Expeditie team "Noorse kust"

Met Hurtigruten vaart u niet alleen langs de Noorse kust. Met een ervaren expeditie team zult u zich nog meer kunnen verdiepen in uw reis. Ze geven elke dag lezingen en presentaties met een thema van de dag. Het expeditie team zal u begeleiden tijdens wandel excursies en ander activiteiten aan boord. Tevens zijn alle expeditie leden opgeleid in fotografie. Hierdoor kunnen ze u leren hoe u nog betere foto’s kunt maken terwijl u door geweldige landschappen vaart vol met bergen, fjorden en de oceaan. 

Actieve excursies en wandelingen
Noren staan ​​bekend om hun passie om buiten in de ongerepte natuur te zijn. We willen deze passie voor het buitenleven delen door middel van diverse wandelingen samen met het Expeditie-team.

Tijdens de wandelingen gaat het vooral om de wandeling zelf en het bereiken van een uitkijkpunt. De wandelingen zullen vaak buiten de gebaande paden zijn waardoor geen enkele wandeling hetzelfde is. Sommige wandelingen zijn fysiek veel eisend waardoor een goede conditie wel vereist is. De wandpaden zullen vaak ongelijk, glad en op verschillende hoogte niveaus zijn. De wandelingen kunt u als pakket vooraf boeken. Alleen aan boord worden de wandelingen apart van elkaar aangeboden. 

Voor meer informatie over de excursie mogelijkheden klikt u hier

Lezing aan boord             

             

           

Praktische informatie
De expeditieteams zijn aanwezig op 9 van de 11 schepen langs de Noorse kust (alle behalve MS Lofoten en MS Vesterålen) en zijn inbegrepen in uw reis langs de Noorse kust. Ze zijn elke dag aanwezig, het hele jaar door. Als u extra wandelingen met het expeditie team wilt gaan maken dan kunt u deze optioneel bijboeken. 

Thema-dagen

Dag 1: Welkom aan boord informatie

Dag 2: Outdoor natuurleven "Friluftsliv" / Fjorden van Noorwegen

Dag 3: Het leven van de vikingen 

Dag 4: Polar geschiedenis (jagers en trappers)

Dag 5: Samische cultuur

Dag 6: Thema afhankelijk van het seizoen*

Dag 7: Thema afhankelijk van het seizoen *

Dag 8: Polar geschiedenis

Dag 9: De geschiedenis van Hurtigruten

Dag 10: Mythen en legendes

Dag 11: Onderwerp afhankelijk van het seizoen*

Dag 12: Afscheid

 * Thema afhankelijk van het seizoen – Thema keuze is afhankelijk van interesses, relevantie voor het seizoen en kennis van de teams.

 De volgende thema’s kunnen eventueel aan bod komen

  • Klimaat en natuurverschijnselen
  • Modern Noorwegen (vis, olie en industrie)
  • Biologie 
  • Flora fauna
  • Fotografie
  • Het leven langs de kust
  • Eten en Expedities
  • Noorse ski-geschiedenis
  • Het leven in het noorden

Wat neemt u mee?
Indien u ervoor kiest om een wandelpakket te boeken dan is kiezen van goede kleding en schoeisel aangepast op het seizoen erg belangrijk. 

Als algemene vuistregel, moet u niet vergeten om goede schoenen in te pakken om te wandelen, zoals laarzen voor regenachtige en modderige omstandigheden. Neem een ​​wind- en waterdichte jas mee, bij voorkeur met een capuchon. Wandelbroeken, handschoenen, een muts, waterfles en een zonnebril worden ook aanbevolen. Het is ook een goed idee om een ​​lichtgewicht verrekijker en een camera mee te nemen.

Talen
De activiteiten en lezingen zullen voornamelijk in het Engels worden gegeven. Een geschreven samenvatting in het Noors, Duits en Frans zal worden uitgedeeld voordat een lezing begint. 

Wijzigingen
Noorwegen is een heel lang land met gevarieerd weer. Het kan dus voorkomen dat door weersomstandigheden, fysieke vaardigheden en andere onvoorspelbare factoren een excursie niet door kan gaan. Uiteraard is de insteek om de excursies door te laten gaan. Het expeditie team is goed opgeleid en weet als geen ander om te gaan met het weer in Noorwegen. Gaat u het avontuur aan met het expeditie team aan boord van Hurtigruten? 

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding