Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

"50 jaar Le Champion"

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 20 nachten

Vanaf: 3.650,00 €

Al vanaf de oprichting in 1969 timmert Le Champion met spectaculaire fietsevenementen aan de weg. De pioniers uit 1973, die (waarschijnlijk) als een der eerste toerfietsgroep naar de Noordkaap trokken, krijgen nu in 2019 waardige opvolgers. Fietsers: niet bang voor elementen en met een gezonde dosis doorzettingsvermogen, kunnen hun hart ophalen! 

Er zijn vele uitdagingen op fietsgebied waarvan toerfietsers wakker liggen. Een tocht naar de Noordkaap bijvoorbeeld, werd vooral gezien als iets voor individualisten, die met een tentje op de bagagedrager en met een ijsmuts in de slaapzak doken. De  "Le Champion" jubileum fietsreis naar de Noordkaap heeft alle kenmerken van een uitdaging; maar wel in een modern en comfortabel jasje!

Etappeschema

De fietsreis is in totaal 2450 km lang en kent 20 etappes met een gemiddelde dagafstand van 125 km. Van de ferry’s maken we onderweg 7 keer gebruik. De reis begint met een KLM vlucht op 2 juli naar Stavanger. Hiervandaan vertrekt aansluitend de eerste etappe naar Sand. Tijdens de fietsreis hebben we dagelijks de beschikking over een  bagage/materiaal/ verzorgingsbusje. De bus vervoert tevens de fietsen vanuit Nederland naar Stavanger en vanaf de Noordkaap weer terug naar Nederland. Halverwege de tocht – etappe 11 t/m/13 – staat een aantal kortere afstanden gepland (ca. 75 km). Hierdoor zou men de middag naar eigen keuze kunnen invullen. Bijvoorbeeld als rustmoment, of de tijd besteden aan het bezoeken van een bezienswaardigheid. Het laatste deel van de etappe Honningsvåg – Noordkaap v.v. (52 km) betekent dat we het einddoel hebben bereikt en dit historische moment gaan we samen vereeuwigen. De terugreis op de volgende dag voert vanaf het vliegveld Honningsvåg met een overstap in Tromsø en Oslo naar Schiphol. Zodoende wordt de reistijd van de terugreis niet alleen bekort, maar ook een spectaculair afscheid van Noorwegen. 

De reis is volgeboekt! Het is niet meer mogelijk om deze reis te boeken. U kunt wel op een reservelijst geplaatst worden. Dit kan per mail bij: p.reek@quicknet.nl

 


 • Dag tot dag beschrijving

  Dinsdag 2 juli 2019

  Aankomst Stavanger Airport (vluchtschema: 08.15-09.40 uur)
  Stavanger Airport – Stavanger kade ca. 20 km
  Stavanger – Tau per ferry, duur ca. 45 minuten
  Tau kade – Hjelmeland kade ca. 45 km
  Hjelmeland – Nesvik per ferry, duur ca. 15 minuten
  Nesvik kade – Sand ca. 44 km

  Vanaf de luchthaven fietsen we door Stavanger naar de kade. Stavanger is een bruisende studentenstad en vormt een geslaagde combinatie van zowel historische als moderne architectuur. Bezienswaardig is het Gamle Stavanger met ongeveer 170 schilderachtige houten huizen en idyllische straatjes. De eindbestemming van vandaag is Ryfylke Fjordhotel in Sand.

  Woensdag 3 juli 2019

  Sand – Kinsarvik kade ca. 149 km
  Kinsarvik – Utne per ferry, duur ca. 30 minuten
  Utne kade – Utne (hotel ligt aan kade)

  Na de eerste nacht in Noorwegen fietsen we naar Utne.
  We komen langs Røldal, met een staafkerk uit 1250. Van het middeleeuwse kruisbeeld boven het altaarstuk werd gezegd dat het genezende krachten zou hebben. Tot ver in de protestantse periode gingen zieke mensen op bedevaart naar deze kerk. Iets verder komen we langs de Låtefossen waterval, een waterval met een hoogte van 165 meter. Met de ferry varen we over de Hardangerfjord van Kinsarvik naar Utne, waar we verblijven in het historische Utne Hotel.

