Åndalsnes arrangement - Gjerdset Turistsenter

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 7-16 nachten

Vanaf: 295,00 €

8-Daagse reis inclusief overtocht Kiel - Oslo v.v., verblijf in de huisjes van Gjerdset Turistsenter en een hotelovernachting in Oslo. De reis is naar keuze te verlengen.

Tijdens deze 8-daagse reis naar het fjordengebied in Noorwegen vaart u per luxe ferry van Kiel naar Oslo. Bij aankomst heeft u de hele dag om de reis naar Gjerdset te overbruggen, rijdend door een prachtig stukje Noorwegen. Gjerdset Turistsenter ligt op korte afstand van het visrijke Rødvenfjord, op slechts 18 km van Åndalsnes. Van hier heeft u een prachtig uitzicht op de meest beroemde bergtoppen in Romsdalen. Het is dichtbij de Trollstigen, een van de meest bezochte attracties in Noorwegen, en een goed uitgangspunt voor dagtochten naar de Atlantische kustweg en Geiranger. Gjerdset heeft een hot tub, een tuin en barbecuefaciliteiten. Verder kunt u gebruikmaken van watersportvoorzieningen en een gedeelde lounge. Bij de accommodatie en in de omgeving kunt u tal van activiteiten ondernemen, zoals vissen, wandelen en kanoën. De laatste nacht verblijft u in Oslo, in het Scandic Holmenkollen Park Hotel. 

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 & 2 Color Line Kiel - Oslo

  Naar Noord-Duitsland voor de overtocht met één van de Color Line Cruiseferries naar Oslo. Na ontscheping volgt een mooie en lange traject richting de fjorden.

  Dag 3 t/m 5 Gjerdset

  Vanuit Isfjorden zijn verschillende aantrekkelijke dagtochten te maken, zoals over de Trollstigen richting Geiranger of naar de jugendstilstad Ålesund. Vanuit Ålesund kunt u een boottocht maken tijdens een Wildernis Safari met een snelle Zodiac naar o.a. het Runde vogelreservaat. U kunt ook dichter bij uw verblijfsadres blijven en een wandeling naar één van de omliggende toppen te maken voor een fabuleus uitzicht over de omgeving.

  Dag 6 naar Oslo voor de laatste nacht

  Vanuit Gjerdset rijdt u naar Oslo waar u de laatste nacht in Noorwegen verblijft.

  Dag 7 & 8 Color Line Oslo - Kiel

  Na het ontbijt checkt u uit uw hotel. U heeft nog tijd voordat u zich moet melden bij de Color Line terminal en er zijn verschillende mogelijkheden om de ochtend door te brengen. U kunt bijvoorbeeld op het schiereiland Bygdøy het Fram of Viking museum gaan bekijken. De Vigelandspark met prachtige beelden is ook een aanrader. Of maakt u liever een wandeling door het centrum langs de Karl Johans gate tot aan het koninklijk Paleis en onderweg genieten van een kopje koffie bij een van de café’s? Vervolgens rijdt u naar de kade voor de inscheping aan boord van de Color Line Cruiseferry. De eerste uren vaart u door de Oslofjord en met goed weer kunt u op dek de mooie natuur die voorbij glijdt aanschouwen terwijl u een drankje drinkt. Volgende ochtend komt u aan in Kiel en zet u de reis voort terug naar Nederland.
 • Er zijn tal van excursies bij te boeken en tevens is bedlinnen en eindschoonmaak bij te reserveren.

  Reisschema
  1 nacht     Color Line overtocht Kiel - Oslo 14:00-10:00
  4 nachten Gjerdset Turistsenter, Gjerdset/Isfjorden*
  1 nacht     Scandic Holmenkollen Park Hotel, Oslo
  1 nacht     Color Line overtocht Oslo - Kiel 14:00-10:00
  *= verblijfsduur is naar keuze te verlengen.


 • Algemene informatie Noorwegen

   
   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  NOORWEGEN 

  HET LAND 

  Het koninkrijk Noorwegen beslaat een totaal oppervlakte van 385.155 m2 en heeft ruim 5 miljoen inwoners. Vergelijk dit met Nederland: op een oppervlak van ruim 41.000 m2 leven 16,7 miljoen mensen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, gelegen in het zuiden aan de Oslofjord. Hier bevindt zich het koninklijk paleis, het parlement en hier zetelt de regering. In het stadhuis van Oslo vindt jaarlijks de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaats.


  Oslo Nancy Bundt visitnorway.com

  Noorwegen biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Bekend zijn de fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Sognefjord. Meer landinwaarts zijn gebergten en hoogvlaktes, maar ook naaldbossen, rivieren en meren te vinden. In het binnenland, in het Dovrefjell Nationaal Park, zijn de indrukwekkende muskusossen te zien. In het noorden, boven de poolcirkel, liggen de Lofoten en Vesterålen eilanden, een must-see voor de natuurliefhebber. Op deze eilanden komen vogelaars (hier zijn o.a. zeearenden te zien) en walvisspotters ook zeker aan hun trekken. Hoe noordelijker in Noorwegen hoe ruiger het wordt. Bossen maken plaats voor kale vlaktes. Dit is het leefgebied van vele rendieren.

  REISINFORMATIE
  Noorwegen is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Oslo, Bergen en Trondheim. Via deze luchthavens kunnen zo’n 50 andere bestemmingen in Noorwegen aangevlogen worden, waaronder Tromsø, Alta en Kirkenes. In het winterseizoen wordt door BBI een rechtstreekse charter ingezet naar Evenes.

  Ook per ferry is Noorwegen te bereiken. Color Line biedt afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Oslo en vanaf Hirtshals in Denemarken naar Larvik, Langesund en Kristiansand. Fjord Line vaart ook vanuit Hirtshals en heeft als bestemmingen Langesund, Kristiansand, Stavanger en Bergen.
  Daarnaast kan via Zweden gereisd worden, hetzij via een overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg hetzij via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
     TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland.

  PASPOORT
  Noorwegen valt binnen het Schengengebied, waardoor er officieel niet meer gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders hebben wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.
   
  VALUTA
  De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon (1 EUR = ca. NOK 9,67, februari 2018). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale taal is Noors, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels of Duits. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Noorwegen is 220 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Noorwegen heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Op de poolcirkel is het 24 uur per dag licht van 12 juni tot 1 juli, terwijl op de Noordkaap van 14 mei tot 29 juli de zon niet ondergaat. 
   
   Noordkaap
   
  AUTORIJDEN
  Noorwegen kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen met een gemiddelde snelheid van circa 60-70 km per uur goed berijdbaar, echter bergpassen en ferry-oversteken vergen vaak meer tijd. In het voor- en najaar raden wij u aan sneeuwkettingen mee te nemen. Winterbanden zijn verplicht.
   
  TOLWEGEN

  In Noorwegen zijn 50 tolstations. Bij enkele tolstations kunt u handmatig betalen, maar bij de meeste kan de betaling ook automatisch. Wanneer u door een tolstation rijdt, wordt uw nummerplaat gefotografeerd. De rekening wordt vervolgens naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Het kan zes maanden duren voor de rekening wordt verzonden. U kunt ook binnen drie werkdagen betalen bij benzinestations e.d. in de buurt van het tolstation. Deze worden aangegeven met het bord "Kr-service". Een andere mogelijkheid is om een Visitors’ Payment contract af te sluiten. Als u dan door een tolstation rijdt, wordt de som van uw vooraf betaalde rekening afgetrokken. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Meer informatie vindt u op: www.autopass.no.

   
  VEERPONTEN

  In Noorwegen zult u op verschillende plaatsen te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij, afgezien van de drukke overtochten van/naar de Lofoten en Vesterålen, niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Vooraf gereserveerde overtochten dienen direct voldaan te worden.

   

  Klik hier voor Oost-Noorwegen
  Klik hier voor Zuid-Noorwegen
  Klik hier voor West-Noorwegen
  Klik hier voor Midden-Noorwegen
  Klik hier voor Noord-Noorwegen
  Klik hier voor Oslo
  Klik hier voor Bergen
  Klik hier voor Trondheim
  Klik hier voor Stavanger

   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding