IJsland autohuur


Wij werken in IJsland samen met de betrouwbare autoverhuurder Avis, die garant staat voor uitstekende, nieuwe auto’s (max. 2 jaar oud) tegen de meest scherpe tarieven. Avis heeft verhuurstations in de grotere plaatsen en een uitgebreid servicenetwerk in geheel IJsland.

Het is gemakkelijk om IJsland per huurauto te ontdekken. Buiten Reykjavik zijn de wegen zeer rustig en de vrijwel geheel geasfalteerde ringweg rondom het eiland is in prima staat en goed met een normale personenauto te berijden. Veel bezienswaardigheden liggen aan de ringweg. In het binnenland vindt men daarnaast veel met gravel verharde wegen.
Om door de hooglanden (het ruige binnenland) te kunnen rijden is een ´4-wheel drive´ (4x4) wagen noodzakelijk. Houdt u er rekening mee dat deze wegen alleen zomers begaanbaar zijn en er sprake kan zijn van gaten in het wegdek en dat u soms rivierbeddingen zonder brug moet doorkruisen. Als u in de wintermaanden reist en ook voor het Westfjorden gebied adviseren wij een 4x4 auto te huren.
 
Voordeel voor klanten van BBI Travel: de airporttoeslag en milieubelasting (ca. € 50 per huur) zijn inclusief en ook gratis extra chauffeur(s), dit kost normaal € 7 per dag.BELANGRIJKE AUTOHUUR INFORMATIE:

- Een huurdag is 24 uur. Als u de auto later inlevert wordt ter plaatse een extra dag tegen de lokaal geldende tarieven in rekening gebracht. Er wordt een "grace period" van 30 minuten gehanteerd op de laatste dag.

- Onze huurtarieven zijn inclusief ongelimiteerde kilometers, lokale belasting (24%), aansprakelijkheidsverzekering voor derden en standaard CDW (Collission Damage Waiver) verzekering, inclusief diefstal. Brandstof is niet inbegrepen.
 
- De aanvangsdatum is bepalend voor de huurprijs van de gehele huur als deze in twee verschillende seizoenen valt.
 

- De luchthaventoeslag voor Keflavik Airport en de milieubelasting zijn bij BBI Travel inclusief. Let op: bij veel andere verhuurders wordt hiervoor ter plaatse nog een toeslag berekend van ca. € 50 !  

- De balie in dan aankomsthal op Keflavik Airport is de gehele dag geopend (behalve van 01.00-04.00 uur). Voor het ophalen van de huurauto hoeft u niet eerst te wachten op een transferbus naar het huurdepot, wat het geval is bij de meeste kleinere autoverhuurbedrijven.

- Een creditcard op naam van de huurder met voldoende saldo om het eigen risico af te dekken is verplicht. Prepaid creditcards of debitcards worden niet geaccepteerd.

- De auto wordt met een volle tank benzine afgeleverd. Wij adviseren de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Als u de auto niet met een volle tank terugbrengt wordt de auto door Avis volgetankt en de verbruikte benzine (met een servicetoeslag) in rekening gebracht.

- Minimumleeftijd is 20 jaar voor categorie A, D, N, O, B, L, E, C, M, XD en jeeps F, P, H, J, G en K. Jonge bestuurders van 18 en 19 jaar betalen een verzekeringstoeslag van ISK 1000 / € 7 per dag (Young Driver Fee). Minimumleeftijd is 23 jaar voor categorie C, XE, XG en XH (jonge bestuurders van 20-22 jaar betalen de toeslag). De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.  

- Het is niet toegestaan met auto’s zonder 4x4 aandrijving te rijden op F-gemarkeerde wegen of op de hooglandroutes Kjölur (weg 35) en Kaldidalur (weg 550). Als u hier toch gesignaleerd wordt met een 2x2 wagen bedraagt de boete ISK 100.000 / ca. € 715, ongeacht of er schade is aan de auto. Schade ontstaan bij het doorkruisen van rivieren of het rijden op F-wegen rijden met een 4x4 wagen zijn niet verzekerd. Als u de autocascoverzekering van de Europeesche afsluit wordt dergelijke schade wel vergoedt, tot een maximum van € 7000.