  Donderdag 4 juli 2019

  Utne –Utne kade
  Utne – Kvanndal per ferry, duur ca. 20 minuten
  Kvanndal – Vangsnes kade ca. 113 km
  Vangsnes – Hella per ferry, duur ca. 15 minuten
  Hella kade – Leikanger ca. 18 km

  Na het ontbijt nemen we de ferry naar Kvanndal en fietsen dan verder naar Vangsnes. De weg door het berggebied tussen Voss en Vik staat bekend als de Vikafjellsvegen, een schitterende route! Aangekomen in Vangsnes steken we met de ferry de Sognefjord over naar Hella. Dan is het nog ongeveer 18 km fietsen, langs de fjord, naar het Sognefjord Hotel in Leikanger.

  Vrijdag 5 juli 2019

  Leikanger – Bøverdalen ca. 121 km

  Weer een prachtige route vandaag, langs de Sognefjord en over de spectaculaire Sognefjelletvegen met uitzicht op gletsjers, meren en het imposante Jotunheimen gebergte. Verblijf is in Jotunheimen Fjellstue in Bøverdalen, aan de Sognefjellvegen.

  Zaterdag 6 juli 2019

  Bøverdalen – Dombås ca. 116 km

  We vervolgen de Sognefjelletvegen naar Lom. In Lom staat een van de grootste en mooiste staafkerken van Noorwegen. Deze kerk is in de 12e eeuw gebouwd en is nog steeds in gebruik. Via Vågåmo fietsen we naar de E6 en dan door naar Dombås. Verblijf is in Dombås Hostel.

  Zondag 7 juli 2019

  Dombås – Soknedal ca. 127 km

  We fietsen over het Dovrefjell bergplateau naar Soknedal. In Nationaal Park Dovrefjell leven de imposante moskusossen, maar ook rendieren en elanden zijn hier te zien. In Soknedal overnachten we op Gullvåg Camping.

  Maandag 8 juli 2019

  Soknedal – Levanger ca. 150 km

  Onze route voert vandaag langs Trondheim, de voormalige hoofdstad. Hier bevindt zich de beroemde Nidaros Kathedraal. Deze kathedraal is het grootste middeleeuwse gebouw van Scandinavië, waar tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond werden. Al bijna 1000 jaar is dit een bedevaartsoord. Het tegenovergelegen, gerestaureerde onderkomen van de Aartsbisschop is ook zeker de moeite waard.
  We overnachten in Levanger, in Thon Hotel Backlund.

  Dinsdag 9 juli 2019

  Levanger – Grong ca. 120 km

  We fietsen langs Stiklestad, een uitermate belangrijke plaats uit de Noorse geschiedenis. Hier werd in 1030 koning Olav verslagen en gedood. Later is koning Olav in de Nidaros domkerk in Trondheim herbegraven en heilig verklaard. In het openluchttheater wordt jaarlijks op 29 juli het Olsokspel opgevoerd, waarin de historische gebeurtenissen die bijna 1000 jaar geleden tot de dood van Olav de Heilige leidden, worden nagespeeld. Vlak voor Grong passeren we de 30 meter hoge waterval Formofoss, waar de zalm een zalmtrap benut die in bijna 10 jaar gebouwd werd. Een pad voert 100 meter naar beneden, direct naar de waterval.
  In Grong verblijven we in Grong Gård.

  Woensdag 10 juli 2019

  Grong – Trofors ca. 148 km

  Een lange route vandaag. We volgen de E6 verder noordwaarts en overnachten even ten zuiden van Trofors, in kampeerhutten op Storforsen Camping. Het avondeten en ontbijt wordt door de begeleiding verzorgd.

  Donderdag 11 juli 2019

  Trofors – Mo i Rana ca. 131 km

  Onze fietstocht brengt ons vandaag in Mo i Rana. Deze stad ligt net onder de poolcirkel en is een centrum voor handel en diensten in Helgeland. De stad is bekend vanwege de grote ijzersmelterij. Bezienswaardig zijn hier het Rana-museum en de Mo kerk. Verblijf is in Scandic Hotel Meyergården, te Mo i Rana.

