2020 10-Daagse Hurtigruten expeditie Spitsbergen - In de voetsporen van de ijsbeer

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur!

Bestemming: Hurtigruten

Reisduur: 9 nachten

Vanaf: 4.290,00 €

Stap aan boord van MS Spitsbergen en beleef Spitsbergen met Hurtigruten.

Vertrek 05, 13, 21 & 29 mei 2020

De arctiche lenten is een uitstekende periode om Spitsbergen te gaan verkennen. Het licht is prachtig en de natuur ontwaakt. Met Hurtigruten vaart u met een ervaren expeditie team aan boord zodat u Spitsbergen nog beter leert kennen. 

Hoogtepunten

 • Ontdek historische plekken in eindeloze natuur 
 • Ontdek de westkust van Spitsbergen
 • Grote kans om ijsberen te zien
 • Koester de middernachtzon en ervaar de ongerepte Arctische wildernis

Met meer ijsberen dan mensen, biedt Svalbard een uitstekende kans om deze prachtige roofdieren te zien.
Deze expeditie is uniek, met een veelvoud aan landingsplaatsen en opwindende ervaringen in het noordpoolgebied.  Het avontuur omvat verschillende excursies, waaronder wandelen, kajakken en andere activiteiten op het land en op het water. Er is ook een goede kans dat we een ijsbeer zullen zien - er zijn tenslotte meer ijsberen dan er mensen op Spitsbergen zijn.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Van 59º N tot 78º N Oslo / Longyearbyen

  Deze Arctic expeditie begint met een avondvlucht vanuit Oslo. De hoofdstad van Noorwegen wordt vaak ’het blauw, het groen en de stad ertussen’ genoemd vanwege zijn idyllische ligging, genesteld tussen fjord en bos. Breng een dag door met het bekijken van de musea, parken en intrigerende architectuur, of ontspan in een van de vele cafés of bars.

  Na uw vlucht van Oslo naar Longyearbyen zult u terecht komen in een hele andere wereld. Dit kleine stadje aan de rand van de Arctische wildernis is verrassend kosmopolitisch, met eersteklas faciliteiten, charmante architectuur, een internationaal gerenommeerd museum en verschillende bars en restaurants.

  Transfer naar uw hotel en overnachting.Optioneel kunt u bij ons de vliegreis van Amsterdam naar Oslo bijboeken

  Dag 2 Longyearbyen

  De machtige Arctische wildernis domineert het leven hier, maar de stad behoudt een levendig cultureel leven ondanks zijn afgelegen positie. Longyearbyen wordt vaak een tegengif voor het moderne leven genoemd en dient als een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Geniet van de unieke sfeer van deze kleurrijke grenspost voordat je aan boord gaat van je schip.

  Dag 3-8 Noordwest Spitsbergen Nationaal Park

  De North West Corner is bezaaid met eilanden, fjorden en stranden. De oceaan kan hier vooral in het vroege seizoen vol drijven met ijs en het bevroren landschap verandert voortdurend. Vanwege sterke wind en stroming volgt de kapitein de omstandigheden nauwlettend voordat hij beslist waar we kunnen landen of varen. Dit is de reden waarom al onze routes flexibel zijn; we werken met de elementen, niet tegen hen, en veiligheid is onze eerste prioriteit. Als we een landing kunnenn, is dit gebied uitstekend geschikt voor het verkennen van de geschiedenis van Svalbard. Je krijgt de kans om de overblijfselen van oude blubberovens te zien die worden gebruikt om walvisolie te maken.

  We kunnen Kongsfjorden bezoeken, beschouwd als een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee afkalven, omlijst door prachtige bergformaties. Aan de kust van Kongfjorden ligt de voormalige mijnregering van Ny-Ålesund, nu een internationaal centrum voor onderzoek, met een pittoreske mix van oude en nieuwe gebouwen.

  In de gebieden Magdalenafjorden en Gravneset kun u de kans krijgen om daadwerkelijk te zwemmen en een zeldzaam Arctisch zwemdiploma te behalen. Er zullen ook spannende wandel- en kajakmogelijkheden zijn in de buurt van Gully-gletsjer.

