactuur waarin u wordt verzocht een aanbetaling te doen van 20% van de reissom. Het resterende bedrag dienen wij uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te hebben. U ontvangt geen bevestiging van binnenkomst van de betaling. Circa 10 dagen voor uw vertrek ontvangt u de reisbescheiden met tickets, vouchers, informatieboekje en uitgebreide reiswenken.

   

  BIJKOMENDE KOSTEN

  Reserveringskosten: per boeking wordt eenmalig € 36,- in rekening gebracht. Indien u uw reis boekt via onze website zijn de reserveringskosten € 20,-.

  Last minute reizen: boekt u uw reis binnen 14 dagen voor vertrek dan betaalt u eenmalig € 25,- extra reserveringskosten.

  Wijzigingkosten: voor Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden € 50,- per wijziging indien gewijzigd binnen 35 dagen voor vertrek.

  Annuleringskosten: voor Hurtigruten gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

  tot 90 dagen voor vertrek             20 %  van de reissom

  90 t/m 45 dagen voor vertrek        50 %  van de reissom

  45 t/m 1 dagen voor vertrek       100 %  van de reissom

  op de vertrekdag of later             100%  van de reissom

   

  BRANDSTOFTOESLAG

  Momenteel wordt er door Hurtigruten een brandstoftoeslag van € 6,00 per persoon per nacht berekend. Daar dit een toeslag betreft welke alleen wordt geheven in geval van extreem hoge olieprijzen, zijn deze vanaf 2013 inbegrepen in de reissom. Mocht de toeslag vervallen of veranderen dan brengen wij u uiteraard op de hoogte.
   
  CAFETARIA 
  Dranken, sandwiches, warme en koude gerechten zijn verkrijgbaar in de cafetaria.
   
  DAGLICHT
  Boven de poolcirkel, gaat in de zomer de zon 73 dagen lang niet onder, zodat het  ’s nachts licht blijft. ’s Winters blijft hier de zon 51 dagen onder en is er rond twaalf uur in de middag een vaag licht te zien boven de horizon. De witte sneeuw weerkaatst al het (kunst)licht dat er aanwezig is. Men spreekt daarom van een ‘blauwe schemer’ in plaats van gehele duisternis.
   
  Uren daglicht in Bergen en Tromso in vergelijking met Amsterdam      
  Datum Bergen Tromso Amsterdam
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  6,0
  8,0
  10,5
  13.5
  16,0
  18,5
  19,0
  17,0
  14,0
  11,5
  8,5
  6,5
  0,0
  5,0
  9,5
  14,0
  18,5
  24,0
  24,0
  21,0
  15,5
  11,0
  6,5
  0,0
  8,0
  9,0
  11,0
  13,0
  15,0
  16,5
  17,0
  15,5
  13,5
  11,5
  9,5
  8,0
   
  DIEET 
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.
   
  ELEKTRICITEIT 
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.
   
  ENTERTAINMENT 
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. Op enkele schepen kunt u boeken lenen in de bibliotheek.
   

  EXCURSIES

  Elke dag kunt u deelnemen aan excursies. De vele mogelijkheden met prijzen vindt u op onze website of in onze brochure. Indien u de excursies tegelijk bij reservering van uw Hurtigrutenreis boekt, zijn er geen extra reserveringskosten.

   
  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD 
  Enkele schepen beschikken over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een sauna. De openingstijden verneemt u bij de receptie. MS Midnatsol, MS Trollfjord, MS Nordkapp, MS Richard With en MS Nordnorge beschikken over verwarmde whirlpools aan dek. De MS Finnmarken beschikt eveneens over een verwarmd zwembad op het buitendek en 2 verwarmde whirlpools, alsmede een schoonheidsspecialiste, massage en een kapsalon.
    
  FLEXIBILITEIT 
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditieteam/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.
   
  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven.
   
  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende batterijen mee te nemen, aangezien de batterijen in de kou sneller leeg geraken. Denkt u eraan dat film/foto materiaal in Noorwegen behoorlijk duur is.
   
  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart in Noorse wateren dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 
   
  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Vanwege de korte trajecten tussen onderlinge havens is er geen arts of apotheek aan boord; uiteraard is er wel eerste hulp uitrusting en een ziekenboeg voorhanden. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië verwijzen wij u naar het GGD waar u uitgebreide informatie kunt verkrijgen.
   

  HANDDOEKEN / HOTELSERVICE

  Handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Net als bij een hotelkamer worden de hutten dagelijks schoongemaakt en worden de bedden opgemaakt.

   
  HUTINDELING
  De hutten zijn vanwege de verschillende scheepsgeneraties onderling verschillend van grootte, inrichting en uitrusting en kunnen daardoor afwijken van de foto’s op de website en in de brochure.
   

  HURTIGRUTEN DEELTRAJECTEN

  Het is mogelijk een deel van de Hurtigruten reis te maken; middels een zogenaamd Port-to-Port traject. Tarieven voor Port-to-Port deeltrajecten zijn bij ons op te vragen.