  Vrijdag 12 juli 2019

  Mo i Rana – Røkland ca. 105 km

  Vandaag passeren we de poolcirkel! In het Arctic Circle Centre is het mogelijk om een certificaat te kopen en om kaarten te versturen met een exclusief poolcirkel stempel.
  Overnachting is in Saltfjell Hotel te Røkland.

  Zaterdag 13 juli 2019

  Røkland – Fauske, ca. 74 km

  Een korte route, naar Fauske. Fauske is bekend vanwege de marmergroeves. Het wit/rose marmer is onder andere gebruikt voor het VN gebouw in New York en de kathedraal van Trondheim. Je kunt in Fauske het openluchtmuseum Fauske Bygdetun bezoeken en meer over de geschiedenis van Fauske te weten komen.
  Op ongeveer 50 km afstand van Fauske bevindt zich de maalstroom Saltstraumen. Dit is de sterkste maalstroom in de wereld die iedere zes uur ontstaat, doordat er bijna 400 miljoen kubieke meter zout water met een snelheid van bijna 20 knoop door de drie kilometer lange en 150 meter brede passage tussen Saltfjorden en Skjerstadfjorden wordt geperst. Tegelijkertijd ontstaan er waterkolken die een diameter kunnen krijgen van 10 meter en 4,5 meter diep kunnen zijn. Een overzicht van de getijden geeft aan wanneer de stroming op z’n sterkst is. Mocht er tijd zijn, dan is het zeker de moeite waard deze plaats te gaan bekijken! Ons verblijf is in Fauske Hotel in Fauske.

  Zondag 14 juli 2019

  Fauske – Innhavet ca. 117 km

  Verder noordwaarts, naar Innhavet, een kleine plaats gelegen in het rijk van (schrijver en Nobelprijswinnaar) Hamsun. We overnachten in Hamarøy Hotel in Innhavet.

  Maandag 15 juli 2019

  Innhavet – Bognes kade ca. 47 km
  Bognes – Skarberget per ferry, duur ca. 25 minuten
  Skarberget – Narvik ca. 77 km

  De volgende plaats op onze weg naar de Noordkaap is Narvik. Narvik kent een rijke geschiedenis. Zo kun je bij Brennholtet een rotstekening van ongeveer 3000 jaar oud zien. Ongeveer 100 jaar geleden begon de aanleg van de ertsspoorlijn tussen het Zweedse Kiruna en Narvik. IJzererts dat in Kiruna gedolven wordt, wordt sindsdien per trein naar de ijsvrije haven van Narvik vervoerd, vanwaar het verscheept wordt. Vanwege de ijsvrije haven is hier in WOII hevig gevochten en zijn bombardementen uitgevoerd op Narvik. Na de oorlog is de stad weer opnieuw opgebouwd. Overnachting in Quality Hotel Grand Royal in Narvik.

  Dinsdag 16 juli 2019

  Narvik – Bardufoss ca. 116 km

  Onderweg naar Bardufoss passeren we Bardu. Hier kun je een bezoek brengen aan Polar Park Arctic Wildlife Centre, een park met dieren die boven de poolcirkel leven zoals beren, wolven en lynxen. Ons verblijf voor de nacht is Bardufosstun in Bardufoss.

  Woensdag 17 juli 2019

  Bardufoss – Lyngseidet ca. 124 km

  Via Moen en Nordkjosbotn en langs de Lyngenfjord gaan we naar Lyngseidet.
  We verblijven in Magic Mountain Lodge in Lyngseidet.

  Donderdag 18 juli 2019

  Lyngseidet – Lyngseidet kade ca. 800 m
  Lyngseidet – Olderdalen per ferry ca. 35 minuten
  Olderdalen - Kvænangsfjellet ca. 85 km

  Vanuit Lyngseidet nemen we de ferry naar Olderdalen. In ongeveer een half uur zijn we aan de overkant en beginnen we aan de relatief korte etappe. Na ongeveer 85 km bereiken we Kvæningsfjellet. Ons hotel Gildetun bevindt zich hier, op 412 meter hoogte en biedt een spectaculair uitzicht over de fjord, de bergen met de gletsjer Øksfjordjøkelen en de oceaan.