  We kunnen ook de enorme Monaco-gletsjer in Liefdefjord zien waar we met kleine bootjes de omgeving gaan verkennen.

  Dag 9 de Isfjord / Fjord, wildernis

  We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van de Isfjord, het meest prominente fjordstelsel op Svalbard. In de binnenste delen van Isfjorden verandert het landschap constant. De immense U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door de gigantische gletsjers die zo’n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten, herbergen grote aantallen Svalbard Rendieren.

  Dag 10 Ontscheping en terugvlucht

  Na een prachtige expeditie reis komen we weer aan in Longyearbyen. Na ontscheping staat de transfer voor u klaar om u naar het vliegveld te brengen voor uw nachtvlucht naar Oslo.

  U kunt optioneel de vliegreis van Oslo naar Amsterdam bijboeken.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Oslo ( bij te boeken ) 
    Vliegreis Oslo - Longyearbyen 
    Transfer Vliegveld- Hotel
  01 Nacht Hotelverblijf incl.ontbijt & lunch 
    Transfer hotel - Hurtigruten kade incl. excursie 
  07 Nachten Expeditiereis per MS Spitsbergen met volpension aan boord.
    Transfer Hurtigruten kade - airport
  01 Nacht  Vliegreis Longyærbyen - Oslo 
    Vliegreis Oslo - Amsterdam ( bij te boeken ) 

   

  Inbegrepen:
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord..
  - Thee en koffie aan boord
  - Wind en waterdichte jas
  - Eén hotelovernachting in Longyearbyen inclusief ontbijt en lunch
  - Alle lokale transfers in Spitsbergen
  - Excursie tijdens uw transfer voor inscheping
  - Vliegreis Oslo - Longyearbyen v.v. economy class incl. ruim en handbagage  

  Premium comfort aan boord van MS Spitsbergen
  - Alle maaltijden zijn inclusief drankjes (scheepsbieren, wijn, frisdranken en mineraal water)
  - Extra vroege vogel snack en middag traktatie
  - Gratis WIFI aan boord (houd rekening met afgelegen gebieden)
  - Fooien niet verplicht 

  Opmerkingen:
  - Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden
  - Alle geplande route’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Niet inbegrepen:
  - Vliegreis Amsterdam - Oslo v.v.
  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)
  - Drankjes aan boord
  - Eventueel een extra hotelovernachting als de vliegreis niet aansluitend geboekt kan worden

  Hurtigruten flexibel prijssysteem: 
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. De vanaf prijzen in de online prijsopgave kunnen afwijkend zijn. Indien dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

  Landingen:
  Om deel te nemen aan de landingen dient u in staat te zijn om op oneven en gladde oppervlakte’s te lopen. Ook zal u in staat moeten zijn om in en uit een polar circkel boot te stappen. Alle landingen zijn weersafhankelijk. De kapitein en de expeditie leider zullen voor u een zo goed mogelijk programma samen stellen tijden uw expeditie reis

  Schip: 
  Deze reis langs de rondom Spitsbergen wordt gevaren door het expeditie schip de MS Spitsbergen.Voor meer informatie over de MS Spitsbergen kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

  Verlengen van uw reis: 
  Wilt u voorafgaand of achteraf een extra hotel overnachting in Oslo of Longyearbyen dan is dit uiteraard mogelijk. Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. 

 • Verblijf aan boord Expeditie

  Alle Expeditie schepen bieden uitnodigende lounges met een spectaculair uitzicht en comfortabele hutten om de perfecte setting te creëren zodat u optimaal van uw Hurtigruten expeditie kan genieten. 
  De faciliteiten aan boord zijn goed doordacht zodat dit nog meer bij kan dragen aan uw expeditie reis. De hutten aan boord zijn elegant ingericht met Scandinavische details. De comfortabele bedden aan boord zullen ervoor zorgen dat u een goede nachtrust heeft na een dag vol expeditie avonturen. 

  De hutten aan boord van de expeditie schepen zijn onderverdeeld in een aantal categorien: Polar  binnenhut, Polar buitenhut, Arctic superior buitenhut en de Expeditie suites. 