   
  HUTTEN MET PATRIJSPOORT
  Houdt u er rekening mee dat de patrijspoorten op de traditionele schepen en de schepen van de middengeneratie in geval van slechte weersomstandigheden afgesloten worden met luiken, dit uit veiligheidsoverwegingen.
   
   INSCHEPEN
  Bergen (Nøstet Kai): de vertrektijd vanuit Bergen is afhankelijk van het seizoen. 
   
  Periode Vertrek Inscheping
  01 januari - 14 april 22.30u vanaf 18.00u
  15 april - 14 september 20.00u vanaf 18.00u
  15 september - 31 december 22.30u vanaf 18.00u
   
  Bij alle andere havens begint inscheping direct na aankomst van het schip, uiterlijk 30 minuten voor geplande vertrektijd.
   
  IJSKLASSE expeditiereizen
  Schepen dienen te voldoen aan de voorschriften met betrekking tot scheepsromp, machine installatie en overige uitrusting. Verschillende classificeringsmaatschappijen delen de schepen in de zogenaamde ijsklassen in. Ze geven aan hoe dik het ijs mag zijn waarin het schip vaart. De Hurtigrutenschepen hebben ijsklassen van 1A tot 1C en zijn daardoor bijzonder geschikt voor reizen in de poolzeeën.
   
  KINDEREN AAN BOORD
  De meeste schepen beschikken over een kinderspeelkamer.
   

  KLACHTEN
  BBI travel doet zijn uiterste best om de reizen voorspoedig te laten verlopen. Mocht u desondanks niet geheel tevreden zijn over de uitvoering van de reis, dan dient u dit ter plaatse zo spoedig mogelijk te melden zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Wordt de klacht niet naar tevredenheid opgelost, dan kunt u contact opnemen met BBI Travel.

   
  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.
   
  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks, maar ook per uur sterk schommelen. De temperaturen in Noorwegen liggen ’s zomers tussen 10 en 25ºC en ´s winters tussen de 2 en -10ºC. Daarbij blijft de kust dankzij de warme Golfstroom ijsvrij. 
    
  GEMIDDELDE DAGTEMPERATUREN      
  Datum Bergen Tromso Amsterdam
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  3,5
  3,8
  6,0
  9,0
  14,1
  17,0
  18,2
  17,9
  14,6
  11,3
  6,8
  4,6
  -2,0
  -1,6
  0,1
  3,3
  7,8
  12,7
  15,4
  13,8
  9,2
  4,6
  1,1
  -1,1
  1,8
  3,5
  7,9
  13,2
  18,6
  21,8
  23,1
  22,8
  18,7
  13,3
  7,0
  3,2
   
  MIDDERNACHTZON
   
  Plaats Eerste/laatste dag
  Bodo
  Hammerfest
  Harstad
  Noordkaap
  Svolvaer
  Tromso
  Vardo
  03 juni - 08 juli
  16 mei - 26 juli
  24 mei - 18 juli
  13 mei - 29 juli
  28 mei - 14 juli
  20 mei - 22 juli
  17 mei - 25 juli
   
  LAADWERKZAAMHEDEN
  Omdat het bij de Hurtigruten schepen ook om werkschepen met laad- en loswerkzaamheden gaat en de havens 24 uur per dag worden aangelopen, kan een zekere afbreuk door lawaai (ook ’s nachts) niet uitgesloten worden.
   
  LANDEXCURSIES EN ZODIAKLANDINGEN BIJ EXPLORER REIZEN
  Alle aangeboden excursies zijn geschikt voor deelnemers met een normaal, goede conditie. De Polar Circle boten of zodiaks en daarmee samenhangende excursies zijn inclusief de reissom. De robuuste zodiaks maken het mogelijk u veilig en comfortabel aan land te brengen (regenbroek mee), ver van de conventiele havens. In verband hiermee zijn landingen in beginsel afhankelijk van plaatselijke verordeningen/vergunningen. De kapitein heeft het laatste woord, warabij de vieligheid van het schip en de passagiers de hoogste prioriteit heeft.
   
  MEDISCHE VERKLARING BIJ EXPLORER REIZEN
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.
   
  MINIMUM AANTAL DEELNEMERS
  Bij enkele van onze reizen in een minimum aantal deelnemers vereist, dit wordt aangegeven in de prijstabel bij de desbetreffende reis. Indien een reis niet doorgaat wegens te weinig deelnemers zult u 6 weken van tevoren hierover worden geinformeerd en zal indien mogelijk een passsend alternatief worden aangeboden.
    
  REISDOCUMENTEN

  Voor mensen met de Nederlandse nationaliteit is voor reizen naar Noorwegen is het noodzakelijk om een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart  (ID) mee te nemen op reis. Reizigers met andere nationaliteiten dienen zich bij de betreffende ambassade te laten voorlichten over de benodigde reisdocumenten en eventuele visa. Voor mensen met de Nederlandse Nationaliteit is voor reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië een paspoort vereist dat na de reis nog 3-6 maanden geldig is. 

   

  REISLEIDING

   Op alle schepen bevindt zich Engels/Duitstalige reisleiding aan boord met informatie over excursies en overige activiteiten.
   
  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Met uitzondering van MS Lofoten zijn er op de schepen liften en rolstoelgeschikte hutten. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven? De excursies zijn gedeeltelijk niet voor mindervaliden geschikt.
   
  RESTAURANT
  De verzorging aan boord voor rondreispassagiers is gewoonlijk inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner). Over het algemeen vinden de maaltijden op volgende tijden plaats: 
  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten
    en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het drie gangen diner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.
   
  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
   
  ROKEN AAN BOORD
  In Noorwegen geldt in alle openbare gebouwen en openbare plaatsen een rookverbod. Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt.  Ligt het schip in de haven dan is roken aan boord van alle schepen principieel verboden.
   
   
  SENIORENKORTING
  Voor reizigers vanaf 67 jaar biedt Hurtigruten voor de port to port reizen een korting van 50% aan. Dit is niet geldig voor Bergen - Kirkenes - Bergen, Bergen - Kirkenes, Kirkenes - Bergen en Bergen - Kirkenes - Trondheim. Deze korting is uitsluitend voor de deeltrajecten en niet voor maaltijden, auto en hutaccommodatie.
    
  TELEFOON & FAX
  Alle schepen beschikken over munttelefoons. Mobiele telefoons hebben in Noorwegen meestal een goede bereikbaarheid. Bovendien bent u aan boord in de regel altijd per telefoon en fax te bereiken. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.
   
  TRANSFERS
  Vanaf de luchthaven in Bergen gaat een bus die stopt bij de Hurtigruten kade. 

  De transfers vanaf en naar de luchthaven Bergen, Trondheim en Kirkenes kunnen wij voor u inboeken of zijn al bij uw reis inbegrepen indien aangegeven. Aan boord van het elk schip is er nog een mogelijkheid om bij de informatiebalie een kaartje te kopen voor uw luchthaventransfer. 

   

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als  Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.
   

  VOORBEHOUD EN PRIJSWIJZIGINGEN
  Bij tussentijdse (prijs-)wijzigingen zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen en luchthavenbelastingen behouden we ons het recht voor om de reissom aan te passen. Aangezien BBI Travel hier geen invloed op heeft, zijn wij genoodzaakt eventuele prijsverhogingen door te berekenen aan de deelnemers. Kennelijke fouten of vergissingen van welke aard dan ook voorkomend in de reisbrochure, advertenties, brieven of bevestigingen binden BBI Travel niet. In gevallen waarin deze beknopte reisvoorwaarden niet voorzien, zal BBI Travel zich houden aan de reisvoorwaarden zoals deze in de reisbranche worden gehanteerd.

   
  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.
   
  WASSERIJ
  Behalve op MS Lofoten, beschikken de schepen over een wasserij. U kunt de wasmachines en wasdrogers gebruiken, de benodigde munten kunt u verkrijgen bij de receptie.
   
  WEKDIENST
  Bij aankomst in een haven worden de afstappende passagiers één uur voor aankomst gewekt. De receptie neemt uw verzoek tot een ´wake-up´ call aan. Op schepen van de nieuwere generatie kan het telefoonsysteem als wekker worden ingesteld.
   
  WIFI
  Op alle schepen, met uitzondering van de MS Lofoten, heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van Wifi. Voor informatie over de kosten en het gebruik hiervan kunt u terecht bij de receptie van uw schip.
   
  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.
   
  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.
 • De Hurtigruten Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  Hurtigruten heeft een vloot van 12 schepen. MS Spitsbergen is het nieuwste schip, hierna expeditieschip MS Fram en dan volgen MS Trollfjord en MS Midnatsol (zusterschepen) en MS Finnmarken.
  De 90-er jaren categorie bestaat uit MS Nordnorge, MS Polarlys, MS Richard With, MS Kong Harald, MS Nordlys en MS Nordkapp. MS Vesterålen werd in de 80-er jaren gebouwd en MS Lofoten is het laatst overgebleven traditionele Hurtigruten schip (1964) op de route langs de Noorse kust. MS Nordstjernen (1956) is het oudste schip in de vloot en vaart zomers speciale expeditiereizen bij Spitsbergen.
   
  De Hurtigruten schepen langs de kust van Noorwegen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s. 

  MS Spitsbergen
  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Fitness ruimte en sauna
  • Expeditie buiten dek
  • Vaart in de winter en de zomer
  • Bouwjaar 2009

   

   
  MS Midnatsol
  • Expeditie team aan boord
  • Licht en kleurig interieur                           
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge             
  • Aparte a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in de winter in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   
  MS Trollfjord
  • Expeditie team aan boord
  • Interieur van hout en steen         
  • 2 Verdiepingen panorama lounge
  • Cultural sailings op geselecteerde data    
  • Aparte a la carte restaurant
  • Sauna, fitness ruimte en jacuzzi              
  • Bouwjaar 2002 


  MS Finnmarken

  • Expeditie team aan boord
  • Art deco interieur
  • Zwembad op het buitendek
  • Cultural sailings op geselecteerde data     
  • Jong expeditie programma aan boord
   op geselecteerde data
  • Apart a la carte restaurant
  • Fitness ruimte en sauna
  • Bouwjaar 2002