  Vrijdag 19 juli 2019

  Kvænangsfjellet - Alta ca. 129 km

  Ons reisdoel vandaag is Alta. Onderweg kun je in Kåfjord een bezoek brengen aan Tirpitz Museum: een oorlogsmuseum gewijd aan het Duitse slagschip Tirpitz dat tijdens de Tweede Wereldoorlog Kåfjord als haven gebruikte.
  Alta staat bekend om de rijke Sami cultuur, en vooral om de rotstekeningen die je net buiten het stadje kunt vinden in het openluchtgedeelte ’Hjemmeluft’ van het Alta museum. Deze rotstekeningen zijn pas in 1973 ontdekt en staan inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst. Overnachting in Thon Hotel Alta te Alta.

  Zaterdag 20 juli 2019

  Alta - Olderfjord ca. 109 km

  Het een-na-laatste traject voor we de Noordkaap bereiken! Via Skaidi gaan we naar Olderfjord aan de Porsangerfjord. We overnachten in Olderfjord Turistsenter in Olderfjord.

  Zondag 21 juli 2019

  Olderfjord – Honningsvåg ca. 103 km
  Scandic Honningsvåg – Noordkaap v.v. ca. 52 km

  Via Ytre Svartvik, waar de bekende molte-bessen te vinden zijn, fietsen we naar Honningsvåg. Dan is het nog ongeveer 50 km tot we bij het einddoel van de reis zijn: de Noordkaap!

  De Noordkaap is ook het eindpunt van Noorwegen, gelegen op een plateau met een hoogte van 307 meter boven zeeniveau. De rotswand gaat loodrecht de zee in. Een fantastisch gevoel om hier te staan!
  Een aanrader is een bezoek aan de Nordkapp Hall, waar de bijzondere film van Ivo Caprino over de Noordkaap gedurende de vier seizoenen vertoond wordt.
  ’s Avonds hebben we het slotdiner van deze unieke trip. We overnachten in Scandic Honningsvåg te Honningsvåg.

  Maandag 22 juli 2019

  Met een geweldige fietservaring rijker, vliegen we terug naar Nederland. Vanaf Honningsvåg Airport vliegen we met overstap in Tromsø en Oslo naar Schiphol.
 •  

   

  Arrangementprijs  Le Champion Jubileum fietsreis Noordkaap

  Prijs per persoon € 3650.-

  In het arrangement is inbegrepen:

  *heenvlucht: KLM  Amsterdam – Stavanger

  *terugvlucht: SAS  Honningsvåg – Tromsø - Oslo – Amsterdam

  * transfer Honningsvåg – vliegveld

  * 20 overnachtingen op indeling in kamers met en zonder faciliteiten

  * verzorging op basis van logies/ontbijt en diner (*)

  * verzorging onderweg via volg/ materiaal/bagage wagen: koffie/thee/ water/fruit/sportreep enz.

  * routebegeleiding o.l.v. ervaren Le Champion toerleider.

  * routekaart, routebeschrijving, profielen, GPS en toeristische informatie langs de route

  * informatie/ kennismaking middag/ avond voorafgaande aan de reis

  * administratiekosten BBI Travel en Calamiteitenfonds

  * speciaal Le Champion Noordkaap wielershirt (m/v)

  (*) Etappe naar Oldefjord is alleen logies/ ontbijt mogelijk. Etappe naar Trofors  is alleen logies mogelijk. De begeleiding zal trachten hiervoor een oplossing te vinden in de vorm van het zelf organiseren van een transfer naar het dichtstbijzijnde restaurant (Oldefjord) en zelf een barbecue en ontbijt te organiseren in Trofors

  Niet inbegrepen:

  * lunches en drankjes bij de maaltijden
  * ferry’s  (*)
  * excursies en eventuele entreegelden
  * reis- en annuleringsverzekering

  (*) Personenvervoer is (meestal) gratis. Voor de fiets wordt een klein tarief berekend. Het regelen van een collectieve oversteek zal in de praktijk lastig zijn te realiseren. 

  Minimum aantal deelnemers
  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 12 personen. Indien het minimum aantal deelnemers per 1 januari 2019 niet is gehaald, wordt de reis geannuleerd en krijgen de deelnemers de aanbetaling teruggestort. 

  Ledenreis
  Deze reis is exclusief te boeken voor leden van Le Champion. Wij vragen je het lidmaatschapsnummer bij boeking in het vakje ’opmerkingen’ in te vullen.  

  Overige mededelingen:
  Het dragen van een fietshelm is verplicht. 

  Deze reis is tot stand gekomen als een samenwerking tussen Le Champion en BBI Travel. De reis wordt uitgevoerd door BBI Travel. Le Champion is verantwoordelijk voor de toerleider, begeleiding en bagagewagen. 

  BBI Travel verzorgt de vluchten, het verblijf, maaltijden zoals vermeld op factuur en facturering. 
  Le Champion verzorgt de informatieavond, transfers, maaltijden waar niet inclusief bij BBI Travel, toerleider, bagagewagen, begeleiding, wielershirt en routekaart/beschrijving, profielen en GPS. 


  De reis is volgeboekt! Het is niet meer mogelijk om deze reis te boeken. U kunt wel op een reservelijst geplaatst worden. Dit kan per mail bijp.reek@quicknet.nl 


 • Algemene informatie Noorwegen

   
   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  NOORWEGEN 

  HET LAND 

  Het koninkrijk Noorwegen beslaat een totaal oppervlakte van 385.155 m2 en heeft ruim 5 miljoen inwoners. Vergelijk dit met Nederland: op een oppervlak van ruim 41.000 m2 leven 16,7 miljoen mensen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, gelegen in het zuiden aan de Oslofjord. Hier bevindt zich het koninklijk paleis, het parlement en hier zetelt de regering. In het stadhuis van Oslo vindt jaarlijks de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede plaats.


  Oslo Nancy Bundt visitnorway.com

  Noorwegen biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Bekend zijn de fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Sognefjord. Meer landinwaarts zijn gebergten en hoogvlaktes, maar ook naaldbossen, rivieren en meren te vinden. In het binnenland, in het Dovrefjell Nationaal Park, zijn de indrukwekkende muskusossen te zien. In het noorden, boven de poolcirkel, liggen de Lofoten en Vesterålen eilanden, een must-see voor de natuurliefhebber. Op deze eilanden komen vogelaars (hier zijn o.a. zeearenden te zien) en walvisspotters ook zeker aan hun trekken. Hoe noordelijker in Noorwegen hoe ruiger het wordt. Bossen maken plaats voor kale vlaktes. Dit is het leefgebied van vele rendieren.

  REISINFORMATIE
  Noorwegen is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Oslo, Bergen en Trondheim. Via deze luchthavens kunnen zo’n 50 andere bestemmingen in Noorwegen aangevlogen worden, waaronder Tromsø, Alta en Kirkenes. In het winterseizoen wordt door BBI een rechtstreekse charter ingezet naar Evenes.

  Ook per ferry is Noorwegen te bereiken. Color Line biedt afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Oslo en vanaf Hirtshals in Denemarken naar Larvik, Langesund en Kristiansand. Fjord Line vaart ook vanuit Hirtshals en heeft als bestemmingen Langesund, Kristiansand, Stavanger en Bergen.
  Daarnaast kan via Zweden gereisd worden, hetzij via een overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg hetzij via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
     TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Noorwegen en Nederland.

  PASPOORT
  Noorwegen valt binnen het Schengengebied, waardoor er officieel niet meer gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders hebben wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.
   