  Polar binnenhut
  De gezellige polaroid binnenhutten zijn bijna op alle schepen te vinden behalve op de MS Roald Amundsen en MS Fridjof Nansen. Alle hutten hebben een badkamer met douche en toilet. De meeste hutten hebben twee aparte bedden waarvan een kan fungeren als een bank. Op sommige schepen is deze hut uitgerust met een tweepersoonsbed of een boven en een onderbed. 

  Polar buitenhut
  De Polar buitenhutten bevinden zich meestal op de midden of de lagere dekken van de expeditie schepen. De hutten zijn uitgerust met een eigen douche en toilet. Door de diversiteit in schepen hebben sommige hutten een tweepersoonsbed, twee aparte bedden waarvan een kan fungeren als een slaapbank of een boven en een onderbed.  

  Arctic superior buitenhut
  De twee belangrijkste ingrediënten voor deze hutten zijn ontspanning en comfort. De hutten zijn gelegen op de bovenste of de midden dekken van de schepen en beschikken allemaal over een eigen douche en toilet. Deze hutten beschikken over eigen koffie en thee faciliteiten. De meest van deze hutten hebben een bed en een bedsofa maar sommige kunnen ook uitgerust zijn met een tweepersoonsbed. 

  Expeditie suites 
  Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de Expeditie schepen. De suites kunnen uitgerust zijn met een eigen balkon, jacuzzi en grote ramen (vaak vanaf de vloer tot aan het plafond) zodat u optimaal kan genieten van het uitzicht. De suites zijn gelegen op de bovenste dekken van de expeditie schepen en hebben een aparte incheckbalie. U ontvangt bij de incheck een welkomst geschenk en de kapitein zal u persoonlijk begroeten. De meeste suites hebben een tweepersoonsbed, een eigen badkamer met douche en toilet, gratis drankjes voor de lunch en diner, een zithoek met een tv, espresso machine en een continentaal ontbijt is op verzoek beschikbaar.  

    

  Extra’s tijdens uw Expeditie reis      HUT CATEGORIEN   
            Polar Binnenhut  Polar buitenhut  Arctic superior Expeditie suite 
                   
  MS Fridjof Nansen        - RR, RS  XT, XY, TT, TY  MA, MB, MC, MD, ME, MF 
  MS Roald Amundsen        - RR, RS  XT, XY, TT, TY  MA, MB, MC, MD, ME, MF 
  MS Spitsbergen        I, K  AJ, J, A, N, O  P, U, QJ, YA  Q, MG, MX
  MS Fram          N, FJ, SD  F, U M, MG 
  MS Midnatsol        J, L, N, O  P, U, QJ, YA  Q, M, MG, MX
  MS Nordstjernen        I, D, E  N, J, A  - -
                   
  Maaltijden  Volpension (ontbijt, lunch en diner)  ✔    ✔    ✔    ✔   
    Water        ✔    ✔    ✔    ✔   
  Drankjes  Frisdrank pakket *      + + + ✔   
    Wijn pakket *      + + + ✔   
    Arctic puur pakket (badkamer)  - - ✔    ✔   
    Fleece deken *      + + + ✔   
    Hut pakket (badjas en slippers) *  + + + ✔   
    Espresso machine      - - - ✔   
    Waterkoker met koffie/thee    - - ✔    ✔   
  Facilliteiten  Tray met koffie/thee/lepeltjes etc.  - - ✔    ✔   
    Tv*        ✔    ✔    ✔    ✔   
    Welkomst pakket met champange  + + + ✔   
    Exclusief inchecken met champange  - - - ✔   
    ontbijt in de suite      - - - ✔   
    WIFI *        + + + ✔   
    Suite room service      - - + ✔   
  Service  Nacht klaar maken     - - ✔    ✔   
    Wasgoed/wasserij      - - + ✔   
                   
  * niet mogelijk aan boord van MS Nordstjernen           
                   
      Inclusief     + Upgrade mogelijk/vooraf te reserveren   
                   
  - Niet mogelijk    + Upgrade mogelijk/aan boord te reserveren   
     
     
 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding