Stadsverkenning Kiruna

een stad in beweging

Door de uitbreiding van de mijnbouw is Kiruna een stad die verandert. De stad moet de komende jaren verhuizen en dit betekent dat de oudste gebouwen zullen verdwijnen, wijken en huizen worden gesloopt en een aantal belangrijke gebouwen zullen worden verhuisd. Mensen en bedrijven zullen hun levens geheel moeten aanpassen.

De lokale gids neemt u mee door het huidige centrum van Kiruna waar u onderweg een interessante rondleiding krijgt door de kerk van Kiruna en het stadhuis. De tour gaat vervolgens richting Luossavaara berg om hiervandaan een prachtig uitzicht te krijgen over de stad en omgeving. Vanaf deze plek kunt u een aantal van de historische gebouwen zien die reeds zijn verhuisd of zullen verhuizen. Bij Tuollavaara ziet u het gebied dat binnen de komende jaren wordt uitgebreid tot Kiruna’s nieuwe stadscentrum. De tour wordt afgerond met koffie/thee en een snack tijdens een korte lezing met veel beeldmateriaal over Kiruna.

Duur: 2,5 uur
Vertrek: 10:00u & 14:00u (ma-vr) 
              13.00 (za-zo)

Algemene informatie

Min.aantal deelnemers

 min. 2 personen - max. 8 personen 
Minimum leeftijd

Er is geen minimum leeftijd, maar deze excursie is het best geschikt voor kinderen vanaf 10-12 jaar.

Inbegrepen Tour door Kiruna met een lokale Engelssprekende gids, audiosysteem zodat iedereen de gids goed kan horen, kleine tentoonstelling en lezing met beeldmateriaal
Opmerking
 De tour gaat van start bij het Tourist information centre in Kiruna. Transfers zijn niet inclusief. Tijdens de tour wordt er gelopen afgewisseld met transport per minibus.