Bezoek Santa Claus Village en poolcirkel (extra: Santa Park of Arktikum)

Per bus reist u vanuit Levi naar de Lapse hoofdstad Rovaniemi om een bezoek te brengen aan Santa Claus Village, waar de enige echte Kerstman woont (afstand is 170 km). Elke brief die naar de Kerstman gestuurd wordt, komt automatisch hier terecht. 
Volgens de legende woonde de Kerstman op een zeer afgelegen plek, in de Korvatunturi Fell, een heuvel in Noord Lapland bij de Russische grens. Deze heuvel is 483 meter hoog en heeft de vorm van een oor, het oor waarmee de Kerstman de wensen hoort van alle kinderen over de hele wereld. In de loop van de tijd echter, ging de Kerstman steeds vaker naar Rovaniemi om daar kinderen te ontmoeten. Vandaar dat hij in 1985 besloot om samen met zijn elven vlakbij Rovaniemi te gaan wonen. 
In het dorp van de Kerstman kunt u uiteraard de Kerstman zelf bezoeken, even een praatje met hem maken en uw wens in zijn oor fluisteren. Verder kunt u het postkantoor bekijken, waar alle post binnenkomt en waarvandaan de elven brieven van de Kerstman versturen naar kinderen in de hele wereld, voorzien van een speciaal poststempel. In Rudolf’s gift factory shop kunt u kerstkadootjes shoppen. 

U kunt vandaag ook kiezen voor een bezoek aan het Arktikum of Santa Park. Een bezoek aan het Arktikum is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over het leven in Fins Lapland. Het Arktikum is een museum én een wetenschapscentrum en laat u in zowel tijdelijke als permanente tentoonstellingen kennismaken met de cultuur, tradities, fauna, geschiedenis en het moderne leven in het hoge noorden. U leert over de Sami-cultuur, de klederdracht en de taal, maar ook over de  dieren die zo kenmerkend zijn voor Fins Lapland: de rendieren en de beren. In het wetenschapscentrum wordt aandacht besteed aan de manier waarop de mens zich aangepast heeft aan de barre weersomstandigheden en aan de veranderingen die nu plaatsvinden in het poolgebied. Voor leuke souvenirs kunt u tenslotte terecht in de Arktikum Winkel. Hier vindt u handgemaakte producten en bijzondere cadeaus. 

Santa Park is een betoverende ondergrondse wereld. Bezoek de elfjes en andere sprookjesfiguren en help mee in de dagelijkse werkzaamheden. U kunt o.a. ook de Elfjes school bezoeken en een ritje maken in de magische slee of spelen in het Angry Birds Activity Centre. Santa Park is voor de kerstperiode 2019 geopend van 18 november 2019 tot 11 januari 2020. 

U zult tijdens deze excursie over de Poolcirkel reizen. Als bewijs ontvangt u een Poolcirkel certificaat.

 

Duur:     9,5 - 10 uur
Tijd:      10.00 uur vertrek vanaf het Spa Hotel Levitunturi (buiten). Graag 10 minuten voor vertrek aanwezig zijn.  

Algemene informatie

 Min. aant. deelnemers 4 personen
Minimum leeftijd kinderen t/m 12 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.
Inbegrepen materiaal Transfer van Levi naar Santa Claus Village en v.v., Arctic Circle certificaat,
begeleiding en bezoek Santa Claus Village.

Opmerking

 

Vergeet niet uw fotocamera mee te nemen! (bij voorkeur onder overal te dragen i.v.m. lage temperaturen)
Bezoek aan Santa Park of Arktikum is extra