  VALUTA
  De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon (1 EUR = ca. NOK 9,67, februari 2018). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale taal is Noors, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels of Duits. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Noorwegen is 220 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Noorwegen heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Op de poolcirkel is het 24 uur per dag licht van 12 juni tot 1 juli, terwijl op de Noordkaap van 14 mei tot 29 juli de zon niet ondergaat. 
   
   Noordkaap
   
  AUTORIJDEN
  Noorwegen kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen met een gemiddelde snelheid van circa 60-70 km per uur goed berijdbaar, echter bergpassen en ferry-oversteken vergen vaak meer tijd. In het voor- en najaar raden wij u aan sneeuwkettingen mee te nemen. Winterbanden zijn verplicht.
   
  TOLWEGEN

  In Noorwegen zijn 50 tolstations. Bij enkele tolstations kunt u handmatig betalen, maar bij de meeste kan de betaling ook automatisch. Wanneer u door een tolstation rijdt, wordt uw nummerplaat gefotografeerd. De rekening wordt vervolgens naar de eigenaar van het voertuig opgestuurd. Het kan zes maanden duren voor de rekening wordt verzonden. U kunt ook binnen drie werkdagen betalen bij benzinestations e.d. in de buurt van het tolstation. Deze worden aangegeven met het bord "Kr-service". Een andere mogelijkheid is om een Visitors’ Payment contract af te sluiten. Als u dan door een tolstation rijdt, wordt de som van uw vooraf betaalde rekening afgetrokken. Hiervoor heeft u een creditcard nodig. Meer informatie vindt u op: www.autopass.no.

   
  VEERPONTEN

  In Noorwegen zult u op verschillende plaatsen te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij, afgezien van de drukke overtochten van/naar de Lofoten en Vesterålen, niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Vooraf gereserveerde overtochten dienen direct voldaan te worden.

   

  Klik hier voor Oost-Noorwegen
  Klik hier voor Zuid-Noorwegen
  Klik hier voor West-Noorwegen
  Klik hier voor Midden-Noorwegen
  Klik hier voor Noord-Noorwegen
  Klik hier voor Oslo
  Klik hier voor Bergen
  Klik hier voor Trondheim
  Klik hier voor Stavanger

   
 • Reisbeoordelingen

  8,3 Roelof Jan v. | 24.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019
  HET IS ALLEEN JAMMER DAT WIJ ONZE KOFFERS NOG NIET TERUG HEBBEN ,WANT WE MISSEN ONZE SPULLEN MEDICIJNEN ,EN AL MIJN FIETSPAKKEN , NU HEB IK NIETS
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,0 Dirk B. | 24.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  Geen drie personen op een kamer zetten , de dames in de groep hebben dit als zeer onprettig ervaren.
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 7
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,5 Piet W. | 26.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,8 Arend F. | 24.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,7 Johannes V. | 26.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  geen 3 personen op 2 per. kamer
  Boekingsproces 7
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 7
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  5,5 Catharina Hendrika Wilfrieda A. | 24.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  geen 3 persoons kamer adviseren / boeken: dat is te veel omdat de kamers over het algemeen klein zijn en er dan geen ruimte meer is voor bagage. Bovendien was het 3de bed vaak een matras op de grond of een bank met een dekbed erop.
  Boekingsproces 6
  Reisdocumenten 6
  Accommodatie 5
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 6
  Algehele beoordeling 6
  Prijs/kwaliteit 4
  meer
  8,3 Elisabeth C. | 31.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  wij hadden regelmatig 3 personen op een tweepersoonskamer, die is niet conform de afspraak. na veel zeuren werd er regelmatig een 1 persoonskamer bij geboekt.
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 10
  Accommodatie 6
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  7,8 Norbert C. | 04.08.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  Bij aankomst in de hotels was soms onduidelijk waar de fietsen konden worden gestald. Als er geen ruimte was namen we de fietsen mee naar de kamer. Als de kamers te krap waren op de gang, maar dan is de kans op diefstal wel groter. Vooral bij een fietsreis ...
  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 7
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
  7,7 Martien Cornelis K. | 29.07.2019 Jubileum fietsreis Noordkaap 2019

  Vriendengroep

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 7
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding