2 Resultaten

Arctisch avontuur in Tromsø

Beleef winters Noorwegen boven de Poolcirkel

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen en heeft een bruisend stadsleven. Niet voor niets wordt het ook ‘het Parijs van het noorden’ genoemd. U vindt hier dan ook leuke winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, bierbrouwerij, universiteit, musea met interessante vaste tentoonstellingen, aquarium en het aller belangrijkst: een schitterende natuur op een steenworp afstand van de stad. Wandelend of met de lokale bus kunt u naar de startpunt van de kabelbaan gaan. De tocht naar boven is schitterend en het uitzicht vanaf de top is prachtig. Een kop warme chocolademelk in het café maakt uw bezoek compleet.

De lokale bewoners benutten elk vrij uurtje om te wandelen of de langlauf-latten onder te spannen zodat ze kunnen genieten van de natuur. Vanuit het stadscentrum van Tromsø wandelt u gemakkelijk naar de rand van de stad om daar een avond te vertoeven, wachtend op het noorderlicht. Kiest u ervoor om een auto te huren, kunt u nog verder buiten de stad een geschikte plek vinden voor het spotten van dit bijzondere natuurfenomeen of boekt u een van de noorderlicht excursies waarbij u meer leert van uw gids zodat u zelf gemakkelijker op zoek kunt gaan. Overdag is er genoeg te doen in de omgeving zoals bijvoorbeeld een tocht per huskyslede, sneeuwscootersafari of een boottocht om arctische dieren te spotten. Er is voor ieder wat wils – ook voor gezinnen met kinderen. Wij helpen u graag met het reserveren en adviseren van de winterse activiteiten. 

U begrijpt het al; Tromsø leent zich uitstekend om unieke winterse activiteiten te combineren met het de gezelligheid van de charmante stad!

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding