Ierland autohuurvoorwaarden

Wij werken in Ierland samen met Thrifty Car Rental, die zeer scherpe huurtarieven aanbiedt. Thrifty heeft in Ierland een partnerovereenkomst met Hertz, die het management en de afhandeling doet op gemeenschappelijke balies op de luchthavens van Dublin en Cork. In onze all-in tarieven is ook een Super Cover verzekering inbegrepen met een beperkt eigen risico, de luchthaventoeslag en een gratis tweede chauffeur. Dus niet ter plaatse nog allerlei verrassende bijkomende verzekeringen en toeslagen!

* Onze huurtarieven zijn inclusief: ongelimiteerd aantal kilometers, lokale belastingen (13,5%), aansprakelijkheidsverzekering, Collission Damage Insurance, Super Cover verzekering, eerste en tweede chauffeur, diefstalverzekering, one way fee en de luchthaventoeslag. Brandstof is niet inbegrepen.

* One way fee: Indien u de auto ophaalt in Dublin en inlevert in Cork of visa versa geldt er een one way fee van 20 euro per huur periode. Deze one way fee is inbegrepen in uw huurprijs. 

• Een huurdag is 24 uur, een reis met 7 nachten telt bijv. 8 huurdagen. Als u de huurauto meer dan 29 minuten na de 24 uurs limiet inlevert, wordt een extra dag in rekening gebracht tegen de lokale tarieven.

• De aanvangsdatum van de huur bepaalt het seizoen voor de gehele huurperiode.

Een creditcard op naam van de huurder met voldoende saldo is verplicht. Prepaid creditcards of debitcards worden niet geaccepteerd.

• U draagt een eigen risico bij diefstal of schade aan de auto van maximaal € 150 voor Cat. A/B/C/E/F en € 250 voor alle andere categorieën. Schade aan banden, wielen, verlies sleutels en verkeerde brandstof tanken is niet verzekerd en komt altijd voor rekening van de huurder. In gevallen waar er sprake is van schade door ernstige onachtzaam van de chauffeur behoudt men zich het recht voor deze schade aan de huurder in rekening te brengen.

• Mocht u een ongeval krijgen met ernstige schade aan de auto wegens onvoorzichtig rijgedrag, dan behoudt Thrifty het recht voor om voor de rest van de huur een eigen risico voor een tweede schade te berekenen: € 1600 voor groep A/B, € 2000 voor groep C/D/E/F, € 2500 voor groep J/G/P en € 3000 voor groep I/M/T. Dit geldt niet voor kleine schades of reguliere aanrijdingen, waarbij geen sprake was van onvoorzichtigheid. Indien de auto moet worden weggesleept

• U kunt ter plaatse een optionele Driver & Bagage Protection (DBP/PAI) verzekering afsluiten voor € 5,50 per dag voor persoonlijke ongevallen en bagage. Als u reeds een reisverzekering heeft afgesloten is deze verzekering overbodig.

 

• Bij het afhalen van de auto wordt een borgsom aan uw creditcard belast ter dekking van het eigen risico en een tank benzine. Wij adviseren de auto weer met een volle tank in te leveren, dan wordt de borgsom volledig gerestitueerd. Als u de auto niet aftankt wordt dit door Thrifty gedaan en aan u doorberekend met een servicetoeslag van € 9.50.

• Kinderstoeltjes zijn te huur voor € 40 per huur, boosters € 15 per huur.

• De chauffeur dient minimaal 23 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs. Jonge chauffeurs van 23 en 24 jaar kunnen alleen Cat. A/B/E auto’s huren en betalen een verzekeringstoeslag van € 26 per dag, met een eigen risico van € 1600. Voor Cat. C en F geldt een minimum leeftijd van 25 jaar, voor Cat. D/G/P 27 jaar en Cat. I/N/T 30 jaar. Chauffeurs van 75-79 jaar dienen een gezondheidsverklaring over de laatste 12 maanden van hun huisarts mee te nemen, alsmede een verklaring van hun Nederlandse verzekeringsmaatschappij dat er de laatste 5 jaar schadevrij is gereden.

• Een GPS navigatiesysteem kan gehuurd worden voor € 15,89 per dag / € 73,78 per week.

• Thrifty berekent een creditcard toeslag van € 5 per transactie.

• Geen toeslag voor one way huur tussen Dublin en Cork voor een huur van 5 dagen of langer. Voor huren van 3-4 dagen geldt voor Dublin en Cork een drop off toeslag van € 50. Voor one way huren naar andere depots binnen de Republiek Ierland (Shannon/Killarney/Knock) gelden € 70 achterlatingskosten. Het is toegestaan zonder toeslag met de auto in Noord Ierland te rijden.

• De kosten voor het passeren van de tolpoortloze M50 tolweg in Dublin van € 3 per passage worden in rekening gebracht aan uw creditcard. 

• De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd.

• Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en Thrifty, waarin wij geen partij zijn. 

 

Cat.A, Ford Ka                                                     Cat.B, Hyundai I20

 
Cat.C, Opel Astra                                                Cat.D, Renault Fluence
 
Cat.E, Seat MII automaat                                     Cat.F, Hyundai Ix20 automaat
 
Cat.G, Hyundai I40 automaat                                Cat.L.Volvo S80 automaat
 
Cat.M, VW Caravelle (8 personen)                       Cat.P, Opel Zafira (6/7 personen)
 

Cat. T, Peugeot 5008 automaat (6 personen)        Cat.W, BMW 318i

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding