Compleet voordeel excursie-pakket

6 Excursies tegen een top tarief

Een volledig en veelzijdig excursiepakket met elke dag een andere activiteit. Profiteer van het scherpe tarief voor zes leuke activiteiten.

GRATIS: Boekt u dit pakket dan kunt u uw safari-kleding (Thermo-overall, scooterlaarzen, baklava, sjaal en handschoenen) al op uw aankomstdag afhalen en de hele week gebruiken. Deze bonus is t.w.v. € 147 pp!

1 - Noorderlicht sneeuwscootersafari
Met een sneeuwscooter door de met sneeuw bedekte bossen en over bevroren meren en ervaar zo een arctische avond. Met een beetje geluk, als het helder weer is, ziet u het magische noorderlicht aan de hemel. Voordat u terugkeert naar Levi, krijgt u bij het kampvuur wat warms te drinken en een snack.

Duur:     3 uur
Vertrek: 19:00u (dagelijks, behalve op 24 december 2019)

2 - Excursie naar een rendierenfarm
Na een korte bustransfer komt u aan bij de rendierfarm. Hier ontmoet u Sami gekleed in traditionele kostuums. Rendieren vormen een belangrijk onderdeel van de Sami cultuur. Rendieren zijn half-wilde dieren die vrij rondlopen in de bossen en die twee keer per jaar bijeengedreven worden, voor de slacht en voor het merken. Tijdens de excursie zult u uitleg krijgen over de rendieren en de rol die ze spelen in het leven van de Sami. Op de farm heeft de rendierherder een groep rendieren die speciaal getraind is om sleeën te trekken. U zult, lekker warm gezeten in de slee, een tocht van ongeveer 1 km maken. Na een kop koffie keert u per bus weer terug naar Levi.

Duur:     2-2,5 uur
Vertrek:  13:45u (di - vanaf 7 januari 2020)
               09:45u (do)

3 - Huskysafari 5km
Nadat u de benodigde warme kleding aangetrokken heeft, vertrekt u per bus naar het huskykamp voor een onvergetelijke ervaring! Bij aankomst staan de enthousiaste honden al op u te wachten. Per huskyslee gaat u de Lapse natuur in (ca. 1/2 uur). Na afloop krijgt u bij het knapperende vuur een kop warm bessensap en krijgt u uitleg over de husky’s. Per bus keert u terug naar Levi. 

Duur:     2-2,5 uur incl. transfers
Vertrek: 12:00u (ma,za)
             12:00u (wo - vanaf 2 januari 2020)

4 - Sneeuwschoensafari
Probeer eens een traditionele arctische manier van voortbewegen en ga mee op een sneeuwschoenexcursie in de Lapse natuur. Nadat u sneeuwschoenen en stokken ontvangen heeft, gaat u op pad. Onderweg zal de gids het een en ander vertellen over het leven in Lapland. Nadat u wat gedronken heeft, keert u weer terug. Deze safari is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur:     2 uur
Vertrek: 14:00u (di,za) of 10:30 uur (ma,zo)

5 - Bezichtiging en diner bij SnowVillage
Beleef een onvergetelijke avond in Snow Village. Per bus reist u vanaf Levi naar het beroemde sneeuwhotel. In het ijsrestaurant, gezeten op ijsstoelen aan ijstafels, kunt u genieten van een heerlijk driegangendiner. In de bar kunt u eventueel nog een drankje bestellen (niet inbegrepen). 

Het hotel bestaat uit vele prachtig gedecoreerde kamers en een kapel. Neem de tijd om alles rustig te bekijken en te fotograferen. Aan het eind van deze gedenkwaardige avond keert u per bus terug naar Levi. 

Duur:     4 uur incl. transfer
Vertrek: 18:00u (ma,wo,vr)

6 - Sneeuwscootersafari en ijsvissen
Tijdens deze safari ontdekt u de Lapse natuur. De route voert langs bevroren meren en besneeuwde bossen. U kunt de sneeuwscooter zelf besturen of u kunt er voor kiezen plaats te nemen in de slee achter een sneeuwscooter. Op een van de meren kunt u uw geluk beproeven met ijsvissen. In een gezellige cabin wordt vervolgens een Lapse lunch geserveerd, bestaande uit soep met brood, thee of een sterke kop koffie.

Duur:     4 uur
Vertrek: 11:00u (di,do,za)

Let op! Bij deze excursie dient u te beschikken over een goede basisconditie. Wij adviseren voor sommige excursies een minimum leeftijd van 12 jaar.