- De huurauto is verzekerd met een eigen risico bij diefstal of schade van ISK 195.000 (ca. € 1400) voor de 2x2 wagens, resp. ISK 360.000 (ca. € 2575) voor 4x4 wagens en minibussen. U kunt ter plaatse een Super Collission Damage Waiver verzekering (SCDW) afsluiten, waarmee het eigen risico wordt gereduceerd tot 0 tegen een premie van ISK 2300 / € 17 per dag voor 2x2 wagens resp. ISK 2900 / € 21 per dag voor 4x4 SUV’s en minibussen. Hierbij is ook schade aan de voorruit meeverzekerd. 

-  Een aanvullende verzekering voor zand- en as schade (Sand & Ash Damage Waiver, SADW), die niet onder de dekking van de gewone verzekering valt, kost ISK 1900 / € 14 per dag voor 2x2 wagens resp. ISK 2500 / € 18 per dag voor 4x4 SUV’s en minibussen. Hiermee reduceert u dit risico tot ISK 195.000 / € 1400 voor 2x2 wagens of ISK 360.000 / € 2575 voor SUV’s en minibussen.

Let op: zelfs als u het eigen risico ter plaatse afkoopt blijven bepaalde schades voor eigen rekening, zoals aan de banden, wielen, ophanging, accu, bodem, glas, interieur, radio, verkeerd tanken en verloren sleutels; de zogenaamde "uitgesloten schades". Wij adviseren in plaats van de IJslandse verzekering bij boeking in Nederland de aanmerkelijk voordeliger autocascoverzekering van de Europeesche Verzekeringsmaatschappij af te sluiten voor slechts € 6 per dag zonder eigen risico (zie onderaan).

- Men biedt een optionele RSN verzekering (Roadside Assistance) aan voor ISK 500 / € 4 per dag (er worden max. 10 dagen belast) voor "wegenwacht" hulpverlening in geval van een lege accu, lege benzinetank, als u verkeerde benzine heeft getankt of als u de sleutel bent verloren.

- Voor BBI Travel klanten zijn gratis extra bestuurder(s) inbegrepen (normaal € 7 per dag).

- U kunt zich voor vertrek op de website van Avis registreren als "Preferred" klant. U heeft dan voorrang bij het ophalen van de huurauto en kunt gebruik maken van de "Preferred" incheckbalie van Avis. Om de wachttijd op de luchthaven tot een minimum te beperken kunt een minimaal een week van te voren al een formulier naar Avis sturen met uw persoonsgegevens, rijbewijs etc., zodat men uw huurcontract bij aankomst al klaar heeft liggen.

- Extra’s te huur:
  - baby of kinderzitje (0-13 kg, tot 4 jaar) ISK 7000 / € 50 per huurperiode
  - booster/verhoging (9-25 kg, vanaf 5 jaar)  ISK 5000 / € 36 per huurperiode
  - 4G wifi modem (ongelimiteerde data) ISK 1800 / € 13 per dag (er worden maximaal 7 dagen belast)
  - GPS navigatie ISK 1800 / € 13 per dag (er worden maximaal 7 dagen belast)
  - bagage aanhangwagen (niet voor alle types) ISK 6000 / € 43 per dag (er worden max. 7 dagen belast)

- U kunt desgewenst de auto op een andere plaats inleveren dan waar u hem heeft opgehaald. Van Keflavik naar Reykjavik is dit gratis, van Reykjavik naar Keflavik is de toeslag ISK 4500 / € 32. Tussen alle overige huurlocaties is de "drop off" toeslag ISK 18.000 / € 130. Avis heeft huurstations in de volgende plaatsen: Keflavik Airport, Reykjavik Holtagarðar, Reykjavik Domestic Airport, Akureyri, Egilsstaðir, Hofn, Isafjorður en Saudarkrokur. Het Holtagarðar stadskantoor in Reykjavik is geopend van 08.00-18.00 uur. Als u de auto in Reykjavik wil ophalen biedt Avis een gratis ophaal/terugbreng service aan van/naar de busstop nabij uw hotel in Reykjavik, alleen voor de chauffeur(s). U kunt de auto 24 uur per dag terugbrengen bij het depot op Keflavik Airport.

- De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd. Alle auto’s hebben een radio/cd speler.

- Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en de verhuurder, waarin wij geen partij zijn.

Auto Cascoverzekering
Zelfs als u ter plaatse de Super CDW verzekering afsluit blijft veel schade voor eigen rekening, zoals aan de banden, wielen, accu, ophanging, bodem, glas, interieur, verkeerde brandstof tanken, radio en sleutels. Ook alle schade ontstaan door zand, as, gravel en stenen en iedere schade ontstaan op F-wegen of bij het doorsteken van rivieren zonder brug zijn niet verzekerd. Wij adviseren u daarom deze Super CDW verzekering ter plaatse niet af te sluiten, maar in plaats hiervan via ons bij boeking de veel voordeliger Auto Cascoverzekering af te sluiten tegen een premie van € 6 per auto per dag (incl. 21% assurantiebelasting / excl. € 4,24 poliskosten), waarmee u hiervoor geen eigen risico meer heeft. Kortom, u betaalt voor deze verzekering minder premie, maar heeft meer dekking dan wanneer u ter plaatse de Super CDW verzekering afsluit. 
 
Als u de Autocascoverzekering van de Europeesche afsluit dekt u het plaatselijke eigen risico helemaal af tot een maximum bedrag van € 3500 en bent u bovendien verzekerd voor de ter plaatse "uitgesloten schade" tot een maximum van € 7000. Als "uitgesloten schade" wordt door de Europeesche alleen beschouwd: schade aan ruiten, schade ontstaan bij achteruitrijden, schade door bevriezing/oververhitting van leidingsysteem, schade aan interieur (incl. radio), dakschade door laaghangende objecten, schade aan de onderkant incl. banden/wielen, schade door off-road rijden, zoals door het rijden op onverharde gravelwegen, F-wegen en bij rivieroversteken (alleen toegestaan met 4x4 auto’s). Een aantal schades vallen niet onder deze omschrijving en zijn niet meeverzekerd, zoals: accu, verkeerde brandstof tanken, zand/as schade en sleepkosten na een ongeval. Alleen als u ter plaatse ook de aanvullende Sand & Ash verzekering afsluit wordt het eigen risico hierop ook meeverzekerd. Let op: deze Nederlandse verzekering staat helemaal los van de lokale verhuurder. In geval van schade wordt het in IJsland aan de autoverhuurder betaalde eigen risico na terugkomst in Nederland bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij terug geclaimd.

Klik hier voor de uitgebreide polisvoorwaarden.

AUTOTYPES:

Cat.A  (Hyundai i10 / Kia Picanto of gelijkwaardig)
5-deurs / 
4 zitplaatsen/ 1 koffer / handgeschakeld

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  40  36  36
20/05-20/06 en 27/8-30/9  51  46  42
21/06-26/08  88  79  70

Cat.D (Hyundai i10 / Kia Picanto automaat of gelijkwaardig)
5-deurs / 4 zitplaatsen / 1 koffer / automaat 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  45  40  40
20/05-20/06 en 27/8-30/9  56  51  46
21/06-26/08  98  88  79

Cat.N (Hyundai i20 / VW Polo / Suzuki Swift / Ford Fiesta of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 2 koffers / handgeschakeld 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  41  37  37
20/05-20/06 en 27/8-30/9  52  47  42
21/06-26/08  91  82  73

Cat.O (Hyundai i20 / VW Polo / Suzuki Swift automaat of gelijkwaardig)

5-deurs / 5 zitplaatsen / 2 koffers / automaat

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  48  43  43
20/05-20/06 en 27/8-30/9  61  55  48
21/06-26/08  107  96  86

Cat.B (Hyundai i30 / VW Golf / Ford Focus of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 1-2 koffers / handgeschakeld 

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  50  46  46
20/05-20/06 en 27/8-30/9  64  57  52
21/06-26/08  112  101  91

Cat.L (Hyundai i30 / VW Golf / Ford Focus automaat of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 1-2 koffers / automaat

  

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  61  55  55
20/05-20/06 en 27/8-30/9  79  72  64
21/06-26/08  139  125  111

Cat.E (Hyundai i30 Station / Kia Ceed Station of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 4 koffers / handgeschakeld

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  59  52  52
20/05-20/06 en 27/8-30/9  75  68  61
21/06-26/08  133  119  106


Cat.M (Skoda Octavia Station, AWD of gelijkwaardig)

5-deurs / 5 zitplaatsen / 4 koffers / handgeschakeld

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  78  70  70
20/05-20/06 en 27/8-30/9  101  91  80
21/06-26/08  179  160  142

Cat.XD (VW Caddy Maxi of gelijkwaardig)
5-deurs / 5-7 zitplaatsen / 2-5 koffers / handgeschakeld

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  97  87  87
20/05-20/06 en 27/8-30/9  127  112  101
21/06-26/08  225  201  178

Cat.XE (VW Transporter Kombi minibus of gelijkwaardig)
4-deurs / 9 zitplaatsen / handgeschakeld

 

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  127  114  114
20/05-20/06 en 27/8-30/9  164  148  130
21/06-26/08  296  265  233

4 WHEELDRIVE AUTO’S

Cat.F (Suzuki Jimny 4x4 of gelijkwaardig)
3-deurs / 4 zitplaatsen / 1 koffer / handgeschakeld

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  70  63  63
20/05-20/06 en 27/8-30/9  91  80  72
21/06-26/08  160  143  127

Cat.P (Dacia Duster / Suzuki Vitara / Kia Sportage of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 3 koffers / handgeschakeld

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  78  70  70
20/05-20/06 en 27/8-30/9  101  91  80
21/06-26/08  179  160  141

Cat.H (Suzuki Vitara / Kia Sportage automaat / 4x4 of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 3 koffers / automaat

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  97  87  87
20/05-20/06 en 27/8-30/9  127  112  101
21/06-26/08  225  201  198

Cat.J (Kia Sorento automaat / 4x4 of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 3 koffers / automaat

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  109  97  97
20/05-20/06 en 27/8-30/9  141  125  111
21/06-26/08  251  224  198

Cat.G (Toyota Hilux Double Cab 4x4 of gelijkwaardig)
4-deurs / 5 zitplaatsen / 4 koffers / handgeschakeld

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  110  100  100
20/05-20/06 en 27/8-30/9  143  128  115
21/06-26/08  256  229  203

Cat.K (Toyota Landcruiser / Mitsubishi Pajero automaat / 4x4 of gelijkwaardig)
5-deurs / 5 zitplaatsen / 4 koffers / automaat

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  138  123  123
20/05-20/06 en 27/8-30/9  179  160  141
21/06-26/08  321  287  253

Cat.C (Landrover Discovery 5 automaat / 4x4 of gelijkwaardig)
5-deurs / 5-7 zitplaatsen / 2-4 koffers / automaat

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  161  144  144
20/05-20/06 en 27/8-30/9  210  187  166
21/06-26/08  377  336  298

Cat.XG (VW Transporter 4x4 of gelijkwaardig)

4-deurs / 9 zitplaatsen / handgeschakeld

 

 

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  154  137  137
20/05-20/06 en 27/8-30/9  200  178  158
21/06-26/08  360  320  285

Cat.XH (Mercedes-Benz Sprinter automaat / 4x4 of gelijkwaardig)
5-deurs / 15 zitplaatsen / automaat (rijbewijs D vereist)

Periode: 1-6 dagen 7-13 dagen 14+ dagen
01/10-19/05  163  145  145
20/05-20/06 en 27/8-30/9  213  190  168
21/06-26/08  383  341  301

Op de website www.road.is kunt u bekijken welke wegen open zijn. Op de website www.safetravel.is staan instructievideo’s hoe u de IJslandse wegen veilig kunt berijden, rivieren kunt oversteken etc. 
 
 


Agenten-Login
Nieuwe aanmelding