2019 13 Dagen Hurtigruten Sportsmans Route Amsterdam - Spitsbergen

Noordwaarts naar Spitsbergen

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 12 nachten

Vanaf: 3.946,00 €

Ga met ons mee aan boord van MS FRIDTJOF NANSEN en ontdek de route langs de Noorse kust naar Spitsbergen.

Een unieke reis vanuit Nederland naar het hart van de Arctische wildernis. De klassieke Sportsman’s Route van Hurtigruten is gemoderniseerd om een onvergetelijk landschap in de fjorden te bieden, evenals een oversteek over de poolcirkel. We verkennen het afgelegen eiland Bjørnøya en het rijk van de ijsbeer onder de magische Middernachtzon tijdens ons Arctische-avontuur. • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Grachten, kunst & cafés, Amsterdam

  Het levendige Amsterdam ontwikkelde zich van een klein vissersdorp uit de 13e eeuw tot één van de meest charmante en cultureel belangrijke steden ter wereld. De stad werd rijk als handelscentrum met belangrijke verbindingen met de Hanze in de 17e eeuw. De Gouden Eeuw van Amsterdam is nog steeds te zien in de patriciërshuizen aan de beroemde grachtengordel en geniet van een stop in de wereldberoemde kunstcentra van de stad, zoals het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en het van Gogh Museum. Neem de tijd om onze hoofdstad en stad van wereldklasse te verkennen voordat u aan boord gaat bij MS Fridtjof Nansen, het schip vertrekt namelijk pas om circa 19:00uur.

  Dag 2 Spotten van dieren en lezingen, dag op de Noordzee

  Geniet van je eerste dag aan boord! Het expeditieteam start het lezingenprogramma over de geschiedenis en de grote ontdekkingsreizigers, zeebiologie, natuur, oceanografie en klimaatverandering. We varen op de Noordzee, een vitale waterweg die de bakermat was van de opkomst van de Viking, en later de Hanze. Tegenwoordig behoren deze scheepvaartroutes tot de drukste ter wereld, geniet van een dag aan dek. Adem de frisse zoute lucht in, zoek naar vogels, zoogdieren, schepen en olieplatforms - allemaal onderdeel van onze levendige Noordzee.

  Dag 3 Noorse tuin, Rosendal

  Rosendal is een klein stadje aan de oever van de Hardangerfjord, de op een na grootste fjord van Noorwegen.
  Het staat bekend om de Baronie Rosendal, een historisch landgoed en landhuis voltooid in 1665. Ongeveer 200 jaar later, in 1850, werd een uitgebreide en zeer romantische tuin aangelegd rond het hoofdgebouw. Deze tuin wordt vaak de meest magnifieke Victoriaanse tuin in Noorwegen genoemd. Onder andere bloemen kunnen hier van juni tot november ongeveer 2.000 rozen in bloei bloeien, perfect getimed voor ons bezoek! Alternatief, als je je energiek voelt, maak dan een wandeling en klim 890 meter naar Malmangernuten? De beloning is een prachtig uitzicht over Rosendal en de Hardangerfjord.

  Dag 4 Gletsjer pracht, Geiranger

  De Geirangerfjord wordt vaak het "juweel in de kroon" van de Noorse fjorden genoemd, omringd door een sprookjeslandschap van majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen, woeste en prachtige watervallen, weelderige groene vegetatie en de diepe, blauwe fjord zelf.
  Het gebied staat sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is door Lonely Planet uitgeroepen tot de beste reisbestemming in Scandinavië. Pas op voor de krachtige watervallen als ze van berg naar zee tuimelen. De Syv Søstrene (De zeven zusters) bestaat uit zeven watervallen die over de berghelling donderen naast de verlaten boerderij van Knivsflå. Frieren de vrijer) waterval ligt aan de andere kant van het fjord, frustrerend niet in staat om contact te maken met een van de zussen!
  De Geirangerfjord is ongeveer 300 meter diep, bijna net zo diep als het omringende landschap hoog is.

  Dag 5 Over de Poolcirkel, cruisen langs de Noorse kust

  We verwelkomen je in het noordpoolgebied met een speciale oversteek over de noordpoolcirkel aan dek: kom en laat je dopen in de familie van poolreizigers!
  We nemen zoveel mogelijk de binnenste route als MS Fridtjof Nansen zich een weg baant tussen de eilanden en de groene kust van Noorwegen. Als we verder naar het noorden varen en de lucht afkoelt, zullen we vergezeld worden door een escorte van noordse stormvogels die ter hoogte van de patrijspoorten vliegen. Dagen op zee zijn een kans om te ontspannen en naar de golven te kijken, of om te genieten van een lezing of twee van het Expeditieteam.

  Dag 6 Pittoreske Reine, Reine & de Trollfjord

  Traditionele rode en witte vissershuisjes - bekend als Rorbuer - staan hoog op palen aan de rand van het water, met een achtergrond van granieten torens die uitkomen in het schilderachtige Reine. Maak een wandeling hier, genietend van de sereniteit van de omgeving.

  Later varen we door de Straat van Raftsundet en als we verder naar het noorden gaan, houdt een scherp oog open voor zeearenden met witte staart die vaak in het gebied te vinden zijn. Dan gaan we de prachtige Trollfjord in. Omringd door bergen die zich uitstrekken tot 1.200 meter boven de zeespiegel, snijdt deze smalle fjord diep en dramatisch in het hart van het eiland. We navigeren voorzichtig tot ver in de Trollfjord, waar bergwanden direct uit de zee oprijzen. Dit ongerepte kanaal is soms zo smal dat het voelt alsof je de zijkant van het fjord kunt bereiken en aanraken.

  Dag 7 Parkeer je man, Sommarøy

  Sommarøy is een archipel van kleine eilanden met witte zandstranden en een levendige vissersgemeenschap. De nederzetting heeft ook een paar kleine winkeltjes waar je handwerk en boodschappen kunt kopen. In de plaatselijke winkel vind je "Kaillkråa" (de herenhoek) waar mannen meestal worden "geparkeerd" terwijl de vrouwen boodschappen doen.

  En aangezien dit winkelen een tijdrovende bezigheid is, hebben de lokale mannen eigen haken aan de muur voor hun koffiekopjes om de tijd te doden. Wij bieden een verscheidenheid aan excursies, zoals wandelingen en kajakken, of u kunt van deze gelegenheid gebruik maken om Tromsø te bezoeken. Deze levendige kleine stad staat bekend als de poort naar de Noordpool. De kleurrijke binnenstad is rijk aan poolgeschiedenis en is prachtig gelegen, omringd door de dramatische Lyngen-Alpen, blauwe fjorden en honderden eilanden.

  Dag 8 De noordelijkste punt van Europa, Skarsvåg

  Een paar uur voordat we aankomen in Skarsvåg varen we langs de spectaculaire Noordkaap klif en bieden we een prachtig uitzicht op deze beroemde bezienswaardigheid. Maak je geen zorgen om het te missen: ons expeditieteam zal je waarschuwen!

  Skarsvåg is een klein dorp dat aan de noordkust van het eiland Magerøya ligt. Het claimt de titel ’s werelds meest noordelijke vissersdorp te zijn. Doe mee aan de optionele excursie naar de Noordkaap en krijg een gevoel hoe het is om aan het einde van de aarde te staan. Er is een gecombineerd museum en restaurant op het plateau, waar u meer kunt leren over de vroege expedities naar de Noordkaap en een panoramische film kunt bekijken die u vier seizoenen lang doorkruist in een landschap vol contrasten, licht en adembenemende landschappen. Noordkaap is een spectaculaire plek om de middernachtzon te ervaren.

  Dag 9 In het midden van de Atlantische Oceaan, Bjørnøya

  Bjørnøya, met een bevolking van slechts 9 personen, is het meest zuidelijke eiland van de Svalbard-archipel. Het is een geïsoleerde plek in het midden van de Noordelijke IJszee, bekend vanwege de "grootste concentratie van zeevogels op het noordelijk halfrond". Dit is waar het koude water uit de Noordelijke IJszee warme stroming in de Golfstroom ontmoet en wanneer deze watermassa’s botsen, wordt voedselrijk water naar de oppervlakte geduwd, waardoor het een "all-you-can-eat"-buffet wordt voor 126 verschillende vogelsoorten. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier aan wal gaan.

  Dag 10 & 11 Spitsbergen onderzoeken, Spitsbergen, Svalbard

  We varen naar het noorden vanuit Bjørnøya en profiteren van de aanwezige omstandigheden, met de nadruk op de ijsrand. Vroeg in het seizoen zullen we proberen fjorden te betreden waar we snel of ingesloten ijs kunnen verwachten. Later in het seizoen moeten we onze zoektocht naar ijs verder naar het noorden ondernemen. In de Svalbard-archipel leven ongeveer 3.000 ijsberen, die afhankelijk zijn van het ijs om op zeehonden te jagen.

  IJsberen zijn solitaire dieren zonder vaste kolonie of woongebied. We zullen dit zeezoogdier waarschijnlijk observeren op het drijfijs, dicht bij de oceaan of zelfs in het water. We observeren vaak ijsberen, hoewel niet elke dag en zelden op zeer korte afstand. Zoals de meeste dingen in een echte wildernis, zijn er geen absolute garanties. Maar hoe meer ogen door de verrekijker turen, des te groter onze kans om de koning van de Noordpool te observeren.

  De Kapitein en expeditieleider maakt optimaal gebruik van de aanwezige omstandigheden. We varen mogelijk Hornsund binnen en verkennen de met ijs gevulde fjord met kleine bootjes, of landen om naar een uitkijkpunt met uitzicht op de gletsjer te wandelen. Het expeditieteam zal verhalen vertellen over de geschiedenis van het gebied, waaronder die van Wanny Woldstad, de eerste vrouwelijke pelsjager die hier in de jaren dertig leefde.

  We gaan verder naar de noordwestelijke hoek van Spitsbergen en gaan mogelijk naar Magdalenefjorden, waar we graven, blubberovens en andere culturele schatten vinden vanaf het moment dat mensen voor het eerst Spitsbergen gingen bewonen. We kunnen ook de enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord zien voordat we een landing maken in de buurt van de oude trapperhut in de Texas Bar. Later kunnen we proberen de 80e breedtegraad over te steken dicht bij Moffen Island, waar soms walrussen worden gezien.

  Dag 12 De kracht van gletsjers, Longyearbyen, Svalbard

  De Isfjord is het meest uitgebreide fjordstelsel op Svalbard. We zullen de ochtend doorbrengen in het hart van de fjord, terwijl we naar Longyearbyen varen. Het landschap verandert constant - verwonder je over de immense U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door de gigantische gletsjers die zo’n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten.

  Je komt Longyearbyen aan in de late avond. Geniet van de laatste uren aan boord voordat je naar het vliegveld wordt gebracht voor je nachtvlucht terug naar Amsterdam.

  Dag 13 Terug naar Europa, Amsterdam

  Na een vroege ochtend aankomst in Amsterdam is deze unieke reis ten einde.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.

  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

  12 Nachten Expeditiereis per MS Fridtjof Nansen met volpension aan boord.
    Transfer Hurtigruten kade - airport
    Vliegreis Longyearbyen - Amsterdam

   

  Inbegrepen:
  - Vliegreis Longyearbyen - Amsterdam
  - Alle lokale transfers
  - Luchthaven belastingen en brandstoftoeslag.
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord..
  - Thee en koffie aan boord

  Opmerkingen:
  - Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden
  - Alle geplande route’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Niet inbegrepen:

  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

  - Eventueel een extra hotelovernachting als de vliegreis niet aansluitend geboekt kan worden.

   

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. De vanaf prijzen in de online prijsopgave kunnen afwijkend zijn. Indien dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

   

  Landingen:

  Om deel te nemen aan de landingen dient u in staat te zijn om op oneven en gladde oppervlakte’s te lopen. Ook zal u in staat moeten zijn om in en uit een polar circkel boot te stappen. Alle landingen zijn weersafhankelijk. De kapitein en de expeditie leider zullen voor u een zo goed mogelijk programma samen stellen tijden uw expeditie reis

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Richard With, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Reisbeoordelingen